LCD TV za 7000 kn

poruka: 66
|
čitano: 15.505
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Planiram kupiti LCD TV za otprilike 7000 kn pa Vas molim da mi nešto predložite.

Sad se smijes jer si shvatio da si idiot.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Ajde za početak,koji je najbolji proizvođač LCD-a?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Pogledaj malo recenziju ovoga TV-a, nema LCD-a na svijetu koji se može nosit kontra njega u prikazu HD signala. Samim tim kako je plazma kao tehnologija za TV superiornija LCD-u, a Panasonic trenutno kako nema više Pioneera radi najbolje plazme je i Panasonic proizvođać nejbolji TV-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:57 (Bara).
Moj PC  
2 1 hvala 2
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Dijagonala LCD-a bi mi trebala biti oko 107 cm.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Po meni su Samsungovi LCD televizori jako dobar izbor.

Imašna primjer ovaj za svega 199kn više od navedene svote Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: LCD TV za 7000 kn
Dado_ZG78 kaže...

Po meni su Samsungovi LCD televizori jako dobar izbor.

Imašna primjer ovaj za svega 199kn više od navedene svote Namigiva

Dado, di je pamet pridlagat FullHD panel sa samo 50Hz?

Šta se samih Samsung LCd-ova tiče odlični su al sve dok je unutra Samsung il eventulano AUO panel, u suprotnome izbjegavati. Nače i da je Samsung panel unutra ne znam kako se može slikom taj TV mejriti sa ovom plazmom koja je jedan od najbolji televizora ikada, sigurno u 5 najboljih u 42'' i 46''.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Dado, di je pamet pridlagat FullHD panel sa samo 50Hz?

Ups, nisam primjetio da je 'samo' 50..    moj ima 60Hz i slika je super - ne znam koliko je razlika između ovih 50 i 60 primjetna.

Uostalom hercaža nije toliko ključna kod LCD ekrana kao što je to bila kod klasičnih CRT-ova.

Na primjer TV signal se osvježuje 50 puta u sekundi (60 puta u Americi) što se u potpunosti poklapa sa 50Hz televizorima. 100 hercni TV dodaje 'extra' slike (identične prethodno prikazanima) kako bi postigao 100 x osvježivanja po sekundi.

Reprodukcija sa BR diskova ili nekih visokokvalitetnih izvora koristi te dodatne slike kako bi poboljšala finalni izgled dinamičnih scena i sl. Nije ništa strašno da se još nekoliko godina gčeda u 50Hz LCD ekran prije nego se prebaci na nekih 200+. Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Dadi, ti Hz ti veze nemaju sa osvježavanjem slike već sa tim koliku rezoluciju će TV prikazati prilikom pokreta, evo npr. 50Hz TV-ovi će dati 300 linija dok je za 100Hz malo drugačije i jako ovisi čiji je panel i elektronika pa se te vrijednosti kreću od 400-700 za Sharp, čvrstih 600(720 kod 200Hz modela) za Samsung pa čak 800-900(zavisno koji je model) za Panasonic. Sa druge strane svaka FullHD plazma prilkom pokreta da 900 linija dok Pnasonici sa oznakom 600Hz daju svih 1080.

Jel ti imaš LCD TV i živiš u HR? Ako da onda sigurno nije 60Hz(ne govorim za monitore nego baš za TV) i može biti samo 50, 100, 200 il 400Hz za razliku od US modela sa 60, 120, 240 i 480 Hz koji imaju i drkčiju elektroniku i koji su napravljeni da bi prikazali nešto drugačiji spektar boja nego ovi naši.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 20:53 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

Dadi, ti Hz ti veze nemaju sa osvježavanjem slike već sa tim koliku rezoluciju će TV prikazati prilikom pokreta, evo npr. 50Hz TV-ovi će dati 300 linija dok je za 100Hz malo drugačije i jako ovisi čiji je panel i elektronika pa se te vrijednosti kreću od 400-700 za Sharp, čvrstih 600(720 kod 200Hz modela) za Samsung pa čak 800-900(zavisno koji je model) za Panasonic. Sa druge strane svaka FullHD plazma prilkom pokreta da 900 linija dok Pnasonici sa oznakom 600Hz daju svih 1080.

Jel ti imaš LCD TV i živiš u HR? Ako da onda sigurno nije 60Hz(ne govorim za monitore nego baš za TV) i može biti samo 50, 100, 200 il 400Hz za razliku od US modela sa 60, 120, 240 i 480 Hz koji imaju i drkčiju elektroniku i koji su napravljeni da bi prikazali nešto drugačiji spektar boja nego ovi naši.

Bara = CAR kupio sam plazmu panasonic G10 kako mi je preporucio...i sad kad gledam nisam vidio da netko ima bolju sliku na svom TV-u G10 za 7000 je bila i odlicna je! Slusajte Baru vidi se da lik zna btw hvala =)

ⓑⓤⓖ░░▒▓███►◕‿◕◄███▓▒░░ⓑⓤⓖ
16 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Mene zanima koliko navedeni model Panasonicove plazme reflektira vanjsko svjetlo s obzirom na to da su ostali Panasonicovi modeli plazmi zbog visokoreflektirajućeg ekrana gotovo negledljivi u blizini vanjskih izvora svjetlosti? Isto tako nitko čini mi se nije spomenuo Philips kao vodeću tvrtku kada je riječ o LCD TV tehnologiji.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cgsi kaže...

Mene zanima koliko navedeni model Panasonicove plazme reflektira vanjsko svjetlo s obzirom na to da su ostali Panasonicovi modeli plazmi zbog visokoreflektirajućeg ekrana gotovo negledljivi u blizini vanjskih izvora svjetlosti? Isto tako nitko čini mi se nije spomenuo Philips kao vodeću tvrtku kada je riječ o LCD TV tehnologiji.

Philips vodeća tvrtka u LCd tehnologiji, od kada to? Kada su LCd-ovi u pitanju to je no.1 Samsung i još nijedan LCD. nije dostigao kvalitetu Samsnuga A956 i A786, modela iz 2008. godine.

ono što od Philipsa valja je do sada 9803 i 9704, ostalo je na razini LG-a čije su panele koristili dok će ove godine biti na raznini Sharpa jel sada korste te panele.

To oko reflektiranje i je i nije istina i ne odnosi se na sve plazme što znaći ne samo na Panasonica, sve ovisi pod kojim kutem upada svjetlost i najčešće kada ne budeš mogao gledati plazmu nećeš moći na LCD iako je potonji mat. Problem se javlja uglvnom kada svjetlo direkt tuče u ekran.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 21:26 (Bara).
16 godina
neaktivan
Bara kaže...
cgsi kaže...

Philips vodeća tvrtka u LCd tehnologiji, od kada to? Kada su LCd-ovi u pitanju to je no.1 Samsung i još nijedan LCD. nije dostigao kvalitetu Samsnuga A956 i A786, modela iz 2008. godine.

ono što od Philipsa valja je do sada 9803 i 9704, ostalo je na razini LG-a čije su panele koristili dok će ove godine biti na raznini Sharpa jel sada korste te panele.

To oko reflektiranje i je i nije istina i ne odnosi se na sve plazme što znaći ne samo na Panasonica, sve ovisi pod kojim kutem upada svjetlost i najčešće kada ne budeš mogao gledati plazmu nećeš moći na LCD iako je potonji mat. Problem se javlja uglvnom kada svjetlo direkt tuče u ekran.

Upravo taj ''mali'' problem plazmi sa reflektiranjem odraza u nekim realnim uvjetima gledanja TV-a poništava prednosti koje se mogu iskoristiti samo u idealnim uvjetima gledanja. Meni je važnije da čitav sistem funkcionira dobro. Sa navedenim plazmama, Samsungovim i LG-jevim uređajima problem je upravo u dizajnu koji ima široke visokosjajne rubove ekrana koji žele istaknuti sam uređaj i njegove naizgled superiorne karakteristike.

Ja nisam napisao kako je Philips vodeći u LCD, nego u LCD TV tehnologiji, jer je bitan i elektronski pogon koji će upravljati displejem jednako kako i sam displej za koji je nebitno tko ga proizvodi ako zadovoljava kvalitetom, to je samo jedna komponenta u sustavu. Dovoljno je otići do najbližeg centra koji ima mnogo izloženih TV-a da bi se ustanovilo da Philips dominira gornjom klasom kako kvalitetom, tako i cijenom što ne znači da se loše prodaju.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

U realnim uvjetima gledanja(pa nećeš imati TV valjda na terasi?) to reflektiranje nećeš skoro uopće imati pa je opet plazma bolja, a kada gledaš film tj. kad je kvaliteta prikaza baš najvažnije to će biti u zamrečenoj prostoriji.

Pazi sada ovo, Philips nema pravilan kadens ni 3:2 ni 2:2(Samsung i SoOny ovo npr. imaju i ovo je kod LCD-ova izrazito važno), ima Philips problema i to puno sa judderom kod prikaza 1080p signala, ima Philispa u 2009. na modelima 8404, 9604 i 9664(ovo su ako se ne varam jako skupi modeli?) crnu nakon kalibracije od 0,2 cd/m^2 dok jedni Samsung i Sony idu do 0,04 cd^2 u jeftinijim modelima još. Stvarno se pitam po kojem je to kvalitativnom mjerilu Philips bolji od ostalih? Ovo šta sam naveo govori da hilips nema niti dobro elektroniku(problem sa judderom i nepravilan kadens) kao i sa panelom(crna boja).

Philips je firma koja svoje proizvode ne ističe kvalitetom slike(baš naprotiv) nego ih ističe dizajnom i Ambilightom.

Isto tako se televizori ne gledaju u dućanima jel je to daleko od realnog okruženja, TV-i rade u Shop modu sa prebrijanim osvjetljenjem i još je u samom prostoru svjetlo prejako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Meni se ovaj čini kao dobar izbor.Ima dijagonalu 42 inča, osvježavanje100 Hz ,a i cijena je prihvatljiva.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iMoljac kaže...

Meni se ovaj čini kao dobar izbor.Ima dijagonalu 42 inča, osvježavanje100 Hz ,a i cijena je prihvatljiva.

Hmh, da mi je znat čiji je panel unutra no lako bi mogao biti LG.

Zar nisi pročitao review one Panasonic plazme što sam dao link? Bolji TV od onoga za manje od 7000kn nećeš naći, jedino ako ćeš surfat na njoj nije poželjna.

17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Bara a daj mi reci jesu li napokon rješili one probleme plazma TV-a da se ne smiju naginjati horizontalno (radi nekakvog mješanja plinova) i da imaju kraći radi vijek (i brži gubitak kvalitete slike) nego LCD-i?

Ja sam radi više tih 'sitnih' razloga radije kupio LCD, a i dopali su mi se Samsungi što jest, jest (i da, u knjižici mi piše pod karakteristikama za moj model da je 60Hz) Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Bara a daj mi reci jesu li napokon rješili one probleme plazma TV-a da se ne smiju naginjati horizontalno (radi nekakvog mješanja plinova) i da imaju kraći radi vijek (i brži gubitak kvalitete slike) nego LCD-i?

Ja sam radi više tih 'sitnih' razloga radije kupio LCD, a i dopali su mi se Samsungi što jest, jest (i da, u knjižici mi piše pod karakteristikama za moj model da je 60Hz) Namigiva

Takvih problema sa naginajnjem nikada nije ni bilo, to su sve priče koje su gurale LCD kompanije.

Plazme danas u najmanju ruku imaju jednak vijek trajanja kao i LCD-ovi, jedina opasnot im prijeti od statičnih slika tako da nije preporučljiva ako će se koristiti i kao monitor.

Di si kupija taj TV, u SAD-u?

16 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

ja sam kupio prije dva mjeseca

ovaj samsungov model http://www.samsung.com/ie/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE46B651T3WXXC/index.idx?pagetype=prd_detail

i sasvim sam zadovoljan tv-om

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
LCD TV za 7000 kn

S20 - 6033kn

G20 - 9000kn

Vidim da nema neke velike razlike između ta 2 televizora, najveća bi bila Lan ulaz i Neo PDP, 1x HDMI manjka (LOL zanemarivo), snimanje na prijenosni HDD (neznam jel to imaju oba ili?) i možda još nešto.

Mislim da 3000kn više dati za G20 se baš i neisplati, pogotovo kada vidim ocjenu na hdtelevizija.com.

G20 -> 4.35

S20 -> 4.20

Kada završim školu (cca 3tj.) vjerovatno starci napokon kupuju TV, ovaj CRT više nemogu podnest.

Bara možeš mi samo reći dali je ovaj S20 podešen za onih "prvih 200 sati" i koliko dugo se može držati statična slika u tih 200h bez nastanka burn in-a. Dali poslje 200h više nemože nastat burn in i imaš možda još neku natuknicu za korištenje plazme?

Koliko pričaju u recezniji ona refleksija nije strašna, pa to mogu zanemarit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:16 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Je li velika razlika između  100 i 200 Hz?Da li 100 Hz puno utječe na izgled i oštrinu slike?

0 0 hvala 0
17 godina

Niti ne pomišljaj na televizor bez 100+ Hz. Kad na svojoj Toshibi REGZA Z3030DG 37" isključim 100Hz obični SD signal postane pun juddera, i teško je to gledati kad jednom vidiš procesiranu sliku s više fps nego je u originalu. S 50Hz nema tečnosti slike, sve je istrzano, bole oči, boli glava, pogotovo ako gledaš 24p HD materijal. Pogledaj po trgovinama, pa će ti biti sve jasno u par sekundi gledanja 50Hz i 100+ Hz slike. I za HD materijal današnje telke izmišljaju frameove koje umeću u (pretežito) 24p materijal da bi paniranje i asimetrično gibanje objekata bilo glatko, a to bez 100/120 Hz ne fercera (48Hz ne rješava probleme). 100Hz pomaže i otklanjanju bluranja slike na LCD-ima.

Edit: 200Hz naspram 100/120Hz je IMHO samo stvar marketinga. Gledao sam nedavno novu Panasonicovu G20 42" plazmu sa 600Hz i to meni ne pridonosi apsolutno ničemu u slici a što nemože i 100/120Hz, štoviše sirovi 24P bez smootha je jednako groblje puno juddera, isto ko i na svim drugim telkama koje sam vidio. Da ne otvaram temu, čini mi se dobro spomenuti ovdje kad već govorimo o Hz i fps-ovima, ima fora za one s jačim CPU-ima koji gledaju MKV-e i sl. s kompa da si postave telku na 50Hz ili 60Hz (telke to prebacuju interno na 100/120Hz) i da koriste ffdshow RAW/CoreAVC codece s Reclockom i Avisynth skriptom za dupliranje/interpolaciju frameova. Na 100+ Hz telkama tako se dobije osjetno bolji i kontroliraniji učinak superfinog i tečnog paniranja i movinga slike s bitno manje artefakata i soap efekta slike nego sa sličnim tehnologijama koje se "ugrađuju" u telke. Evo koga zanima može skočiti na http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=288017 .

Edit2: pogledaj si Panasonic G10 LCD.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 18:03 (deckard).
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Deckard, jeli na G20 bija uključen IFC, ako je to bi mogao bit jedan razlog stvranja juddera jel je taj TV apsolutno judder free kao uostalom sve plazme jel dobro se zna da je to odlika LCD-ova.

50, 100, 200 ili 600Hz uopće nema veze sa judderom nego sa mućenjem slike prilkom pokreta zbog toga što TV onda ne može prikazati dostatnu rezoluciju.

@Hyperion

Oćeš li koristiti TV za surfanje, ako ne onda slobnodno idi na plazmu, u suprotnome LCD. Statičnu sliku u prvih 200 sati apsolutno pokušati izbjeći. Zanimljivo kako S20 ima jako sličnu sliku kao lanjski NeoPDP model G10, čak je i potrošnja jako slična. Burn-in na današnjim plazmam je praktični nepoznat pojam, image retention se samo može pojaviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima puno dobrih televizora. Ali ako ti nije baš jako hitno možda bi trebao pričekati malo i kupiti OLED TV. Nova tehnologija je ipak bolja od običnih LCD-ova i plazmi.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Televizor bih želio kupiti za otprilike mjesec dana.Tako da mogu pratiti Svjetsko prvenstvo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Ima puno dobrih televizora. Ali ako ti nije baš jako hitno možda bi trebao pričekati malo i kupiti OLED TV. Nova tehnologija je ipak bolja od običnih LCD-ova i plazmi.

OLED se za sada pokazao kao jako loš, jako slab kontrast i mali vijek trajanja od 10000 sati i još skup i mala veličina ekrana. Kud ćeš gore?

15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Možda ovaj.Ima veću dijagonalu , osvježavanje ekrana  100 Hz i malo slabiji kontrast od ostalih, ali je i dosta jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 19:19 (iMoljac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Ima on dosta velik kontrast, to je plazma al HDready, na tu dijagonalu bi već valjdalo ići na FullHD. ANSI kontrast joj je vjerojatno par tisuća na prema jedan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Je velika razlika između HDready i fullHD?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iMoljac kaže...

Je velika razlika između HDready i fullHD?

FullHD je rezulucija 1080p, a HDready su rezolucije manje od te. Što je veća rezolucija to je prikaz slike bolji. Tako da ni ne pomišljaj na HDready nego uzimah FullHD

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
15 godina
neaktivan
LCD TV za 7000 kn

Možda ovaj?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice