Lcd od 4000-5000 kn

poruka: 4
|
čitano: 3.344
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Lcd TV od 4000-5000 kn

Poštovanje,

Molim vas da mi preporučite koji LCD TV kupiti. Zapravo, dobit ću ga kao svatovski poklon.

TV bi trebao imati slijedeće karakteristike:

1. Raspon od 37-42 inča

2. Cijena do 5.000 kn

3. Mora biti LCD a ne plazma

4. DVB-T tuner mora imati

5. Marka PHILIPS ili LG, obzirom da na navedene marke mogu ostvariti dosta dobar popust od oko 20 %, dakle, TV od 5000 kn bi izašao oko 4000 kn

6. Gledanje će biti sa udaljenosti od 3 m

- Možete mi preporučuti i SONY-jev ili Panasonicov model do 4.500 kn max (nema popust), ako bi bio bolji i cjenovno prihvatljiviji od LG-a i PHILIPSA (na koje ide popust). Možda bi neki Sonijev model od 40 inča (možda i EX serija) pokosila ove gore navedene

Hvala svima. Očekujem vaše prijedloge

Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 7:36 (vjeko333).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lcd od 4000-5000 kn

Šta, nezna nitko?

Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lcd od 4000-5000 kn

A ništa, da onda sam sebi predložim (nakon podužeg surfanja hd televizijom)

Prvi izbor: 1. Plazma TV PANASONIC TX-P42X10Y (cijena 4.199,00 kn s HDMI kabelom)

- uspoređivao sam LCD i Plazmu i došao sam do zaključka da je možda bolje uzeti plazmu. Naime, cjenovno su dosta jeftinije, razlika u potrošnji struje u usporedbi sa LCD-om nije toliko velika, negdje oko 30 % plazma troši više struje. Nadalje, plazma je daleko bolja za gledanje sporta i digitalne televizije, i dobra je za unutarnje prostore. Slika bi trebala biti ljepša. Brži su recimo pokreti kod prikaza sporta i sl. Priče oko burn-ina su gluposti. Kad se računalo ne planira spajati na TV, bolje uzeti plazmu jer je LCD više za igrice i spajanje sa računalom. Panasonic ima širok spektar plazmi. Za udaljenost od 3 m ni nije potreban FULL HD prikaz već je HD Ready više nego dovoljan.

Jesam li u pravu i može li me netko razuvjeriti?

15 godina
neaktivan
RE: Lcd od 4000-5000 kn
vjeko333 kaže...

A ništa, da onda sam sebi predložim (nakon podužeg surfanja hd televizijom)

Prvi izbor: 1. Plazma TV PANASONIC TX-P42X10Y (cijena 4.199,00 kn s HDMI kabelom)

- uspoređivao sam LCD i Plazmu i došao sam do zaključka da je možda bolje uzeti plazmu. Naime, cjenovno su dosta jeftinije, razlika u potrošnji struje u usporedbi sa LCD-om nije toliko velika, negdje oko 30 % plazma troši više struje. Nadalje, plazma je daleko bolja za gledanje sporta i digitalne televizije, i dobra je za unutarnje prostore. Slika bi trebala biti ljepša. Brži su recimo pokreti kod prikaza sporta i sl. Priče oko burn-ina su gluposti. Kad se računalo ne planira spajati na TV, bolje uzeti plazmu jer je LCD više za igrice i spajanje sa računalom. Panasonic ima širok spektar plazmi. Za udaljenost od 3 m ni nije potreban FULL HD prikaz već je HD Ready više nego dovoljan.

Jesam li u pravu i može li me netko razuvjeriti?

Eto, vidiš da si i sam došao do sasvim dobrog zaključka Namigiva

Jedino, za te novce već možeš TX-P42X20 dobiti koji je noviji model. Pogledaj ovdje cijene: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=42x20&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

Ne znam točno koje su prednosti i to pa malo još prozuji netom i vidi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 20:58 (Mirko935).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice