Koliki LCD TV na udaljenost od 4.5m??

poruka: 24
|
čitano: 20.905
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam u planu kupiti LCD TV, a udaljenost s koje bih ga gledao bila bi 4.5 m. Kojih dimenzija bi najmanje trebao biti TV da bi ga normalno mogao gledati??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa ja bih rekao 42 incha minimalno, mada bi bilo bolje 46 ili čak 50 ali sve zavisi s koliko novaca raspolažeš.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 21:15 (RePlaY).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: Koliki LCD TV na udaljenost od 4.5m??

A do 2500, to mi se čini malo za te dimenzije...Izlanuo se

Raplay, hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 21:22 (SHELBY_09).
17 godina

4.5m je poprilično velika udaljenost za TV. 

Po pravilima "struke", na toj udaljenosti bi ti optimalno bila 50" TV.

Ali TV te dijagonale i košta pozamašnu svotu novca, tako da odredi budget i kupi najveću dijagonalu koju stigneš i nadaj se da nećeš biti (previše) razočaran.

Pozdrav.  

I rather like the restless nights
16 godina

Naći ne isplati mi se uzimati  neki TV manji od 50".

Uostalom za 2500kn teško bi i našao ikakav dobar LCD.

Ljudi hvala na pomoći.

Pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nažalost za taj novac koji si ti naveo ćeš teško naći nešto jako veliko, ako uopće išta dovoljno veliko nađeš.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moze te li mi preporuciti neki televizor za udaljenost od 4.5 metra?

Sada sam na 66cm i naravno nista zivo ne vidim.

Cijena do 15 000
I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zaki kaže...
Moze te li mi preporuciti neki televizor za udaljenost od 4.5 metra?

Sada sam na 66cm i naravno nista zivo ne vidim.

Cijena do 15 000

Opaaa ima se para. Mislim da je to dosta za Panijevu 50" plazmu i to top model P50V20 ili VT20, što je 3D televizor, dolazi s naočalama.

Telka ima sve šta poželiš i još više.

600Hz, THX, FULL HD, 3D, hrpa HDMI-a i ostalih ulaza/izlaza, slika vrhunska, telka sa najboljom dubinom crne na planetu...

EDIT : ups nemaš ti para za to, mislio sam da košta 15k kad ono 20k, ali srećom možeš V20 uzet samo mislim da taj nije 3D.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 22:27 (Hyperion).
17 godina

Ako želi ići na plazma televizor, onda je svakako Panasonic 50V20 jaaaako dobar izbor.

TU

I rather like the restless nights
17 godina

Mene nes muci......

Ovak stoji stvar promjenio sam nekoliko tva u zadnje vrijeme cisto da vidim o cem se tu tocno rad. sve sam probavo od full hd materijala do klasicnog maxtva i digitalne televizije iako je to isit norc..

Zasto se meni cini ili je stvarno tako ali meni je na 32" lijepsa slika nego na 37" takoder sam probo i 40" i stvar je jos gora udaljenos gledanja je cca 2 m mozda koji cm vise...

jednostavno nije to to... na kraju sam se vratio na 32" jer sa cca 2 m i to je previse a slika je dost bolja.... potrosio sam para ni sam neznam zasto...

mislio sam da kad cu gledat film ili igrat xbox 360 da ce mi bito bolje i lijepsi ugodaj al sam se hebeno razocarao..

doduse niti za jedan nisam dao vise od 5 soma kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
17 godina
toxic kaže...

Mene nes muci......

Ovak stoji stvar promjenio sam nekoliko tva u zadnje vrijeme cisto da vidim o cem se tu tocno rad. sve sam probavo od full hd materijala do klasicnog maxtva i digitalne televizije iako je to isit norc..

Zasto se meni cini ili je stvarno tako ali meni je na 32" lijepsa slika nego na 37" takoder sam probo i 40" i stvar je jos gora udaljenos gledanja je cca 2 m mozda koji cm vise...

jednostavno nije to to... na kraju sam se vratio na 32" jer sa cca 2 m i to je previse a slika je dost bolja.... potrosio sam para ni sam neznam zasto...

mislio sam da kad cu gledat film ili igrat xbox 360 da ce mi bito bolje i lijepsi ugodaj al sam se hebeno razocarao..

Slika se manje širi na manjem ekranu možda zato.

XBOX daje sliku rezolucije 720x576? Nije ni čudo što jadno izgleda.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina

a vis ja sam bas napisao suprotno od toga....

udaljenost gledanja je bila cca 2 m sa sva 3 televizora kao sta sam reko probavoa sam i hd materijal na svakom od njih i uvijek ali uvijek je slika bila bolja na manjem tvu

17 godina
Hyperion kaže...
toxic kaže...

Mene nes muci......

Slika se manje širi na manjem ekranu možda zato.

XBOX daje sliku rezolucije 720x576? Nije ni čudo što jadno izgleda.

ma xbox je samo jedan od faktora.... probavo sam i hd materijal kao sta sam reko

15 godina

Mislim da je to zbog velicine piksela. Buduci je full hd na oba (32 i 40'') pikseli su manji na manjem a veci na vecem. Kad gledas sa iste udaljenosti velicina piksela ce doci do izrazaja na vecem tv-u slika nece biti jasna. To je ono sto pise u onom tekstu, PPI je na vecem tv-u manji nego na manjem.

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 11:35 (agent_00klc).
17 godina
agent_00klc kaže...

Mislim da je to zbog velicine piksela. Buduci je full hd na oba (32 i 40'') pikseli su manji na manjem a veci na vecem. Kad gledas sa iste udaljenosti velicina piksela ce doci do izrazaja na vecem tv-u slika nece biti jasna. To je ono sto pise u onom tekstu, PPI je na vecem tv-u manji nego na manjem.

pa onda je to to... cim veci tv veca udaljenost... pa onak je nevidim smisla gledanja tva veceg od 32" na 2m udaljenosti..

bas ono gledam neki tu gledaju jbte na 2 m 42" cak bi i 50" wtf, oces oslijepit brate mili.. i kaj gleda kockice po ekranu, nekak mi to nema smisla. bar ne meni

15 godina
17 godina
toxic kaže...

pa onda je to to... cim veci tv veca udaljenost... pa onak je nevidim smisla gledanja tva veceg od 32" na 2m udaljenosti..

bas ono gledam neki tu gledaju jbte na 2 m 42" cak bi i 50" wtf, oces oslijepit brate mili.. i kaj gleda kockice po ekranu, nekak mi to nema smisla. bar ne meni

To si ti LCD-ove isprobava? Imam plazmu od 46" i sa udaljenosti od 2m do 2,5m kad se približim filmovi izgledaju odlično, puno bolje nego na mom monitoru od računala. Doduše i košta dosta više od 5.000 kuna pa možda jednostavno nisi naletio na bolji lcd ili plazmu.

Pokušat ću opet kad dođem kući provjerit i sa bliže udaljenosti visoke kvalitete film pa da vidim jeli zrnast ili šta li već reče.

Edit:

Samo da se javim. Gledao sam Avatara full hd reza i mogao sam ga gledat i sa 1 metra udaljenosti isto kao i sa 2metra ili 3metra, nema govora o nikakom padu kvalitete slike. Znači do ekrana je i njegove kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 12:49 (Vakaka).
16 godina

jel se to meni ucinilo, ili to sony kaze da je za 50" optimalna udaljenost 2 metraIzlanuo se

onda bi za 4.5 trebalo barem 80" po takvom racunanju.

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...
agent_00klc kaže...

Da si pogledao na pravom tv-u ne bi tako pricao.

I nisu kocikice po ekranu nego kvadratici ili pravokutnici , osim ako nemas neki 3D TV Smijeh

2m je mozda malo preblizu, ali ako gledam HD na svom tv-u (50") s 2 - 2.5 m slika je skroz dobra, iako je bolja s malo vece udaljenosti.

Alo kad recimo igram nesto na PS3 i priblizim se na 3m dojam je stvarno odlican. Ali opet moj tv je vjerojatno kostao 5x vise od tih koje si ti probao, tako d vrijedi ona koliko para toliko slike Smijeh

16 godina
neaktivan

ako mogu neki linkovi sa testovima i recenzijama LCD TV???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hare mn kaže...

ako mogu neki linkovi sa testovima i recenzijama LCD TV???

Jesi kad cuo za google ?

15 godina
neaktivan
zaki kaže...

jel se to meni ucinilo, ili to sony kaze da je za 50" optimalna udaljenost 2 metraIzlanuo se

onda bi za 4.5 trebalo barem 80" po takvom racunanju.

Ovako se računa ako je zadana udaljenost: 450cm/3 = 150 cm dijagonala ili prevedeno u inče 150/2,54 = 59".Znači dijagonala ne bi trebala biti veća od 59"

16 godina
neaktivan

ne,sad od tebe prvi put..:p

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice