Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.421.943
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Lg OLED modeli 2017 nemaju 3D. Ovdje je Line Up 2017.

file:///C:/Users/andrej/Downloads/358501237-LG-Lineup-Chart-2017-ENG-2-3(2).pdf

0 1 hvala 0
18 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

neisplativo  trazi ks seriu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 18:52 (4mal).
14 godina
protjeran
Što noviji Oled to bolje.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Na razdjelniku sam  i ovo je 3 tv koji se spaja na razglednik. Imaš li kakvu ideju sta da napravim.

flaery
9 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
flaeryy kaže...

Pozz ljudi , nisam našao sličnu temu sa mojim problemom a da je aktivna pa se nadam da ce znati netko odgovor na moj problem. Kupio sam televizor i spojio na riblju kost i pronašao mi je programe tipa doma tv, rtl2, jabuka, cmc,rtl kockica,hrt3,hrt4, a ove glavne hrt1,2 ,rtl i novu tv nije pronašao pa ne znam u čemu je problem.Imam jos 2 televizora spojena na istu antenu pa ne vjerujem da je do antene nesto. 

Nije ti našao jedan MUX (paket kanala). Ako si na razdjelniku može biti problem.

Na razdjelniku sam  i ovo je 3 tv koji se spaja na razglednik. Imaš li kakvu ideju sta da napravim. Ova 2 televizora normalno rade

flaery
15 godina
heisenberg90 kaže...
https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe55q7f-flat.aspx
sto mislte o ovom tvu
budget mi je 10k ali spreman sam za kes potegnut ukoliko nema nsita bolje za te pare

65ks8000 izložbeni Elipso ili Sony XD 55xe9005.

14 godina
protjeran
flaeryy kaže...

Na razdjelniku sam  i ovo je 3 tv koji se spaja na razglednik. Imaš li kakvu ideju sta da napravim. Ova 2 televizora normalno rade

Iskreno ne znam. Nisam upoznat u detalje s time. Možda da staviš kakvo pojačalo pa da kroz njega provučeš kabel.

13 godina
kule kaže...

Meni sada nije jasno:

https://www.centar-tehnike.hr/tv-oled-lg-oled55c7v-3d-smart/TLGOLED55C7V/product/?utm_source=nabava.net&utm_medium=referral&utm_campaign=nabava.net#.WbqhQKi0OUk

i

https://www.sancta-domenica.hr/oled-tv-lg-oled55c7v.aspx

Da li se radi o istom TV-u jer ne kužim ovo sa 3D-om: ovaj iz centra tehnike ima, a ovaj iz SD-a nema... i zašto je toliko razlika u cijeni?

To su ti isti model zanemari sto pise pod opisom. Bitan je model C7v

11 godina
neaktivan

Pozdrav,
potpisujem novi ugovor s operaterom pa imam mogućnost odabira uređaja po jeftinijoj cijeni. Mislio sam uzeti neki TV, ali nije da se nešto posebno razumijem pa bi mi dobro došao savjeti koji odabrati.
U ponudi imaju,a da su u mom budžetu:

•   Panasonic TX-40ES400E SMART TV 
  •   Sharp LC-43C Smart - ne piše koji točno model, pa evo specifikacije (Zaslon: 43“  109 cm, Full HD: 1920x1080, Active motion 400, SHARP AQUOS NET+ Apps store, DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG4))
  •   TV Samsung UE 40 M5002AKKH (ne pišu specifikacije, a nisam ni na internetu mogao naći ništa o ovom TV...)

Sva tri su cijenom tu negdje, 100kn gore dolje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 8:39 (Z-von_ZeRo).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,
potpisujem novi ugovor s operaterom pa imam mogućnost odabira uređaja po jeftinijoj cijeni. Mislio sam uzeti neki TV, ali nije da se nešto posebno razumijem pa bi mi dobro došao savjeti koji odabrati.
U ponudi imaju,a da su u mom budžetu:

•   Panasonic TX-40ES400E SMART TV 
  •   Sharp LC-43C Smart - ne piše koji točno model, pa evo specifikacije (Zaslon: 43“  109 cm, Full HD: 1920x1080, Active motion 400, SHARP AQUOS NET+ Apps store, DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG4))
  •   TV Samsung UE 40 M5002AKKH (ne pišu specifikacije, a nisam ni na internetu mogao naći ništa o ovom TV...)

Sva tri su cijenom tu negdje, 100kn gore dolje.

Sva tri modela su vrlo osnovna i prilično slična. Ako odabereš onaj koji ti se vizualno najviše sviđa, nećeš pogriješiti. Ja bi osobno uzeo Panasonic

13 godina

Prije par dana je ovdje netko vrlo neozbiljno izjavio kako nedostatak Dolby Visiona na Philips OLEDu nije minus a realnost je da nisu mogli napravit veci minus.

Pogledajte koliko vec filmova ima Dolby Vision.....i to je tek pocetak

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1505451388

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da li se isplati dodati vise para i kupiti Sony XD80 u odnosu na XD70? 

0 0 hvala 0
13 godina
nikola1970 kaže...

Da li se isplati dodati vise para i kupiti Sony XD80 u odnosu na XD70? 

Naravno,xd80 ima triluminous(quantum dot) display tako da ima WCG ilitiga wide color gamut.

Imao sam xd8005

15 godina

A gle ovisi koliko više para?

Ja osobno nebi dao više od 100e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Xd80 moze poprilicno dobro prikazat hdr tojest svijetle scene odlicno tipa Uncharteda 4 isl tako da se isplati dat vise love jer je xd70 najobicniji SDR tv dok to xd80 serija nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

XD70 mogu da nabavim za 620e a XD80 mislim da ne mogu ispod 800e. Gledao sam npr i LG model 49UH7570 ali mislim da je cak i XD70 bolji od njega? Najradije bih neki Sony.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 15:19 (nikola1970).

0 0 hvala 0
13 godina
nikola1970 kaže...

XD70 mogu da nabavim za 620e a XD80 mislim da ne mogu ispod 800e. Gledao sam npr i LG model 49UH7570 ali mislim da je cak i XD70 bolji od njega? Najradije bih neki Sony.

To je onda 49inch za tu lovu

9 godina
neaktivan

Da, da, 49 inca je u pitanju.

0 0 hvala 0
15 godina

Ne budi lud... XD70 ima 10% manj raspon DCI P3 ali ima veću svjetlinu tako da mu je to svakako plus naspram xd80 ostalo im je sve identično. 

Tolike novce dati za tih 10% je suludo po meni jer taj XD80 nije ni blizu HDR TV tako da... Općenito to mislim za sve IPS televizore

13 godina
Grga1984 kaže...

Ne budi lud... XD70 ima 10% manj raspon DCI P3 ali ima veću svjetlinu tako da mu je to svakako plus naspram xd80 ostalo im je sve identično. 

Tolike novce dati za tih 10% je suludo po meni jer taj XD80 nije ni blizu HDR TV tako da... Općenito to mislim za sve IPS televizore

Xd70 serija ne moze prikazat wide gamut ali neka ostane na ovome,odoh.

9 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

Posto ionako nisam neki zahtevan korisnik, cak slabo i gledam TV tako da mislim da je bolje da uzmem XD70.

@MEGATAMA

Verujem da je XD80 malo bolji u boji tu nema sta, ipak je TRILUMINOS, ali mislim da meni to nece biti bitno jer kao sto sam rekao nisam nesto zahtevan korisnik. Mada bitno mi je da je SONY jer je ipak procesor najbolji, bolji od ostalih u klasi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 15:50 (nikola1970).
16 godina
neaktivan

Posto se dosta raspravljalo o Philips televizorima, odlucio sam da iskreno napisem moje iskustvo kao vlasnika Philips TV-a  55' UHD 6262!

Kao sto sam napisao par stranica dalje, televizor je bio za spavacu sobu gdje ce se povremeno pogledati neka serija ili film (neflix, youtube) ali ne i sam televizijski program.

Plusevi:
Boja i prikaz slike ( crna not so much)
Zvuk
Brzina kojom se kreces kroz izbornike, aplikacije itd.

Dizajn
Cijena

Minusi:
Pozadinsko osvijetljenje na nekim mjestima nije  uniformirano (nije strasno i naravno vidi se samo kad je slika cisto crna)

Crna boja ( u totalnom mraku, i kad je cisto crna pozadnina , vise je tamno siva nego crna)

refresh rate (valjda)

(ne znam tocno sta je to, i koristio sam ga samo nekih 2-3h isprobavajuci filmove, videe, netfilx, youtube... kad gledas u usta osobe koja govori ili pjeva, imas osjecaj da je film/video sinkroniziran pa zvuk i pokreti nisu 100% uskladjenji.
kao kad si prije na mobitelu gledao recimo 4k film, pa nije mogao dovoljno brzo prikazivati sadrzaj pa je izbacivao djelove videa da bi uspio drzati korak sa zvukom. Tako se meni to tu cini. Ovo je daleko najveci minus, sve ostalo je vise nego dobro uzimajuci u obzir ulozeno dobiveno i za sta ce se koristiti. Ali to da ne moze toliko brzo prikazivati framove da usta budu sinkronizirana je po meni neprihvatljivo. Isprobano i na full hd i na 4k.)

Nadam se da ce ovo pomoci nekome u odabiru svog TV-a.
Mozda ja nesto krivo radim, ili je to jednostavno normalno na takvim televizorima, ali meni to nije prihvatljivo da nesto osnovno kao pokreti usta budu "prebrzi" za tv da ih prikaze.

[M|C] ex_Co7
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

A jbg i ja imam takva iskustva sa Filipsom.

Motion mu je živi očaj... jedva čekam majstorov komentar o procesoru 😂😂

Kako god, misli da bi svima koji kupuju TV za spavaću sobu trebao prvi izbor biti VA panel.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...

A jbg i ja imam takva iskustva sa Filipsom.

Motion mu je živi očaj... jedva čekam majstorov komentar o procesoru 😂😂

Kako god, misli da bi svima koji kupuju TV za spavaću sobu trebao prvi izbor biti VA panel.

Ovo nema veze sa Motionom jer i da ima najlošiji na svijetu usta i glas moraju biti sincani.

14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mogu li se pocećati slova titlova na Samsung LED televizorima?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
rinost kaže...

Mogu li se pocećati slova titlova na Samsung LED televizorima?

Mogu.

8 godina

Pozdrav svima. 

Može li koje mišljenje/komentar na LG 43UJ635V?

specifikacije

U Centru tehnike je 3499,00, a čini mi se vrlo interesantnom kupovinom. 4K, webOS, HDR...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Preporuka lcd do 3000kn max? Koje su pouzdane marke, tj. koje da izbjegavam? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odavno nisam radio nadogradnju firmvera za PUS6501.

Koja bi bila zadnja, a najstabilnija verzija za navedeni model?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice