Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.428.735
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Eto samo da javim da sam uzeo 55ks8002. Vidim da je po svim testovima ubojica tako da valjda nisam fulao :)

2 0 hvala 0
18 godina

Nisi brutalan tv si uzeo uzivaj! i javi dojmove 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz

kolega me zamolio za savjet pa da vas pitam.

43" (može i veće i malo manje)

poželjno da je android(nije must have)

do 4000kn.

Bilo bi super ako ima nešto sa 5g garancije.

Hvala!!

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Iggx kaže...

Imaš li Philips 6501? Ne znam kakav je ovaj samsung, ali imam 6501 i za sport je katastrofa. Mozda sam ja dobio los primjerak, ali DSE je izrazeniji nego na LG LH630V. Općenito nisam baš zadovoljan s kvalitetom slike kad ga usporedim sa LG-ijevim koji bi trebao biti niži rang i dosta lošiji tv. 

ovo treba ponoviti, baš onako kako sam i sam vidio uživo u usporedbi s konkurencijom - taj 6501 daleko je lošiji od konkurencije, a non stop se ovdje reklamira kao "super tv"

ja sam primjerice gledao u usporedbi s panasonicom slične cijene i to je razlika nebo i zemlja u kvaliteti slike

još kad uzmemo u obzir da je kvaliteta komponenti koje se ugrađuju u pilipsa u razini "smeća", to treba svakako izbjegavati

preporuka onima koji ipak uzimaju u obzir pilipsa - isključivo uzimati uz 5g garancije zbog niske kvalitete i obavezno usporediti s konkurencijom, jer očito da je i kvaliteta slike lošija od konkurencije

dakle, marketinške gluposti zanemariti, uvjeriti se na vlastite oči u nekoj trgovini kolika je razlika

kolegi Iggx palac gore za iskrenu kritiku

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 13:31 (picajzla0707).
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Iggx kaže...

Imaš li Philips 6501? Ne znam kakav je ovaj samsung, ali imam 6501 i za sport je katastrofa. Mozda sam ja dobio los primjerak, ali DSE je izrazeniji nego na LG LH630V. Općenito nisam baš zadovoljan s kvalitetom slike kad ga usporedim sa LG-ijevim koji bi trebao biti niži rang i dosta lošiji tv. 

ovo treba ponoviti, baš onako kako sam i sam vidio uživo u usporedbi s konkurencijom - taj 6501 daleko je lošiji od konkurencije, a non stop se ovdje reklamira kao "super tv"

ja sam primjerice gledao u usporedbi s panasonicom slične cijene i to je razlika nebo i zemlja u kvaliteti slike

još kad uzmemo u obzir da je kvaliteta komponenti koje se ugrađuju u pilipsa u razini "smeća", to treba svakako izbjegavati

preporuka onima koji ipak uzimaju u obzir pilipsa - isključivo uzimati uz 5g garancije zbog niske kvalitete i obavezno usporediti s konkurencijom, jer očito da je i kvaliteta slike lošija od konkurencije

dakle, marketinške gluposti zanemariti, uvjeriti se na vlastite oči u nekoj trgovini kolika je razlika

kolegi Iggx palac gore za iskrenu kritiku

Ajde nemoj opet pisat gluposti:) To što je jedan dobio loš primjerak televizora, ne znači ništa..A to što si ti vidio u živo ne znači ništa, jer se inako zna za tebe, da praviš veliku antireklamu za Philips televizore:)) A nek se jave, i oni koji imaju probleme i nisu zadovolnji sa televizorima drugih proizvođača..Ako je ovdje na testu dobio veoma dobru ocjenu, ne može biti nikakvo loš televizor..A i bio sam neki dan nazad u jednoj vašoj prodaonici, pa što se tiče uopšte slika na svim televizorima, je kao dan i noč napram našim televizorima u prodaonici..!To govorim uglavnom za antenski signal..Pa nije ni čudo, kad neki nisu zadovolnji televizorima, kad vam je antenski signal u Hrvatskoj u kur..u. Mislim,da i Srbi imaju bolji signal..Ako imaš kod kuče dobar signal, i gledaš na televizoru dobre sadržaje, ne nekave loše"ripove itd..onda ti daje Philips televizor 6501 veoma dobru sliku:)) Pa mi možeš, sad ti pisat šta očeš..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 13:56 (garfield1).
8 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima na forumu.

Uz isprike, vidio sam da je jako pun pitanja 'iste' vrste, citam vec nekoliko dana ali nisam bas uspio puno razumijeti. Ispricavam se jos jednom ako je i ovo pitanje 'viška'.

Naime, trebao bi kupiti TV, razmisljao sam o nekom 43" max 49", kao i svi....vjerojatno, trazim nesto sto ima najpovoljniji omjer cijene i kvalitete. Vidim Grunding - e po 2700-2800 . Meni je to super prihvatljivo ali, moram priznati da me plasi tako niska cijena. Nisam netko tko ce vidjeti razliku u nijansama boje niti mrtve pixele, osjetiti razliku u kvaliteti zvuka. Volim iskreno gadgete ali, obicno se uspostavi da ih u pocetku koristim...a, kasnije mi se pokazu nezanimljivi.

Razmisljam na nacin da bi neki 'smart' dodatak(ako se pokaze da je to skuplje) iskoristio za uzeti niansu bolju televiziju. Jer, razmisljam o Android box-u buduci da mi se cini da bi sa time pokrio sve moje potrebe. Moram biti iskren i priznati da sam malo i priglup, vec jedno 15-ak dana pokusavam citati, nesto razumijeti..ali, od silnih brojki i pizdarija vise nista ne razumijem. Ocajnicki potez je bio...evo, ovdje napisati post(koji..eto, znam i zbog toga se ispricavam) se ponavlja po 100-ti puta. Recimo da bi max budjet bio 3500Kn, po mogucnosti da negdje mogu uzeti na rate...sto vise rata. Evo....sto reci..unaprijed Vam svima puno hvala na odgovorima..a, ako ih i ne bude, isprike da sam smetao ;) Nasmijani dan svima zelim ;)

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koji od ovih televizora je najbolji izbor?

LG 43LJ594V

Samsung 40K5502 

Sony KDL40WD650BAEP

Panasonic TX-40DSU401

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
johny753 kaže...

Koji od ovih televizora je najbolji izbor?

LG 43LJ594V

Samsung 40K5502 

Sony KDL40WD650BAEP

Panasonic TX-40DSU401

Ja bi ti preporučio Sony model ili Samsung.

17 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Grga1984 kaže...

Pa to i ja kažem, na papiru su podjednako jaki, a u praksi nebo i zemlja. Gledao sam i 55pus6501 i vjeruj mi Sony i od njega ima dosta bolju sliku.

Pa kako možeš tako da lažeš..? Pa Sony nije najbolji, zato što ga ti imaš.. Pa svaki dan gledam ove televizore, i ne vidim, da bi imao Sony bolju sliku..Pa i potrošači ne vide nekakvu razliku..Ni ne može biti velike razlike jer imaju oba isti IPS Direct Led panel, oba imata globalno zatemnenje, svetilnost, itd..Ali ako je čovjek pametan, če uvijek radije uzet televizor sa 100Hz panelom, nego sa 50 Hz..Pa češ sada kazat, da ima Sony bolji motion. Da ima nešto bolji motion, ali ne može 50Hz panel prikazat dovolnjo slika u sekundi, kao što to može 100Hz panel:)) Pa može imat vrhunski motion..Onda bi svi stavljali u svoje televizore 50Hz panele a ne 100Hz, ako stvarno ne bi bilo razlike:) A i dao sam nešto slika ovdje, od oba modela.

Koga ti cijelo vrijeme farbaš?

Nedavno si izjavio tu na forumu kako Philips ima najbolji motion tj bolji od Sony-a a i od ostalih sada tu govoriš i priznaješ da Sony ima bolji motion. Oba puta si koliko vidim isprobao to u ducanu. Ajde bar budi dosljedan a ne da te svako malo uhvatimo kako farbaš jaja non stop.

16 godina

Pozdrav svima, kao i kolege iznad mene zanimam se za novi televizor. 

Koliko sam skužio najviše se spominju:

Sony Bravia KD-49XE7005 (ako netko zna koja je razlika između tog i 49XE7077 modela molim neka napiše - kolko sam uspio shvatit jedan je crni, drugi srebrni i to je to)

PHILIPS 49PUS6501

SAMSUNG-UE49MU6402UXXH

cijenovno je samsung najjeftiniji sa cca 4300 kn, slijedeći je philips koji se krece oko 5300 i sony koji je oko 5400 u trenutku pisanja.

s obzirom da ima puno postova s pitanjima koji se najviše isplati, ja cu se voditi onom uzrečicom kolko para tolko muzike i pretpostaviti da je sony najbolji od navedenih. pa mi čisto treba potvrda što se tiče odluke. uzeo bi braviu koja je trenutno na akcijskoj cijeni u santa domenici.

ako imate koji drugi prijedlog do 5500 kn, i te velicine, slobodno napišite

hvala unaprijed.

6 Sony Bravia KD-49XE7005
7 Philips 49PUS6501
1 SAMSUNG-UE49MU6402UXXH
Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 16:16 (lollik91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Xe nema adndroid, XD ima.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Pozdrav ljudi...

Trenutno razmišljam o kupnji TV-a LG OLED55C7V: (ne nužno u ovoj trgovini)

https://www.sancta-domenica.hr/oled-tv-lg-oled55c7v.aspx

Primarna namjena bi bila gledanje filmova,možda gaming PS Pro4. Već sam pogledao hrpu videosa na youtube-u i TV mi se po specifikacijama sviđa. Što se tiče gaminga, tu nema dileme, ima mali odziv i slika je odlična. Budući da nemam iskustva sa pametnim televizorima, zanima me kako bi se ponašali ripp filmovi u 4K rezoluciji (čak i oni od 60 GB-a)? Ideja bi bila da si skinem film na USB pa da ga direktno gledam sa sticka. I ako ima netko od vas ovakav televizor neka mi se javi. :) A ni nemam nigdje ga prilike vidjeti uživo.

Hvala :) 

0 0 hvala 0
18 godina

a joss bozic nije...

14 godina
protjeran
kule kaže...

Pozdrav ljudi...

Primarna namjena bi bila gledanje filmova,možda gaming PS Pro4. Već sam pogledao hrpu videosa na youtube-u i TV mi se po specifikacijama sviđa. Što se tiče gaminga, tu nema dileme, ima mali odziv i slika je odlična. Budući da nemam iskustva sa pametnim televizorima, zanima me kako bi se ponašali ripp filmovi u 4K rezoluciji (čak i oni od 60 GB-a)? Ideja bi bila da si skinem film na USB pa da ga direktno gledam sa sticka. I ako ima netko od vas ovakav televizor neka mi se javi. :) A ni nemam nigdje ga prilike vidjeti uživo.

A zašto ne bi uzeo ovaj OLED. Samo pitam, da opet ne bude gužve..

http://www.mediamarkt.at/de/product/_philips-fernseher-oled-55pos9002-12-ultraflacher-4k-oled-smart-tv-powered-by-android-1592236.html#produktbewertungen

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 18:40 (garfield1).
14 godina
garfield1 kaže...
kule kaže...

Pozdrav ljudi...

http://www.mediamarkt.at/de/product/_philips-fernseher-oled-55pos9002-12-ultraflacher-4k-oled-smart-tv-powered-by-android-1592236.html#produktbewertungen

a cekaj mozes li reci zasto da uzme tog umisto onog?

15 godina
neaktivan
Pozz, kolika ti je garancija
Jel 2 god dovoljno?
12 godina
garfield1 kaže...
kule kaže...

Pozdrav ljudi...

Evo jedna zanimljiva usporedba Sonyevog XE90 i Philipsovog OLEDa. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina
kule kaže...

Pozdrav ljudi...

Pozz,ja nemam taj ali imam 55inch B6 i jedino sto cu ti napisat je da kada vidis tu crnu i naviknes oci na nju nista drugo vise nije dovoljno dobro......

Igram na Ps Pro i povremeno na kompu a B6 mi sluzi i kao monitor.

Ali sto se tice OLEDa sve je to isti LG panel pa prvenstveno gledaj na cijenu....

14 godina
protjeran
1950Killer kaže...
garfield1 kaže...
kule kaže...

Pozdrav ljudi...

a cekaj mozes li reci zasto da uzme tog umisto onog?

Pa kao prvo, zbog dosta bolje cjene..A kao drugo, je Philips u nekim segmentima i bolji od tog modela Lg-ja.

18 godina

@garfield1

Kolega, koji ti je TV u avatar slici?

Ne mislim na model, samo me brand zanima :)

Xbox: Muskarcina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Virty kaže...

@garfield1

Pa mislim, da znaš o kojem se brandu radi:)

18 godina
garfield1 kaže...
Virty kaže...

@garfield1

Pa mislim, da znaš o kojem se brandu radi:)

Dvojio sam, ali sad ne!  :)

Xbox: Muskarcina
14 godina
protjeran
Virty kaže...

Dvojio sam, ali sad ne!  :)

Između kojih si dvojio?

#GaYiSoKaY!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 9:48 (lovacmaki).
8 godina
neaktivan

Je l' ima jos neko misljenje koji od ovih televizora je najbolji izbor, da konacno donesem odluku i narucim TV?

LG 43LJ594V
Sony KDL-40WD650BAEP
Panasonic TX-40DSU401
Panasonic TX-40DSU501

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
johny753 kaže...

Je l' ima jos neko misljenje koji od ovih televizora je najbolji izbor, da konacno donesem odluku i narucim TV?

LG 43LJ594V
Sony KDL-40WD650BAEP
Panasonic TX-40DSU401
Panasonic TX-40DSU501

Ja bi ti preporučio Panasonic model DSU501.

11 godina
neaktivan
Nesseh kaže...

Pozz

kolega me zamolio za savjet pa da vas pitam.

43" (može i veće i malo manje)

poželjno da je android(nije must have)

do 4000kn.

Bilo bi super ako ima nešto sa 5g garancije.

Hvala!!

Može neka preporuka ako nije problem?

Hvala.

8 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
johny753 kaže...

LG 43LJ594V
Sony KDL-40WD650BAEP
Panasonic TX-40DSU401
Panasonic TX-40DSU501

Hvala na preporuci.

Koja je razlika između Panasonic TX-40DSU401 i Panasonic TX-40DSU501? 

Po specifikaciji se jedino razlikuju u težini. 501 je teži za 2 kg.

14 godina
protjeran

@johny753

Uglavnom je razlika u postolju.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
johny753 kaže...

LG 43LJ594V
Sony KDL-40WD650BAEP
Panasonic TX-40DSU401
Panasonic TX-40DSU501

Juce si mi preporucio Sony ili Samsung, a danas Panasonic. :D

Tek sad vidim da su obe preporuke od tebe. Sta se promenilo do danas?;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice