Oko Božića planiram kupiti novi telkać za pet do šest tisućica i molio bih da mi preporučite neki dobar lcd televizor. Koliko se isplati ulagati u full HD s obzirom da na njega nikada neću spajati PS niti kompjuter? Važno mi je da ima ugrađen tuner da ne moram uzimati opet one kutije za prijem digitalnog signala. Maksimum mi je 32 inča.
Izbor lcd televizora
- poruka: 24
- |
- čitano: 8.511
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=32X10Y&x=0&y=0 ali ja nih ti preporucio veci tj 37 incha !
Ne stane mi na predviđeni položaj ako je veći od 32 inča.
Što mislite o Philips 32PFL 5624H televizoru?Molim da napišete iskustva ako ste ga imali. Planiram uzimati do kraja mjeseca (hitno je).
Hvala
Što mislite o Philips 32PFL 5624H televizoru?Molim da napišete iskustva ako ste ga imali. Planiram uzimati do kraja mjeseca (hitno je).
Hvala
Ja baš i nemam iskustva sa LCD televizorima, ali skrenut ću ti pozornost, kad već kupuješ, uzmi Full HD, za razliku od ovog HD Ready modela kojeg si naveo.
Evo jednog - Philips 32 PFL 5604H
EDIT: Čini se da je i to Full HD ipak, prije sam gledao na nekoliko stranica i naveden je kao HD Ready. Sve u svemu, čini se ok, prema karakteristikama.
Da li ima problema ako se spajaju na tv stikovi koji su većeg kapaciteta od 4 gb i da li se možda može spojiti prijenosni disk?
Hvala
Što misliš gledat na tom TV-om? Pazi dobro jel Philips, ka i vežina ostali proizvođaća, mulja sa više vrsta panela. Inače taj TV i nije baš preporučljiv.
Mislim gledati domaće programe, ponekad odvrtiti filmnana dvd-u, slike i video (fotić).
Preporuči mi neki za koji smatraš da je bolji i pojasni mi na što treba paziti kod kupnje.
HVALA
Mislim gledati domaće programe, ponekad odvrtiti filmnana dvd-u, slike i video (fotić).
Preporuči mi neki za koji smatraš da je bolji i pojasni mi na što treba paziti kod kupnje.
HVALA
Pošto je tako mala dijagonala FullHD je nepoželjan i to pogotovo stoga što bi to narušilo kvalitetu SD signala. Isto tako 50Hz modele nebih preporučio jel onda dobiješ pokretnu rezoluciju od samo 300 linija. Model koji bi ti preporučio je Panasonic TX-L32X15Y zbog dosta velike pokreten rezolucije, malog input laga i velikog kuta gledanja za jedan LCD, jedina mana mu je lošiji prikaz crne boje ali da je drugi tip panela bi bilo teško imat dobar LCD TV u prve tri kategorije.
Na što utječe vrsta panela i koji panel bi trebao tražiti ako se odlučim za Philips televizor?
Ja bih ti ipak preporučio Samsunga 32B650, vjerovatno najbolji lcd u toj klasi, iako ako gledaš pretežno tv program (domaći) bolji izbor su plazme 37x10y od Panasonica ili 37b450 od Samsunga kojih nema u 32" verziji.
P.S. na 32" ekranima full hd rezolucija malo znači zbog premale dijagonale, ona dolazi do izražaja na puno većim ekranima, uzima se uglavnom zbog 1:1 pixel mapinga kod spajanja na pc...
Ja bih ti ipak preporučio Samsunga 32B650, vjerovatno najbolji lcd u toj klasi,
Kako za koje stvari, što se tiče crne vjerojatno je, usostalom teško će naći u 32'' modelu Samsung panel pa tako da taj TV onda nije baš naj.
Da, zaboravio sam reći da u te lcd tv samsung stavlja 4 različita panela. Orginal samsung i AOU su ok, ostali su malo slabiji...
Da, zaboravio sam reći da u te lcd tv samsung stavlja 4 različita panela. Orginal samsung i AOU su ok, ostali su malo slabiji...
Čak je i taj AOU slabiji od Samsunga al manje od ostalih, on ima često problema sa pozadinskim osvjeteljenja i jako velikim i varirajućim input lagom.
Što mislite o Philips 32pfl7404h?
Pišite o panelima koje koristi philips da ne uzmem neku svinjariju.Razgovarao sam sa čovjekom koji se razumije u elektroniku i rekao mi je do nikako ne uzimam Lg,a vidio sam da je Philips znao koristiti njihove panele. Sorry ako pričam gluposti,ali ne razumijem se u televizore. Napišite oznake kvalitetnih panela.
Što mislite o Philips 32pfl7404h?
Sve ovisi o tome koji panel koristi taj TV, ali općenito je kao i većina Philips modela precjenjen i ti FullHD paneli su ti skorz nepotrebni. Philips ti čak u seriju 9 zna stavljat CMO panela tako da ti je sa njima to velika lutrija pogotovo kod manjih dimenzija. Mislim da jedino Panasonic i Sharp ne mućkaju sa panelima.
Pišite o panelima koje koristi philips da ne uzmem neku svinjariju.Razgovarao sam sa čovjekom koji se razumije u elektroniku i rekao mi je do nikako ne uzimam Lg,a vidio sam da je Philips znao koristiti njihove panele. Sorry ako pričam gluposti,ali ne razumijem se u televizore. Napišite oznake kvalitetnih panela.
Kod Philipsa je požaljno naći LG panela kojeg karakterizira veliki vidljivi kut, maleni input lag i to mogu zahvaliti IPS matricama, ovo naravno ne znači da su njihovi televizori dobri no i tu se popravljaju. Druga isto dobra opcija kod Philipsa od ove godine, ali samo u seriji 9, je Sharpov panel.
Onaj Samsung LE32B650 što ga spominje steeleye je stvarno ponajbolji LCD na tržištu ali samo ako je Samsung panel unutra kojeg bi tribalo označavat slovo A.
Našao sam neku tablicu u kojoj je kraj modela philips5624h napisano d3lz73 sharp (vjerojatno panel).Radi se o modelu od 32 inča.
lg LH4000 ubacis u njega firmware pa ti cita i mkv sa usba
Što mislite o Samsungu 656a1?
Našao sam neku tablicu u kojoj je kraj modela philips5624h napisano d3lz73 sharp (vjerojatno panel).Radi se o modelu od 32 inča.
Što znači da može i ne mora bit Sharpov panel, a pošto je TV za naše tržište 99,99% nije.
Što mislite o Samsungu 656a1?
To je isto što i 650 model samo sa drugim dizajnom.
Svaki tip panela ima specificno slovo koje se moze saznati kod ulaska u servisni meni. Znaci:
A - Samsung
L - AUO
D - CMO
I - CPT
To slovo se moze vidjeti pod "Type", primjerice 32A6AHOC. Tu se gleda prvo slovo nakon dva broja (znaci 3. znak), dakle slovo A. I to bi znacilo da je panel Samsung. AUO jos moze i proc ali CMO i CPT nisu bas najsretnija rijesenja.
Samo što se ulaskom u servisni menu gubi garancija.
Da li znaš oznake za Philipsa? Da li ova slova vrijede i za Philipsa?
Jako mi je hitno.
Da li znaš oznake za Philipsa? Da li ova slova vrijede i za Philipsa?
Jako mi je hitno.
Ne! A i Philips je nepoželjna kupnja jel je najprecjenjeniji TV na tržišištu. Stvarno mi nije jasno zašto si tako lud za Philipsom?
Zato što je kod nas slaba ponuda.