Ljudi pomagajte!
Dvoumim se između dva televizora!
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-48w705c.aspx
ili
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE48J6272SUXXH/
Cijena mi ne igra nikakvu ulogu, nego mi je bitno koji je televizor bolji, koji ima bolju sliku, manje zamucenje kod pokreta i slicno.
Spajao bi PS4 na televizor i pc povremeno za igrice. Gledanje utakmica i filmova u hd-u.
Ovaj samsung ima satelitski prijamnik a za ovog drugog nisam siguran, pa ako mi netko moze i to napisat.
Telku kupujem sutra ili kroz 2-3 dana pa sto prije ako mi netko moze rec strucan koja je bolja.
HVALA!
Dvojba između dva televizora.HITNO!
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.202
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne rade ti ni jedan ni drugi link.
Ne rade ti ni jedan ni drugi link.
Evo novih linkova:
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-48w705c.aspx
ili
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE48J6272SUXXH/
Najbolje bi ti bilo da odeš pogledat uživo TV-e (Arena Centar) i na mjestu odlučiš. Ja sam pikirao na jedan sličan Sony, otišao u Arena Centar, pogledao po svim dučanima i na kraju uzeo Grundig istih/sličnih karakteristika kao Sony ali 1400 kn povoljniji! Bila neka akcija
Možeš ti ovak gledat po Youtubeu i uspoređivat po karakteristikama ali najbolje vidjet uživo.
Najbolje bi ti bilo da odeš pogledat uživo TV-e (Arena Centar) i na mjestu odlučiš. Ja sam pikirao na jedan sličan Sony, otišao u Arena Centar, pogledao po svim dučanima i na kraju uzeo Grundig istih/sličnih karakteristika kao Sony ali 1400 kn povoljniji! Bila neka akcija
Možeš ti ovak gledat po Youtubeu i uspoređivat po karakteristikama ali najbolje vidjet uživo.
Bas sam poslao mail u SD u Garden Mall da vidim jel imaju izlozeni primjerak.
Citam po netu i svi dosta hvale ovaj Sony. Kazu za gejming da je odlican zbog input laga koji je nizak.
Neki pisu i da su zamucenja minimalna kod nekih pokreta.
Sad ko ce ga znat, najbolje je to sve vidit u živo.
Uživo ti zapravo i ne znači puno, čak i da ti stave nešto što im sam doneseš za reprodukciju. Eventualno nekakvo zamućenje na različitim rezolucijama ili kašnjenja slike, ali u tom cjenovnom rangu sumnjam...
Osvjetljenje i kalibracija, koji čine onu "nebo i zemlja" razliku, će ti na takvom testnom primjerku biti katastrofalni i sigurno niti blizu onoga što ćeš imati doma. Radije probaj naći neke kvalitetnije recenzije na netu, proguglaj moguće probleme za svaki od modela, moguće različite oznake za različite proizvođače panela i sl.
Uživo ti zapravo i ne znači puno, čak i da ti stave nešto što im sam doneseš za reprodukciju. Eventualno nekakvo zamućenje na različitim rezolucijama ili kašnjenja slike, ali u tom cjenovnom rangu sumnjam...
Osvjetljenje i kalibracija, koji čine onu "nebo i zemlja" razliku, će ti na takvom testnom primjerku biti katastrofalni i sigurno niti blizu onoga što ćeš imati doma. Radije probaj naći neke kvalitetnije recenzije na netu, proguglaj moguće probleme za svaki od modela, moguće različite oznake za različite proizvođače panela i sl.
Citao sam dosta od usera recenzije na netu i svi stvarno hvale televizor. Od slike do jako niskog input laga za gejming.
Jos ga mozda dobijem za 1000 kuna jeftinije nego sta je inace cijena pa mislim da nebi bilo loše uzet taj tv.
Moje misljenje je da za neki ozbiljniji PC gaming takav ekran nije prikladan, pogotovo za Fps igre, igrao sam fps igre na 32" tv ( 60hz hdmi input ), u pocetku sve lijepo krasno, nakon nekog vremena pocnes primjecivati lagove, velika povrsina ekrana umara jer sjedis relativno blizu, presao na 24" 144hz monitor , boje i svjetlina je slabija, ali zato u igrama je druga prica nikad se vise nebih vratio na tv...stoga razmisli dobro koja je prvobitna svrha tog tv-a, ako je gledanje filmova, preporuka je da uzmes po cijeni prihvatljiviji jer sa blue ray-a ili full HD torrenta slika ce izgledati na bilo kojem dobro, ako je igra u pitanju razmisli o kupovini 24"-27" monitora ( ako ga mozes ugurati negdje u sobu ) veceg refresh ratea na koji mozes spojiti i pc i PS4.
I jos nesto, ako imas mozda kabelsku TV koja vise manje ima anologni signal programa ( osim domacih digitalnih ili dodatno placenih ), takav televizor ce ti prikazati sve boljke analognog signala, od audio do video prijema...
Moje misljenje je da za neki ozbiljniji PC gaming takav ekran nije prikladan, pogotovo za Fps igre, igrao sam fps igre na 32" tv ( 60hz hdmi input ), u pocetku sve lijepo krasno, nakon nekog vremena pocnes primjecivati lagove, velika povrsina ekrana umara jer sjedis relativno blizu, presao na 24" 144hz monitor , boje i svjetlina je slabija, ali zato u igrama je druga prica nikad se vise nebih vratio na tv...stoga razmisli dobro koja je prvobitna svrha tog tv-a, ako je gledanje filmova, preporuka je da uzmes po cijeni prihvatljiviji jer sa blue ray-a ili full HD torrenta slika ce izgledati na bilo kojem dobro, ako je igra u pitanju razmisli o kupovini 24"-27" monitora ( ako ga mozes ugurati negdje u sobu ) veceg refresh ratea na koji mozes spojiti i pc i PS4.
I jos nesto, ako imas mozda kabelsku TV koja vise manje ima anologni signal programa ( osim domacih digitalnih ili dodatno placenih ), takav televizor ce ti prikazati sve boljke analognog signala, od audio do video prijema...
Ma nikakav monitor. Imam spojen PS4 na 24" monitor, al pošto mi se neda igrat na njemu treba mi neki TV. Opcenito mi je potreban televizor pa da spojim ugodno sa korisnim. Nisam tip gejmera koji ce satima visit i igrat, pogotovo ne FPS igre. Više onako "casual gejming". Citam ljudi pišu za PS4, da je slika fenomenalna i da nema apsolutno nikakvog zamucenje kod pokreta i slicno, i da je ovaj TV (sony) jedan od televizora sa najnizim input lagom na trzistu (14ms).
onda sony definitivno
Definitivno Sony. Ja imam slican model (w828 serija) i super je za igranje.