Blu-ray i5.1 preko PC-a

poruka: 18
|
čitano: 3.817
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Blu-ray i5.1 preko PC-a

Dakle, bi bih zahvalan ako bi netko mogao pomoći oko slijedećeg.

Uskoro uzimam novi tv (lcd ili plazmu, još nisam odlučio) i spojio bih ga na PC. Samo spajanje mi je zanimljivo prije svega radi gledanja blu-ray filmove koji se skinu sa neta, ne radi surfanja ili igranja. Na taj način bih izbjegao kupovinu blu-ray playera, pržilice i medija jer mi se to čini posve neisplativo.

Pa me zanima postoji li neka caka na koju moram paziti (npr. minimalna konfiguracija PC-a, neke karakteristike TV-a i sl.) Nekidan sam skinuo jedan koncert u mkv formatu i zvuk i slika su štekali pa ne znam je li do PC-a (GA-M56S-S3 sa integr zvučnom, 2GB RAM-a, radeon 1950 GT, athlon 64 x2 4000+).

Također, na sve bih to dodao i 5.1 sustav pa me zanima je li i to moguće ili je potrebna nekakava dodatna kupovina (najvjerojatnije bih uzeo neke do 1.000,00 kn).

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Blu-ray i5.1 preko PC-a

Blu ray filmovi ti imaju po 20-50GB veličine sumnjam da ćeš to skidat, vjerujem da si mislio na BRRipove u mkv kontenjeru i x264/H.264 codecu, oni su osjetno manji(oko 6-8GB 720p, 8-13GB 1080p), a kvaliteta slike im neprimjetno padne zbog lossless kompresije.

Znači komp trebaš sa televizorom spoji putem HDMI-a (jer prenosi i zvuk i sliku), a ta 1950GT mislim da bi predstavljala problem no imaju 2 rješenja:

1. Televizor povežeš sa compom putem DVI-a ili VGA(na većim rezama mutnija slika kod VGA, zato DVI preporučam), a zvuk puštaš preko kompjutera.

2. Kupiš si recimo radeon HD, neku low end koja ima DVI -> HDMI adapter ili HDMI izlaz pa direktno spojiš.

Taj athlon bi trebao biti OK za reproduciranje HD videa, no u bilokojem slučaju zazuzeće procesora će biti poveće i zagrijavat će se jako.

Tu opet dolazimo do neke jeftine radeonke HD serije koja može akcelerirat HD video tj. preuzima 99% posla na sebe i tako procesor ostaje neopterećen ili malo opterećen (zavisi o jačini i broju jezgara). Ima nekoliko uvijeta, video mora biti u H.264/x264 i mora biti DXVA te moraš koristiti MPC-HC ili video player koji podržava akceleraciju, a to ti Windows Media player nije.

Preporučam da koristiš K-lite mega codec pack, i prilikom instalacije odaberi opciju 7 = lots of stuff with player.

Većina filmova (kod mene oko 95%) sa torrenta barem u mojem slučaju je takva.

Za zvučnike neznam, nepratim tu granu. Ja sam si uzeo ove x-530 na akciji za 500kn (danas su osjetno skuplji) i meni su dobri samo što hvataju radijske signale po noći.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Blu-ray i5.1 preko PC-a

Što se tiče TV-a, Hyperion ti je gore rekao većinu bitnog pa da se ne ponavljamo... Uglavnom, svaki TV danas ima HDMI koji možeš spojiti ili direktno iz HDMI porta na grafičkoj ili preko DVI>HDMI kabla.

Što se tiče zvuka, imaš više opcija. Možeš uzeti neke PC zvučnike pa ih spojiti preko analognih 3.5mm izlaza na zvučnoj ili neke skuplje PC zvučnike ili "kućno kino" sa koaksijalnim ili optičkim ulazom što ti je vjerojatno jednostavnije rješenje jer bi u tom slučaju imao samo jedan kabel za zvuk. To je ako imaš neki od tih digitalnih izlaza na ugrađenoj zvučnoj. Najbolje rješenje ti je kupiti neki AV receiver sa HDMI ulazom i zvučnike ali to je već preskupa solucija, ako tražiš nešto oko 1000 kn. Takav sustav ja imam, i s njim ti treba samo jedan kabel preko kojeg bi ti išao i zvuk i slika, ali bi u tom slučaju trebao i neku noviju grafičku koja ima HDMI audio, najbolje bi bilo neku ATI-jevu 5xxx serije jer imaju dosta bolju podršku za zvuk od nVidijine ponude (barem koliko mi je poznato, ako griješim neka me netko ispravi).

Što se tiče štekanja, mislim da ti ne bi smjelo toliko štekati, provjeri prvo kodeke, probaj K-Lite pack koji ti je gore Hyperion preporučio da vidimo da nije možda u njima problem.

17 godina
neaktivan
Blu-ray i5.1 preko PC-a

pozdrav svima,
i prije svega hvala vama dvojici na odgovorima. Prvo da kažem da mi je topic pao u drugi plan jer mi je visilo produženje ugovora na poslu, sad je sve 5 pa idemo dalje...

Dakle, u međuvremenu su se stvari izmijenile toliko da je odabrana nova konfa, umjesto (GA-M56S-S3 sa integr zvučnom, 2GB RAM-a, radeon 1950 GT, athlon 64 x2 4000+) ide HD 5750 512MB i Athlon II X3 440.

Što se tv-a tiče izbor je pao na Panasonic TX-L 37S20 za cca 5.000,00 k - ovdje sam otvoren za sugestije do max 500,00 kn gore ako ima smisla.

Ali ne pitam za tv, ono što me muči i zašto pitam je zvuk, vidi se u naslovu. TV se spaja sa kompom
Hyperion je pogodio da ne mislim skidat fileove od 50Hb već ripove.

E sad da vas ja pitam;-

- je li potrebna zasebna zvučna

- imaju li ti ripovi 5.1 zvuk (slutim izrugivanja za ovo pitanje)
- ako može neka preporuka baš nekog artikla koji se isplati kupiti, prvi izbor bi mi bili neki zvučnici do soma kuna koje bih onda samo nekako spojio (ne znam ni sa čim ni kako), ali sam otvoren i za skuplje varijante tipa predloženog od strane mirka (radi toga sam odustao od novog fullhd monitora i jače grafe). Međutim, ne znam otkud da krenem jer taj dio ne kužim uopće pa mogu samo ići logikom skuplje =bolje i naći sredinu.
Nikakvi ekstra detalji me toliko ne zanimaju, više mi je napeto pogledati neki film sa dobrim efektima sa 5.1 zvukom.

Pa ako nije problem par prijedloga, ništa od navedenog još nije kupljeno (bitno da je odabrano i da je lova spremna) jer bih sve to uzeo odjednom na jednom mjestu i možda iskamičo veći popust. A i gnjavaža mi je stalno ić po dućanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 22:11 (qwer).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
qwer kaže...

Napisao bih ti ranije odgovor, no nisam pisao u ovu temu više od 30 dana tako da mi se ne pokazuje na "Teme u kojima sudjelujem". Sry za to.

Što se tiče TV-a, pošalji PM poruku korisniku Bara, on bi ti mogao nešto pametno reći na tu temu.

Zasebna zvučna ti neće trebati ako nisi zahtjevan pa ćeš koristiti izlaze na ugrađenoj zvučnoj na matičnoj, ili ako ćeš koristiti HDMI izlaz za zvuk uparen s receiverom i zvučnicima, no to je već skup sport, ali budući da si zainteresiran ću ti u nastavku posta pokušati nešto pametno reći u vezi toga..

Većina, tj. gotovo svi BDripovi koji kruže internetom imaju 5.1 DTS zvuk, ili mrvicu lošiji 5.1 Dolby Digital. Pitanje je sasvim na mjestu, ne znam zašto bi ti se itko izrugivao radi istoga Namigiva

Za zvučnike do soma kuna ti ne mogu nešto pametno reći, sve je to srednja tuga, no većina ljudi je sasvim zadovoljna takvim sustavima.

U vezi solucije receiver + zvučnici, ako želiš nešto ozbiljnije na tom planu, preporučio bih ti receiver tipa Denona AVR-1610 i, recimo, Jamo S606 HCS3, ili barem S408 HCS1 za zvučnike. Što se tiče receivera, postoji još proizvoda u rangu ovog koji sam ti napisao ali ispod 2000 kn, realno, nema skoro ničega, ovo je u tim vodama zapravo praktički low-end. Za zvučnike imaš beskonačno mnogo kombinacija, drugih kvalitetnih proizvođača i modela različitih raspona cijena itd., tu možeš svašta izmislit, ovi su mi prvi pali na pamet jer jedan prijatelj ima S606 zvučnike. Ako nemaš toliko novaca za sve to, možeš početi sa receiverom i parom stereo zvučnika a kasnije nadograđivat sistem na 5.1, to je dosta česta praksa i svakako će ti biti kvalitetnija ta solucija nego nekakvo "kućno kino" od 1000 kn, no, dakako, i daleko skuplja.

Također mi pada na pamet Onkyo HTX-22HD koji sam već par puta na forumu spomenuo, za 2300 kn. To ti je sustav sa 2 satelita i 5.1 receiverom integriranim u subwoofer. Može se dodatkom zvučnika od toga složiti 5.1 sustav, i prema recenzijama koje sam vidio daje jako dobar zvuk.

Toliko od mene za početak, ako imaš još kakvih pitanja, reci pa ću ti probati pomoći koliko mogu; iako vjerujem da ćeš nakon što si vidio sve ove cijene odustati od solucije sa receiverom i uzeti nešto jeftinije kao i prijašnjih nekoliko forumskih kolega kojima sam davao savjete na ovu temu Izlanuo se

17 godina
neaktivan
Blu-ray i5.1 preko PC-a

Skup sport, skuplji od očekivanog.

Mislim, nije mi čak toliki problem ni dati tu lovu, ali opet je pitanje isplatili mi se to, ima i drugih zadovoljstava u životu. Nije mala para.

Da te sad pitam; ajmo reć da bih odustao od tog prokletog receivera, je.ena kutija koja me izgledom podsjeća na neki player a košta ko sam vrag. Dakle, išao bih obrnutom logikom od tvoje; prvo solidni 5.1 zvučnici da se dobije ok surround, pa ako onda nađem neku zamjerku zvuku i poželim bolje onda uzimam receiver (i to veliko možda). Jer ako prvo  uzmem receiver znam da se neću zadovoljiti 2.1 sustavom nego potrošiti još love na dodatne zvučnike pa se vraćam na dvojbu iz prve rečenice.

Jel ima smisla ta logika, odnosno jel se isplati kupiti zvučnike do cca 2000-2500 kn kao npr ove jeftinije jamo zvučnike bez receivera. I koji ..rac uopće taj vrag radi? Šta gubim bez njega?

Dva praktična pitanja;

- kako se npr. ovi jeftini jamo spajaju sa kompom i tv-om. Taj dio mi nije jasan; video šaljem s pc-a na tv, to kužim, ali kako u tu priču ubacim i zvučnike jer se ne radi o zvučnicima od tv-a. Znam da zvuk može ići preko hdmi od grafičke, ali zvučnike i tv ne mogu u glavi sad nikako spojiti. Kako oni preuzmu zvuk i "ugase" zvučnike od tv-a.

-  kako stvari stoje kod kontrole zvuka preko daljinskog od tv-a, pretpostavljam da ništa od toga. Ima li tu pomoći?

I hvala ne pomoći, al stvarno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
qwer kaže...

Isplati li ti se... Eh... Bilo bi najbolje da odeš u neki ozbiljniji dućan sa AV opremom i da ti demonstriraju neki ozbiljniji HT sustav pa vidiš koliko ti znači tako dobar zvuk.

Ova tvoja kombinacija da prvo kupiš ove jeftinije Jamo zvučnike bez receivera je nemoguća. To su pasivni zvučnici, i kao takvi zahtjevaju pojačalo da bi radili. Receiver ti je ustvari pojačalo, dekoder, tuner itd. u jednome, znači bez receivera ili pojačala ne možeš nikako koristiti te zvučnike. Objasnit ću ti kako je kod mene sve to spojeno. PC, DVD i maxTV prijamnik su spojeni svaki na svoj ulaz na receiveru, koji "odvaja" zvuk i sliku, zvuk sa HDMI-a ili nekog drugog digitalnog ulaza (analogne ulaze ne koristim trenutno ni za šta) dekodira, amplificira i, naravno, šalje u zvučnike, a sliku dalje prosljeđuje na TV. Tako da mi je na TV samo spojen jedan HDMI kabel za sliku iz receivera i njegove zvučnike ne koristim uopće, sve ide preko receivera na 7.1 zvučnike.

Sa receiverom bi trebao dobiti univerzalni daljinski na kojem imaš osnovne funkcije TV-a, DVD playera itd., tako da bi trebalo biti da koristiš samo daljinski od receivera, a ne od TV-a. Kod mene je problem što neke funkcije TV-a nemam na tom daljinskom, tako da moram koristiti i onaj od TV-a dok ne kupim neki ozbiljniji univerzalni daljinski.

Jedino kako bi mogao krenuti od 5.1 zvučnika pa možda kasnije nadograditi nekim receiverom je da kupiš neki paket zvučnika sa pojačalom, npr. Logitech Z-5500 (koje ti je logic već stigao preporučiti, koliko vidim ;) ), Creative Gigaworks S750 (koje ja imam spojene s receiverom dok ne bude novaca za nešto bolje) ili nešto slično.

Nadam se da si barem dio ovog posta uspio skužiti ;)

17 godina
neaktivan

Unverzalni daljinski je spas ;)

Kako kupih harmony nestade guzve na stolu ;)

:)
15 godina
neaktivan

O tome ja razmišljam već mjesecima, no nikako da uzmem tih je***** 400 kn i prošećem do dućana po Harmonyja... I baš bih uzeo onaj front panel koji imaš ali ga ne mogu nigdje naći po našim dućanima.

Danas nije moj dan nikako... :P

17 godina
neaktivan

Panel je bio skup do bola a uzeo sam ga iz jednog jedinog razloga a to je da mi omogucuje da upalim komp bez obzira na konfiguraciju jer se panel i ic prijemnik smjestaju izmedju prekidaca na kucistu i same ploce. A harmony vrijedi svakog novcica sto das za njega. I pozuri dok ga ima po prodavnicama jer je logi prije nekog vremene obustavio isporuke daljinskih na oe prostore.

17 godina
neaktivan
Blu-ray i5.1 preko PC-a

Momci, hvala na odgovorima.

Mislim da je odabir pao na logitech Z-5550, nađu se za nešto manje od 2500 kn.

Ionako su mi ti zvučnici bili tiha patnja u studentskim danima, ali za pc, pa eto da se ostvari bar taj dio.

Kompletan sustav sa receiverima koji bi koštao i preko 5 somova mi je ipak previše za zabavu i gušt.

Javim vam dojmove vjerojatno za 10-tak dana kad nadogradim komp i stigne tv i zvučnici, vjerojatno ću vas još pitat ako zapnem prilikom spajanja.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
logic kaže...

koju zvucnu imas?

15 godina
neaktivan
qwer kaže...

Momci, hvala na odgovorima.

Mislim da je odabir pao na logitech Z-5550, nađu se za nešto manje od 2500 kn.

Ionako su mi ti zvučnici bili tiha patnja u studentskim danima, ali za pc, pa eto da se ostvari bar taj dio.

Kompletan sustav sa receiverima koji bi koštao i preko 5 somova mi je ipak previše za zabavu i gušt.

Javim vam dojmove vjerojatno za 10-tak dana kad nadogradim komp i stigne tv i zvučnici, vjerojatno ću vas još pitat ako zapnem prilikom spajanja.

Nema na čemu, usput, slobodno klikneš onaj HVALA gumb ispod naših postova, neće nam smetati ;)

Što se tiče spajanja, samo pitaj kad ih dobiješ pa ćemo ti objasniti kako da dobiješ najbolji zvuk. Odmah da ti kažem da bi ti bilo dobro da usput kad ćeš kupovat zvučnike kupiš optički ili koaksijalni kabel da digitalno spojiš komp, da se ne vraćaš kasnije u dućan po njega :) Samo provjeri prvo na matičnoj imaš li neki od tih izlaza, trebao bi biti, barem optički, i vjerojatno pored njega piše SPDIF.

17 godina
neaktivan
dokly kaže...
logic kaže...

koju zvucnu imas?

Integracija ali digitala je u pitanju i sa kompa i sa IPTV-a.

@qwer

Uzivaj i ako budes imao pitanja tu smo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 22:20 (logic).
15 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

O tome ja razmišljam već mjesecima, no nikako da uzmem tih je***** 400 kn i prošećem do dućana po Harmonyja... I baš bih uzeo onaj front panel koji imaš ali ga ne mogu nigdje naći po našim dućanima.

Danas nije moj dan nikako... :P

to i meni bas triba,nikako da nedem

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
protjeran

nisam nikad kupovao na ebay-u, pa ce ovo pricekat.nemam kartice a ni roditelji(GOTOVINA 4everSmijeh)

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice