ja razumijem da ljudi ne znaju sve o svemu, ali ne razumijem kad su nedokazni i ne žele da nauče ...
Nisam uspio sve procitat, a mozda je vec bilo pitanje. Imam Samsung 3D tv i spojen je sa PS3 (BR i 3D player). Je li dovoljno skinut film (mislim na 3D film) i sprzit ga na dvd i gledat na ps3? Ili sto moram napraviti?
nemozes przit na dvd kad filmovi imaju desetak gigabajta.
Skinuo sam final destination 5 3D i preko AllShare radi super!
2. postoje dvije vrste 3d-a a to su onaj pravi gdje imas i dubinu i efekt kad izlazi iz tv-a i onaj s crvenim i plavim staklima gdje imas samo dubinu....
Potpuno pogrešno. Ako je film 3D, da li će nešto iskakati ili ići u dubinu ovisi o načinu kako je snimljen, tj. redateljskoj viziji, a ne o načinu reprodukcije. Tj. ako je redatelj snimio da likovi iskaču iz ekrana, oni će iskakati gledao ti to u plavo-crvenom (analglyph) ili Real 3D načinu.
pretpostavljao sam da pricamo o pravom 3d-u jer filmovi koji su 3d a nista ne iskace to su konverzije koje su napravljene za ubiranje novaca.
Možda je u praksi najčešće tako, ali zapravo sadržaj ispred/iza ekrana se lako može postići i zazbilja i u konverziji (i opcionalno još podesiti naknadno na televizoru). Matematički se problem svodi na shiftanje pixela lijevo-desno.
pretpostavljao sam da pricamo o pravom 3d-u jer filmovi koji su 3d a nista ne iskace to su konverzije koje su napravljene za ubiranje novaca.
Pravom, konvertiranom... svejedno. Da li će likovi iskakati ili ići u dubinu, kako rekoh, ovisi o onome tko je radio taj film i to nema veze sa metodom gledanja filma, kao ni je li riječ o pravom ili konvertiranom 3D-u.
A sad ozbiljnije. Ovo "iskakanje" je po meni čak i kontraproduktivno i više mi je za cirkuske prezentacije u 6D kinima. Meni nije nikakav doživljaj da mi likovi, odsječeni do pola, lebde ispred ekrana. Smisao 3D-a je dočaravanje dubine, tj. ekran ti treba biti "prozor" u taj svijet, a filmovi koji su puni "iskakanja", po meni gube na ozbiljnosti, jer se stiče dojam da je taj film snimljen samo zbog 3D-a.
nemoj pricat bezveze, to je tvoje misljenje i to je zapravo 3d, a ovo za dubinu mozes imat sa bilo kojim filmom ni netreba bit sniman u 3d-u samo konvertiraj i eto ga. u kojem filmu ti uopce imas puno iskakanja, ima npr. samo fore gdje pojedine stvari izlete van, vecinom je to u crticima gdje kad bace loptu ona izleti van itd.
A zašto onda inzistraš na 3D filmovima u kojima je, citiram: "pravi gdje imas i dubinu i efekt kad izlazi iz tv-a"? Dubina i efekt se postižu i sa konvertiranim filmovima, tj. onima koji nisu snimani u 3D-u, a dorađeni su u studiju.
Druga je stvar ako si na netu naletio na nečiju zajebanciju, pa skinuo Fake 3D film (2D film u dubini).
dubina se osjeti ali da nesto izlazi, ne. kad vec gledam 3d film gledat cu onaj koji je sniman u 3d-u jer je neusporedivo bolji od konvertiranog.
Opet kažem, i sa konvertiranim videom se može postići sličan efekt kao i sa onim snimljenim u 3D, samo je proces dosta teži i mukotrpan. A da ćeš se nagledati samo pravih 3D filmova, teško, jer je podjednak broj i Real 3D i konvertiranih.
Ne znam da li si ih gledao, ali npr. ovo su ti konvertirani 3D filmovi u zadnje dvije godine:
Captain America
Conan the Barbarian
The Green Hornet
Green Lantern
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Immortals
Priest
Spy Kids 4
Thor
Transformers: Dark of the Moon
Alice in Wonderland
Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Clash of the Titans
Daybreakers
Dune
Gulliver's Travels
The Last Airbender
Nutcracker 3D
Piranha 3D
Skini si file sa ove stranice (ako je to tvoj model tv)
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=42PFL7606H/12&slg=hr&scy=HR
i napravi update softvera. Starije verzije nisu imale mogucnost 3D sa USB.
dali cu moci sa radeona HD 2600 Xt, dobiti slika za 3d film, imam dvi izlaz?
Poštovanje svima :))
Novi sam u ovom svemu i ako neko ima volje i živaca da mi objasni par osnovnih stvari da znam kakav televizor da kupim.
Znači ovako na netu sam primjetio da imaju 3 D filmovi koji su podjeljeni u 2 slike i neki di je sve u komadu, isto tako sam primjetio da npr. lg daje gratis naočale uz tv(7 kom.) i da su onako obične kao u kinu a da npr. panasonic daje drugačiji tip naočala i da se dosta skupo plačajju od 300 kn na dalje.
Sad mene zanima dali se sa obe vrste televizora i naočala može gledat 3 d filmove ove u komadu ili podijeljene na 2 komada mislim da se zovu sbs?
da, sa obje vrste tv-a mozes gledat sve vrste 3d-a, ja ti imam lg tv to se inace zove pasivna tehnologija i samo kad upalim film odaberem na tv-u u kojem je obliku. preporucam ti pasivni 3d, lg rula. tv je i bez 3d-a vrh, imam dlna, apps, skype, preglednik itd. 7 naocala free a s aktivni jeftinijim tv-om naocale ni ne dobijes(mislio sam uzet samsung pa znam). ako te jos sto zanima, pitaj.
Takodjer imam lg i prezadovoljan sam. Inace mislim da bi trebo razmatrat aktivni 3d jedino ako ti lova nije problem jer su svake naocale i puno vise od 300 kn. Ako si zadovoljio taj uvjet onda tek odi razmisljat koje su prednosti i mane svake tehnologije. Jedino sta sam ja cuo dosad kao prednost aktivnog je da je nekima tamo jaci 3d efekt, makar je to subjektivno. Vise je to stvar filma nego televizora.
jedina prednost tog aktivnog samsung 3d tv-a je izgled i kvaliteta 2d slike jer u 3d-u aktivna tehnologija je u svemu losija od pasivne, hvalili su se s onim full hd 3d-om a zapravo ni oni nisu to metali na jeftine tv-e. sad ti doalzi nova serija lg pasivnih televizora, full 3d je tu tako da pricekaj i to kupi ili trenutnu seriju kupi jeftinije.
da, sa obje vrste tv-a mozes gledat sve vrste 3d-a, ja ti imam lg tv to se inace zove pasivna tehnologija i samo kad upalim film odaberem na tv-u u kojem je obliku. preporucam ti pasivni 3d, lg rula. tv je i bez 3d-a vrh, imam dlna, apps, skype, preglednik itd. 7 naocala free a s aktivni jeftinijim tv-om naocale ni ne dobijes(mislio sam uzet samsung pa znam). ako te jos sto zanima, pitaj.
Hvala puno na pomoći zbunilo me to sa tim različitim vrstama 3 d filmova sad mi je sve jasnije, mislim potrosit nekih cirka 5000 kn kuna ali ne odma nego za par mjeseci i vidim da lg daje free naočale šta je stvarno super, inače imam običnu plasmu 107 panasonic i ona mi je odlična i gleda sam neke panasonic 3 d kako su se one pokazale?
isprobo sam samo jedan panasonic plazma 3d i onako ok je izgledao(avatar sam gledo). ali to je aktivna tehnologija i naocale su 500 kn za nju i ne dobis ni jedne a i skup je tv sam po sebi. ovaj lg koji sam uzeo ima odlicnu 3d sliku, bolju od samsung u istoj kategoriji ali losiju 2d sliku od istih. ovisi sto ti je vaznije, 2d ili 3d slika meni je bila 3d vaznija pa sam ovo uzeo. na samsungu 2d slika perfektno izgleda ali to ces i platit cirka 32" tv im kosta 5700 kn bez naocala.
sad cu ispat malo glup ali sta je 2 D normalna televizija?
i ako je kolika je razlika u kvaliteti slike naprema normalne plasme ili lcd-a?
I kakva su ova 2 modela od lg? LG 42LW5400 i LG 42LW5590
I kakva su ova 2 modela od lg? LG 42LW5400 i LG 42LW5590
kupio sam prije neki dan LG 42lw5400 i mogu ti reci prezadovoljan sam sa 3d-om!jedina zamjerka (za sada) mu je to sto nemoze se spojiti na internet.
e da,jel mi moze tko poslati link na PP od kuda skidate filmove 3d.isao sam na neke stranice ali brzina je u totalnom K!
koji player koristite za gledanje 3d filmova?
jel dobar ovaj player http://download.cnet.com/3D-Video-Player/3000-13632_4-75447305.html ?
gom player, najbolji je jer moze napravit 3d titl i nema potrebe za onim dodatnim programima za titlove.
gom player, najbolji je jer moze napravit 3d titl i nema potrebe za onim dodatnim programima za titlove.
cek kada skidam gom player skinem obicni ili ima gom player 3d?
obicni
Imam film u 3D-u od 13GB i sad sam ga htijeo prebaciti na PS3. Kupio sam USB od 16GB i taj isti film nemogu da prebacim na USB. Kaze da je fail prevelik! Gdje je problem??? USB sam i formatira...
Imam film u 3D-u od 13GB i sad sam ga htijeo prebaciti na PS3. Kupio sam USB od 16GB i taj isti film nemogu da prebacim na USB. Kaze da je fail prevelik! Gdje je problem??? USB sam i formatira...
Mora biti ntfs format