Signal DVB-T - Sisak

poruka: 11
|
čitano: 8.914
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Digitalni signal - Sisak

Poštovani!

Ispričavam se na gnjavaži ako je ova tema za neki drugi podforum, ili ako je već 100 puta odgovorena. Radi se o tome da već par dana intenzivno pregledavam razne forume, te nisam uspio ništa postići.

Nalazim se u Sisku, kupio sam Philips PFL477404H/12, koji ima (navodno) ugrađeni tuner za mpeg2 i mpeg 4, tj. ima prijemnik za digitalne kanale u sebi. TV je uključen u antenu koja je zajednička za cijeli ulaz, dakle uštekan je u zid. Ne znam na koju je stranu okrenuta antena, na krovu je. Moj je balkon okrenut na jugoistok, prema BiH, pa nemam sreće što se tiče instaliranja neke posebne antene.
Nakon uključenja, kako mi je u Technomax-u savjetovano, a to se potvrdilo na raznim forumima puno puta, namjestio sam postavke za instalaciju kanala na Francusku, jer nas Philips ne doživljava kao relevantnu zemlju kad se prića o digitalnoj tv (navodno, opravdano).

Problem je u tome što ne pronalazim niti jedan digitalni kanal. Naknadno sam pokušao tražiti preko većine zemalja navedenih na poleđini tv-a, kao što su Njemačka, Austrija, Velika Britanija, Danska, i ništa. :(

Pokušao sam preko opcije Digitalno: test prijema, sa frekvencijama koje se smatraju da pokrivaju Sisak (522 mhz, čak i 754 mhz), no ništa. :(

Koje su mi opcije? Je li najpametnije da si kupim neko pojačalo digitalnog signala ili digitalni receiver? Ili da prvo probam sa najobičnijom antenom? Možete li mi preporučiti neko kvalitetno, no ne preskupo?

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
Signal DVB-T - Sisak

Vjerojatno ne podrzava DVB-T vec neki drugi digitalni signal koji navadene zemlje a mi ne!

Daj tocan naziv sa razmacima pa tocno vidimo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Digitalni signal - Sisak

Problem je upravo u instalaciji zajedničke antene - filtrom nije propušten 42. ni 48. kanal na kojemu se odašilje DVB-T.

Rješenje: spajanje na vlastitu antenu ili pozvati nekoga da pusti 42. i 48. kanal u sustav zajedničke antene.

KaeR
15 godina
Signal DVB-T - Sisak

možda je problem u anteni,probaj spojiti običnu antenu direktno na tuner,ili ti je tv stariji model pa ti ne podržava dvb-t.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Signal DVB-T - Sisak

Naziv TV-a je onakav kakav sam napisao: Philips 47PFL7404H/12. TV je nov, ima sve potrebno, mislim da je ipak u anteni riječ. Hvala svima na odgovorima, pogotovo KaeR-u.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Signal DVB-T - Sisak

Kupi svoju antenu!

Ili svi na digitalu!

Dok je god neko na toj anteni na analognom signalu ti nemožeš primati digitalni!

Koaksijalni  kabel nemože propuštati oba signala istovremeno bez posebnih spravica!

kanali s tim nemaju veze

U trgovinu po antenu  i sve će radit

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 0:50 (Fidel).
17 godina
Fidel kaže...

Kupi svoju antenu!

Ili svi na digitalu!

Dok je god neko na toj anteni na analognom signalu ti nemožeš primati digitalni!

Koaksijalni  kabel nemože propuštati oba signala istovremeno bez posebnih spravica!

Kako onda otkad je u SK dosao digitalni signal ja nabavio digitalni reciver i sve spojio i sve radi! A u zgradi sam sa puno susjeda i vise od polovice gleda analogni... Cak je u sobi televizor "spojen" na analogni a onaj u dnevnoj u digitalni pa opet rade oba bez problema (spojeni u istu uticnicu u zidu, zajednicka antena sa cijelom zgradom)!

15 godina
neaktivan
Signal DVB-T - Sisak

Ako hoćeš gledati Bih ili ostale moraš imati riblju kost ili običnu sobnu antenu za DVB-T ako ima ugrađen, on sam nađe programe...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
Fidel kaže...

Kupi svoju antenu!

Ili svi na digitalu!

Kako onda otkad je u SK dosao digitalni signal ja nabavio digitalni reciver i sve spojio i sve radi! A u zgradi sam sa puno susjeda i vise od polovice gleda analogni... Cak je u sobi televizor "spojen" na analogni a onaj u dnevnoj u digitalni pa opet rade oba bez problema (spojeni u istu uticnicu u zidu, zajednicka antena sa cijelom zgradom)!

Možda nisam napisao kako treba.

Dakle njegov antenski sistem nije urađen da može.

Tehnički naravno da može pa imaju multiswitchevi,modulatori itd. koji kombiniraju signale.

Ispričavam se

16 godina
neaktivan
kkkkk kaže...

Ako hoćeš gledati Bih ili ostale moraš imati riblju kost ili običnu sobnu antenu za DVB-T ako ima ugrađen, on sam nađe programe...

Misliš BiH kao bosna i hercegovina? Može imat NASA-inu antenu neće uhvatiti BIH DVB-t signal

15 godina
neaktivan
Signal DVB-T - Sisak

dobro vece imam problem sa digitalnim signalom tj. imam signal ali nemam kvalitet sta napraviti povodom toga

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice