Satelitska TV na kompu za pocetnika

poruka: 5
|
čitano: 5.557
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kao sto naziv sam kaze... Pocetnik sam u satelitskoj televiziji. Relativno razumem sta je sve potrebno za prijem signala. TV kartica sa DVB-S standardom (vec imam par opcija sta uzeti ali svaki predlog je dobrodosao) i satelitski tanjir. E sada... Da li postoji odredjeni polozaj tanjira, kako se on podesava, negde sam naisao na spominjanje digitalnog i analognog satelitskog signala, u cemu je razlika, kakvi su hdtv kanali, sta mogu da pratim i naravno, koja je najmanja cena koju je potrebno platiti za tako nesto? :)))

Znam da je mnogo pitanja odjednom ali sam se zagrejao za sve to pa me zanima kako izvesti celu stvar, u kratkim crtama :
  Hvala

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da krenemo redom. Treba ti DVB-S kartica (preporučujem Technisat SkyStar2), satelitski tanjir sa digitalnim LNB-om, i koaksijalni kabal da to spojiš. Što se tiče analognog prijema ne moraš da brineš jer je danas sva satelitska oprema digitalna. Sa ovim ćeš moći pratiti jedan satelit, odn. morat ćeš ručno okretati tanjir (o tome imaš mnogo na raznim forumima - use Google). Ako želiš možeš kupiti i motor za antenu tako da ćeš moći pratiti sve satelite vidljive sa našeg područja. Što se tiče programa situacija nije baš sjajna. Većina imalo kvalitetnih programa je kodirana sustavima koji još nisu probijeni tako da ćeš morati gledati samo slobone kanale (još koji mjesec je moguće gledati domaće na Thoru dok ne ukinu Nagravision2). Što se tiče softvera za gledanje na internetu možeš naći dosta a najbolji su ProgDvb i AltDvb. Što se tiče pitanja o HDTV, svakim danom sve više TV stanica emituje HD programe ali msilim da su ti procesor i grafička slabi za gledanje HD programa. I na kraju što se tiče cijene opreme sve zavisi šta ćeš kupiti i gdje ćeš naći. SkyStar2 ti je oko 60€, a tanjir, LNB, kabal, nosač možda oko 40€. Cijene sam rekao napamet jer ne znam tačno kako se kreću. Ako te još šta zanima pitaj.Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolega uss ti je sve super objasnio!

samo bih ja preporučio Technisat SkyStar HD2. Je malo skuplja, ali HD programi su budućnost i svakak se isplati dati oko 30 EUR više, pa si onda miran.

Malo pogledaj na "Satelitskom forumu" i vidjet ćeš kolike su ti mogućnosti Satelitske preko kompa, CS...

Pozz

Zdravac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super, hvala na odgovorima... :)

Te kartice, da li su softverske ili imaju hardverski dekoder, pricam o obicnoj televiziji?
I sto se tice HD kanala, u kojoj rezoluciji se emituju? I kakav je osecaj gledati HDTV u odnosu na normalnu (analognu ili digitalnu) televiziju?

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Satelitska TV na kompu za pocetnika

Dekodiranje se vrši preko grafičke kartice koju imaš u kompu

Evo ti stranica, pa pogledaj malo!

link

Zdravac
1
Nova poruka