Problemi si digitalnim signalom

poruka: 10
|
čitano: 21.837
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako preso sam na digitalni signal i nekad slika bude super i sve, a nekad uopce nema signala... to ce dogadja odprilike ujutro i navecer... evo upravo sada nemam ni nijednom programu signala...samo ga ima na kapital net... dali netko zna u cemu je problem ?

Nalazim se u Osjecko-baranjskoj zupaniji

Prijamnik:VIVAX DVB-T116

TV:Sony

DAli je problem u prijemniku mozda ?

Hvala na odgovoru unaprijed

PS.Signal se vratio na sve programe nakon 15 min

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 20:49 (Flameseeker).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problemi si digitalnim signalom

Vjerojatno je problem u anteni ili kontaktu. Ako je 0% i signal i kvaliteta, onda nevalja kontakt, ako samo padne snaga/kvaliteta onda antena nevalja, probaj drugu ili okrenuti prema odašiljaču.

15 godina
Flameseeker kaže...

Ovako preso sam na digitalni signal i nekad slika bude super i sve, a nekad uopce nema signala... to ce dogadja odprilike ujutro i navecer... evo upravo sada nemam ni nijednom programu signala...samo ga ima na kapital net... dali netko zna u cemu je problem ?

Nalazim se u Osjecko-baranjskoj zupaniji

Prijamnik:VIVAX DVB-T116

TV:Sony

DAli je problem u prijemniku mozda ?

Hvala na odgovoru unaprijed

PS.Signal se vratio na sve programe nakon 15 min

S kojeg odasiljaca pratis program?

15 godina
neaktivan

Živim u stambenoj zgradi (neboderu) sa zajedničkom TV antenom. Prije uvođenja digitalnog signala antensko je pojačalo prilagođeno digitalnom signalu (obavio serviser koji inače održava antenski sustav), ali svakodnevno se gubi signal na većini programa (HTV, RTL, NOVA). Grafički prikaz kvalitete signala pokazuje razinu HIGH, ali signal često padne na razinu LOW i to traje desetak sekundi, a zatim se vraća na razinu HIGH. Sve spomenute programe pronalazim na dvije različite frekvencije, ali problem je isti.

Televizor je SONY LCD s ugrađenim DVB-T prijamnikom, digitalna regija je D1, Vukovar. Antenski kabel je star svega nekoliko godina pa ne vjerujem da je u tome problem. Razmišljam o ugradnji posebne antene (riblja kost) koju sam prije nabavio, ali nisam ugradio zbog zajedničke antene. Je li problem u anteni?     

0 0 hvala 0
15 godina

tko to može znati na pamet eksperimentiraj

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

Ma ja sam u gradu Zagrebu i kad motor prođe pokraj kuće već se slika gubi! Neznam kak će to riješit. Antena je vanjska. Oni nonstop pričaju "siđite s krovova", a kad sam probo sa sobnom nemrem dobit sliku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e ljudi moji ovo sa digitalnim signalom je čista koma .... reklama im je dobra a u stvarnosti je sasvim drugačije jer samo oni u velikim ili većim gradovima neće imatiproblema sa prijemom dok mi koji smo na periferiji ili na selu to je čista katastrofa ..... jer sobna antena ona koju sam do sada koristila bila je još nekako upotrebljiva sa DVB-T pa spoveno sa starim TV-om ali kad sam kupila novi LCD sa ugrađenim prijavnikom kako bi izbjegla dva daljinska .... koma .... sada mi ni stara ani nove koje sam donesla na probu iz dučana u rasponu od 86 pa do 350 kn ne rade uopće pa su mi rekli da moram staviti vanjsku antenu bušenje zidova itd i onda siglal= NEMA i zovi majstora i onda po svim stranama kuće .... i sad malo ima signala malo nema malo ima tona malo ne, a pretplatu uredno moraš plaćati .... i gdje je tu PAMET!!!!!!!?????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako da imamo ovdje u Slavoniji dobar prijem digitalnog signala kada su na minimum smanjili jačinu odašiljača. Ako je neki odašiljač emitirao analogno snage 1kW, sada su stavili 0.3kW digitalno. I kako da signal bude OK? Kod mene bez problema primam nekoliko madjarskih digitalnih programa (dva u HD formatu) s odašiljača kod Pečuha i nema nikakvih problema. A na našim odašiljačima koji su bliži (Belje, Papuk ili nedaj Bože na Borincima) stalno prekidi u slici i tonu, deformiranje slike itsl. A tip u OiV kaže kako su oni testirali prijem i sve je OK. Laž do neba.

Šparaju lopine struju, a preplatu neće smanjiti.  Jedini lijek ovoj čistoj bezobraštini spravljenoj od strane 'Odašiljača i veza' je neplaćanje pretplate. Pa neka HTV nadje drugog emitera kada oni nisu sposobni to korektno uraditi.

Abit AB9 Pro|Chipset P965|Intel Core 2 Duo, E6700, 2733 MHz|Kingmax 4x1024MB|NVIDIA GeForce 8800 GTS, 320 MB|WD Raptor 150 GB + Seagate 400GB + Maxtor 300GB + Maxtor 120GB + Seagate 300GB|Coolermaster
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam isto pitanje u vezi signala...naime slike ima i sve to ali mi se vide neke bijele crte po ekranu...pod kutem od 45 stupnjeva...i to je već počelo biti iritantno...mijenjao sam dvb-t ali ništa...tv je quadro,a dvb-t koji sad imam je Digital M35T ....u čemu bi mogao bit problem?..U dvb-t nije..jel sam ga mjenjao...i probavao sam sa razno raznima...Molim pomoć..Hvala...:))

Edit: Zivim u Gradu Zagrebu!...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 12:06 (blackchoco).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Imam isto pitanje u vezi signala...naime slike ima i sve to ali mi se vide neke bijele crte po ekranu...pod kutem od 45 stupnjeva...i to je već počelo biti iritantno...mijenjao sam dvb-t ali ništa...tv je quadro,a dvb-t koji sad imam je Digital M35T ....u čemu bi mogao bit problem?..U dvb-t nije..jel sam ga mjenjao...i probavao sam sa razno raznima...Molim pomoć..Hvala...:))

Edit: Zivim u Gradu Zagrebu!...

Moze pomoć?..poprilično je hitno...već me iritira to...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice