Marijane , zaista bi nekakva tema o ovlastima službenih osoba dobro došla jer najveći dio osoba o tome zna samo iz filmova , a po bespućima neta može napisati tko kaj hoće...
Osnovna zadaća policije je zaštita života i imovine, pa zatim pružanje pomoći fizičkim i pravnim osobama u okviru zakonskih nadležnosti, otkrivanje i procesuiranje počinitelja kažnjivih radnji... Jesi zaboravio da je policija tu radi građana a nisu građani tu radi policije ... Ako 99,99% građana poštuje zakone i načine na koje je društvo uređeno, e pa onda nikako prema njima nebi bilo pošteno da se onom jednom preostalom postotku dozvoli da zajebavaju sve ostale i izbjegavaju svoje obveze zato kaj lokalna policija nezna svoje ovlasti ili je mlaka ili pak ide linijom manjeg otpora....
Da, i inkasatoru i svima drugima kojima to zakon omogućuje sam pružao asistencije.... Pa nije bilo moje da utvrđujem da li netko ima tv, moje je bilo utvrditi tko tu stanuje, a inkasator i nadležne službe hrt-a bu utvrđivale da li oni trebqju ili netrebaju plaćati hrt pretplatu...
Rekoh već, nisu svi jednako uspješni u svom poslu, niti su svi jednako educirani i svjesni svojih ovlasti, neki su i bojažljivi, nekima se i ne hoda po sudovima nakon tužbe da su nekome nanijeli tto, neki su splašeni čim čuju za odjel zakonitosti postupanja, neki se prestrave kad im se netko predstavi ko odvjetnik.... Pa odvjetnici su nam bili najjači suradnici, više su oni nas trebali nego mi njih ( a razmisli zašto ... )...
Zašto misliš da bi inkasator imao manju ulogu nego zetovac ? Di bi to inkasator trebao djelovati ( lokacijski) ?