NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 453.720
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

hahaha pa kad gledas...imaju pravo..niko nam nije kriv da smo čačkali...ali rekao mi je brat da je navodno taj upitnik naredba za novi red...e sad ili cemo trpit taj upitnik ili opet pljunut lovu za novi receiver :)))

a mozda i rijese to...nadajmo se :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Ja sam probal stavit Transcend hdd 250gb i nije ga očital zato kad je u "ntfs",a dok ga stavim na komp pod format nema "fat" opciju pa ga ne mogu formatirat .Jedino ne znam u kojem formatu ga formatira nytro jer ima tu opciju u sebi,dal netko zna i dal bi ga onda očital da ga on formatira? Gore su filmovi u "avi" formatu a to ne bi trebal biti problem kad na kutiji piše da očitava te filmove,mp3 i jpg...

Samo se jednom živi :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: NytroBox NB-4001 T

Jako je zbunjujući taj dio o HDDima i stvarima koje on podržava a koje ne, recimo imam HDD isto od 250gb i ne može ga učitati, dok usb od 2gb ućitava ali jako sporo. Mislim da je najbolje kupiti jednu karticu SD na koju ćeš snimati i gledati jer sa ovim USB memorijama (mislim i stick i hdd su sami problemi

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Nije to komp pa da sve radi cakum pakum..On ne čita od početka nego si puni prvo buffer pa tek onda pokrene datoteku, zato izgleda da radi sporo.

Ja imam externi disk od 160 Gb i sve radi, ali treba ga formatirati u FAT32, na kompu ga formatirati ne preko Nytroboxa (ni nema opcije format ako se ne varam).

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo i mojih iskustava, Ja imam model sa USB-om i čitačem kartica i Loopom.

kupio ga još negdje u 6 mjesecu lani u MKE, iskustva sa digitalijom su predobra, od samog početka mi memorirao 9 programa, 2*4 naša plus 1 onaj HDTV promo, koji naravno nije bilo slike ali se moglo na prog prebacit. nikad FW mijenjan. Sada mi očitava 2*4 programa + 4 lokalna. Ja sam na učki, znači očitava i memorira i mogu gledat 2* 4nacionalna, na 28 i 53 kanalu i jos 4 lokalna na 29 kanalu.

Divx nikad nisam gledao s njega, nit pokusavam, komp mi spojen na tv već godinama i to mi predobro funkcionira i prejednostavno da bi ista mijenjao.

Dakle ono za sta je kupljen radi savrseno. Nikad ni kockanja slike, ni smetnji, ma milina.

Iskustva sa snimanjem.

Na USB ne treba ni pokušavati ako želite u isto vrijeme i gledati, snimi super na USB, ali dok snima na ekranu je slika iskockana skoro stalno, mislim da je zbog brzine ili tako neš.

Snimanje na HDD od 120 Gb, radi ko urica, super snima, bez kockanja, u isto vrijeme se može gledat, uopće neznaš da snima, i odgodjeno snimanje i time shifting, oba rade odlicno.

A sad ono malo i malo više iritirajuce...

Ono odabiranje jezika kod TTX-a, ali na to sam vec i zaboravio, prst to vec automatski obavi tak da ni ne primjecujem.

Ali ono sto me baš iritira: kad sam neš snimio i onda to gledan na njemu, s diska, uvijek imam u dnu ekrana onu plavu traku gdje ide vrijeme ili kao bar koji pokazuje koliko jos ima do kraja, e to neznam maknut ća. A problem nastaje kad se gleda film sa titlovima onda je ta traka točno preko doljnje linije titla i nis se ne moze pročitat.

Eto pa ak oneko zna kako to maknut...pomagaj

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ono odabiranje jezika kod TTX-a, ali na to sam vec i zaboravio, prst to vec automatski obavi tak da ni ne primjecujem.

Stavi najnoviji firmware i nema više odabira jezika kod txt-a:)

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 10:51 (F1-IVO).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Iskustva sa snimanjem.

Na USB ne treba ni pokušavati ako želite u isto vrijeme i gledati, snimi super na USB, ali dok snima na ekranu je slika iskockana skoro stalno, mislim da je zbog brzine ili tako neš.

Ali ono sto me baš iritira: kad sam neš snimio i onda to gledan na njemu, s diska, uvijek imam u dnu ekrana onu plavu traku gdje ide

kockice za vrijeme snimanja-prespor stick/kartica.

novi fw rješava pitanje ulaska u ttx. ali, ako si se naviknuo, možda ne trebaš niti dirati. no, sa novim fw-om se rješava blokiranje epg-a.

što se plave trake tiče, ona se sama miče nakon par sekundi. jedino probaj sa tipkama "info" ili "exit". mada mislim da će exit prekinuti reprodukciju. pogledaj u postavkama prijemnika "prikaz trake" da nije slučajno na "uvijek", mada be se ta postavka trebala odnositi samo na prikaz informacija kod mjenjanja programa.

očito ćeš ipak trebati napraviti update softa.

14 godina

Ja i sa ovim svojim FW nemam nikakvih problema sa EPG-om.

Nije to ona plava traka koja ti daje info o programu i to, nego druga traka, koja ti pokazuje vrijeme od 0 do kraja koliko ima snimljenog programa i to, kao kad imas kliznu traku na dnu bs playera ili WMP-a pa mozes se prebacit na neki drugi dio filma ili pjesme, samo sta ovdje ona jednostavno stoji dole i broji minute, ili sta vec, ne sjecam se tocno jer nisam to vec dugo koristio, nije mi trebalo, al kad sam par puta nes snimao onda je tak obilo. i igrao se sa svim opcijam ai nisam nasao način da je iskljucim. inace ona plava traka kad gledam tv sam namjestio da m inestane za 1 sec i to je ok. Al i ova kod gledanja snimljenog materijala se ne mice s ekrana

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ja i sa ovim svojim FW nemam nikakvih problema sa EPG-om.

Nije to ona plava traka koja ti daje info o programu i to, nego druga traka, koja ti pokazuje vrijeme od 0 do kraja koliko ima snimljenog programa i to, kao kad imas kliznu traku na dnu bs playera ili WMP-a pa mozes se prebacit na neki drugi dio filma ili pjesme, samo sta ovdje ona jednostavno stoji dole i broji minute, ili sta vec, ne sjecam se tocno jer nisam to vec dugo koristio, nije mi trebalo, al kad sam par puta nes snimao onda je tak obilo. i igrao se sa svim opcijam ai nisam nasao način da je iskljucim. inace ona plava traka kad gledam tv sam namjestio da m inestane za 1 sec i to je ok. Al i ova kod gledanja snimljenog materijala se ne mice s ekrana

ne znam. to se miče samostalno, čak i kada se stisne "info" se makne samo. ako imaš mke u blizini odi do njih, pa nek ga popravljaju ili naprave updare fw-a.

14 godina

Ajde baš ć umalo probat kad stignem neš snimit pa isprobat opet da vidim tocno kako je to islo, tj koja je ta traka

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Imam jedno pitanje, ako netko ima iskustva gledanje divix-a preko tog prijemnika. Snimim film na USB i titlove. Kad ga pokrenem sve radi jedino titlove neocitava. Na jednom mi je filmu mi je učitao titlove ali nije imao zvuk, a na druga tri filma nije htio. Probao sam promjeniti titlove, ali ništa. Da li netko zna dali se uopće može puštati titlovi i na koji način, bilo što da pokušam, neće, u meniu  mi samo da izbor filma a titlove neda. Imali pomoći ili je to takav uređaj?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Imam i radi odlično. Titl mi je u srt formatu i istog naziva kao film: Avatar (naslov filma) i Avatar.srt (titlovi).

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

I meni su u srt formatu. Ali mi u meniu samo pokaže ime filma.avi, a titlova nema. Jedino mi je u naredniku James pokazao titlove, ali zvuka nema. A na kopu radi bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 23:04 (drivermen).

0 0 hvala 0
16 godina
drivermen kaže...

I meni su u srt formatu. Ali mi u meniu samo pokaže ime filma.avi, a titlova nema. Jedino mi je u naredniku James pokazao titlove, ali zvuka nema. A na kopu radi bez problema.

ne, ne pokazuje ti on u izborniku titlove. Mislim da se titlovi uključuju i isključuju(za vrijeme filma) sa tipkom info, ali nisam 100% siguran.

A neznam, trebali bi raditi. Da li su ti titlovi napravljeni da se pojavljuju u određeno vrijeme ili na određenoj slici? Ak me kužiš. Otvori u notepadu pa pogledaj iznad rečenica da li piše vrijeme od-do ili broj slike. Možda je u tome caka, jer možda mu ovi što su naštelani da se na određenoj slici pale i gase nerade. Sad bih to isprobao, ali nemam vremena Smijeh

Nemam druge ideje

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

A neznam, na kompu su u sek ustimani, a na njemu nerade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ime titla mora biti IDENTIČNO imenu filma, onda radi..

Nema bombe do napalm bombe
16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Još malo i naša regija gubi signal.

Pa recite mi koji reciever vi preporučate.

Da ne prelazi 500 kuna.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...

Još malo i naša regija gubi signal.

Pa recite mi koji reciever vi preporučate.

Da ne prelazi 500 kuna.

Hvala!

za te novce možeš birati hrpu prijemnika. ali, teško ti je bilo što preporučiti jer nisi naveo što želiš od prijemnika. snimanje ili ne, ekran na prijemniku ili ne. divx, mp3. da li uopće treba biti usb priključak na njemu.

ako je snimanje povremeno, onda nytro. ako je bitno onda ništa što nema dva tunera. strong 5222, alma t2200 ili protek twin1200. s time da samo alma može emitirati dva različita signala na dva scarta. ovi ostali snimaju na usb. doduše postoji još strong 5220, ali ga kod nas još nema. neki prijemnici mogu samo snimati i gledati isti program (prilično neupotrebljiv feature). neki pak mogu snimati jedan program i gledati istovremeno drugi, ali samo na istom muxu. to su oni sa jednim tunerom.

ako ti treba samo za gledanje, onda neki od scart modela koji se niti ne vide. samo prijemnik od daljinskog.

neki prikazuju divxe, neki ne. neki prikazuju divxe, ali ne kuže titlove....

previše je stvari koje te mogu i ne moraju interesirati pa je i teško predložiti bilo što.

možda da napišeš što bi želio od prijemnika podrobnije, pa će se nešto već naći.

s time da ne očekuješ mpeg4 i hdmi i dva tunera i novi firmver svaka dva tjedna za te novce. ;-)

16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Imam jednu drugu ideju.

Kak morem putem satelitskog tanjura loviti HRT?

Oću prekinuti prokletu pretplatu i loviti satelitski signal.

To je ostvarivo. Samo može li malo detalja?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Zakonski nije ostvarivo, barem ne onaj dio o prekidu pretplate. Jer u zakonu stoji da je tv pretplata porez na posjedovanje tv uređaja i nema nikakve veze šta ćete vi na tom uređaju gledat i radit. Zakonski ako imaš doma tv ti moraš plaćat pretplattu i to ako imaš 5 tv-a u 1 stanu po zakonu bi trebao plaćat 5 pretplata. Bez obzira gledao ti tv program ili uopce ne. To je točno tako. I ja sam mislio suprotno, ali potraži u zakonu ili pitaj nekoga tko zna i vidit ćeš

15 godina
miki1981 kaže...

Zakonski nije ostvarivo, barem ne onaj dio o prekidu pretplate. Jer u zakonu stoji da je tv pretplata porez na posjedovanje tv uređaja i nema nikakve veze šta ćete vi na tom uređaju gledat i radit. Zakonski ako imaš doma tv ti moraš plaćat pretplattu i to ako imaš 5 tv-a u 1 stanu po zakonu bi trebao plaćat 5 pretplata. Bez obzira gledao ti tv program ili uopce ne. To je točno tako. I ja sam mislio suprotno, ali potraži u zakonu ili pitaj nekoga tko zna i vidit ćeš

Kad će više promjenit taj zakon, pa ovakav "porez" je moguć samo kod nas!!! Da porez na posjedovanje TV aparata, pa koliko poreza treba platiti za taj je.... tv aparat, što nije dosta 23% što platimo u dućanu nego još cjeli život plaćat toliko skupu pretplatu koda je TV aparat tko zna kakav extra luksuz!!! Stvaro nisu normalni... qreteni!!!!

16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Ne moraš plaćati tv pretplatu. Moreš lepo s usranim hrt-om na sud. Dokažeš da nemaš tv i slobodan si od pretplate.

Tak je moj kolega sa studija napravil. Sve se more samo ak se ima volje zezat.

Al bolje biti rob i preskočiti neugodnosti.

0 0 hvala 0
14 godina
Jerkenovski kaže...

Ne moraš plaćati tv pretplatu. Moreš lepo s usranim hrt-om na sud. Dokažeš da nemaš tv i slobodan si od pretplate.

Tak je moj kolega sa studija napravil. Sve se more samo ak se ima volje zezat.

Al bolje biti rob i preskočiti neugodnosti.

NA sudu možeš dobit samo ako uspiješ dokazat da nemaš TV uređaj uopće u stanu. Ali kao što dorbo znaju većina ljudi koja je to pokušala napravit rezultati su sljedeći: više od polovice ih nije to ni uspjelo dokazat ( najviše zbog toga što puno ljudi ne želi činit kriminalno djelo laganjem pred sudom ) a oni koji jesu su, vjerovali vi ili ne, ( a ja nisam vjerovao dok se nije dogodilo nekolicini mojih poznanika ) bili predmetom istraživanja privatnih detektiva unajmljenih od strane osiguravajuće kuće koje osigurava HRT od izgubljenih parnica, i HRT-a samog, te su ih većinom naravno uhvatili da imaju uređaj, neki i ne samo jedan i to u roku odmah nakon presude, te je to uzeto u obzir kao laganje pred sudom, pa su dobili uplatnice unazad, kamate, i tuzbu za laganje sudu. Živa istina. Ja sam pao na guzicu kad sam to vidio na svoje oči. Uf kako nas država voli. A ni HRT nije monopolist...samo mu mi plaćamo masne pare mjesečno, ali zato nemaju reklama jer se financiraju od nas...mođš mislit. Pa šta nije sramota...a šta je najbolje i za radio prijemnik je zakonski isti porez, samo se to odnosi na firme, nisam siguran za fizičke osobe.

16 godina
neaktivan

...a šta je najbolje i za radio prijemnik je zakonski isti porez, samo se to odnosi na firme, nisam siguran za fizičke osobe.

A kaj misliš da smo mi za njih ljudska bića. Kak bi nam mogli naplaćivati mjesečnu pretplatu za tv da se vodimo kao ljudska bića.

Kaj misliš da u zakonu o ljudskim pravima stoji to da moramo plaćati govnu pretplatu? Naravno da Ne. Ali nas je država preveslala i to jeba*ki.

Provjeri pod kaj se vodi ona osoba koja je na tvojoj osobnoj izkaznici. I kakva prava ima. I zakaj nema gotovo nikakva prava.

Firme nemaju ljudska prava. Bome ih ni mi nemamo. Sve dok mislimo da smo firma na osobnoj iskaznici. I priznajemo to.

14 godina

Pa to ti je to...midržavi dajemo sve a o na nama niš, i još bi bilo dobro da nam neda niš, nego nakon sto je sve damo ona još traži i uzima.

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Ja imam NB 4001T-USB,slika je dobra ali mi je prestao raditi EPG i INFO.

Koga pitati za savjet,centralni servis tel. 01/2060181 a na telefonu

01/2062999 mi nemogu pomoč,obično kažu da su dečki baš gore.

Meni treba savjet a naveden je samo centralni servis. Postoje li možda

i drugi. Čini mi se s razlogom. Napominjem da u kuči imam još jedan TV

i DVB-T Vivax i EPG i INFO rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Opaska- u centralnom servisu se nitko ne javlja na telefon.

14 godina
neaktivan

Jučer sam u servisu zamjenio NB 4001 t-USB za drugi.

Kod mene je nestao EPG i INFO. Novi ima direktan TXT.

Vjerovatno imaju novi program. Treba pokušati i kod

trgovca gdje su mene htjeli uputiti.

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Evo imam vec navedeni recirver vec dobrih 3 mjeseca i slika je predobra .... al imam jedan problem dns ocu ici na teletext kad ono nece? stisnem  zelenu tipku txt i odaberem eng kad ono nista...  zna li tko  gdje je problem??

EDIT: rijesen problem!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 11:08 (achtung).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Imam pitanje u vezi navedenog uređaja. Da li kod Vas na EPG-u rade hrvatski znakovi(čžšć...)? Prilikom reprodukcije filma sa sticka rade ( naravno uz upitnik na kraju prvog retka. Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice