hvala na brzom odgovoru,a jeli im slučajno moguče javiti što da poboljšalju u novom sw-u
hvala na brzom odgovoru,a jeli im slučajno moguče javiti što da poboljšalju u novom sw-u
Jučer sam testirao snimanje na stik (Voyager 8gb) i dosta me je iznenadilo rezanje filma na male dijelove ( komp mi registrira dijelove od 252 mb).
Da li se na to rezanje može utjecati preko Nytra? Novi Philips tv mi uopće ne registrira fajlove koje sam snimio na stik (valjda je format u pitanju).
mislim da povećanje prikaza ttx-a nije nešto što će se mijenjati. od prvog dana je ttx takav kakav je i nitko ne radi na povećanju prikaza. ali ako ti fali preko cijelog ekrana, možeš još uvijek koristiti ttx od tv-a
Jučer sam testirao snimanje na stik (Voyager 8gb) i dosta me je iznenadilo rezanje filma na male dijelove ( komp mi registrira dijelove od 252 mb).
Da li se na to rezanje može utjecati preko Nytra? Novi Philips tv mi uopće ne registrira fajlove koje sam snimio na stik (valjda je format u pitanju).
to je zbog malog usb-a. na drugim forumima je rečeno kada se stavi veći/veliki vanjski disk (250 i više) da su fajlovi po gigu (dvd standard).
Evo jednu vrlo interesantnu stvar kod našeg nytrića sam primjetio, ne smeta puno, ali se ipak događa, i zanima me jeli se i kod vas drogađa isto.
Pokušat ću vrlo precizno objasnit o čemu se radi:
Primjer 1: gledate neki od ponuđenih programa, nije bitno o kojem se radi. vrtite programe, sve ok, i svaki put kad okrenete na neki drugi program pokazuje se info programa, na kojem osim broja programa, datuma pokazuje i što je trenutno na programu, odnosno SADA i vrijeme iduće, neke druge emisije, znači u dva reda. to svi imamo, i to je svima poznato.
E, sada, ugasite tv, odete negdje na kavu s frendovima, i vratite se npr. za dva sata. naravno, u međuvremenu se sasvim nešto drugo emitira na programu.
Dođete doma, upalite tv, i gle iznenađenja, onaj prvi momenat na INFO o kojem sam gore govorio biti će prikazani potpuno one iste emisije koje ste imali napisane i kad ste gledali televiziju otprije dva sata. tek kada okrenete na drugi program, pa vratite na onaj prethodni koji ste gledali će se pojaviti pravo stanje, pravi info emsija koje uistinu idu u tom trenutku, ono SADA, odnsono vreijeme što će biti naredno.
Ovo nam govori daočito postoji neki delay odnosno da ostane u memoriji onoga što smo prije gledali.
E da, zaintrigiralo me, i onda sma probao da kada izgasim tv, da izgasim i nytra da ostane na standby, i opet se ja vratim za dva sata, i opet se događa isto, što me , moram proznat iznenadilo obzirom da je nytro bio "izgašen" znači očito ostaje u nekom međuspremniku.
Nije greda, rekli bi, al eto, u prilog raspravi.
Heh, to sam i ja primijetio. Zapravo, nemoraš šaltat na drugi program i vraćati da se podaci osvježe. Samo dok se makne taj "baner", stisni tipku info i biti će nove informacije
Heh, to sam i ja primijetio. Zapravo, nemoraš šaltat na drugi program i vraćati da se podaci osvježe. Samo dok se makne taj "baner", stisni tipku info i biti će nove informacije
Da, to sam i ja primijetio. To je razlog više da se omogući u postavkama isključenje automatskog prikaz banera koji ujedno pokriva mjesto gdje se nalaze titlovi kad je neki film. Mene automatski baner kod prebacivanja programa i inače živcira, a pogotovo to što je neažuran. Posebno me živcira što baner moram staviti na minimalno tri sekunde - ako stavim jednu sekundu, imam problema s teletekstom (detaljno sam već pisao o tome u ovoj temi).
Evo jednu vrlo interesantnu stvar kod našeg nytrića sam primjetio, ne smeta puno, ali se ipak događa, i zanima me jeli se i kod vas drogađa isto.
Primjer 1: gledate neki od ponuđenih programa, nije bitno o kojem se radi. vrtite programe, sve ok, i svaki put kad okrenete na neki drugi program pokazuje se info programa, na kojem osim broja programa, datuma pokazuje i što je trenutno na programu, odnosno SADA i vrijeme iduće, neke druge emisije, znači u dva reda. to svi imamo, i to je svima poznato.
E, sada, ugasite tv, odete negdje na kavu s frendovima, i vratite se npr. za dva sata. naravno, u međuvremenu se sasvim nešto drugo emitira na programu.
Dođete doma, upalite tv, i gle iznenađenja, onaj prvi momenat na INFO o kojem sam gore govorio biti će prikazani potpuno one iste emisije koje ste imali napisane i kad ste gledali televiziju otprije dva sata. tek kada okrenete na drugi program, pa vratite na onaj prethodni koji ste gledali će se pojaviti pravo stanje, pravi info emsija koje uistinu idu u tom trenutku, ono SADA, odnsono vreijeme što će biti naredno.
Ovo nam govori daočito postoji neki delay odnosno da ostane u memoriji onoga što smo prije gledali.
E da, zaintrigiralo me, i onda sma probao da kada izgasim tv, da izgasim i nytra da ostane na standby, i opet se ja vratim za dva sata, i opet se događa isto, što me , moram proznat iznenadilo obzirom da je nytro bio "izgašen" znači očito ostaje u nekom međuspremniku.
mikica1, kako si i sam u predzadnjoj rečenici napisao, jedna riječ: cache! ;-)
prijemnik nije poput tv prijemnika koji u jednom momentu primi sve podatke od ttx-a i epg-a pa ne moraš prebaciti na 3 program da bi vidio epg za treći. nego sa prvog vidiš sve. no, nytro nema turbo/fast/hyper ttx ili kako se već sve ne zovu, hvata samo prvu stranicu ttx-a, hvata samo epg od trentunog programa. i kada nema promjene kanala, ili kada se prijemnik ugasi, on pamti ono što je zadnje memorirao iliti stavio u cache.
mene zanima jedna stvar, zasto su jos od prvog update-a software-a prebacili funkcije tipki play, stop i pause na šarene tipke? Bilo bi bolje da to naprave u novom update-u, barem po meni
prijemnik nije poput tv prijemnika koji u jednom momentu primi sve podatke od ttx-a i epg-a pa ne moraš prebaciti na 3 program da bi vidio epg za treći. nego sa prvog vidiš sve. no, nytro nema turbo/fast/hyper ttx ili kako se već sve ne zovu, hvata samo prvu stranicu ttx-a, hvata samo epg od trentunog programa. i kada nema promjene kanala, ili kada se prijemnik ugasi, on pamti ono što je zadnje memorirao iliti stavio u cache.
Ono što mene zanima jest da li postoje takvi prijemnici koji posjeduju turbo/hyper/fast ttx. I kad smo već kod toga, što je s televizorima koji imaju ugrađen u sebi dvb-t prijemnik, kako se oni u ovome ponašaju. a također me zanima jeli uopće postoje prijemnici kod nas na tržištu koji prikazuu ttx preko cijelog ekrana. Mislim, posjedujem i drugi prijemnik od nytra sa rf modulatorom i on također ne prikazuje ttx preko cijelog ekrana. I iskreno, malo me već odviše počelo nervirati tako mala slova na teletextu. Znam da još funkcionira gledanje preko tv-a, no nije li smisao sve imati na jednom daljincu. I još jedna stvar u prilog raspravi, čitao sam negdje da postoje prijemnici na kojima se može, ovisno o tipu televizora, konfigurirati da se i tv i prijemnik možegasiti/paliti na daljincu od prijemnika, odnosno da se ponašaju kao univerzalni daljinac. Znam da će neki reći, pa nekad to rečem i sam, da se previše očekuje od ovog prijemnika, ali svejedno, možda u budućosti neki firware riješi i to. Odnsono, pitanje je da li proizvođač uopće razmišlja o takvim opcijama. Bojim se da ne, no budućnost će pokazati
Ono što mene zanima jest da li postoje takvi prijemnici koji posjeduju turbo/hyper/fast ttx. I kad smo već kod toga, što je s televizorima koji imaju ugrađen u sebi dvb-t prijemnik, kako se oni u ovome ponašaju. a također me zanima jeli uopće postoje prijemnici kod nas na tržištu koji prikazuu ttx preko cijelog ekrana. Mislim, posjedujem i drugi prijemnik od nytra sa rf modulatorom i on također ne prikazuje ttx preko cijelog ekrana. I iskreno, malo me već odviše počelo nervirati tako mala slova na teletextu. Znam da još funkcionira gledanje preko tv-a, no nije li smisao sve imati na jednom daljincu. I još jedna stvar u prilog raspravi, čitao sam negdje da postoje prijemnici na kojima se može, ovisno o tipu televizora, konfigurirati da se i tv i prijemnik možegasiti/paliti na daljincu od prijemnika, odnosno da se ponašaju kao univerzalni daljinac. Znam da će neki reći, pa nekad to rečem i sam, da se previše očekuje od ovog prijemnika, ali svejedno, možda u budućosti neki firware riješi i to. Odnsono, pitanje je da li proizvođač uopće razmišlja o takvim opcijama. Bojim se da ne, no budućnost će pokazati
koliko sam ja primjetio niti jedan ne prikazuje teletekst preko cijelog ekrana
koliko sam ja primjetio niti jedan ne prikazuje teletekst preko cijelog ekrana
evo malo prosurfao i ipak ima prijemnik koji prikazuje ttx preko cijelog ekrana :
Xoro HRT 7500 teletekst prikazuje preko cijelog ekrana u punom formatu.
http://www.usporedi.hr/testovi/usporedni-test-dvb-t-prijemnika/4
Doduše, košta oko 450 kunića, ali i prima mpeg4
mene zanima jedna stvar, zasto su jos od prvog update-a software-a prebacili funkcije tipki play, stop i pause na šarene tipke? Bilo bi bolje da to naprave u novom update-u, barem po meni
divx je dodatna funkcija. pa su se kodovi daljinskog prebacili na druge, tipke koje su neaktivne pri gledanju divxa.
ako dobro pamtim, xoro, topfield i još poneki malo skuplji prijemnici podržavaju full-screen ttx.
ttx u televizorma su uglavnom turbo ttx. naravno, ne isti čas od prebacivanja programa, ali od pol minute do minute bi sve stranice i podstranice trebale biti učitane.
što se daljinskog tiče, ako su prijemnici malo poznatije marke, dakle, uglavnom ne oni koje ljudi kod nas kupuju na lopate, onda je poželjno, kao i kod drugih uređaja imati istu marku, ako je moguće i generacijski iste uređaje, pa su kodovi isti, tj, jedan daljinski podržava barem dva uređaja. tv+dvd, tv+vhs, tv+dvb-t. ponavljam, teško je da će jedan nytro biti podržan od strane sonyja, panasonica i sličnih "velikih" proizvođača. no, može se riješiti kupovinom univerzalnog daljinskog sa mogućnošću učenja i/ili skidanja kodova sa interneta. naravno, niukom slučaju nitko ne garantira da će svaki uređaj biti podržan 100%. takav daljinski može koštati od 100tinjak kuna (čipoteka, povremeno i lidl imaju takve daljinske) sa mogućnošću učenja kodova sa originalnih daljinskih, pa preko harmony daljinskih čak do par tisuća kuna. jedan od popularnijih je harmony 525 po kojih 500tinjak kuna sa prilično dobrom podrškom raznih kodova. takvi daljinski mogu podržavati i klima uređaje, ventilatore i još pokoju stvar koja ima daljinski.
Kojim programčićem vi spajate dijelove filmova koje snimite preko Nytra?
svašta ću ja s ovim nytrom još doživjeti. evo večeras palim tv, kad posred ekrana se javila poruka s uskličnikom na kraju, a poruka glasi "Stream informacija je već promijenjena". Ništa nisam pristiskao, otišla poruka nakon par sekundi. Koji je to sad vrag i što uopće znači
Dosovskom copy naredbom: copy datoteka1.ts+datoteka2.ts+... datoteka.ts
Na stranici 138. teleteksta HTV-a piše da postoje dvije vrste teleteksta i da DVB-T prijemnici većinom podržavaju oba. Također piše da se OSD teletekst ne prikazuje preko cijelog ekrana. Ovo mi je malo čudno jer mislim da je prikaz stvar softvera prijemnika.
kako ti je espero rekao preko dosa i command prompta ili ako baš želiš gui, onda TSsplitter. nek' te ime ne brine, program radi i spajanje i razdvajanje ts fajlova. freeware, 100tinjak KB
Neznam da li je netko primjetio, ali mene je zanimalo što znaći onaj prekriženi zvučnik (mute) na info pod jakost i kvaliteta signala:
Kad stisnete 3 puta tipku info i otvori se program-info (gdje je jakost i kvaliteta signala) pritisnete žutu tipku i potom tipku exit.
Sada kada stisnete tipku teleteksta (zelena) prikaže vam se jakost i kvaliteta signala i sa istom tipkom možete paliti gasiti zvučni signal od te jakosti i kvalitete signala. Neznam dali to ikoga zanima, ali eto mene je zanimalo zašto je taj zvučnik bio uvjek prekrižen . Uglavnom da bi vratili opet funkciju teleteksta na zelenoj tipki, treba pritisnuti 2 ili 3 puta tipku info i sve je po starom.
svašta ću ja s ovim nytrom još doživjeti. evo večeras palim tv, kad posred ekrana se javila poruka s uskličnikom na kraju, a poruka glasi "Stream informacija je već promijenjena". Ništa nisam pristiskao, otišla poruka nakon par sekundi. Koji je to sad vrag i što uopće znači
jel zna itko zašto se ovo dogodilo..........???????
Meni se nešto slično sa uskličnikom znalo dogoditi. I nakon neke poruke se sam ugasi. Ja ga upalim i on opet. Tek kad sam ištekao iz struje i ponovno uštekao proradio je.
Meni se nešto slično sa uskličnikom znalo dogoditi. I nakon neke poruke se sam ugasi. Ja ga upalim i on opet. Tek kad sam ištekao iz struje i ponovno uštekao proradio je.
kolega sapkaos, koje točno poruke, bilo bi korisno kad bi napisao koje da svi znamo, u prilog raspravi
Neznam da li je netko primjetio, ali mene je zanimalo što znaći onaj prekriženi zvučnik (mute) na info pod jakost i kvaliteta signala:
Kad stisnete 3 puta tipku info i otvori se program-info (gdje je jakost i kvaliteta signala) pritisnete žutu tipku i potom tipku exit.
Sada kada stisnete tipku teleteksta (zelena) prikaže vam se jakost i kvaliteta signala i sa istom tipkom možete paliti gasiti zvučni signal od te jakosti i kvalitete signala. Neznam dali to ikoga zanima, ali eto mene je zanimalo zašto je taj zvučnik bio uvjek prekrižen . Uglavnom da bi vratili opet funkciju teleteksta na zelenoj tipki, treba pritisnuti 2 ili 3 puta tipku info i sve je po starom.
to se pojavilo od verzije 150, ako se ne varam i kod mene samo stoji. niti jedno dugme na daljinskom ne reagira. tako je kako je. mada, nije mi jasno o kakvom vraćanju funkcije teletexta govoriš. ttx na zelenoj tipki, sa direktnim ulaskom u ttx je isto tako od verzije 150 (u isto vrijeme se pojavila kada i prekriženi zvučnik). ja izgubio funkciju ttx-a, nisam. možda netko drugi ima te tvoje simptome?
jel zna itko zašto se ovo dogodilo..........???????
jel' radi? radi. pusti i ne diraj! ;-) nešto što se tiče informacija o streamu/muxu, koji očito nema nikakvog uticaja na prijem, nego je bitno samo za prijemnik.
Pa rekao je "Sada kada stisnete tipku teleteksta (zelena) prikaže vam se jakost i kvaliteta signala i sa istom tipkom možete paliti gasiti zvučni signal od te jakosti i kvalitete". Znači zelena tipka ne daje teletekst, već prikazuje jakost i kvalitetu signala (i daje iritantni zvuk!). Ja sam probao i čak ni info tipka ne pomaže - teletekst ne radi sve dok ne prebacim na neki drugi program (možda pomaže i nešto drugo, nisam baš ispitivao temeljito).
kolega sapkaos, koje točno poruke, bilo bi korisno kad bi napisao koje da svi znamo, u prilog raspravi
Neznam točno koja je poruka, zaboravio sam. Ali ako se opet pojavi, zapisat ću pa ću vas obavijestiti o poruci.
to se pojavilo od verzije 150, ako se ne varam i kod mene samo stoji. niti jedno dugme na daljinskom ne reagira. tako je kako je. mada, nije mi jasno o kakvom vraćanju funkcije teletexta govoriš. ttx na zelenoj tipki, sa direktnim ulaskom u ttx je isto tako od verzije 150 (u isto vrijeme se pojavila kada i prekriženi zvučnik). ja izgubio funkciju ttx-a, nisam. možda netko drugi ima te tvoje simptome?
Ne nisi me shvatio... Kada uđem u program-info (slika 1) i pritisnem žutu tipku (onu za podnaslov) i potom exit tipku.Sada kada stisnem txt (zelena tipka) otvori mi se jakost i kvaliteta signala sa zvukom u pozadini (slika 2) .
I sad ne radi teletekst na toj zelenoj tipki sve dok ne pritisnem 2 puta info tipku, nakon čega txt opet radi. Valjda je sad jasnije. Sumnjam da je to samo kod mene.
P.S Imam sw 161 (nytrobox nb4001-t usb loop). "Slike su malo mutne jer je na mobu loša kamera, ali vidi se na što ciljam".
i kod mene je tako, malo skrati ovaj citat gore
Ne nisi me shvatio... Kada uđem u program-info (slika 1) i pritisnem žutu tipku (onu za podnaslov) i potom exit tipku.Sada kada stisnem txt (zelena tipka) otvori mi se jakost i kvaliteta signala sa zvukom u pozadini (slika 2) .
I sad ne radi teletekst na toj zelenoj tipki sve dok ne pritisnem 2 puta info tipku, nakon čega txt opet radi. Valjda je sad jasnije. Sumnjam da je to samo kod mene.
P.S Imam sw 161 (nytrobox nb4001-t usb loop). "Slike su malo mutne jer je na mobu loša kamera, ali vidi se na što ciljam".
moram priznati da nisam shvatio. ali, sada sam probao, da, dešava se isto, samo mi nije jasno u potpunosti čemu to? da li samo zbog namještanja antene kada si solo pa da barem "čuješ" signal ili kada ne postoje unaprijed memorirani programi.
ali, bez obzira na svrhu, taj zvučnik se pojavio sa verzijom 150, isto kada je ulazak u ttx prebačen na zelenu tipku bez onog "gore-eng-OK".
Dragi moji ne znam šta je sa tim resiverom,kupio sam ga čim je se pojavio na našem tržištu,znači odavno i stanujem na području Vukovarsko-Srijemske i dok nije bila samo digitalna slika znači od prošle godine do 5 mjeseca ove godine radio super a kada je isključen analogni signal 4 puta mi je prestao raditi i išao na servis zato što je u garanciji,znači nakon malo vremena odjednom piše nema signala i nakon nove pretrage ništa nema pa nema,mišljenmja sam da nešto nije u redu sa tim resiverom i da nije kompitabilan za naše tržište već četvrti pot ostajem bez njega na 10 dana i ne mogu gledati tv jer ide u Zagreb na servis i sad sam rekao u trgovini trgovcima koji su stvarno ljubazni da ako ovi u mke ne riješe nešto dugoročnije da ću otići u njihovu trgovinu u osijek ili sl.brod i njima dati ovaj a ja ću sebi uzeti neki drugi pa neka oni budu bez televizora kao ja u ova 4 navrata više od 30 dana bez slike,a toliko ga hvalili svi a kod drugih vivax i nepoznati rade bez problema.pozdrav.
Dragi kolega.
mišljenja sam ja, a i većina kolega ovdje da je ovaj receiver jako jako dobar, i prema svojim mogućnostima i prema cijeni, koju nažalost sam ja , na jugu ove zemlje platio 300 kuina, a neki manje i od 200 jer je padala cijena. No , to je nešto drugo, rekli bi, drugi par rukava. Nažalost, ti imaš problem s tim prijemnikom, tako da je to individualan slučaj, i držim ti fige da ti se uređaj zamijeni i da dobiješ novi, jer naravno fda nije nromalno da u tako kratko vrijeme ide toliko puta na servis. Generalno ljudi su ovdje i više nego zadovoljni.
No, kad već navodiš problem kod tvog prijemnika, zanima me što ti ljudi iz mke odgovore, jer valjda ti je bitno što ljudi u servisu rade na njemu, koji dio pravi problem, što su ti zamijenili. naravno, to je vrlo bitno. Pvo govorim kako bi i drugi bili upoznat s eventualnim problemom neke serije. Nisi nam napisao koji ti je sf u prijemniku, jesi li ga nadograđivao, i slične stvari.
Tu je puno parametara, pa bi te molili da nam malo pojasniš stvari!
Ja znam što ga muči...
Na istoku Hrvatske su mjenjali kanale... Na tim novima je signal mnogo slabiji. Prije mi je sve radilo kada sam stavio komad žice umjesto antene, a sada zajebava sa externom antenom.