Kako sam novi na forumu odlučio sam potražiti savjet od znalaca:
Kupio sam dvije YAGI antene AV-925, i pojačalo sa dva ulaza i jednim izlazom.
Trenutno na krovu imam dvije logaritamske antene, jedna okrenuta prema Sljemenu, a druga prema Moslavini.
Želio bih pojačati signale s ove dvije nove antene, i po potrebi ostaviti jednu logaritamsku za VHF kanale, pa me zanima kako je najbolje postaviti antene da bi hvatao signale bosanskih programa, slovenskih, i možda austrijiskih ako je moguće + naravno naše DVB programe?
Lokacija mi je u Bjelovaru, a trenutno s ove dvije logaritamske antene lovim nešto malo slovenskih i bosanskih programa ali je kvaliteta loša.
Planirao sam kupiti pojačalo s tri ulaza i jednim izlazom tako da mogu spojiti dvije YAGI i jednu logaritamsku antenu.
Sad trebam vaša mišljenja i savjete oko postavljanja i kako dobiti što bolje signale.
Unaprijed zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako sam novi na forumu odlučio sam potražiti savjet od znalaca:
Kupio sam dvije YAGI antene AV-925, i pojačalo sa dva ulaza i jednim izlazom.
Trenutno na krovu imam dvije logaritamske antene, jedna okrenuta prema Sljemenu, a druga prema Moslavini.
Želio bih pojačati signale s ove dvije nove antene, i po potrebi ostaviti jednu logaritamsku za VHF kanale, pa me zanima kako je najbolje postaviti antene da bi hvatao signale bosanskih programa, slovenskih, i možda austrijiskih ako je moguće + naravno naše DVB programe?
Lokacija mi je u Bjelovaru, a trenutno s ove dvije logaritamske antene lovim nešto malo slovenskih i bosanskih programa ali je kvaliteta loša.
Planirao sam kupiti pojačalo s tri ulaza i jednim izlazom tako da mogu spojiti dvije YAGI i jednu logaritamsku antenu.
Sad trebam vaša mišljenja i savjete oko postavljanja i kako dobiti što bolje signale.
Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav i tebi, i ja isto živim u okolici Bjelovara. Što se tiće prijem Bosanske strane vrlo teško dobit čisti signal jer pošto ovi naši odašiljači ometaju kao one duple slike koje se vidi u duhovima, recimo ja gledam drugi program a isti program i hvata slovenske slo1 ali u duhovima, zato postoji isti kanali. Preporučam da malo pričekaš da naši odašiljači ugase i da pređu na digitalni signal, e sad najvažnije da 1 antena neka bude u smjeru zagreba da može gledati sa prijemnika DVB-t, a druga antena možeš usmjeriti prema bosni ali s antenom treba okretati dok ne dobiš bolji signal jer je ta analogni signal. Mislim Bosna još nema digitalne signal ali analogni još rade tako da kod mene loša slika nekad bolja a nekad ne. Prije 90g mogao sam gledati sarajevske 1 i 2 dok je bila vrlo dobar signal, a danas vrlo loš a razlog može biti da je u ratu razoren i uništen neki odašiljači pa onda fali jači signal da i mi može gledati... Ako želim gledati Tv programe, uzmem TV, kabel i odnesem na tavan otvaram crijep i spajam kabel (imam univerzalno pojačalo) i prvo pretrajužem i ako vidim Bosnu tad okrečem antenu dok ne dobim dobru sliku. I tako završim i spremam tv na mjesto.