www.t-hack.com debrick
Pa daj malo vise informacija. Koji Kabel? Način rada paralelnog porta(BIOS) Koji GIVE IO?
www.t-hack.com debrick
Pa daj malo vise informacija. Koji Kabel? Način rada paralelnog porta(BIOS) Koji GIVE IO?
Složio sam jtag da mi prepozna proc. Onda imam sve potrebno(Kernel i ostalo) I kad jos skužio kako natjerati Flasher da dumpa file onda krecemo u akciju...Evo ljudi pred ciljnom linijom sam. Onda Ako uspijem postam tutorijal.
Pozdrav, evo da se i ja uključim u ove temu :)
Samo bi dodao da ne treba imat Cisco router, komp sam spojio na IPTV port na routeru (D-Link 584t) i preko web browsera sam pristupio STBu, ali neznam korisničko ime i lozinku. Vidim da se ovdje spominju neke kombinacije pa cu to isprobati kad uhvatim vremena...
Ovako to izgleda
c:\wrt54g_o -probeonly
====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 5
CPU Chip ID: 00001000011000110000000000000001 (08630001)
*** Unknown or NO CPU Chip ID Detected ***
*** Possible Causes:
1) WRT54G/GS is not Connected.
2) WRT54G/GS is not Powered On.
3) Improper JTAG Cable.
4) Unrecognized CPU Chip ID.
Nazalost kada i dobis ovu poruku ne mozes ama bas nista napraviti jer ti ne prepoznaje procesor (boldano). samo ako imas procesor 8634 Rev A onda prepoznaje a ako imas Rev B mozes se slikat. treba naci JTag program koji podrzava Rev B tip precesora.
Nazalost kada i dobis ovu poruku ne mozes ama bas nista napraviti jer ti ne prepoznaje procesor (boldano). samo ako imas procesor 8634 Rev A onda prepoznaje a ako imas Rev B mozes se slikat. treba naci JTag program koji podrzava Rev B tip precesora.
Kako bi pomogao drugima, da u startu znaju na čemu su, molim te postaj ovdje osnovne podatke tvog STB-a.
HW verzija, SW verzija, revizija ploče i godina proizvodnje.
Ovako to izgleda
c:\wrt54g_o -probeonly
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 5
CPU Chip ID: 00001000011000110000000000000001 (08630001)
*** Possible Causes:
3) Improper JTAG Cable.
Da te pitam nesto Da li si ti u ovoj temi dao ikakav ama bas ikakav doprinos? Jesi? NISI E onda prestani spamati i odi na neki drugi forum raditi probleme. A za ovo šta si rekao je glupost. Pročitaj T-HACK.COM 1919 ti velim pogledni tamo na hardware versions da wrt flasher podržavai rev B procesore...
Dalje za Raxoneta :D SI skidao kuler? Pogldaj sta ti tocno pise Koji Rev B?
PIse ovako
SPM8634LF
xxxx REV B
E mene zanimaju ovo 4 broja...Nadam se da kužiš....
Naletio sam i na ovo. Nisam baš 100% siguran da su ovi daljinci dobavljivi kod nas ali se može doći do koda za IPP330HD. Nakon odabira daljinca treba odabrati karticu Cable i nakon toga unijeti marku i tip, pritisnuti search i kod je tu. Nadam se da će pomoći kada riješimo tekuću problematiku.
Naletio sam i na ovo. Nisam baš 100% siguran da su ovi daljinci dobavljivi kod nas ali se može doći do koda za IPP330HD. Nakon odabira daljinca treba odabrati karticu Cable i nakon toga unijeti marku i tip, pritisnuti search i kod je tu. Nadam se da će pomoći kada riješimo tekuću problematiku.
Imam doma logitech harmony 555 i mozes ga isprogramirati da upravalja i kosilicom ako hoćeš...Pa mi taj dio ne predstavlja neki problem. Baš sad pokušavam iskompajlirati kernel, bootloader, rootfs i ostalo. Kad složim do kraja falshera ovo ide gore.
Danas me peru daljinci, naletio sam i na ovo. Izgleda da je za jednog IPTV providera isporučitelj daljinca Logitech, model Harmony (vidi stranicu 46).
EDT: Za one koji imaju Logitech Harmony na ovoj stranici mogu naći upute i software.
Evo bobica ajde molim te kad sam ja vec tako nespretan, daj mi ti link na kojem pise da wrt tool podrzava Rev B procesore ili jos bolje SS gdje se vidi da ga je prepoznao.
Evo bobica ajde molim te kad sam ja vec tako nespretan, daj mi ti link na kojem pise da wrt tool podrzava Rev B procesore ili jos bolje SS gdje se vidi da ga je prepoznao.
PObrati cu zuti jer hranim trolla ali nek ti bude
Imam doma logitech harmony 555 i mozes ga isprogramirati da upravalja i kosilicom ako hoćeš...Pa mi taj dio ne predstavlja neki problem. Baš sad pokušavam iskompajlirati kernel, bootloader, rootfs i ostalo. Kad složim do kraja falshera ovo ide gore.
Nenadje..v komad hardware-a taj harmony ;)
Ja imam 525 i to je moja najbolja investicija u hardware ikad ;)
Sorry za offtopic.
*** Possible Causes:
3) Improper JTAG Cable.
Hm, koliko ja shvaćam upoće nema veze revizija procesora, ista mips arhitektura - ista jtag specifikacija. Razlika može biti samo da je u jednoj izvedbi jtag po defaultu uključen, a u drugoj nije. Što znači da kada se uključi, funkcionira isto.
Međutim sumnjam da je ovdje taj slučaj jer je ipak nešto pročitano, znači jtag je enable-an. Problem je negdje drugdje; kabel, ili...
Raxone; jesi ti to ganjao iz čistog dos-a ili u win/dos promptu? Win okruženje nije neka sreća za takve stvari. To je prvo što mi pada na pamet.. Drugo, koju dužinu kabla si napravio? Čisto razmišljam na glas..
Bobica i ostali koji koristite Jtag, pogledajte ovu temu. Proizvođač je isti ali je drugi tip, možda pomogne. Treba se registrirati, ali to i nije neki problem.
U samom pokretanju programa wrt54g_o postoji popis procesora koje podrzava znaci pise smp8634 rev a vjerovatno bi pisalo smp8634 al bez rev a da podrzava ostale revizije pretpostavljam.Okruzenje je win-dos promt, kabal bio 20cm pa sam ga skratio na 15 cm.
*** Possible Causes:
3) Improper JTAG Cable.
Hm, koliko ja shvaćam upoće nema veze revizija procesora, ista mips arhitektura - ista jtag specifikacija. Razlika može biti samo da je u jednoj izvedbi jtag po defaultu uključen, a u drugoj nije. Što znači da kada se uključi, funkcionira isto.
Međutim sumnjam da je ovdje taj slučaj jer je ipak nešto pročitano, znači jtag je enable-an. Problem je negdje drugdje; kabel, ili...
Raxone; jesi ti to ganjao iz čistog dos-a ili u win/dos promptu? Win okruženje nije neka sreća za takve stvari. To je prvo što mi pada na pamet.. Drugo, koju dužinu kabla si napravio? Čisto razmišljam na glas..
Tvono to zato ja pokusavam instaliurati linux na moj pc pa da probam prek linuxa....
E moze staviti link ne mogu na google(pise ruquest timed out) a ostali engine su u blacklisti....
E moze staviti link ne mogu na google(pise ruquest timed out) a ostali engine su u blacklisti....
Evo ga stavio sam :)) Ma zeza me bug forum nemogu uopće ni link ni ništa stavit sve moram iz 5 pokušaja
U samom pokretanju programa wrt54g_o postoji popis procesora koje podrzava znaci pise smp8634 rev a vjerovatno bi pisalo smp8634 al bez rev a da podrzava ostale revizije pretpostavljam.Okruzenje je win-dos promt, kabal bio 20cm pa sam ga skratio na 15 cm.
Vidim da kaže;
ABOUT: This program reads/writes flash memory on the WRT54G/GS and
compatible routers via EJTAG using either DMA Access routines
or PrAcc routines (slower/more compatible). Processor chips
supported in this version include the following chips:
Supported Chips
---------------
SigmaDesigns SMP8634 Rev A CPU
Broadcom BCM4702 Rev 1 CPU
Broadcom BCM4712 Rev 1 CPU
Broadcom BCM4712 Rev 2 CPU
Broadcom BCM5350 Rev 1 CPU
Broadcom BCM5352 Rev 1 CPU
Broadcom BCM5365 Rev 1 CPU
Broadcom BCM6348 Rev 1 CPU
Broadcom BCM6345 Rev 1 CPU
TI AR7WRD TNETD7300GDU Rev 1 CPU
Broadcom BCM4704 Rev 8 CPU
BRECIS MSP2007-CA-A1 CPU
USAGE: wrt54g [parameter] </noreset> </noemw> </nocwd> </nobreak> </noerase>
</notimestamp> </dma> </nodma>
<start:XXXXXXXX> </length:XXXXXXXX>
</silent> </skipdetect> </instrlen:XX> </fc:XX>
To će reći da je lik koji je program pisao i isprobao te procesore. Što ne znači da ne radi na nekom procesoru iz te familije kojeg nije probao. Što se tiče detekcije procesora, on je zapravo uredno pronađen s ID-om, ali ga program nije nije automatski mapirao na osnovi ID. Što i nije tako čudno jer je program prvenstveno pisan za wtr routere, a i lik kaže da je mapirao imena procesora u 'x300 dump toolu'. Malo sam gledao forume i evo što lik koji je program napisao kaže;
The CPU name is not returned by the eJTAG data. only the chip id is given. which you can see in both outputs.
in the x300t dump tool I added a mapping to print out the SMP863x name.
anyway. in theory any jtag tool should work with the SMP863x devices. the only problem with flashing is that the
memory mapping is not initialized when the XPU does not fully startup.
as a result the flash is not accessable from the CPU at all, since it is not mapped to any virtual address.
in the modified WRT tool that I posted on the T-Hack forum, I added code to map manually map the flash to the same
address space where it would be mapped by the XPU.
Pa kaže u drugom postu;
because the CPU ID is correct, so it should be detected as SMP863x...
you could use /skipdetect to ignore the cpu detection.
and you definately have to use the custom flash options because the presets for -flash:kernel -flash:wholeflash,.... only work for WRT routers.
so try this first, to see if you can read your flash memory... i guess something should be in there ;)
-backup:custom
and use
-flash:custom
to write the content of a file named "custom.bin" to the flash
most likely you also have to set start and length parameters:
/start:AC000000 /length:XXXXXXXX
Znači, neka te ne zabrinjava u ovom trenutku što ime procesora nije mapirano, pokušaj prvo pročitati flash memoriju s '-backup: custom' i naravno koristi '/skipdetect' da preskočiš detekciju procesora. Mislim da bi vrijedilo probati poganjati program iz čistog dos-a, a ne command prompta, jer windowsi i iz flopy-ja vire.. Ako ništa drugo da izbacimo tu opciju iz priče, ako nema veze.. Uglavnom ono što je bitno je da je lik omogućio manualno mapiranje adrese flash memorije, ili drugim riječima, može raditi i na onom procesoru koji nije automatski mapiran/podržan.
Fora je kad ja probam /skipdetct mi ispisuje FFFFFFF0 umjesto 08630001 tako da mislim da je problem u samom source kodu.
Probao sam i sa skip detect i dosao mi do clearing watchdog-a.ponovo cu probat na xp ako neide onda prelazim na dos ili linux a na kraju napravit cu i wigler kabal.mada sam vise zainteresiran za neku mreznu opciju al mislim da je nece bit moguce provalit dok se jtag-om nesto ne provali u boot-u.
Samo da vam izrazim podrsku! Definitivno najzanimljivija tema na forumu!
Dali netko ima prijedlog u vezi backup:castom sto upisati pod window,start,lentgh u wrt54g_o.pokusao sam sa skipdetect, nodma,nocwd sve prodje i nista se ne desava.Hvala.
Prijedlog;
wrt54g_o -backup:custom /window:0xac000000 /start:0xac000000 /length:008000000 /skipdetect /instrlen:05
Probao sam i sa skip detect i dosao mi do clearing watchdog-a.ponovo cu probat na xp ako neide onda prelazim na dos ili linux a na kraju napravit cu i wigler kabal.
Sve više sam uvjeren da NT, XP, > nije dobro okruženje za takve stvari. Win 95 ili 98 bi još i prošao, ali mi se čini jednostavnije bootati komp s dos-om, nego natakati 98-cu. Za linux moraš kompajlirati program, ako već ne postoji. Vidim da neki drugi alati bazirani na originalnom Wrt54g imaju driver za paralelni port, ne bi li postupak bio moguć u win. Driver, giveio.sys i loaddrv.exe, imaš u zip-u od x300tdump alata, možda je to najjedostavnije i najbrže za probu. Load-aj driver pa probaj.
Što se tiče watchdog-a, to je 'built in timer', čija zadaća je da zahebava..
Ne znam da li ima neke veze s našim procesorom, ali lik koji je pisao orig. program za wrt routere kaže;
You need to type the requested command line option in completely and just before hitting <ENTER> plug in the power cable to the WRT54G. In other words – have the JTAG cable hooked up to both the PC and router with the router’s power off and then type the command line you wish and plug in the router and hit <ENTER>. The command should start working and progress will be seen on screen.
*** IMPORTANT NOTE ***
Anytime you re-run the program, follow the above step – it is important since the WRT54G v2 has a Watchdog Timer built into it that will reset things at a very inappropriate time in the flash process if it cannot be disabled quickly by the software.
Hvala puno to su bitne stvari dugo sam radio sam pa nemozes vremenski sve pretrazit a informacija nema konkretnih pa moras svasta isprobavat.A sto se tice giveio bez njega i nemoze radit wrt.Nabavio sam i usb lpt kabel pa cemo i s tim probat.Ponovo hvala.
Kad dodjem doma sloziti cu konacno linux i onda su probati jtag tamo...