Kako iskoristiti stari MaxTV STB
- poruka: 1.414
- |
- čitano: 1.157.004
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naišao sam na probleme .
Stranica mi ne prepoznaje niti jedan upload ( na search je izbacilo da nema fajlova kao što je moj {prije uploada} ) mada sam već 6 fajlova uploadao i poslije svakog kaže da je uspješno obavljeno .
Slika kao prilog .
Moraš pričekat da modovi pregledaju.
Joj ako dobijemo Source kodove od bootloadera onda na HDD mozemo staviti kaj hocemo...Jeje...
LJudi evo jedan dobar fourmas koji se zove weedran mi je ustupio bootloader...
Evo download linka
http://www.4shared.com/file/CjrVRFn1/STB_bootloader.html
sad treba proučiti source code i to posložiti s informacijam s T-hack.a i sve skupa staviti na atlantu...
P.S. Stisnite i Weedran negdj hvala...
Pratim od prvog posta topic i mogu samo race da me je odmah zanimalo jer isti posjeudjem .. recite mi ako uspijete to sve zgurati unutra koje opcije tog uređaja možemo očekivati tipa:
1: media player sa hdd
2. ......?
3........?
Hvala
Pratim od prvog posta topic i mogu samo race da me je odmah zanimalo jer isti posjeudjem .. recite mi ako uspijete to sve zgurati unutra koje opcije tog uređaja možemo očekivati tipa:
1: media player sa hdd
2. ......?
3........?
Hvala
Ako prođe sve kako treba to će biti pravi mali HTPC koji vrti neku distibuciju Linuxa okrenutu prema multimediji. To je ono što bih ja htio.
Ako uspijemo ubaciti originalni firmware onda imamo multimedijalni player u kojeg možemo ugraditi HDD. Probudili bi ga iz zimskog sna zvanog T-Com.
Nakon što uspijemo (j***š ako) moja iduća faza je nabaviti i pokušati ugraditi TV tuner (DVB-T i/ili DVB-S).
Klasa optimist.
Nadjes neki od laptopa koji je tako ugradjen (imam ja jedan s jedne toshibe)
A driveri?
A driveri?
Koliko sam gledao specke nisu nista preposebno sto linux nema vec ugradjeno (te ili slicne koji bi se dali natjerati...) bar po ovim pdf-ovima...
Nadjes neki od laptopa koji je tako ugradjen (imam ja jedan s jedne toshibe)
Očito se ovaj uređaj isporučuje s različitom opremom, ovisno od zahtjeva naručitelja. Ako pogledaš zadnju sliku u 6 postu (prva stranica). Tu je mjesto za ugradnju dva tunera, isti samo nisu ugrađeni unutra. Situacija nije neka idealna ali mislim probati.
A driveri?
Dobro je da uvijek postoji netko ko situaciju spušta na zemlju.
Ja sam ti od onih koji rješava problem po problem.
Nakon odabira tunera slijedi zadatak driveri.
Long live in prosper. (ili nekako drukčije)
Nakon što uspijemo (j***š ako) moja iduća faza je nabaviti i pokušati ugraditi TV tuner (DVB-T i/ili DVB-S)
Klasa optimist.
überoptimist..
I ja sam optimist...Evo je mozda netko pogledao Source code...
Evo ja gledam... ne izgleda mi pretesko... koliko vidim, mogu je na linux-u uz par flagova mejkati...
bar nije javila pogreske za pocetak... budem prije spavanja pokusao cijeli build...
EDIT: si siguran? YAMON MIPS boot loader
Meni pro mejkanju zboot-a javlja grešku.
jesi getao ovo odavdje?
ftp://armutils:sigmadesigns@gw.sigmadesigns.com/smp86xx
koju ti gresku javlja?
sad vidio da za bootloader treba mejkat yamon, a ne zboot
http://www.t-hack.com/wiki/images/b/bc/Beta_rom_img.zip
Da probami staviti to čudo gore Pa da vidimo kaj se desi?
ja imam problema s editiranjem make fajla tj neznam kako treba editirati ovaj dio :D
CC = mipsel-linux-gcc
LD = mipsel-linux-ld
OBJCOPY = mipsel-linux-objcopy
OBJDUMP = mipsel-linux-objdump
greška se javlja kad se poziva CC
Znam ali ako napravis prvo dump flasha, pa ako zaribaš opet vratiš taj dump i sve po starom...Ali postoji dosta velik rizik...
ja imam problema s editiranjem make fajla tj neznam kako treba editirati ovaj dio :D
CC = mipsel-linux-gcc
LD = mipsel-linux-ld
OBJCOPY = mipsel-linux-objcopy
OBJDUMP = mipsel-linux-objdump
greška se javlja kad se poziva CC
To mozes samo na mips (lil endian) strojevima tako mejkati... ti imas drugaciju arhitekturu (ne znam koja je )
koliko sam skužio na netu trebam za ubuntu skinuti mipsel-linux package u kojem se nalazi mipsel-linux-gcc
koliko sam skužio na netu trebam za ubuntu skinuti mipsel-linux package u kojem se nalazi mipsel-linux-gcc
Ups :) da...
trebas baš za mips arhitekturu gcc...
ljudi mislim da će još večeras bootloader.bin bit spreman
ljudi mislim da će još večeras bootloader.bin bit spreman
Izgleda da ipak neće. Faking mipsel-linux-gcc
E ljudi ja danas cu probati spojiti HDD na njega..Sad se bacam u izradu MOLEX-a(Mora biti i sjeden i s druge strane ženski...) Ko zna možda ovaj formatira disk i nešto gore napiše...
Da probam treći puta, čini mi se da nije shvaćena problematika;
Dakle u stb-u je bootlader za kojeg je Cisco potrošio vremena i truda (i patentirao) ne bi li onemogućio bilo kakvo korištenje uređaja bez valjanog koda.
Pa kaže:
in the course of manufacturing the integrated circuit (i.e., chip) for the STB, the manufacturer embeds its own public key in the circuit hardware. Meanwhile, at step 118, the STB hardware vendor develops the Bootloader code and at step 120 signs the code with its own private key, and then bundles the signed Bootloader code with the digital certificate previously received from the chip manufacturer, and loads these components in the flash memory or RAM of the STB. At step 122, when the STB thereafter powers up or is reset, the chip manufacturer's public key that is embedded in the chip is used to authenticate the digital certificate that is bundled with the Bootloader code, thereby authenticating the public key portion of the Bootloader signing key. The Bootloader code can then be properly authenticated with that public key. The procedure described above establishes a first link in a chain-of-trust, where the first link is considered to be a hardware-based authentication link.
Ili drugim riječima; dok god je taj bootloader u stb-u, ništa od mreže, hdd-a, dvb-t i sl. Zapravo ničega. Mi ne znamo niti private key, niti public key, ne znamo koji server bi trebao komunicirati s bootloaderom za autentifikaciju digitalnog certifikata, a čak i da imamo te informacije ulazimo u zonu nelegalnih radnji - probijanje/otkrivanje šifri, itd. Nasuptor tome, ako nađemo, napišemo, izmislimo software kojim bi uređaj/hardware mogao raditi (a nije ciscov), potpuno smo u legalnoj zoni. A da ne kažem da zaštitu nećete probiti..
Dakle jedini način je promjena bootloadera, a to je moguće preko jtaga. Pa nakon toga mreža i sve ostalo. Pa mi nije jasno zašto se ne krene na korak br. 1, a to je izrada kabla/wigglera i komunikacija preko jtaga? Ne mora se ništa upisivati u flash memoriju, dovoljno je skinuti postojeći sadržaj flash memorije da se vidi da kabel/wiggler i program funkcionira. To bi trebalo po meni biti prvo i osnovno, a nakon toga sev ostao..
Da probam treći puta, čini mi se da nije shvaćena problematika;
Dakle u stb-u je bootlader za kojeg je Cisco potrošio vremena i truda (i patentirao) ne bi li onemogućio bilo kakvo korištenje uređaja bez valjanog koda.
Pa kaže:
in the course of manufacturing the integrated circuit (i.e., chip) for the STB, the manufacturer embeds its own public key in the circuit hardware. Meanwhile, at step 118, the STB hardware vendor develops the Bootloader code and at step 120 signs the code with its own private key, and then bundles the signed Bootloader code with the digital certificate previously received from the chip manufacturer, and loads these components in the flash memory or RAM of the STB. At step 122, when the STB thereafter powers up or is reset, the chip manufacturer's public key that is embedded in the chip is used to authenticate the digital certificate that is bundled with the Bootloader code, thereby authenticating the public key portion of the Bootloader signing key. The Bootloader code can then be properly authenticated with that public key. The procedure described above establishes a first link in a chain-of-trust, where the first link is considered to be a hardware-based authentication link.
Ili drugim riječima; dok god je taj bootloader u stb-u, ništa od mreže, hdd-a, dvb-t i sl. Zapravo ničega. Mi ne znamo niti private key, niti public key, ne znamo koji server bi trebao komunicirati s bootloaderom za autentifikaciju digitalnog certifikata, a čak i da imamo te informacije ulazimo u zonu nelegalnih radnji - probijanje/otkrivanje šifri, itd. Nasuptor tome, ako nađemo, napišemo, izmislimo software kojim bi uređaj/hardware mogao raditi (a nije ciscov), potpuno smo u legalnoj zoni. A da ne kažem da zaštitu nećete probiti..
Dakle jedini način je promjena bootloadera, a to je moguće preko jtaga. Pa nakon toga mreža i sve ostalo. Pa mi nije jasno zašto se ne krene na korak br. 1, a to je izrada kabla/wigglera i komunikacija preko jtaga? Ne mora se ništa upisivati u flash memoriju, dovoljno je skinuti postojeći sadržaj flash memorije da se vidi da kabel/wiggler i program funkcionira. To bi trebalo po meni biti prvo i osnovno, a nakon toga sev ostao..
Zato nećemo koristiti bootloader od Cisca nego orginalni bootloader od Sigme, kojeg upravo pokušavam kompajlirat.