To ti je opensource tu imas source za bootloader,kernel ,driver i sl.Da bi to radilo treba ti Stlinux i kao host Linux(Fedora) odnosno to nista nevrijedi ako nemas instaliran Stlinux 2.3 i Fedoru13(11,12 ili13 nikako 14,15 ili 16).Znaci kopajliranje.
e onda bi se to dalo napraviti samo ako neko može to objasnit detaljnije...
Jeli iko uspija modeficirat Simensa?
BUMP
Ja sam se dočepao ovog STB-a. Radit ću hardverske preinake (ugradnja SATA porta i molex konektora) pa ako netko ima neki linux da može ići na njega,neka stavi link.
Ništa od onog molexa,12 V ću uzeti direk sa priključka a 5V sa usb-a. Ima li netko STB 7711 da posata sliku PCB-a oko SATA konektora?
Isprike na triple postu,ali evo molex priključka na T-comovom Siemens STB-7710. Kao što možete vidjeti 12 V i 5 V su tu.
Još jedanput pozivam one koji imaju STB-7711 da ga rastave i slikaju mi PCB oko SATA porta da znam da li trebam lemiti SMD komponente ili ne.
I također molim one koji čeprkaju po softveru od ovog STB-a da postaju tutorijal i linkove na file-ove za flashanje.
Ovo je stb7710 s ugradjenim sata konektorom i napajanjem za hdd.
Imaš li bolju sliku?
Ne vidim što piše u tekstualnom okviru kod SATA konektora.
Ja sam napravio identičnu stvar sa molexom ali kod mene nije bilo napona niti na jednom lemnom mjestu kondenzatora i ovog kratkospojnika.
Ako si ti to radio,jesi uspio bootati neki Linux sa HDD-a?
Stavio sam sliku od 1 mb ali su je smanjili.da radi sata normalno ali moras imat drugi kernel koji podrzava hdd.
Dali neko slucajno ima taj stb7711 u njega ide hdd.E s njega bi trebalo skinut software onda bi se dalo nesto napravit od 7710.
Poslao sam mail Albisu koji radi ovaj STB i ovo sam dobio kao odgovor (tražio sam proceduru za flasnjanje):
Dear Mr. Pranjic
Thank you for your e-mail.
The STB you have is a service provider STB and only runs with software provided by the original service provider.
Allthough our basic software is open source, it contains a lot of third part software not property of Albis Technologies.
Therefore we can't support you with installing new software on the STB.
We ask for your understanding.
Best regards
Albis Team
Stavio sam sliku od 1 mb ali su je smanjili.da radi sata normalno ali moras imat drugi kernel koji podrzava hdd.
Dali neko slucajno ima taj stb7711 u njega ide hdd.E s njega bi trebalo skinut software onda bi se dalo nesto napravit od 7710.
Kernel je identičan kao i na STB7710,nema razlike. Mene samo zanima kako maknuti prokleti T-scum softvare koji se vrti unutar tog Linuxa.
Ovako ti stoje stvari ja se vec dugo zaj.... s tim stb-eom.Spojio sam sve sto se moze spojit s njim.jtag,serial,hdd,kompajlo u-boot(bootloader),kernel od albisa.Najbolje sto se moze napravit je da se skine source od Enigme koji je prilagodjen za sh4 procesore u nasoj prici sti7109.
Najblize sto sam ja dosao da bi stb proradio je kad u tom source-u napravis kernel,rootfs,driver,i ostalo za Kathrein 922 ali naravno treba dosta jos radit da proradi enigma odnosno da stb postane multimedijalni player
eventualno da se u jedan usb iskoristi za dvb-t.
Znaci puno muke a veliko pitanje dali ce proradit do kraja da se moze koristit.
Jako slican je i Qboxhd.
Bez neke ekipe koja bi radila na istoj stvari nema nista.
A jel neko ima taj stb7711 ja bi to kupio.
Evo ruskih firmware-a:
Ovdje postoji bootloader, a uređaji koristi isti SOC (MAG200).
Evo ruskih firmware-a:
Ovdje postoji bootloader, a uređaji koristi isti SOC (MAG200).
Meni ovo nece,moze neki kratki tut?
-Ćini mi se da file treba biti BIN,a ovdije ga nema,u predhodnoj temi sam gledao 7710.software.bin,pa sada neznam...
-Ćini mi se da file treba biti BIN,a ovdije ga nema,u predhodnoj temi sam gledao 7710.software.bin,pa sada neznam...
Naravno da neće,to sam stavio za Raxona-njemu trebaju bootloaderi. Ovdje ima i hrpa uputa.
Naravno da neće,to sam stavio za Raxona-njemu trebaju bootloaderi. Ovdje ima i hrpa uputa.
Pa dobro jel postoi nekaj da se napravi sa ovim STBom ili ne?
Pa dobro jel postoi nekaj da se napravi sa ovim STBom ili ne?
Sa ovim materijalom koji sam našao,moći će se. Jbg,Linuxaši su nam lijeni,ne žele kompajlirati. Ja bi sam,ali nemam blage.
Ako itko može,onda može Raxone.
Tu nepostoji source a bez njega ti to nista nevrijedi to su gotovi rootfs,kernel i sl.A sto se tice linux-a ja prije par mjeseci nisam nista znao u linux-u i zgrazao sam se od shella a sad uzivam u linux-u.Jos cu jednom ponoviti nema brzog nacina da se ovaj stb osposobi barem koliko ja znam.
To nisu bootloaderi a s njima i nemam problema.Svakako hvala.
To nisu bootloaderi a s njima i nemam problema.Svakako hvala.
Pa evo bootloadera: http://soft.infomir.com.ua/mag200/upgrade/Second_boot/
Naravno da se nešto da sa tim napraviti. Kernel nije problem. A dali netko zna koji vfd koristi box? Koji procesor je ir kontroler? Dali box ima rs232?
Hrpa nepoznanica.
PS, enigma nema sama po sebi podršku za iptv (ima od 3.2 koja je closed source za hbbtv ) ali zato ima plug-inova za media server/player...
BUMP
Dajte ljudi ovo je vrlo korisna tema šteta bi bilo da umre
BUMP
Dajte ljudi ovo je vrlo korisna tema šteta bi bilo da umre
Ae da podrzim kolegu. . .
Moj STB je hardverski moddan-dodan je sata konektor,molex za napjanje,pasivni hladnjak te nosač za 2,5'' HDD. Na softver čekam.
Moj STB je hardverski moddan-dodan je sata konektor,molex za napjanje,pasivni hladnjak te nosač za 2,5'' HDD. Na softver čekam.
Nis to ne znaci bez softwera. . .

Ne razumijem te kaj mislis. . .?
Nova riječ za softver na hrvatskom.