ja dnas ulovio nekih 5 slovenskih al mi je slab signal uvijek
HRT 3 i HRT 4 na DVB-T-u
- poruka: 395
- |
- čitano: 300.477
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Išao ja kod strica (dubrava) i on na svojoj kući (krovu) ima starruu antenu (iz 1990-tih) i lovi 29 programa (sve slovenske i hrvatske, neke talijanske, i sve dostupne na cijelom balkanu u mpeg 4)
Koja Dubrava? Zagrebačka? Vrbovečka?
Išao ja kod strica (dubrava) i on na svojoj kući (krovu) ima starruu antenu (iz 1990-tih) i lovi 29 programa (sve slovenske i hrvatske, neke talijanske, i sve dostupne na cijelom balkanu u mpeg 4)
Koja Dubrava? Zagrebačka? Vrbovečka?
zagrebačka ;)
Ja u zapadnom dijelu Zagreba ( Vrapce - Malesnica )
Hvatam
HTV 1, HTV 2, RTL, RTL 2, NovaTV, DomaTV, Z1, JabukaTV, KapitalNet, NetTV, TV4rijeke, Nova HD, SLO 1, SLO 2, SLO 3, PopTV, muxb, HRT HD, ( mislm da je jos koji slovenac)
Koga zanima karta dvb-t odašiljača: Kliknuti na Mux A u tablici (ili koji vas zanima) i otvorit će se google maps RH sa označenim repetitorima
Neki moji susjedi imaju Private Spice a ja nemam. Pa pobrinuti ćemo se mi da i ja imam PS
Makar im morao krast taj prijemnik!
Neki moji susjedi imaju Private Spice a ja nemam. Pa pobrinuti ćemo se mi da i ja imam PS
Makar im morao krast taj prijemnik!
a da.... daj reci koja frekvencija ako saznas
Kak vi birate te mux-eve i to.
Ja odem sam na automatska pretraznja i onda on trazi i DTV i Analogno.
Prisavlje - 30.Kanal - Mux A
Sljeme - 25.Kanal - Mux B
Kak vi birate te mux-eve i to.
Ja odem sam na automatska pretraznja i onda on trazi i DTV i Analogno.
Mux A i B (i ostali) su vezani za određeni kanal i frekvenciju. Koliko sam skužio na Mux A su vezani HRT1, HRT2, RTL i Nova, dok su pod Mux B HRT 3 i 4, RTL 2 i Doma. Kod automatskog traženja tuner sam pronalazi najjači signal i memorira ga i to je to. Kasnije samo ručno premjestiš kanal na određeni program (npr. da ti na programu 1 bude HRT1 itd...). A što točno znači riječ Mux, nemam pojma.
Zanima me nešto...
Živim u kraju di mi je najbliži odašiljač od kuće udaljen oko 3 km. Pošto je to manji i za tv kuće "neisplativ" odašiljač nisu postavili na njega MUX B kao i MUX D (za lokalnu tv). Zvao sam prije neki dan u htv-ovu službu za korisnike i oni su se naravno ogradili i rakli da oni s time nemaju ništa, već odluku o MUX-u B i D donose privatne tv kuće i lokalna televizija. U cijeloj su D03 regiji postavljena samo dva odašiljača koja odašilju MUX B. Taj je odašiljač udaljen oko 25 km od moje kuće i moja antena ne hvata taj signal. Zanima me kakvu bi opremu trebao kupiti (antenu, pojačalo) da bih mogao hvatati taj signal i da li je moguće hvatati signal na takvoj udaljenosti ako je samo nekoliko km od mene bliži odašiljač? Imam mpeg 4 prijamnik, i zanima me još cijena opreme koju bih trebao dodatno kupiti?
25km je ništ, ja hvatam ORF1 sa odašiljača koji je barem 200 km udaljen sa ribljom kosti i 20db pojačalom.
Očito je da ovdje još postoje ljudi koji vjeruju vladi i njhovom "siđite sa krovova" glupoj reklami. ako nemožete uhvatiti signal odite na krov i lijepo okrečite antenu, iz iskustva znam da sad više nego ikad antena mora biti pravilo usmjerena
Jel i mađarske(mpeg4) programe.
Zanima me nešto...
Živim u kraju di mi je najbliži odašiljač od kuće udaljen oko 3 km. Pošto je to manji i za tv kuće "neisplativ" odašiljač nisu postavili na njega MUX B kao i MUX D (za lokalnu tv). Zvao sam prije neki dan u htv-ovu službu za korisnike i oni su se naravno ogradili i rakli da oni s time nemaju ništa, već odluku o MUX-u B i D donose privatne tv kuće i lokalna televizija. U cijeloj su D03 regiji postavljena samo dva odašiljača koja odašilju MUX B. Taj je odašiljač udaljen oko 25 km od moje kuće i moja antena ne hvata taj signal. Zanima me kakvu bi opremu trebao kupiti (antenu, pojačalo) da bih mogao hvatati taj signal i da li je moguće hvatati signal na takvoj udaljenosti ako je samo nekoliko km od mene bliži odašiljač? Imam mpeg 4 prijamnik, i zanima me još cijena opreme koju bih trebao dodatno kupiti?
25km je ništ, ja hvatam ORF1 sa odašiljača koji je barem 200 km udaljen sa ribljom kosti i 20db pojačalom.
Očito je da ovdje još postoje ljudi koji vjeruju vladi i njhovom "siđite sa krovova" glupoj reklami. ako nemožete uhvatiti signal odite na krov i lijepo okrečite antenu, iz iskustva znam da sad više nego ikad antena mora biti pravilo usmjerena
jučer sam pola sata okretao antenu u potkrovlju...
antena je stara i ne znam da li uopće valja, a pojačala trenutno nikakvog nemam...
šta bih sada trebao kupiti?
Može li antena hvatati signale ako se nalazi u potkrovlju, ispod samin azbestnih () ploča?
koja je nova frekvencija kapital networka?? danas mi nestao...:(
ja vatam u svojoj vukohebini:
1. nova tv
2. doma tv
3. rtl
4. rtl 2
5. hrt 1
6. hrt 2
7. hrt 3
8. hrt 4
9. kapital net kojeg trenutno nema
Ja imam sve kanale:
HRT 1
HRT 2
HRT 3 - HRT 1
HRT 4 - HRT 2
RTL
RTL 2
NOVA TV
DOMA TV
Z1
JABUKA TV
NET TV
KAPITAL NET - Od 3.sječnja.2010 se više ne emitira
TV 4 RIJEKE
TV PLUS
ja vatam u svojoj vukohebini:
1. nova tv
2. doma tv
3. rtl
4. rtl 2
5. hrt 1
6. hrt 2
7. hrt 3
8. hrt 4
9. kapital net kojeg trenutno nema
Kapital Net se počinje emitirat ponovno idući mjesec na MUX D
ekipa iz zga.. jel nestalo jos kome tv plus i karlovacka tv 4 rijeke? mislim nije da ce mi falit, al ono.. dal da ih brisem iz liste programa ili je rijec samo o trenutnom prekidu..
a za kapital network koji je skroz ok mi isto nije jasno.. dobili su nacionalnu koncesiju. cemu sad mjesec dana ne-rada?
Ja imam TV 4 RIJEKE i TV PLUS evo sad ih gledam
onda su bit ce samo promijenili frekvenciju. ja sam novi zg i nestali su mi skupa s kapital networkom.
I ja sam novi zg,probaj sa ovom frekvencijom 762 mhz ili 57 kanal

ok pojavili su se opet ovi programi. nisam nista dirao. moguce da su na zgradi nesto kemijali pa sam ih izgubio na sat-dva.. slucajnost je da se to poklopilo bas s vremenom kad smo diskutirali o tome pa sam saltao po telki. inace vjerojatno ne bih ni primjetio.
mux je kratica od multiplex
a ova dva tv4r i tv plus su i meni u banani sad a pošto ionako k ne vrijede za sad sam ih uopće maknuo,
a kapital će ponovno doči ali na mux d isteklo im eksperimentalno razdoblje
TV4rijeke je cisto uredu - spotovi ( i to novi ) po cijeli dan ;)
Ja hvatam signal s Psunja i dosada sam imao rtl,nova tv,hrt1i2 a sada su nestali a pojavio se hrt3i4.doma i trl2 koji su na 39 kanalu a ove nemogu da nađem.al sam čitao na forumima da su na 23 kanalu ja pokušao da ih lovim ali bezuspješno pa me interesuje šta je u pitanju ako neko zna da mi odgovori. Signal na 39 kanalu oko 80 % a na 23 kanalu 30 % . Ja živim u okolini Tuzle u Bosni.hvala
Slab ti je signal i zato nemas navedene kanele ja sam u pakracu pa sa sobnom antenom neide kako bi trebalo trebas bolju antenu/pojacalo!
mi je na balkonu

Nekima su nestali kanali zato što oni gledaju preko mux-a B,a na mux B su samo rtl2,doma tv,hrt 3,hrt 4.Svi vi koji nemate nacionalne tv kanale (HRT 1,HRT 2,RTL,NOVA) potražite frekvencije Mux-a A i namjestite na svoje digitalne prijemnike! Frekvencije nađite ovdje Klik! :)
poslije 2.1 bu ovak izgledalo
MUX A
1. HTV 1
2. HTV 2
3. RTL TV
4. NOVA TV
MUX B
1. Rezervirano za HTV 3
2. Rezervirani za HTV 4
3. RTL 2
4. DOMA TV
tako je bum izgledal ova cetiri dana. medjutim od juce smtnje, a dans potpuni nestanak svih programa sa mux-a, odasiljac dredovci d1. i ovi ostali zakivaju, tako npr kada prebacim na rtl 2 ili na doma tv, prvo se pojavi ono poznato no signal ( u tom moentu signal je na 75% a kvaliteta na 84%) da bi se nakon nekih 20-ak sekundi sami ukljucili.