Digitalni prijemnik nece da ocita eksterni disk

poruka: 44
|
čitano: 35.845
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
E ovak, prikopcao sam eksterni disk na digitalni prijemnik kako bih mogao gledati filmove na TVu, ali svaki put kad odaberem kategoriju filmovi u meniju digitalnog prijemnika, na ekranu mi se pojavi "/dev/sda/1 is not FAT" i nista se ne dogodi samo ostane i dalje u meniju i tako svaki put kad to pokusam. Sto to tocno znaci? Da li to mozda znaci da je eksternjak u NTFS formatu i da ga treba preformatirati u FAT? Ili mozda to znaci nesto posve drugo? Hvala
Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Digitalni prijemnik nece da ocita eksterni dis

Upravo to znaci. Formatiraj u fat 32 pa vidi onda.

:)
15 godina
protjeran
logic kaže...

Upravo to znaci. Formatiraj u fat 32 pa vidi onda.

Hvala. Si siguran da ce onda citati? Ak je tako, zasto prijemjik ne cita NTFS? Btw pisem sa moba pa sam se zeznuo i napisao 2 posta pa molom moda da obrisu onaj drugi
Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 9:56 (Kora).
17 godina
neaktivan

Ako ti prikazuje poruku onda hoce. S tim da ti on kaze da nije fat. fat i fat32 su razlicite stvari ali ti pokusaj sa fat32. I imaj na umu da ti particija mora biti manja od 137 gb mislim. Nisam siguran.Ako ti je disk veci o nda ti nece htjeti formatirati u fat32.

16 godina

-možda (tema 2.)

FAT32 po MSu je do 32GB, normalno može i više, ali se razbacuju clusteri. (uz ograničenje <4GB file)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 10:02 (ihush).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako ti prikazuje poruku onda hoce. S tim da ti on kaze da nije fat. fat i fat32 su razlicite stvari ali ti pokusaj sa fat32. I imaj na umu da ti particija mora biti manja od 137 gb mislim. Nisam siguran.Ako ti je disk veci o nda ti nece htjeti formatirati u fat32.

Kako ne. Samo uzmi FAT32Formatter i bit će oke. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
protjeran
Eksterni je 320 GB, trebao bi ga citati, vidjet cu kad se vratim kuci pa formatiram, sam neznam gdje da privremeno kopiram sve sa njega jer je pun lol. Edit-ev bas gledam ovaj link, sta zbilja nemoze formatirati vece od 140 GB? Onda ako je tako nista od formatiranja, ili mozda ipak postoji nacin? Ali mislim da je frend imao isti ovakav eksterni samo 500 GB i da ga je formatirao, al nisam siguran
Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 10:36 (Kora).
15 godina
neaktivan

Ne čita vanjski disk... to je problem samog digitalca jer daje premalo struje disku i nemože ga pokrenuti. Probaj ga spjiti na kom i slušaj zvukove kod paljenja i prazi lampice na njemu ako ih ima, zatim ga spoji na resiver i prati razliku... Rješenje nabavi vanjsko napajanje za USB...

15 godina
neaktivan
Kora kaže...
Eksterni je 320 GB, trebao bi ga citati, vidjet cu kad se vratim kuci pa formatiram, sam neznam gdje da privremeno kopiram sve sa njega jer je pun lol. Edit-ev bas gledam ovaj link, sta zbilja nemoze formatirati vece od 140 GB? Onda ako je tako nista od formatiranja, ili mozda ipak postoji nacin? Ali mislim da je frend imao isti ovakav eksterni samo 500 GB i da ga je formatirao, al nisam siguran

Pogledaj moj post iznad ovog svog i skini FAT32Formatter - ja sam s njim bez ikakvog problema formatirao disk od 250 GB. Disk uredno radi i pod Windozama i na TV-u. Ali imaj na umu da ćeš i dalje imati ograničenje što se tiče veličine datoteka (no to lako riješis s nekim video splitterom).

15 godina
protjeran
vlad0 kaže...
Kora kaže...

Pogledaj moj post iznad ovog svog i skini FAT32Formatter - ja sam s njim bez ikakvog problema formatirao disk od 250 GB. Disk uredno radi i pod Windozama i na TV-u. Ali imaj na umu da ćeš i dalje imati ograničenje što se tiče veličine datoteka (no to lako riješis s nekim video splitterom).

Velicinom? Pa valjda cu moci pogledati seriju od 350 MB ili film od 700 MB
Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 11:58 (Kora).
15 godina
neaktivan
Kora kaže...

4GB po datoteci. Što znači da ako imaš primjerice B-R Rip od 12-ak GB, morat ćeš ga splittati na 3 dijela. Za ove manje stvari (do 4GB) neka te to ne zabrinjava.

15 godina
protjeran
vlad0 kaže...
Kora kaže...

4GB po datoteci. Što znači da ako imaš primjerice B-R Rip od 12-ak GB, morat ćeš ga splittati na 3 dijela. Za ove manje stvari (do 4GB) neka te to ne zabrinjava.

Aha, ma to je ok, nemam puno BRipova, uglavnom su to obicni .avi od 700-1400 MB
Dinamo živi vječno
15 godina
protjeran

Evo ovo mi se pojavi kad idem desnim klikom na eksterni disk i odaberem format, ovdje nema FAT i FAT32 već ovaj neki exFAT

E da i koju allocation unit size da odaberem?

Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 23:14 (Kora).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
Kora kaže...

Evo ovo mi se pojavi kad idem desnim klikom na eksterni disk i odaberem format, ovdje nema FAT i FAT32 već ovaj neki exFAT

-što ti se cijelo vrijeme govori? -win službeno ne podržava kreiranje particije veće od 32GB pod FAT32, ali ako je kreiraš nekim drugim alatima radi normalno.

Primjer, Easus ili gornji link... (Vlad0).

Jedino, isprobaj, dali DVB podržava (prepoznaje) exFAT, tad možeš njega koristiti. Drugo rješenje je flashirati DVB verzijom firmwarea koji podržava NTFS ako za konkretni model postoji. (to je zbog licenciranja.. razni NoName podržavaju sve..)

15 godina
protjeran

Evo formatirao sam s onim programčićem koji je frend gore naveo i obavio mi je sve. Ali sada ga nema u Computeru particije te, kad ga uključim u USB port čuje se i glazbica, i očita ga kao new hardware i nađem ga pod device and printers ali nemogu ga naći pod Computer da ga otvorim, zna netko možda zašto?

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
16 godina

vidi u disk manageru, dali mu je dodjeljeno 'slovo'.. ako vidiš particiju, desni klik change-add...

i vidi ostale postove, exFAT i NTFS ako postoji firmware za DVB možda ih podržava... praktičniji formati.

HPtools 218, (neke stvari bolje radi v2.1.6)... a s nekim uređajima se ne slaže. enivej, nije mu namjena formatiranje HDDova nego USB FLASH diskova (memorija).

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 23:53 (ihush).
15 godina
protjeran
Formatirao sam u FAT 32, i sad si prebacim nekoliko raznih serija. I pazite sad ovo: jedna vrsta serije normalno radi a druga ne! A obe su .avi, provjerio sam.
Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehhehehe

Moras znati da ti nastavak avi ne govori skoro nista. Svaki avi moze biti razlicit. AVI ti je kontejner i govori ti da se unutra moze nalaziti ali ne mora audio i video a kojim codecom je kodiran video i audio iz extenzije ne mozes znati. Zato ti jedan radi odlicno a drugi ne. Prvi ti je codiran sa nekim codecom koji ti uredjaj lako zvace a drugi ne zvace.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Hehehehhehehe

Moras znati da ti nastavak avi ne govori skoro nista. Svaki avi moze biti razlicit. AVI ti je kontejner i govori ti da se unutra moze nalaziti ali ne mora audio i video a kojim codecom je kodiran video i audio iz extenzije ne mozes znati. Zato ti jedan radi odlicno a drugi ne. Prvi ti je codiran sa nekim codecom koji ti uredjaj lako zvace a drugi ne zvace.

hmm, rjesenje?
Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

TE problematicne prekodirati u manje problematicne. Update softwarea u prijemniku. Imas jedan odlican programcic koji se zove gspot. Sa njim vidis u toj neproblematicnoj datoteci cime je kodiran zvuk i video. Onda skines format factori i podesis te podatke kao defaultne i sa njim prekodiras ove problematicne. Mada je to malo povelik posao sa upitnim rezultatom jer je pitanje kvaliteta videa nakon drugog kodiranja. Zato ja nisam pristalica tih playera. Vise volim komp prikopcati na tv jer komp guta sve. Bukvalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 10:02 (logic).
15 godina
protjeran
logic kaže...

TE problematicne prekodirati u manje problematicne. Update softwarea u prijemniku. Imas jedan odlican programcic koji se zove gspot. Sa njim vidis u toj neproblematicnoj datoteci cime je kodiran zvuk i video. Onda skines format factori i podesis te podatke kao defaultne i sa njim prekodiras ove problematicne. Mada je to malo povelik posao sa upitnim rezultatom jer je pitanje kvaliteta videa nakon drugog kodiranja. Zato ja nisam pristalica tih playera. Vise volim komp prikopcati na tv jer komp guta sve. Bukvalno.

Imam otprije Format Factory i obicno s njim formatiram. Da li bi mogao pokreniti tu seriju koja sad nece ako ju jednostavno pretvorim u npr .mkv u format factoriu? Tj hoce li samo to pretvaranje rijesiti problem?
Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 10:11 (Kora).
17 godina
neaktivan

Ako ti ne cita ili tesko cita avi tesko da ce ici sa mkv. Pogledaj u cemu je kodirana ta serija koja ti odlicno radi i po tome podesi ff i prekodiraj tu koja ne radi. Tako si 100% siguran da ce raditi. Cemu komplikovanje i eksperimentisanje.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Ako ti ne cita ili tesko cita avi tesko da ce ici sa mkv. Pogledaj u cemu je kodirana ta serija koja ti odlicno radi i po tome podesi ff i prekodiraj tu koja ne radi. Tako si 100% siguran da ce raditi. Cemu komplikovanje i eksperimentisanje.

To s kodiranjemmnisam nikad radio tak da nemam iskustva s tim. Mozes malo detaljnije objasnit kako da to napravim ak ti nije tesko?
Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

A za sta si do sada koristio format factory?

16 godina

.. u DiviX ili XviD, pošto su to 'popularni formati' koji rade na većini uređaja. Svaki 'ozbiljan' konverter ima već presete za takve stvari...

btw. treba prilikom 'kupnje' birati kompatibilne tako da se taj korak preskoči.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
logic kaže...

.avi u iPhone verziju
Dinamo živi vječno
16 godina

Uradi kako ti ihush kaže. Sumnjam da će ti player čitati bilo što drugo osim divx ili xvid formata. Mkv zaboravi,ma u što god bio kodiran...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kora kaže...
logic kaže...

.avi u iPhone verziju

(uh, da nije avatara...) - ponovo, avi je konteiner. može biti bilo što. Player je taj koji mora podržavati tj imati odgovarajuči decoder za upotrebljeni kompressor.

-možda bi ti bilo jasnije s Alok-om.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 14:34 (ihush).
15 godina
protjeran

Evo što da sad odaberem od ovog lijevo na slici da osiguram da će sigurno čitati?

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice