Digitalni prijemnik i DVD player

poruka: 3
|
čitano: 5.150
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Digitalni prijemnik i DVD player problem!

Pozdrav!

Imam digitalni prijemnik koji se spaja na TV preko scarta, također imam i dvd player koji se spaja preko scarta, a samo jedan scart na telki. Do sada je praksa bila preštekavanje kada sam htio gledati jedno od toga. Sad sam kupio scart razdjelnik i imam problema...

Naime, kada ih oboje spojim na razdjelnik, dvd (iako ugašen) "krade" zvuk prijemniku, mislim čuje se ali slabo..., a kada ga upalim, slika počne titrati i vidim obje slike odjedanput, što je i logično jer je sve upaljeno... :D

Međutim kada ugasim prijemnik ne vidim sliku dvd-a, jednostavno kao da nije ukopčan. Naravno, kombinacije kada jedno nije ukopčano rade savršeno.

Digitalni prijemnik je Elite Magic, a dvd je Vivax K-230.

Zanima me postoji li način da se to dvoje nekak ukroti tako da mogu zajedno funkcionirati?

Thx unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Digitalni prijemnik i DVD player problem!

nedavno sam susjedu spajao dvd player (lg) i digitalni prijamnik (viviax) na tv (quadro crt) na kojemu ima samo jedan scart ulaz. naravno rekao sam mu da kupi razdjelnik, a on je kupio najjeftiniji mogući što je našao. kada sam spojio ta dva uređaja, na oba je titrala slika, bez obzira što radio s njima.

nakon nekoliko dana je izdvojio par kuna više i kupio drugi. spojio sam taj, i sada sve radi bez problema.

dakle, probaj si nabaviti drugi takav razdjelnik, najbolje bi bilo da isprobaš tako da posudiš od nekoga tko ima razdjelnik pa se probaš spojiti.

17 godina
neaktivan
RE: Digitalni prijemnik i DVD player problem!

I ja imam najjeftiniji mogući jer sam mislio da "količina" kvalitete tu ne dolazi do izražaja jer to u pravilu nije niš drugo nego na jedan ulaz "dolemljen" još jedan... Možda mi je tu bila prva greška :D...

Ja sam više bio uvjeren da je problem u nejednakom rasporedu zvuka i videa na izlaznim pinovima samih scart priključka (jedan raspored pinova na prijemniku, a drugi na dvd-u) te da tu dolazi do njihovog sukobljavanja...

Naravno da mi se ovo rješenje s drugim razdjelnikom više sviđa ali moram priznati da sam nekak skeptičan...

U svakom slučaju hvala, budem probao pa javim kak je prošlo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice