BNET "digitalizacija", novi TV, priključak

poruka: 5
|
čitano: 9.235
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav,

molio bih vas za pomoc. Kupio sam novi TV i korisnik sam BNET osnovnog paketa, imam 40-ak analognih programa i 4 digitalna programa. Zvao sam sluzbu za korisnike gdje mi je receno da se moze, citiram operatera, " da ce doci majstor i napraviti digitalizaciju ugradjivanjem prikljucka besplatno"  te da ce mi tih 40-ak analognih programa biti moguće gledati i u digitalnom signalu bez naknade. S obzirom da nemam povjerenja bas u djelatnike sluzbe za korisnike, jel bi mi mogao netko objasniti o cemu se tu radi i jel itko imao slicnu situaciju i koliko traje da se to ugradi te jeli uistinu besplatno?

Mozda nisam dobro pojasnio, ali sto se tice ovih stvari sam tabula rasa.

*mala napomena: nemam Bnetov digitalni prijemnik, niti se ovdje radi o kupovanju istog nego o ugradjivanju gore spomenutog prikljucka.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: BNET "digitalizacija", novi TV, priključak

stari analogni signal.. može pratiti svaki (stari) tv.. obični antenski/kableski signal kroz coax kabel.

digitalni signal, treba i digitalni prijemnik koji se dobije u paketu usluge, na njega se spaja tv ne više analogno-anenski, nego npr scart kablom (kao sat.prijemnik).

-ako ti ne trebaju dodatni programi, tad ti je svejedno (osim što na starom-analognom, možeš spojiti koliko želiš TVa jer ne treba prijemnik, dok za digitalni ovisiš o prijemniku, jedna prijemnik jedan tv..).

-digitalni ugl nudi više kanala i postupno se mijenja, dok će možda kao za antenski biti isključen signal, to bnet može isključiti kad poželi (i kad prebaci korisnike na nove prijemnike)

-hoće li nešto biti besplatno, ovisi o ugovoru-paketu.. uobičajeno je da se to dobije, to je njihova trajna oprema, kao i stari prijemnik kojeg moraš razdužiti i tad ne možeš odbiti.. odnosno, ako je tvoje vlasništvo, tad možeš... oni samo moraju tebi osigurati korištenje usluge, da bi mogli naplatiti mjesečni ugovor.

tak da, neče majstor napraviti digitalizaciju (tehnički loša rečenica, ali ok, razumljiva), nego će zamijeniti prijemnik, staro-novo. Ostalo ga se ne tiče. Paket i cijena su stvar ugovora i to ovisi što ti želiš, odabereš.. i to plaćaš. (a može biti i mjesečno dodatni trošak, najam opreme.. ne znam kako sad rade za prijemnik i ima li veze s terminom ugovora npr na 2 godine.. tj. obično te 'prisile' na potpis takvog produženja ugovora ili po novom, dovoljan je telefonski pristanak.. a to već imaju ako ti tehničar dolazi zamijeniti opremu). Što je stvarno besplatno? Ništa.. sve plaćaš na jedan ili drugi način.. čitaj ugovore, sitna slova i traži da ti se konkretno kaže koliki će biti iznos računa kroz mjesec-godinu ili po siteku ugovornog termina.. (može biti đabe mjesec-godina.. pa i npr HBO, ali to ne znači da je beskonačno ista cijena).

- Čitaj ugovore, cjenike i pitaj njih, oni jedini mogu dati točan odgovor (ne mi ovdje, beskorisno, mada oni prečesto kažu bezvezarije koje veze s vezom nemaju.. nakon toga dobiješ račun..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
neaktivan
ihush kaže...

stari analogni signal.. može pratiti svaki (stari) tv.. obični antenski/kableski signal kroz coax kabel.

digitalni signal, treba i digitalni prijemnik koji se dobije u paketu usluge, na njega se spaja tv ne više analogno-anenski, nego npr scart kablom (kao sat.prijemnik).

-ako ti ne trebaju dodatni programi, tad ti je svejedno (osim što na starom-analognom, možeš spojiti koliko želiš TVa jer ne treba prijemnik, dok za digitalni ovisiš o prijemniku, jedna prijemnik jedan tv..).

-digitalni ugl nudi više kanala i postupno se mijenja, dok će možda kao za antenski biti isključen signal, to bnet može isključiti kad poželi (i kad prebaci korisnike na nove prijemnike)

-hoće li nešto biti besplatno, ovisi o ugovoru-paketu.. uobičajeno je da se to dobije, to je njihova trajna oprema, kao i stari prijemnik kojeg moraš razdužiti i tad ne možeš odbiti.. odnosno, ako je tvoje vlasništvo, tad možeš... oni samo moraju tebi osigurati korištenje usluge, da bi mogli naplatiti mjesečni ugovor.

tak da, neče majstor napraviti digitalizaciju (tehnički loša rečenica, ali ok, razumljiva), nego će zamijeniti prijemnik, staro-novo. Ostalo ga se ne tiče. Paket i cijena su stvar ugovora i to ovisi što ti želiš, odabereš.. i to plaćaš. (a može biti i mjesečno dodatni trošak, najam opreme.. ne znam kako sad rade za prijemnik i ima li veze s terminom ugovora npr na 2 godine.. tj. obično te 'prisile' na potpis takvog produženja ugovora ili po novom, dovoljan je telefonski pristanak.. a to već imaju ako ti tehničar dolazi zamijeniti opremu). Što je stvarno besplatno? Ništa.. sve plaćaš na jedan ili drugi način.. čitaj ugovore, sitna slova i traži da ti se konkretno kaže koliki će biti iznos računa kroz mjesec-godinu ili po siteku ugovornog termina.. (može biti đabe mjesec-godina.. pa i npr HBO, ali to ne znači da je beskonačno ista cijena).

- Čitaj ugovore, cjenike i pitaj njih, oni jedini mogu dati točan odgovor (ne mi ovdje, beskorisno, mada oni prečesto kažu bezvezarije koje veze s vezom nemaju.. nakon toga dobiješ račun..).

Hvala na iscrpnom i razumljivom odgovoru. Trenutno nemam ni jedan prijemnik pa mi nije jasno sta ce to oni "digitalizirati". 

11 godina

Sad ti je bnet spojen koaksijalnim antenskim kabelom direktno na TV, a to je analogni signal. 

Tehničar će ti dopeljat digitalni prijemnik u koji će spojiti taj kabel a taj ćeš prijemnik  scartom ili hdmi kabelom spojit na TV. Tako će te "digitalizirati". 

Sam taj proces je besplatan al ces mozda placati mjesecni najam tog prijemnika ako ne dolazi kao osnovna oprema. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Danas napokon dobio na telefon nekoga iz te prodajne sluzbe. Ovako je kako ste vi rekli, digitalizacija ocito u njihovom slengu znaci donosenje digitalbog HD prijemnika. Ne placa se nista ako ikog zanima, te ostaju kanali koje do sad imate u analognom obliku.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice