Naručio.. treba li šta podešavati kad dodje ?
Android TV Box, molim preporuku
- poruka: 2.591
- |
- čitano: 1.676.138
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Samo Wifi da se spojiš ako se ne spajaš preko lan kabla.
Došao je ovaj box ali ne mogu nikako se logirati na play store ? Šta raditi?
Rješio sam trebalo je update napraviti google playa.. malo je nekako usporen ali ajde za te pare
Meni je onaj kojeg sam dobio od Telemacha (EON TV-ov) sasvim ok, iskreno.
Ovaj novi (skoro isti kao stari vizualno) kojeg sam dobio nema više zaključan wi-fi (makar se i to dalo riješiti s onim key mapper app-om), OS ne trza, a Stremio, Plex, Tidal i SmartTube (drugi mi app-ovi ni ne trebaju) rade super.
Došao je ovaj box ali ne mogu nikako se logirati na play store ? Šta raditi?
Rješio sam trebalo je update napraviti google playa.. malo je nekako usporen ali ajde za te pare
Kojeg si uzeo? Moj leti nije ništa usporen 4/128
Onaj osnovni 2/16 mislio sam da će i on biti dovoljan samo za tv
Auuuu nije ni čudo da je spor premalo radne memorije ram.
Daj mi reci molio bih koji je od toga najbolji + jel to Android i/ili GoogleTV sa Google store-om ili ima apps koje ima i to je to, odnosno jel radi na tome (više-manje) sve, i MAXtv, i Netflix, Stremio (sa RD), Kodi... Čitam gore komentar da mora biti nešto certificirano da radi, a ne uzima mi se box sa 2GB RAM-a koliko imaju većina "certificiranih". Vidim da je Google izbacio novi model 4/32GB (duguljasti) ali za sada dostupan samo u US koliko vidim i košta 100-njak $, u Europi 2 RAM-a samo sve "zvučnije" koje je vjerujem certificirano, npr. Google, Amazon, čak i Xiaomi kojeg više hvale od ova 2 gdje god sam se raspitivao u dućanima (da je brži, bolji daljinski...), a pitanje je jel "certificiran" odnosno jel radi baš sve prije navedeno...
Dodatno, jel zna netko kako na Android TV (Sony) instalirati noviji Android ako nije službeno dostupan. Stao na Android 7.0, a za glupavu novu MAXtv app treba 7.1, fali mu samo taj mali 0.1 miša mu. TV novi ne mislim kupovati, alternativa box samo za tu app + za more da imam, a idealno upgrade Androida na TV-u ako ima neki trik. Zvao servis, kažu da oni ne mogu.
VELIKO HVALA!
Mislim da je više puta rečeno da je Firestick 4K majka za sve; Netflix, HBO, Youtube, Stremio, Kodi, VLC, younameit...
Isto kao i MI stick 4K, nije bitno koliko ima RAM-a i sl, uređaji jednostavno rade out-of-the-box. Rade i oni bez 4K (oni imaju 1Gb RAM-a, a ipak rade dobro), možda mrvicu sporije (i dalje rade brže od "turbo" Android kineskog TV box-a sa brdom RAM-a), naravno ne podržavaju onda 4K televizore (jer nisu 4K) ali i dalje su toliko jednostavni i toliko pouzdani da je glupo tražiti dalje i isprobavati ne znam što.
Zadnja generacija Firesticka 4K se nabavi za oko 50EUR i upariti daljinski sa TV-om i to je to. Isto tako i MI stick, ali mislim da on ne može upravljati TV-om (moj nije mogao).
IMHO
Evo, nakon 4 mjeseca čitanja, biranja, uspoređivanja došao je novi Android TV box i u moju kuću. Nakon cca 12 godina vjernog služenja u mirovinu odlazi Mede8er MED400X2. Preko njega pogledane na tisuće filmova i serija, ali lagano sve više stvari dolazi na H.265 kojeg moj deda ne podržava. Prvi izbor je bila Nokia 8010 dok je bila po cijeni od 85 eura na njemačkome amazonu (prije cca 3 mjeseca), a drugi izbor Kinhank G1. Čeko sam crni petak , božić i takve stvari da cijena još padne , ali cijena je išla samo gore pa je sada oko 130 eura. Ko ju šljivi, nedam govnima tolko love kad je išla za 85 eura. Naručio sam sa Alija Kinhank G1 za 71 eura i kliješta za krimpanje. Jučer stigao paket, box u tvrdoj kutiji neoštećen, a umjesto kliješta 5 drugih stvari koj ne trebam, a skuplje su nego kliješta :). Uglavnom krimpalice sam trebao da nakon 10 godina iza televizora gdje imam telefonski RJ11 zamjenim za RJ45 (cat 6.5 je unutra) te da upiknem u box. Uglavnom, ništa od toga, pa ajde da probamo preko wifi-ja. U 2 min sve posložio, upalio, nije bilo potreba upariti daljinski od TV-a sa daljincem od box-a jer je mali to sve sam odradio. Brzina, to malo govno je nevjerojatno brzo. Na kompu imam instaliran Stremio + RD sa svim add-onovima, te instalirao na box Stremio, prijavio se i malo govno povuklo konfiguraciju sa kompa. Znači nikakve add-onove ne treba skidati, ako je konfiguracija na kompu tada i ovdje nakon prijave je ista, Druga stvar koja mi nije jasna ja to da ako sam gledao neku npr neku seriju i ugasim na pola te odem spavati, slijedeći put kad upalim TV+box preko jednog daljinca odmah, ali baš odmah serija ide dalje, nema nekog bufferinga i sl što mi je totolano nejasno. U 2 sec nakon uključivanja nastavljam dalje sa gledanjem što je super, ali mi nije jasno kako ?? E sad wifi neka druga dimenzija, selio malo box na ostala 2 tv-a od kojih je samo jedan smart (LG) gdje sam neko vrijeme gleda Netflix , ali imao je dosta zastoja te bufferinga na 2K materijalo, a preko boxa radi ko beba, nema nikakvog bufferinga ili stajanja. Ovo nije nikakva recenzija nego mišljenje i skustvo korisnika. Za specifikacije proguglajte, ali ja sam za sada prezadovoljan.