Tele2 HR pokrenuo 4G LTE mrezu!!

poruka: 419
|
čitano: 175.875
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Tele2 HR pokrenuo 4G LTE mrezu!!
Nisam ja nit vidio tvoju poruku. Ja samo šaljem koliko toliko dobar ping na 4G a i da i vi u slanju napišete uređaj, jačinu signala i lokaciju ne bi bilo loše. 🍻

0 0 hvala 1
13 godina

I meni je kao bonašu brzina oko 10 Mb/s,vidim da drugi imaju puno više.Vidjeti će mo sutra kad krene 4G u puni pogon.
Tel : Zopo Speed 7
Tarifa:Smart 3gb

Jačina signala:full

Sva područja koja sam danas obišao pokrivena su 4G signalom (Črnomerec,Centar,Trešnjevka,Remetinec,Savski gaj,Ilica,Savska,Selska...)

Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 16:33 (ZdravkoZ).
17 godina

Signal 2/5

Tarifa: SMART 3GB bonovi

Smartphone: HTC Desire 510

Ne mogu izmjeriti brzinu jer mi puca podatkovni promet, još uvijek ga nemam!

EDIT: Evo sada sam u stanu, 1km zračno od korza.

Signal 4/5

Ping 109ms

DL 9,84

UL 2.82

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 16:50 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Signal 2/5

Tarifa: SMART 3GB bonovi

Smartphone: HTC Desire 510

Ne mogu izmjeriti brzinu jer mi puca podatkovni promet, još uvijek ga nemam!

Javi kakav će ti sutra biti signal.

9 godina
neaktivan

Ovdje je riječ o TELE2 mreži koja još ni službeno nije pustila 4G u pogon pa mislim da neko uspoređivanje sa mrežom koju koristiš nije relevantno,pustimo neka se stvari odvijaju svojim tokom,mogu postati najbolji ili najlošiji vidjet ćemo...inače korstim pretplatu najvećeg HR mobilnog operatera i ne mogu se baš pohvaliti sa njihovom 4G mrežom,vrlo loša pokrivenost s obzirom na onu koja pokazuje službena mapa za moje područje!!!

9 godina
neaktivan
Oldy kaže...
Bonbon. Paket 5GB 75/25 Mb/s. Doogee x5pro. Signal -95dBm Zagr
17 godina

opa pa što su je već pustili.

sesvete (sesvetski kraljevec).baš me zanima kad budem na čistini koliko će ići.

LGG2

pretplata

smart 100 3GB

u+kući u+kući
na+balkonu na+balkonu
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 18:14 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jesu pustili?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pollux. Itomic me svojevremeno pitao da koliki je meni ping kada sam napisao da je loš ping oko 100. Eto doma na -95dBm mi je 13. Nema ništa loše u usporedbi. Nisam niti ja najbolji što zbog uređaja koji je samo cat4 150/50. Što zbog brzinskog ograničenja na bonbonu. 🍺

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Izašla karta pokrivenosti:-)

Ovo je na grubo,na službenim stranicama imate po županijama i gradovima!

4G 4G
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 23:35 (Pollux36).

1 0 hvala 2
15 godina
Pollux36 kaže...

Izašla karta pokrivenosti:-)

Ovo je na grubo,na službenim stranicama imate po županijama i gradovima!

gdje gledas to? moze link

edit: http://www.tele2.hr/m/podrska-korisnicima/privatni-korisnici-pretplata/tehnicka-podrska/pokrivenost-i-brzine/ccs126/podrska-korisnicima/privatni-korisnici-pretplata/tehnicka-podrska/pokrivenost-i-brzine/ccs126/?typid=2

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 0:51 (maxy0).
10 godina
neaktivan

Na bonovima je brzina ogranicena na 10Mbps, dok je na pretplati u teoriji 150/50

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
cicko1996 kaže...

Na bonovima je brzina ogranicena na 10Mbps, dok je na pretplati u teoriji 150/50

To je neki insider info ili? Vec pola dana tražim neke takve informacije ali nigdje ne mogu naci ništa. Za upload sam bio skoro siguran da je 50 jer to koriste vise manje svi ali nigdje se ne spominje download niti neke frekvencije. Gledao sam tablice od HAKOMA i imaju kontinuirani  20MHz blok u 1800MHz spektru ali nisam bio siguran hoće li žrtvovati cijeli zbog 3G propusnosti. Koliko su ljudi postali ovih par SS speedtestova nisam vidio da je netko probio 75mbps pa sam mislio da nisu možda stavili 75/50

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
10 godina
neaktivan

Tako su mi rekli na fejsu, jedino ne znaju hoce li se moci doplatiti nesto pa da i bonasi imaju vecu brzinu.

0 0 hvala 0
11 godina

Bas sam danas snimio na mobitelu da se upalila 4G oznaka i reko idem obavit speedtest i bome 53Mb dl i 49Mb ul. 

ALI, test mi je pojeo 130 MB tako da sam iskljucio to sranje jer Tele2 nema "flat" vec ti dode racun od 100€ ako ne pazis. 

Uglavnom stvar radi. Stavio bih screen od speedtesta al mi ga nije spremio a potrosit jos 130MB mi nije bas 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam na bonove i evo speedtest s 3G-a.
13 godina
10 mb/s sam imao i na njihovoj poboljšanoj 3G mreži tako da nevidim da bonaši imaju koristi od 4G.Mogli su nam pustiti bar pola brzine koju imaju pretplatnici.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bonovi su očito limitirani na 10 mbit/s a pretplata ima pristup punoj brzini sto je i logično jer su preplate skuplje a nitko ko želi surfati i malo YouTube u 720p nece biti zakinut s 10 mbit/s

A sto se tiče 4G brzina pitao sam korisničku podršku i LTE je specifiran na 150/50, kao sto je kolega rekao. Onda je na samo 1800MHz.

Evo za usporedbu SS s Tcoma u naselju s 5-6 tisuća stanovnika gdje je dostupan LTE+ (225mbit/s). Prebacilo se na 3G nakon testa da nebi bilo. Inače je download oko 90-100mbit/s

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 8:31 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma sve isto ko i ostali operateri, bonasima nikad nedaju pravi 4g ili se dodatno placa. ali ne kuzim smisao toga kad ova SMART 3gb ima veci podatkovni promet od pola njihovih pretplatnickih tarifa. od njihovih 10 tarifa za pretplatnike samo 3 imaju više od 3gb interneta.

10 godina
neaktivan

A gle, normalno da ce dat prednost u brzini onome koji plaća vise. Smart tarifa košta 40-50kn i Tele2 nema garanciju da ces ti ostat na njima sljedeći mjesec. A Mix Tarifa 150 ima garantiranog korisnika za 24 ili 12 mjeseci i jos on plaća vise. Iskreno je vrlo logično da se bonaše limitira i kod tele2 su jos u prednosti jer je na Tcom limit na 7.2, jer mora čovjek koji plaća vise imati neki privilegij naspram onoga koji ima jeftiniju opciju.

15 godina
neaktivan
  • pa slažem se ja s tim, ali nema smisla da netko koji ima Mix tarifu 50 (sa 250MB) ima 4g, to ce potrosit u jednom speed testu, a i ova 150 (sa 2gb) isto je manje njego 3gb kod bonasa
10 godina
neaktivan

A jel logično da frend na Vipu ima samo neku super osnovnu sa 25 megabajta prometa (potrošio je prije nego je speedtestova bio gotov )i on ima pristup na brzinu 225mbit/s? Nije ali se uvijek pretplatama koje su skuplje daje prednost, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Ne određuju se brzine po količini podataka u paketu vec po cijeni tarife

Vjerujem da ce Tele2 u sljedećih par mjeseci kad bude mjenjao tarife povećati podatkovni promet jer sad ima vise nego utrostručenu propusnost. Vjerojatno su tarife držane na ovim količinama prometa kako ne nebi preopteretila mreža jer je imala samo 21.1 mbit/s propusnost

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 8:49 (JozoBozo121).
9 godina
neaktivan
Tako je,ja se moram pohvaliti da imam samo 7.2 mbita brzinu kod dragog Telekoma i to na pretplati,za 4G moram nadoplatiti ali ionako ima je signal ne bas za pohvalu...jucer sam ubacio Tele2 sim u moj mobitel i 4G signal je pun i konstantan tako da ubuduce planiram prijeći kod njih...
15 godina
neaktivan

evo speedtest na tarifi totalna (bonovi)

iPhone 6

3g

4g

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kako LG g3 ne podržava lte?
15 godina
neaktivan

podržava, možda trebas zamijenit SIM karticu

15 godina
Na revoluciji 150 sam i od sinoc mi je losiji signal i na 3g i na 4g (1 crtica)
Nitko ne umire kao djevac, jer život svakoga izj*be.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tu si provjerite da li treba mijenjat SIM karticu za 4g

http://www.tele2.hr/4g/#pokrivenost

0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Na trgu u Osijeku
Moj PC