znam da bi moralo probao sam sa jos jednim b715 al isto ne zeli. mozda je los firmware, trebam se time pozabaviti al nemam bas vremena, to cemo na godisnjem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja npr na tele imao sinr od 17-23 varirao je. brzina oko 50 vecinu vremena, sad na tcomu sam se preporodio brzina uvijek oko 100 a sinr mozda 5, mada mi nije jasno zasto nece vise a preko moba ide skoro 200.
radi ti samo na jednoj frekvenciji
Mislim da kod mene lokacija nije velik problem. Udaljen 7-8 km od odasiljaca. Bas jucer sam premjestao router i posrecilo mi se s parametrima na jednoj poziciji gdje ga ne mogu staviti, imao sam SINR 15 i dl je bio 50mbps i ul 30mbps. Eto samo ne znam za pretrpanost.
Mislim da kod mene lokacija nije velik problem. Udaljen 7-8 km od odasiljaca. Bas jucer sam premjestao router i posrecilo mi se s parametrima na jednoj poziciji gdje ga ne mogu staviti, imao sam SINR 15 i dl je bio 50mbps i ul 30mbps. Eto samo ne znam za pretrpanost.
prenatrpanost se testira u udarnim satima 18-23. tada je većina ljudi doma nakon posla i tada svima radi najgore.
Jel ima ovdje nekog iz Osijeka da koristi ovaj pokućni net? da čujem ta iskustva, ili ima neki način da provjerim zasićenost lokalnih mreža?
Prije svega hvala ti sto si nas obavijestio,evo ja se maloprije pokusao spojiti na HT 4g i kaze mi neuspjelo korisnik sam pokucnog,posto kod mene nema odasiljca,bazne od Tele2 primoran sam spajati se na HT 3g,sad dali treba cekati određen period da HT omoguci postepeno svima 4G ili odjednom svi dobijemo.Prije nekih 2 mjeseca me zvali iz tehnicke sluzbe Tele2 i bas mi covjek rekao da ce kroz ljeto biti omogucen HT 4g naravno ja sam bio skeptican dok me ti sad nisi obradovao,Pozrdav.
Znači kad sam u području pokrivenosti i T2 4G i HT 4G signala i ja na mobu ručno odaberem HT HR 4G on me opet automatski prebaci na baznu od T2 4G jer bazne od HT a i bazne od T2 a vidi kao bazne iste mreže a opet na neki način T2 ima prioritet nad baznim stanicama od HT-a. Pretpostavljam da u vecim gradovima taj roaming nece biti moguć vec ce moci biti moguće kao do sada koristiti samo T2 a nac. roaming ce biti namijenjen za područja gdje nema T2 4G signala. Ne znam, možda se varam. Uspio sam samo u nekoliko navrata uloviti taj HT ov 4G na T2 SIM-u u manjem gradu gdje ima i jednog i drugog signala i to sasvim slučajno. Moram svratiti u područje gdje nema T2 4G signala a ima HT ovog da provjerim brzine. Ova tvoja ideja o forsanju na 800MHz je fantastična nezz dali se to može izvesti na mobu vjv da uz root ili tako nešto pretpostavljam da govoriš o ruteru.
Hvala i tebi na potvrdi teorije. Kako još nisam bio u području gdje nema T2 4G signala a HTov 4G signal sam ulovio samo nekoliko puta i to na vrlo kratko vrijeme na mjestima gdje imam i T2 4G a imam dual SIM mob sa T2ovom i HT ovom SIMom mislio sam možda da mi je mob jednostavno pobrkao brojeve ćelija i pojaseve SIM1 i SIM2, ali ipak po svemu sudeći izgleda da nije tako nego da se stvarno nešto kuha
Ima li tko još kakvu ideju kako forsati T2 mob na HT 4G? Neki app, nezz nisam istraživao....
Evo sad sam se cuo sa Tele2 Hrvatska i ovo su mi odgovorili na upit,Trenutno je pušten 4G nacionalni roaming promet na području Zaprešić – Samobor – Jastrebarsko te na području Istre.E sad kad cemo mi ostali doci na red neznam.
pa ja mislim da je dovoljno forsirati 800 mhz, pošto tele2 nema tu frekvenciju. i automatski bi po toj frekvenciji moralo se spojit na tcom 800 mhz odašiljač.
Zna neko dal nakon isteka prvobitnog ugovra mogu imat uslugu bez ugovorne obaveze i kakvi su uvjeti, sad guraju opet novi ugovor al ja bi najrade bez ugovore obaveze ak naidem na nes bolje da se samo mogu prešaltat.
Zna neko dal nakon isteka prvobitnog ugovra mogu imat uslugu bez ugovorne obaveze i kakvi su uvjeti, sad guraju opet novi ugovor al ja bi najrade bez ugovore obaveze ak naidem na nes bolje da se samo mogu prešaltat.
naravno da možeš. ja tako imam od prvog dana. ista je usluga. neznam možda je kakva sitnica u pitanju na ugovoru, neki sitni benefit.
mislim da bez ugovora moraš kupit ruter full cijenu ili tako nešto. možda netko zna više, ne sjećam se više prvotnih ugovora.
ja sam uvijek uzimao bez ugovorne obveze, 2 ili tri puta, imao svoj rute ubacio i tjt, cijena ista. raskines kad zelis.
Jel ima ovdje nekog iz Osijeka da koristi ovaj pokućni net? da čujem ta iskustva, ili ima neki način da provjerim zasićenost lokalnih mreža?
Gdje u Osijeku? U Retfali je preko dana OK, poslije 20h skoro pa neupotrebljivo.
EDIT: kaže SZK test pilot 4G nacionalni roaming preko HT-a u Istri i oko Zaprešića
Gdje u Osijeku? U Retfali je preko dana OK, poslije 20h skoro pa neupotrebljivo.
EDIT: kaže SZK test pilot 4G nacionalni roaming preko HT-a u Istri i oko Zaprešića
znači kurčina. izgleda da mi je bolje uzeti klasiku max brzine 10 mbit/s, barem imam pravi flat i u svakom trenutku 10 mbit/s
da u svakom trenutku imam zagarantirano 30 mbit/s onda bi se lomio, ali ovako ispada da mi je sigurnije ići na stabilnih 10
Hvala i tebi na potvrdi teorije. Kako još nisam bio u području gdje nema T2 4G signala a HTov 4G signal sam ulovio samo nekoliko puta i to na vrlo kratko vrijeme na mjestima gdje imam i T2 4G a imam dual SIM mob sa T2ovom i HT ovom SIMom mislio sam možda da mi je mob jednostavno pobrkao brojeve ćelija i pojaseve SIM1 i SIM2, ali ipak po svemu sudeći izgleda da nije tako nego da se stvarno nešto kuha
Ima li tko još kakvu ideju kako forsati T2 mob na HT 4G? Neki app, nezz nisam istraživao....
ima dvije Apk jedna za qualcomm snapdragon https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest&hl=hr . a druga za MTK https://mobileuncletools.com/ obje aplokacije zahtjevaju root mobitela
Ovo je postalo nenormalno!! Danas sam izmjerio rekord pri downu nikada u životu nisam toliko izmjerio mslm - i pogodite putem čega - putem tele2 usluge na bonove!! I naravno u sklopu HT HR 4G nac roaminga. Izgleda da se dečki igraju. Neka. Uživaju oni, ali tako mi svega uživam i ja!! 😎
Jedino je pitanje ograničavanja količine podataka u roamingu
Tu se ne radi o pravom roamingu već o nacionalnom roamingu, samim time ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja. U nacionalnom roamingu sve usluge možeš normalno koristiti kao da si na Tele2 signalu.
Tu se ne radi o pravom roamingu već o nacionalnom roamingu, samim time ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja. U nacionalnom roamingu sve usluge možeš normalno koristiti kao da si na Tele2 signalu.
Znam 3G nije imao ograničenje ,a 4G ako nema super treba neko treba skinutu veću kolićinu pa vidjeti....
Pozz imam pitanje za ovu tele 2 internet tarifu na bonove "bezbroj gb" za 200 kn
Jel postoji kakvo ogranicenje, netko mi je pričao da dnevno imas kao 5 gb pa onda moras slati poruke da ti dodaju jos gb tako nesta..?
Treba mi jer idem na more a tamo necu imati bas neta...
Kad izabereš u nacionalnom roamingu HT4G spojiti ćete samo na HT3G ne dozvoljavaju 4G probao bezbroj puta.
Jedan od razloga zašto sam na Tele2... 😊
Pozz imam pitanje za ovu tele 2 internet tarifu na bonove "bezbroj gb" za 200 kn
Jel postoji kakvo ogranicenje, netko mi je pričao da dnevno imas kao 5 gb pa onda moras slati poruke da ti dodaju jos gb tako nesta..?
Treba mi jer idem na more a tamo necu imati bas neta...
Koliko dugo ćeš biti na moru? Ako ćeš biti tjedan, dva, uzmi kod Bonbona tjedni flat (70 kn za 7 dana; često bude akcija i za 35 kn) - skroz neograničeno s brzinom do 75 Mb/s. Imaj na umu da ti brzina najvjerovatnije neće biti ni blizu tih 75 Mb/s zbog navale turista.
Inače, da; mobilna tarifa ima to da nakon potrošenih 5 GB moraš slati SMS za dodatnih 2 GB. To možeš učiniti neograničeni broj puta u danu.