Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.202
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
lithiumion kaže...

Skineš si Huawei E5186 toolbox i u njemu namjestiš. 

Hvala na odgovoru

13 godina
neaktivan
passat kaže...

S obzirom na obzir da sam mjerio u 20:00 kada je opterecenost valjda najveca, mislim da je ovo cak ok brzina s obzirom na upload . Prema njemu se vidi da je signal ocito dobar.

Nije mi fetiš da dwnl mora biti 100. Cim vidim kao neke uber pakete optike, a ono 100/5, poludim.

Mislim da te taj TP linkov modem ograničava u dl. Ali ako si s time zadovoljan, odlično! 

13 godina
neaktivan
ctodorov kaže...
lithiumion kaže...

Skineš si Huawei E5186 toolbox i u njemu namjestiš. 

Hvala na odgovoru

Imam uploadan toolbox na moj oblak pa si skini s ovog linka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2017 22:59 (lithiumion).
16 godina
lithiumion kaže...
passat kaže...

S obzirom na obzir da sam mjerio u 20:00 kada je opterecenost valjda najveca, mislim da je ovo cak ok brzina s obzirom na upload . Prema njemu se vidi da je signal ocito dobar.

Nije mi fetiš da dwnl mora biti 100. Cim vidim kao neke uber pakete optike, a ono 100/5, poludim.

Mislim da te taj TP linkov modem ograničava u dl. Ali ako si s time zadovoljan, odlično! 

Zasto to mislis? Pogodi koji je tp-link u pitanju :)

Naravno da bih volio vise, ako moze. Pricom o opterecenosti veceras samo sebe tjesim da mi bude lakse. Vidjet cemo jos sutra :)

13 godina
neaktivan

Imao sam priliku vidjeti kako rade njihovi 4G modemi pa ono nisam bio očaran. Moji roditelji u salonu namještaja imaju TP Link MR 3420 i u njega se uštekaje 4G stick. Kad je stick uštekan u njega, brzine su oko 20/20 mbit/s, a kad se ušteka direktno u komp/laptop brzina je 40/20. (iz ht-a je internet)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 1:49 (lithiumion).
17 godina
Dal treba nekaj mijenjati i kad se prikopčaju P56 antene?
16 godina
lithiumion kaže...

Imao sam priliku vidjeti kako rade njihovi 4G modemi pa ono nisam bio očaran. Moji roditelji u salonu namještaja imaju TP Link MR 3420 i u njega se uštekaje 4G stick. Kad je stick uštekan u njega, brzine su oko 20/20 mbit/s, a kad se ušteka direktno u komp/laptop brzina je 40/20. (iz ht-a je internet)

Moze biti. Ne znam. I danas mi donwload varira oko 30, a upload 40-43.

S obzirom da je maximum uploada teoretski 50, ocito da njega jako dobro lovi. Samo mi sad nije jasan taj down. 3 su mogucnosti.

1. Oni su ga ogranicili radi svetog integriteta mreze

2. Dicurlija u okolici skida cijeli piratebay

3. Router ne voli down, a voli up.

Ako bi se netko zelio mijenjat routera na dan da i on otkloni sumnju na svoj, pp me :)

11 godina
Armor kaže...
Dal treba nekaj mijenjati i kad se prikopčaju P56 antene?

Mozes u postavkama mijenjat, ali po defaultu ti je ukljuceno da automatski stela izvor signala pa ne moras nis prckat (Huawei B315)

Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina

Pozdrav, može li mi tko reći koliko se plaća tijekom probnog perioda od 5 dana po gigabajtu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Ne ide po gigabajtu nego se naknada za tarifu naplaćuje koliko dana je bila aktivna. 169/31*5 za 5 dana
15 godina

Znači nekih 27-30 kuna dođe neograničena proba 5 dana s uređajem i simom?

15 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

da.... no samo sto ti tada dopuste najvece "lude" brzine... onda to sve opadne do 50% marketing

Alienware m17x R4
8 godina
neaktivan

Jeste primjetili da je zadnje vrijeme stalno ista IP adresa, barem meni, u zadnjih tri dana sam palio gasio ruter bar 5 ili 6 puta i uvijek se vraća na isti IP što prije nije bio slučaj. Kako je kod Vas ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od danas popodne jedino je išao gore ping i to dosta sa 17-19 na 50+ wtf?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Živim u ruralnom kraju na vezi od 4 Mb/s. Ako s ovim bude 20Mb/s, lupat ću se nogom u guzicu od sreće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 22:36 (softwaremaniac).
13 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Živim u ruralnom kraju na vezi od 4 MB/s. Ako s ovim bude 20Mb/s, lupat ću se nogom u guzicu od sreće.

4 MB/s je dva puta više od 20 Mb/s 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 22:09 (lithiumion).
15 godina
lithiumion kaže...
softwaremaniac kaže...

Živim u ruralnom kraju na vezi od 4 MB/s. Ako s ovim bude 20Mb/s, lupat ću se nogom u guzicu od sreće.

4 MB/s je dva puta više od 20 Mb/s 

Hvala, ispravljeno. Ne bih se ja bunio ni na 4 MB/s

8 godina
gd2 kaže...

Jeste primjetili da je zadnje vrijeme stalno ista IP adresa, barem meni, u zadnjih tri dana sam palio gasio ruter bar 5 ili 6 puta i uvijek se vraća na isti IP što prije nije bio slučaj. Kako je kod Vas ?

da, statička adresa je već tjedan dana i ne mogu je promjeniti...

15 godina
Robert_84 kaže...
softwaremaniac kaže...

da.... no samo sto ti tada dopuste najvece "lude" brzine... onda to sve opadne do 50% marketing

Kod mene je isti raspon brzine od prvog dana testa pa do sad...nekih 2 mjeseca kasnije...

koliko sam minimalno izmjerio prvi dan toliko mi je cca minimalno bilo i svo vrijeme kasnije, isto vrijedi i za maksimum.

8 godina
neaktivan
možeš promjenom profila
8 godina
neaktivan
nbrezovec 1 kaže...
gd2 kaže...

da, statička adresa je već tjedan dana i ne mogu je promjeniti...

možeš, promjenom profila

16 godina

Da pitam da li netko koristi ovaj router ZTE MF286 WiFi CAT6 Router što nudi Tele 2 i da li je bolji od Huawei B315s-22 WiFi CAT4?

Mislim morao bi biti pošto je ZTE Cat6, a Huawei Cat4.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2017 9:04 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vjerovatno valja, samo bjezi od onih malih crnih sranja..

Alienware m17x R4
13 godina
MasterOfDisaster kaže...

Da pitam da li netko koristi ovaj router ZTE MF286 WiFi CAT6 Router što nudi Tele 2 i da li je bolji od Huawei B315s-22 WiFi CAT4?

ZTE MF286 ide do 300Mbps, a Huawei B315s-22 do 100Mbps Jedina prednost Huawei B315s-22 što podržava Huawei Toolbox i LTEWatchH

16 godina
DDavorin kaže...
MasterOfDisaster kaže...

ZTE MF286 ide do 300Mbps, a Huawei B315s-22 do 100Mbps Jedina prednost Huawei B315s-22 što podržava Huawei Toolbox i LTEWatchH

Pa da, ali pitanje je koji od ta dva bolje hvata signal, drugo pitanje je koliko uopće max Tele 2 nudi 4G signal, sumnjam da bilo gdje u RH ide preko 120Mbps, a kamo ovih 300Mbps.

13 godina
MasterOfDisaster kaže...
DDavorin kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Pa da, ali pitanje je koji od ta dva bolje hvata signal, drugo pitanje je koliko uopće max Tele 2 nudi 4G signal, sumnjam da bilo gdje u RH ide preko 120Mbps, a kamo ovih 300Mbps.

300Mbps tele2 nema ima samo do 150Mbps Vip i t com nude do 300Mbps a to možeš samo sa cat6 routerom. Meni max na tele2 135Mbps(mjereno ujutro u 5h) sa cat6 routerom. Cat4 router ima max brzinu lana 100Mbps, a Wifi 150Mbps al preko Wifi-ja neces dobiti veću brzinu od 85Mbps tako da u idealnim uvjetima 4g signala i neopterečenosti bazne stanice sa cat4 routerom nećeš ići preko 100Mbps A koji je bolji što se tiče signala oba su dobra ako si blizu bazne stanice a ako nisi oba trebaju vanjske antene

16 godina
DDavorin kaže...

300Mbps tele2 nema ima samo do 150Mbps Vip i t com nude do 300Mbps a to možeš samo sa cat6 routerom. Meni max na tele2 135Mbps(mjereno ujutro u 5h) sa cat6 routerom. Cat4 router ima max brzinu lana 100Mbps, a Wifi 150Mbps al preko Wifi-ja neces dobiti veću brzinu od 85Mbps tako da u idealnim uvjetima 4g signala i neopterečenosti bazne stanice sa cat4 routerom nećeš ići preko 100Mbps A koji je bolji što se tiče signala oba su dobra ako si blizu bazne stanice a ako nisi oba trebaju vanjske antene

Koliko je ta udaljenost da ti ne treba vanjska antena?

17 godina
Meni također ali i prvi put u dva tjedna kolko imam uslugu, upload prek 10mbs.
17 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Da sam na tvom mjestu uzeo bi ZTE jer je noviji i podržava veće brzine. Neka logika ukazuje da ponudom tog rutera Tele2 vjerojatno dograđuje svoje bazne stanice i zasigurno planira povećati brzinu kao i druga dva operatera.

Plehani vikleri
15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da sam na tvom mjestu uzeo bi ZTE jer je noviji i podržava veće brzine. Neka logika ukazuje da ponudom tog rutera Tele2 vjerojatno dograđuje svoje bazne stanice i zasigurno planira povećati brzinu kao i druga dva operatera.

istom logikom navodenja su mozda morali kupit "novi" uredaj jer starih vise nije bilo...

nek se oni potrude da ono sto nude radi stabilno...  a o uvodenju novih tehnologija da ne govorimo

Alienware m17x R4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice