Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.630
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
zviznemte kaže...

Sa kojom? 

Ne govorim o Wifiu

S ovom s linka! Lijepo piše 2.4 GHz i još stoji i "Compliant with 802.11n/b/g (2.4GHz)"

Tebi treba LTE antena za barem 1800 MHz na kojem se odašilje Tele2 4G signal.

8 godina
neaktivan

i nakraju

da li je stvarno neogranicena full brzine cijeli mjesec ili je do neke tocke kad pocnu rezati brzinu ?

i usporedbo s vipnetovim  cijena/brzina/data promet

koji je isplativiji ?

hvala

0 0 hvala 0
8 godina
husarim kaže...

i nakraju

da li je stvarno neogranicena full brzine cijeli mjesec ili je do neke tocke kad pocnu rezati brzinu ?

i usporedbo s vipnetovim  cijena/brzina/data promet

koji je isplativiji ?

hvala

SVE piše u prvom postu.

Puna brzina dok ne potrošiš 1 TB, a i onda smanjuju brzinu samo između 18-23 sata, što je totalno prihvatljivo.

12 godina
Dobro onda moram baš ovu od huaweia uzet. A dal' moram dvije ili jednu? Dal' ima razlike?

Ne znam zato postavljam možda vama nekima glupa pitanja 😊
17 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Čitam malo ovu temu pa evo da podijelim svoja iskustva. Lokacija Zagreb - Dubrava. Uzeo sam Pokučni prije više od dva mijeseca, bio na iskonu i nisam bio zadovoljan sa brzinama. 

Router je od tele 2, B315s-22, stavio sam na njega dvije TP link dvije antene ( inaće antene su samo za poboljšanje LTE signala, ne za wireles), sa i bez njih signal prema aplikaciji od rutera uvijek isti 4/5.

Gledao sam mape pokrivenosti, bazna stanica mi je par sto metara, i mada mi je jedna druga bliže uvijek se hvatam na nju.

Svugdje u stanu iste brzine dobivao, tj vrlo slične i nije mi bilo neke velike razlike u njima. Pucanje veze konstantno, onako dobivam debelu kuveru račun sa popisom spajanja, vrijeme koje izdrži na jednoj konekciji je od par minuta do onako jednom ili dva puta u dva mijeseca 20 sati. Kod mene je i problem da mi se nakon prekida veze ne želi sam spojiti nazad odmah nego moram ručno ulaziti u aplikaciju i u postavkma povezivanja prebacivati sa Automatsko na 4G i obrnuto, jer inaće to traje nekoliko minuta.

Prošao sam ovo ljeto sa brodom obišao cijelu obalu od Paga do Cavtata što se tiće pucanja veze isto je, pogotovo ako je na router spojeno više korisnika onda još gore.

Po mom iskustvu veza puca, tj TELE2 izbaci sa mreže ukoliko se koristi program za skidanje torrenta, i čim se počne skidati malo višom brzinom automatski pukne veza. Pomaže ako se isključi DHT ( što je i preporučljivo kod korištenja privatnih trekera), i/ili ogranići brzina skidanja. Puca mi i veza kada streamam serije filmove i sl, tipa sa gomovies, ali rijeđe. Koliko mi je poznato u uvijetima korištenja od TELE2 čak i piše da ne dozvoljavaju torrent protokole.

Što se brzina tiće, maksimalno što sam dobivao, i to je bilo na početku kada sam uzeo, je bilo 45/35. Opet isprobao sam i na različitim lokacijama u gradu Zagrebu više od toga nisam dobivao ( i da spojen sam sa ethernetom na router ).

Trenutna brzina mi je 7/15 ( i to nekoliko zadnjih dana ne ove sekunde, zna pasti i do 2/15. 

Opet iz mojeg iskustva, jako malo ima veze jačina signala, na moru sam znao imati signal jačine 1/5 4G i bile su mi brzine 30/30 i sl, opet znale su biti i manje.

Logično gledajući mislim da samo ovisi o broju korisnika trenutnih na baznoj stanici i kolika je zagušenost, tako da ako imate sreću da ste blizu bazne stanice na kojoj nema masu korisnika imat će te i dobre brzine.

Što vrijeme više prolazi i više je korisnika konekcija i brzine sve lošije.

Od "teorijskih" 100-150 nikad ništa. Što se žaljenja tiće nažalost kod mobilnog interneta ne postoji neki minimum brzina koje se moraju isporučiti tako da smo tu našljivili. 

Još uvijek se nadam nekom poboljšanju, ali pošto sam u starijoj zgradi i instalacije su koma ovo mi je bolje nego što sam imao prije tako da ...

Na kraju prosudite sami...

1 0 hvala 1
17 godina

@dugi: tocno to, identicna stvar, internet ne puca zbog loseg signala, zbog toga jer ruter ne valje, zbog postavki ili slicno.

Cim ide neki brutalniji download odmah puca i nista ne pomaze.

Također kad sam uzeo pokucni brzine letjele i to po 80/40, sada nakon par mjeseci sve gore i gore.

Evo danas cijeli dan 7mbita download i 30 mbita upload :D

Cim adaptiram stan uzimam fiksni net, ako nista drugo barem cu imat20mbita fiksno i bez hebanja s diskonektima za cirka 30kn više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 22:40 (amd freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

bemu sto gromova... nakon tolko stranica teksta nemamo pravi razlog pucanja veze... meni je konkretno zadnji put pukla veza u lipnju... okolica varazdina je u pitanju... ne samo da skidam torrente, vec sam isprobavao zadnjih mjesec dana stream sa raznim protokolima i radi mi bez frke.. router mi je na tavanu, antena za 20 eura na dimnjaku i imam 2km opticke vidljivosti prema baznoj stanici.. signal je maximum.. brzine downloada variraju od vikendom 25 pa do u tjednu 120mbita dok je upload konstantno od 30 do 49 mbita

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 23:55 (nbrezovec 1).

1 0 hvala 0
17 godina

Cekaj da ti jos barem 5-10 prosjecnih korisnika ili 2-3 koji skidaju 0-24 dode na istu baznu stanicu pa ces vidjeti brzine  :D

Ja nemam dodatne antene i imam full signal pa badava.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...

Cekaj da ti jos barem 5-10 prosjecnih korisnika ili 2-3 koji skidaju 0-24 dode na istu baznu stanicu pa ces vidjeti brzine  :D

Ja nemam dodatne antene i imam full signal pa badava.

Volio bi da nisi upravu jučer na wifiju vidim novi router "Tele2 Pokucni internet-D285" znači počelo je i kod mene

8 godina
neaktivan

Ja ću raskinuti ugovor za pokučni i vratiti se na žicu jer tamo sam imao stabilnih 10 mbita a na pokučnom rijetko mogu imati tu brzinu.Najgore od svega je što imam za plaćati penale za prijevremeni raskid i kod jednih i drugih.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čudno je kako isti problem imaju neki korisnici, a oni koji su ga imali, riješili ga na različite načine. Netko je problem riješio promijenom APN-a, drugi kupnjom drugog routera, treći postavljanjem antene. Bilo bi dobro da se malo pretraži tema i da se izlistaju sva riješenja problema u prvom problemu, te doda onaj tutorijal za torrent.

0 1 hvala 0
15 godina

Pa bilo bi dobro to sve stavit u prvi post. 

All truly great thoughts are conceived by walking.
16 godina
Dugi kaže...

Po mom iskustvu veza puca, tj TELE2 izbaci sa mreže ukoliko se koristi program za skidanje torrenta, i čim se počne skidati malo višom brzinom automatski pukne veza. 

meni bi onda stalno pucala ,torrenti mi idu do 10MB/s, skidam cesto serije i filmove, nikad nije pukla veza, tako da ne vjerujem da je do toga, ali je pukla jedno 5 puta u ovih 3mj,sto meni i nije neki problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 18:36 (loky4i4).
8 godina
neaktivan

Znači problemi su često pucanje veze, pogotovo pri velikom prometu (npr torrenti) i sporija brzina od obećane?

Vidim da dosta ljudi mješa mbps i mb/s što me buni pa me zanima netko tko koristi pokućni već dulje od mjesec dana

da napiše iskustva i kaze kolika mu je brzina pri neopterećenom prometu.

Zahvaljujem unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
Do pucanja dode zbog preopterecenosti mreze na nekim djelovima ili repetitorima tocnije... pogotovo sad ljeti kad se sleti zagreb na more i svi ponesu rutere... a tamo mreza nije dovoljna da sve podnese... to znam iz prve ruke....
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
OK, kako sam se žalio, sad sam požalio :D

Veza se totalno stabilizirala, neki dan 3 http downloada, 2 torrent, 1 upload i stream preko Plexa od kuće na posao - 0 pucanja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni stalno puca preko routera. Preko mobitela ne.

8 godina
neaktivan

To je logično i razumljivo, nije mi bitno za ljeto koliko za ostala razdoblja.

Čini mi se da bi mogao problem bit više u ruteru nego u ostalome što se čestog pucanja u ne ljetnim razdobljima tiče

16 godina
Ma nije u ruteru nego mreza...cim se preoptereti puca...namjerno il ne al samo je to...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

U mrezi definitivno ima neki problem, jer mi povremeno zna ping skocit na oko100, brzina ostane normalna po speedtestu ali ping skoci, ak prebacim na mobu na 3g ili 2g i vratim odmah na 4g, ping padne na ispod 20, ak ne napravim to onda se kroz pola sata sam spusti... Ali da veza skroz pukne mi se na mobu nijednom nije dogodilo, a maloprije sam po brzini u notificationu na miui koristil 11mb/s, ne megabita nego megabajta, 9 za download i 2 za upload, veza nije pukla dok mi nije isteklo 5 giga, reaktivirano u roku minute i opet dalje pici..

0 0 hvala 0
12 godina
B= bajt
b=bit

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
jocommb kaže...
Ma nije u ruteru nego mreza...cim se preoptereti puca...namjerno il ne al samo je to...

U mom slucaju toranj na koji se spaja router je 2-3 km zracne linije i nije bio opterecen (razgovor s tele2 operaterom) u trenucima kada je veza pucala.

Zanimljivo da je pucala samo prilikom koristenja 4g i to malo jaceg download-a.

8 godina
neaktivan
pqt1 kaže...
jocommb kaže...

U mom slucaju toranj na koji se spaja router je 2-3 km zracne linije i nije bio opterecen (razgovor s tele2 operaterom) u trenucima kada je veza pucala.

Zanimljivo da je pucala samo prilikom koristenja 4g i to malo jaceg download-a.

Klasika čim je veći promet moraju rezat,

meni su u t-comu znali maxtv ugasit kao loada a nece loadat vjerovatno zbog velikog prometa sve dok im nisam sjeo na poruke i mailove da znam zasto to rade pa su isključili nekog drugog.

Odmah je "proradilo"

9 godina

Jel ima tko kakva uputstva za homemade yagicu tko je vec radio to ? ili bilo tko drugi sa korisnim linkom.

0 0 hvala 0
8 godina
Cr0Thund3r kaže...

meni su u t-comu znali maxtv ugasit kao loada a nece loadat vjerovatno zbog velikog prometa sve dok im nisam sjeo na poruke i mailove da znam zasto to rade pa su isključili nekog drugog.

Odmah je "proradilo"

Kako onda objašnjavaš da je meni pucala veza kad je samo jedan (1) host bio na WLAN-u - Chromecast koji je streamao video u 1080p?

Ajd da je 4K u pitanju, još bih i shvatio...

15 godina
robogo kaže...
Cr0Thund3r kaže...

Odmah je "proradilo"

Kako onda objašnjavaš da je meni pucala veza kad je samo jedan (1) host bio na WLAN-u - Chromecast koji je streamao video u 1080p?

Ajd da je 4K u pitanju, još bih i shvatio...

I meni Chromecast blokira, moram pod hitno nabaviti neki bolji router ili 4g mobitel.

11 godina
neaktivan

Ja bih samo ponovio da mi je veza užasno pucala pri opterećenju (često niti približno maksimalnom i bez skidanja torrenta), ali otkako sam kupio drugi router u slobodnoj prodaji više nemam apsolutno nikakvih problema. E sad da li je do mreže, routera ili nemam pojma čega ne bih previše raspravljao jer vidim da svatko ima svoju teoriju. Također bih dodao da mi prijatelj koristi router od Tele2 i nije imao nikakvih problema dok je kod mene situacija bila katastrofalna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 21:49 (Jano Polić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo da i ja javim novo. danas im s oprema  na odašiljaču raspala. brzine na speedtestu i dalje iste 100+mbita, ali zato redovno svakih 15- 20 min im pukne oprema. moguće zbog ove jake kiše danas u Rijeci. do sad nisam primjećivao ovakav rapsad sistema. :D

mislim da im ta huwaei oprema i nije nešto naročito dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bez pucanja veze solidnih 90/50 Rijeka

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 0:08 (petric1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji router koristiš? jel imaš nku dodatnu antenu ili?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice