Ne znam što si to plaćao Optimi 180kn.. Iskon Vdsl 50/10 košta 179kn, Optima mora biti još jeftinija. Iskon optika košta mislim 189kn 80/40. Ja sam na Martinkovcu i dobio sam obavijest, da iduće godine dolazi optika koja će pokrivati ovo naselje, uključujući cijele Srdoče.
Kužim da na tvojoj lokaciji vjerojatno nije ni vdsl dostupan pa si uzeo pokućni. Kod vdsla-a barem znaš, po svojoj parici, koju možeš postići i imaš "zagarantirano". Kod pokućnog ne znaš ništa.
Ja sam ozbiljno razmišljao o ovom pokućnom, ali sam sve više vas čitaući, ohladio od toga.
169kn/mj po meni nije povoljna cijena bilo kakvog interneta, jer, kažem, 180-190kn je optika. I još uz tih 169kn/mj moraš kupiti svoju opremu sa kojekakvim antenama. Jednostavno mi nije primamljivo.
I brzina kod ADSL-a/VDSL-a ovisi o dosta faktora pa ti operater nikada neće garantirati brzinu recimo 50 Mb/s nego uvijek navedu minimum i maksimum. Onome tko želi internet koji može koristiti bilo gdje u Hrvatskoj, onaj kome je potrebna velika brzina interneta s neograničenim prometom cijena je dosta povoljna. Postoje ljudi kojima je MAXadsl jedina opcija i ne mogu primiti ni 50 Mb/s (kolika je osnovna brzina), a treba im brz internet. Onda je pokućni internet za 169 kn/mj. jeftiniji i isplativiji nego MAXadsl koji dođe 239 kn/mj s telefonom (pogotovo ako osoba ne koristi fiksni telefon). Strpi se još godinu dana i to je to.
Ideš krivim smjerom, govorimo o pokućnom internetu, ne globalno..
Ajde probaj ovako:
- 1) pucanje internetske veze prisutno kod većine korisnika
- 2)
- 3)
- 4)
- 5)...
Probaj mi pomoći popuniti preostalo... Ako misliš da nema dalje, nisi čitao temu uopće? :D
Po stoti put - ovdje se radi o mobilnoj tehnologiji i ako netko na primjer skida brzinom 10 MB/s nešto, drugi korisnici trpe zbog tog nekog i surfaju sporom brzinom. Možda je baš to preopterećenje razlog za pucanje interneta. Tko ima problema, neka proba ograničiti brzinu skidanja torrenta na recimo pola od brzine koju dobiva, pa neka vidi ima li i dalje pucanja. Netko je već govorio kako do pucanja dolazi zbog prevelikog broja otvorenih konekcija (najčešće prilikom skidanja torrenta) i taj broj konekcija se može podesiti u svakom torrent klijentu.
Da se razumijemo, nitko nikome ne brani da skida nešto ili recimo gleda neki stream - to je ok. Ono što nije ok je da sad netko nešto skida velikom brzinom, pritom još upali HD stream, pa još gleda videe na YouTube-u i sl.
Mobilni internet nikada neće biti zamjena fiksnom internetu i to bi svima trebalo biti jasno.