Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.397
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
matrix777 kaže...

Ne znam što si to plaćao Optimi 180kn.. Iskon Vdsl 50/10 košta 179kn, Optima mora biti još jeftinija. Iskon optika košta mislim 189kn 80/40. Ja sam na Martinkovcu i dobio sam obavijest, da iduće godine dolazi optika koja će pokrivati ovo naselje, uključujući cijele Srdoče.

Kužim da na tvojoj lokaciji vjerojatno nije ni vdsl dostupan pa si uzeo pokućni. Kod vdsla-a barem znaš, po svojoj parici, koju možeš postići i imaš "zagarantirano". Kod pokućnog ne znaš ništa. 

Ja sam ozbiljno razmišljao o ovom pokućnom, ali sam sve više vas čitaući, ohladio od toga.

169kn/mj po meni nije povoljna cijena bilo kakvog interneta, jer, kažem, 180-190kn je optika. I još uz tih 169kn/mj moraš kupiti svoju opremu sa kojekakvim antenama. Jednostavno mi nije primamljivo.

I brzina kod ADSL-a/VDSL-a ovisi o dosta faktora pa ti operater nikada neće garantirati brzinu recimo 50 Mb/s nego uvijek navedu minimum i maksimum. Onome tko želi internet koji može koristiti bilo gdje u Hrvatskoj, onaj kome je potrebna velika brzina interneta s neograničenim prometom cijena je dosta povoljna. Postoje ljudi kojima je MAXadsl jedina opcija i ne mogu primiti ni 50 Mb/s (kolika je osnovna brzina), a treba im brz internet. Onda je pokućni internet za 169 kn/mj. jeftiniji i isplativiji nego MAXadsl koji dođe 239 kn/mj s telefonom (pogotovo ako osoba ne koristi fiksni telefon). Strpi se još godinu dana i to je to.

matrix777 kaže...

Ideš krivim smjerom, govorimo o pokućnom internetu, ne globalno..

Ajde probaj ovako:

1. 1) pucanje internetske veze prisutno kod većine korisnika
  2. 2)
  3. 3)
  4. 4)
  5. 5)...

Probaj mi pomoći popuniti preostalo... Ako misliš da nema dalje, nisi čitao temu uopće? :D

Po stoti put - ovdje se radi o mobilnoj tehnologiji i ako netko na primjer skida brzinom 10 MB/s nešto, drugi korisnici trpe zbog tog nekog i surfaju sporom brzinom. Možda je baš to preopterećenje razlog za pucanje interneta. Tko ima problema, neka proba ograničiti brzinu skidanja torrenta na recimo pola od brzine koju dobiva, pa neka vidi ima li i dalje pucanja. Netko je već govorio kako do pucanja dolazi zbog prevelikog broja otvorenih konekcija (najčešće prilikom skidanja torrenta) i taj broj konekcija se može podesiti u svakom torrent klijentu.

Da se razumijemo, nitko nikome ne brani da skida nešto ili recimo gleda neki stream - to je ok. Ono što nije ok je da sad netko nešto skida velikom brzinom, pritom još upali HD stream, pa još gleda videe na YouTube-u i sl.

Mobilni internet nikada neće biti zamjena fiksnom internetu i to bi svima trebalo biti jasno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 18:46 (Marko :D).
10 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

I brzina kod ADSL-a/VDSL-a ovisi o dosta faktora pa ti operater nikada neće garantirati brzinu recimo 50 Mb/s nego uvijek navedu minimum i maksimum. Onome tko želi internet koji može koristiti bilo gdje u Hrvatskoj, onaj kome je potrebna velika brzina interneta s neograničenim prometom cijena je dosta povoljna. Postoje ljudi kojima je MAXadsl jedina opcija i ne mogu primiti ni 50 Mb/s (kolika je osnovna brzina), a treba im brz internet. Onda je pokućni internet za 169 kn/mj. jeftiniji i isplativiji nego MAXadsl koji dođe 239 kn/mj s telefonom (pogotovo ako osoba ne koristi fiksni telefon).

Slažem se, sad govorimo o područjima gdje nema alternative.

Taj koji je na Maxadsl-u za 239kn, fino nazove kad ima poteškoća, ili mu crkne oprema, dođu mu drugi treći dan, zamjene ruter i to je to. A pokućni? Kupuj novu opremu? Još milju kn? 

Da, znam, postoji garancija, ali dok je Super Huawei na popravku, nema interneta?!

Ne možeš gledati samo cijenu vs brzina vs promet, gledaj malo i usluge i podršku.

15 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Slažem se, sad govorimo o područjima gdje nema alternative.

Taj koji je na Maxadsl-u za 239kn, fino nazove kad ima poteškoća, ili mu crkne oprema, dođu mu drugi treći dan, zamjene ruter i to je to. A pokućni? Kupuj novu opremu? Još milju kn? 

Da, znam, postoji garancija, ali dok je Super Huawei na popravku, nema interneta?!

Ne možeš gledati samo cijenu vs brzina vs promet, gledaj malo i usluge i podršku.

Da, ali Huawei router kad ga otplatiš ostaje u tvojem vlasništu. Routeri od ISP-a nisu u tvom vlasništvu već si ih unajmio i samim time ISP je u slučaju kvara obavezan zamijeniti opremu i popraviti kvar. Da Tele2 u ponudi ima uslugu najma routera, siguran sam da bi i oni tako zamijenili router. Uostalom, ako ti krepa router, dok ne dobiš drugi ili se isti ne vrati sa servisa, ubaciš SIM karticu u mobitel i koristiš tako internet (navodno dosta ljudi da tako koristi internet). Nije baš da u potpunosti ne možeš koristiti uslugu, ali ok.

matrix777 Mislim da se u nečemu možemo složiti, a to jest da su mogli staviti u ponudu neke zamijenske routere u slučaju da tvoj krepa, pa da ne moraš čekat dok se ne vrati sa servisa. Baš onako kako to rade s mobitelima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 19:00 (Marko :D).
10 godina
neaktivan
 Uostalom, ako ti krepa router, dok ne dobiš drugi ili se isti ne vrati sa servisa, ubaciš SIM karticu u mobitel i koristiš tako internet (čuo sam dosta ljudi da tako koriste internet).

Haha, ja, osobno, nema šanse da se s tim zajebavam, koliko god to jednostavno bilo i zvučalo. Za svoje novce da tražim stare mobitele po ladicama da bi imao internet koji plaćam?

169kn se plaća SAMO podatkovna sim kartica. To je to što su ti dužni dati. I uz sve drugo što sam pročitao ovdje od forumaša, ja im se duboko zahvaljujem na ponudi i ostajem na svom trulom bakru.

15 godina
neaktivan

Ha, gle, to ti je mobilna tehnologija. 

14 godina

Konfiguracija router - Asus RT-AC56+ Huawei e3372s. USB stick spojen na laptop uredno radi, na routeru ne želi.

APN i dial number su po uputama korisničke. Any ideas?

Config Config
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 19:39 (Chronosus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Konfiguracija router - Asus RT-AC56+ Huawei e3372s. USB stick spojen na laptop uredno radi, na routeru ne želi.

mislim da pod opcijom di je WIMAX ne valja. to je 3.4 ghz veza. vidi ima li umjesto wimax, LTE ili 4G.

14 godina
ranko091 kaže...
Chronosus kaže...

mislim da pod opcijom di je WIMAX ne valja. to je 3.4 ghz veza. vidi ima li umjesto wimax, LTE ili 4G.

Nema

8 godina
Vi kojima puca veza: kad se događa i koristite li torrente?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Nema

ovo što vidim na listi su američke opcije cdma. probaj neku od njih. sumnjam da će radit ali probaj svaku. cdma ne bi trebao postojati. to imaju samo zaključani ameri sa telefonima bez sim kartice.

tako da ti zbilja ne mogu pomoć, možda postoji neki EU firmware za taj ruter sa normalnim 4g lte postavkama...

Ustvari pogledaj pod lokaciju. stavi europa ili nešto pa će ti ponudi vjerovatno. vidim da je na videu neki tip stavio drugu lokaciju pa mu je promijenilo i postavke za usb modem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 21:10 (ranko091).
9 godina
matrix777 kaže...
...

Taj koji je na Maxadsl-u za 239kn, fino nazove kad ima poteškoća, ili mu crkne oprema, dođu mu drugi treći dan, zamjene ruter i to je to...

ja sam zva 999999 puta ,svašta se događalo,od nepostojećih iskrišta u ormarićima pa kad je grmilo uništilo mi pola mreže preko tel. kabela,do sto tisuća pucanja veze jer su mi na 2.5km+ bakra pustili vdsl jer navodno ne mogu imat stari i novi hardver u isto vrime u centrali ,i sad mi napokon radi na 4megabita download s nekin bjesnin profilon i ne puca , ima nešto grešaka ali je stabilno.

oću reć da meni apsolutno ništa ne znaći to šta će oni meni mjenjat ruter, dapaće rađe bi da ima opcija da uzmem svoj ruter koji mi paše jer ovako preplatim ovaj njihov smecarski.

naravno sigurno ima dosta mjesta di tkom radi odlićno.

17 godina

Bilo koji oblik "jačeg" downloada, znači bilo šta teže od cca 20MB, kao i torenti. Nekoliko puta na dan, zavisi od korištenja, nekada zna na običan video youtube-a puknit, reset ruotera rješava stvar, ali je "pain in the ass". Torrent kad se "zalaufa" sa skidanjem drži stabilno, šta je zanimljivo, ali prije toga bude 1-3 pucanja. Btw veza je otprilike 35-50 down i 20-30 up. Nisam šetao po stanu tražeći bolji signal tako da se mislim investirati u nakakvu antenu, makar kocku.

15 godina
Opalaa !! kaže...

Bilo koji oblik "jačeg" downloada, znači bilo šta teže od cca 20MB, kao i torenti. Nekoliko puta na dan, zavisi od korištenja, nekada zna na običan video youtube-a puknit, reset ruotera rješava stvar, ali je "pain in the ass". Torrent kad se "zalaufa" sa skidanjem drži stabilno, šta je zanimljivo, ali prije toga bude 1-3 pucanja. Btw veza je otprilike 35-50 down i 20-30 up. Nisam šetao po stanu tražeći bolji signal tako da se mislim investirati u nakakvu antenu, makar kocku.

4G only uključen? Da ti slučajno ne prebaci nekad na 3G? Forumaši su prijavili slične probleme prije.

Koliko crtica signala imaš?

Red tuge, red bijesa
17 godina
3 crtice signala, stavljen je na automatski, brebacio sam ga na 4g only atm......pa ću vidjet, tnx
11 godina
neaktivan

Imam 3 - 4 crtice signala. U Tele2 kažu da sam udaljen oko 1 km od bazne stanice. Veza obavezno puca prilikom jačeg downloada, a puca i dok gledam max tv to go. Pokušao sam prebaciti router i na 3g only i događa mi se opet isto. Probao sam sim karticu staviti u stari 4g usb stick koji imam i tada radi stabilno tako da jedino što mi pada na pamet je da je router defektan. Još malo ću to testirati prije nego krenem u natezanje s njihovom službom za korisnike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ranko091 kaže...
Chronosus kaže...

Nema

ovo što vidim na listi su američke opcije cdma. probaj neku od njih. sumnjam da će radit ali probaj svaku. cdma ne bi trebao postojati. to imaju samo zaključani ameri sa telefonima bez sim kartice.

tako da ti zbilja ne mogu pomoć, možda postoji neki EU firmware za taj ruter sa normalnim 4g lte postavkama...

Ustvari pogledaj pod lokaciju. stavi europa ili nešto pa će ti ponudi vjerovatno. vidim da je na videu neki tip stavio drugu lokaciju pa mu je promijenilo i postavke za usb modem.

Tnx, bio si na pravom tragu. Updateao sam firmware i onda mi je automatski stavio na potrebne postavke. Inače na popisu zemalja nema hr, ali ima bosna. Standarno već.

Inače, lokacija Črnomerec, prvi put kad sam testirao prije 2-3 tjedna brzina je bila oko 40/40, sad mi je 20/3. Nekak sam si mislio da će ići u tom smjeru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 11:11 (Chronosus).
8 godina
Opalaa !! kaže...

Probaj staviti router u 4G način rada i smanji broj simultanih konekcija za torrente.

8 godina
neaktivan

Pazite ovo sad, ista stvar se dogodila prošli vikend..

http://beta.speedtest.net/result/6348288548

Results history: http://i.imgur.com/dTTBGBm.png

Isti pattern prosli vikend.

Inače mi ide max 50mbit down, ali kad je upload veći onda znaš da je zagušeno

Okretanje rutera vamo tamo, antene ove one mi neće pomoći kad se navuče previše korisnika.

I naravno da sam ih opet zvao, možda se nešto poduzme jer za malo manje para kod optime imam stabilan 10mbit s telefonom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 14:28 (Potzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovo je period od 48h? Može li grafikon prikazivati vrijeme?

Inače, tako je, pad downloada ispod razine uploada je čisti indikator zagušenosti mreže. Zamisli kroz godinu dvije, kada se još ljudi nakaći na 4G pasti će brzine na razinu adsla ako ne i ispod.

A i svakodnevno resetiranje routera mi nema smisla, što vrijedi onda takav internet. Upravo je to razlog iz kojeg 4G neće zamjeniti fiksni internet i nikada se ne nudi pravi flat. Čini mi se da je početna euforija splasnula, ja osobno rađe platim malo više za stabilan net, makar bio nekoliko mbit sporiji.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Prikazuje mjerenje prošlu nedjelju dok je zadnji dio danas.

Oko 30-45min nakon što prijavim, stabilizira se net..

Sad je opet normalno:
http://www.speedtest.net/my-result/a/2923262937
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
matrix777 kaže...
 Uostalom, ako ti krepa router, dok ne dobiš drugi ili se isti ne vrati sa servisa, ubaciš SIM karticu u mobitel i koristiš tako internet (čuo sam dosta ljudi da tako koriste internet).

Haha, ja, osobno, nema šanse da se s tim zajebavam, koliko god to jednostavno bilo i zvučalo. Za svoje novce da tražim stare mobitele po ladicama da bi imao internet koji plaćam?

169kn se plaća SAMO podatkovna sim kartica. To je to što su ti dužni dati. I uz sve drugo što sam pročitao ovdje od forumaša, ja im se duboko zahvaljujem na ponudi i ostajem na svom trulom bakru.

Izmišljaš sa sitnicama. Kada VIP I HT izbace sličnu uslugu onda ćemo sitničariti tko daje više za isti novac

16 godina

Da da ostaje se pri bakru .

Download mi pao sa 50 na 49,5 upload isto tako sa 45 na 44,5 a kad stavim ruter u tavan onda nešto brzine porastu ali nije to to.

Nije mi stabilno dok igram igrice ubijaju me kao muhu ping mi je oko 60 msec dok mi je na bakru bio 55msec tih 5 msec razlike se osjeti itekako.

od muke . Jedva da sam skinuo nešto i uploadirao u prošlom mjesecu.

zadatak dosegnuti taj terabajt baš sam bio ustrajan ali eto nisam uspio.

Sa takvim brzinama mi je veza pucala odprilike svakih 30 sati i dulje, e to dulje od 30 sati nisam mogao više trpjeti pa sam je sam počeo prekidati.

Ne znam di griješim ostaje mi jedino da ukopam router u zemlju onda će valjda biti kao na bakru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 19:58 (lord22).

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kod mene se veza više ne prekida. Kad skidam nesto (ne torrent) zna skidat 0kbps par sekunda, ali onda otvorim neki tab i radi...

To se desavalo na Huawei ruteru, ali tamo je doslovno veza pukla na par minuta.. :D

Novi ruter mi je dosta pomogao oko toga

Brzina mi uglavnom oko 30-40 down, sto mi je sasvim prihvatljivo.

Jedini problem je sto ponekad zna pasti down brzina (tijekom vikenda)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Možda bi neki novi firmware riješio probleme na tom Huaweiju?

0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa kojima puca veza probajte u ruteru smanjiti vrijednost Internet MTU Settings.

Probajte staviti recimo 1280 pa testirati par dana....mozda vam rijesi problem sa pucanjem veze.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
evincar kaže...

Ekipa kojima puca veza probajte u ruteru smanjiti vrijednost Internet MTU Settings.

Probajte staviti recimo 1280 pa testirati par dana....mozda vam rijesi problem sa pucanjem veze.

ajmo probat

9 godina
odjavljen

nisam imao problema sa pucanjem veze ali reko da testiram kod sebe situcaiju sa obzirom da imam povremene lagove na online igrama

na huawei routeru je default MTU 1480 i pisalo mi da su svi paketi izgubljeni, nakon što sam postavio 1472 (1473 ista stvar) svi su paketi primljeni te je PING oko 82

možda ovo popravi stvar

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Smanjen MTU na 1280 testiran ping i sve O.K., zalaufan torrent i puče veza.....reset, download nastavljen do kraja bez problema ( radi se o 13GB datoteci ).

E sad pitanje za znalce, šta sa dinamičkim IP i vezanim MTU ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 21:36 (Opalaa !!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Meni virtual server ostao zatvoren nakon što je 20 dana sve bilo u redu i nakon toga nikakvi restarti,resetiranja na tvorničke postavke nije pomoglo.Sa open check port toolom provjeravao i pokazalo mi je zatvoren port.Zvao korisničku službu i pošto mi se nisu javljali za rješenje problema otišao sam i zatražio prekid na 6 mjeseci,jedino što lopovi produžuju ugovor za tih 6 mjeseci.Sada je taj port otvoren na optimi i normalno radi.Gdje je problem kod tele2?

0 0 hvala 0
8 godina
Ne misliš li da malo pretjeruješ? Čim nešto zapne odma raskid?

Pričekaj da ti provjere i jave što i kako, pomoglo bi da si nam napisao što si dosad pokušao uraditi, što, kako i čime si provjerio.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice