Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.225
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Mislis da nisam probal na posao? Kaj je najbolje, isti dostavljac prolazi kroz mjesto stanovanja i mjesto rada...

Kako se zove firma? Koliko imaš plaću? Dobivaš li sve na račun ili dio na ruke? Može elektronički zapis iz REGOS-a na PM? 

16 godina
odjavljen
blackeagle29 kaže...
Rekli su da je to tak s teleoperaterima i da jedino s njima probam dogovorit, naravno tele2 sluzba za korisnike je rekla da nema sanse, da dogovorim s njima vrijeme dostave, jer ih za to i placaju, da dodu dok je covjek doma, al naravno da ne rade tak... Jedino jos moguce je preuzeti paket u jednom id overseas regionalnih sredista, a tih nema bas u svakom gradu..

Tako je i meni Iskon rekao, ali u čemu je stvar - oni su dužni poslati na tvoju kućnu adresu kako bi se spriječile zlouporabe (one kupovine mobitela s tuđim podacima), a ti čim primiš tracking broj možeš dogovoriti dostavu na drugu adresu. U tom slučaju je operater čist, a kurirska služba je odradila svoj posao.

Dante05 kaže...

Ljudi, nemojte miješati stvari i pisati neprovjerene informacije, raskid ugovora unutar 14 dana odnosi se samo na tzv. kupovinu na daljinu tipa telefonska prodaja ili webshop, a probno korištenje od 5 dana nije nikakva dobra volja prodavača nego HAKOM-ov pravilnik koji se tiče usluge (internet stick, router) putem mobilne mreže;

Sorry, neprecizno se izrazih. Mislio sam na ovo što neki dućani imaju općenito za sve uređaje rok od nekoliko dana.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
11 godina
neaktivan

Dante05 kaže...

Ljudi, nemojte miješati stvari i pisati neprovjerene informacije, raskid ugovora unutar 14 dana odnosi se samo na tzv. kupovinu na daljinu tipa telefonska prodaja ili webshop, a probno korištenje od 5 dana nije nikakva dobra volja prodavača nego HAKOM-ov pravilnik koji se tiče usluge (internet stick, router) putem mobilne mreže;

Sorry, neprecizno se izrazih. Mislio sam na ovo što neki dućani imaju općenito za sve uređaje rok od nekoliko dana.

Da, mislim da to nije precizno definirano, pa prodavači imaju svoja pravila, sve zavisi za što; e sad ako nekoga zanima konkretno za mobitele, sukladno ovom navedenom pravilniku, koliko sam uspio saznati, poslovno pravilo operatera za kupnju u dućanima je da se mobitel ne može vratiti kad on ode u status prodano i korišten, navodno samo ako nikad nije upaljen; možete isprobati samo sim karticu, odnosno uslugu, bez mobitela. Za mobitele postoji samo procedura 'reklamacija unutar 8 dana' u slučaju uočene neispravnosti mobitela - tada uređaj ide u ovlašteni servis na provjeru i ako se ustanovi neispravnost, servis daje novi uređaj ili šalje nalog u trgovinu da se izda kupcu drugi uređaj... Uređaj kupljen na daljinu možete vratiti unutar 14 dana jer tako propisuje zakon....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 19:52 (Dante05).
8 godina
neaktivan

Ja hvatam samo 3g sa ovim uređajem i ovo drugo svjetlo mi svjetli plavo,zanima me da li svjetli ZELENO vama koji hvatate 4g,jer danas kad sam ga restartira upalilo se 2-3 sek zeleno svjetlo(da to nije 4g) pa se vratilo na plavo

0 0 hvala 0
10 godina
hafnarfjordur kaže...

Ja hvatam samo 3g sa ovim uređajem i ovo drugo svjetlo mi svjetli plavo,zanima me da li svjetli ZELENO vama koji hvatate 4g,jer danas kad sam ga restartira upalilo se 2-3 sek zeleno svjetlo(da to nije 4g) pa se vratilo na plavo

Meni svijetli plavo - 4G.

9 godina
Nisu dali promijenit na adresu od posla.. probal i na stranici i zvati njihovu sluzbu za korisnike, nikak nisam uspio...
8 godina
blackeagle29 kaže...
Nisu dali promijenit na adresu od posla.. probal i na stranici i zvati njihovu sluzbu za korisnike, nikak nisam uspio...

Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga  - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), 04.07.2016.

Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostora
Članak 9a

(4) Ukoliko se korisniku nakon sklapanja ugovora dostavlja uređaj, operator je obvezan isti dostaviti isključivo na kućnu adresu korisnika koji je ugovorio uslugu, odnosno adresu sjedišta za korisnika koji je pravna osoba. 

Nije da ne mogu - NE SMIJU.

15 godina

Jel ima tko kakvu ideju kako pojacati wifi signal.. dosta je slab.. trenutno mi je router u podrumu i na 1. katu nekad ima nekad nema, a na 2. Katu nema nikako, a cilj mi je da i na 2. katu bude dobar signal jer mislim sa bratom dijelit troskove

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Jel ima tko kakvu ideju kako pojacati wifi signal.. dosta je slab.. trenutno mi je router u podrumu i na 1. katu nekad ima nekad nema, a na 2. Katu nema nikako, a cilj mi je da i na 2. katu bude dobar signal jer mislim sa bratom dijelit troskove

Mozda ovako nesto , ne mogu sliku stavit pa evo link nadam se ce uspjeti..https://www.google.hr/search?q=d+link&client=ms-android-huawei&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6nISZ_ObTAhWCCJoKHadcCaQQ_AUICSgB&biw=360&bih=524#imgdii=fuE6VN6H3GxHXM:&imgrc=LxF_v3GKfa1diM:

9 godina
Robogo znam da nebi tele2 bezveze zabranil,al mi se nije dalo trazit po zakonu :D al eto, sad su i ovi drugi dobili koji su mi tvrdili da se moze :D
16 godina

Meni je Overseas dovezao na adresu radnog mjesta i router i sim bez problema :) Samo dogovoris dostavu na drugu adresu s kurirskom službom nakon zaprimanja tracking broja.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

vjerovatno živiš u betonsko ciglenoj kući kao i većina hrvata. jedino riješenje ti je kupovina rutera, za svaki kat po jedan. i spojit ih mrežnim kabelom.

imam taj isti problem, 16 cm betonska ploča i armatura ne propuštaju signal. ili jako malo. tako da sam ja bušio kroz ploču i provlačio mrežni kabel na svaki kat. sad svima radi kako treba.

16 godina

Ako je bratu dosta do 20 Mbps i imaš stari router od adsl-a možeš i njega iskoristiti i spojiti kako ranko kaže. Sam ćeš vjerojatno morati jedan port pretvoriti u WAN. Na thomsonima to obično nije problem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Proba sam ovu sim karticu od pokućnog u 2 mobitela , i ne daju internet tako, mislija sam dijelit vezu ,kad već nemam 4g, da uzmem samo tarifu 169 kn i ne bi ima ugovor. Na čemu bi sve radila ova kartica,gleda sam u hgspota imaju neke male 3g rutere oko 350 kn  bi li mi to valjalo link :https://www.hgshop.hr/proizvod/bezicni-router-d-link-dwr-720-3g-hspa-portable-router/211854 ,kad ne mogu ovde uhvatit 4g i da mi nije ugovor,sad imam najviše 4,2 mb, a navečer zna past i do 1mb brzina.  A šta ću ako bude još i lošija brzina, a imam ugovor ispoštovat 2 godine, sad sam još sam u probnom roku do subote.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa normalno da ce ti dostavit i na posao. Samo moras bit kulturan i civiliziran. Ako nisi nebi ti ni ja dovezo..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Trebaš unijeti postavke za pristupnu točku. Ako uzmeš router u dućanu, opet ćeš trebati unijeti postavke. Router iz Tele2 dolazi s već unesenim postavkama, pa zato radi out-of-box.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina

ima li netko profil/podatke za hauwei e173 .. stari stikić, 3g .. driver/uređaj normalno radi pod raznim winver.. tak da je 'zgodno' iskoristiti ga (nemam tele2 sim, ne mogu isprobavati nego 'ako bi..').

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako nije problem malo detalja kako da otvorim portove jer imam nekih problema sa time trenutno neam pojma di je problem 

8 godina

Stiglo i meni, radi bez problema zasad. Idem nakačiti ostale hostove na WLAN.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 10:57 (robogo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa prebaci četiri broja na Ekipnu tarifu, svi imaju neograničene pozive i SMSove a za sve to plaćaš samo 150 kn. No moraš još svakome broju uzeti internetski paket. Pa neka cure pričaju koliko god požele :)

16 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Ako je bratu dosta do 20 Mbps i imaš stari router od adsl-a možeš i njega iskoristiti i spojiti kako ranko kaže. Sam ćeš vjerojatno morati jedan port pretvoriti u WAN. Na thomsonima to obično nije problem 

ma ne treba pretvarat niti jedan izlaz u wan port. samo na novim ruterima pogasit dhcp, wan konekcije, te im stavit neku fiksnu adresu, različitu od glavnog rutera. i koristit ih kao access pointove.

11 godina
ranko091 kaže...

ma ne treba pretvarat niti jedan izlaz u wan port. samo na novim ruterima pogasit dhcp, wan konekcije, te im stavit neku fiksnu adresu, različitu od glavnog rutera. i koristit ih kao access pointove.

Hmmm, ako ugasi dhcp nece li sekundarni ruter koji glumi AP imat problema s dodjeljivanjem adresa novim uredajima koji ce se spajat na njega?

Battlenet - TheProdigy#2234
16 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...
ranko091 kaže...

Hmmm, ako ugasi dhcp nece li sekundarni ruter koji glumi AP imat problema s dodjeljivanjem adresa novim uredajima koji ce se spajat na njega?

neće, jer će primarni koji dodijeljuje ip-eve dodijelit, svima koji su spojeni u mrežu.

ja imam tako sve spojeno. iz modema u dhcp ruter, pa u 8 portni gigabitni switch (6 portni zbog konekcije AP i rutera), te dalje prema novom ruteru(AP), isključeno dhcp i wan, koji ima 3 izlaza gigabitna (1 manje zbog konekcije sa switchem) sa wifi AC. i to je to. switchevi i ruteri kad se pogase one bitnije routing funkcije koriste samo kao produžeci za mrežu.

16 godina

... jedino s nekim modelima routera (ovisno kakav je interni sof..) može biti problema s wlanom ako je dhcp isključen.. inače jedna mreža=jedan router, na drugom se gase router funkcije i postaje pametniji switch.. pa čak do starinskog fix-ručnog načina, dodljeljivanja ip adresa/gw/dns.. na svakom pcju. DHCP samo osigurava da će svaki priključen uređaj dobiti slobodan ip (neki mogu i rezervirati), ništa više.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
11 godina
ranko091 kaže...

ja imam tako sve spojeno. iz modema u dhcp ruter, pa u 8 portni gigabitni switch (6 portni zbog konekcije AP i rutera), te dalje prema novom ruteru(AP), isključeno dhcp i wan, koji ima 3 izlaza gigabitna (1 manje zbog konekcije sa switchem) sa wifi AC. i to je to. switchevi i ruteri kad se pogase one bitnije routing funkcije koriste samo kao produžeci za mrežu.

Thx, ja recimo koristim Thomson TG782i kao ap s ukljucenim WiFijem (dodjeljen mu je fiksni ip broj, i ukljucen DHCP koji dodjeljuje adrese od 8.20 do 8.100.)

Radi uredno zasad, a ako ce nes zezat iskljucit cu DHCP

EDIT;

Huawei modem (iskljucen WiFi) pa ide lan do 8 portnog switchera i tada iz njega lan kablom su spojena tri racunala i jedan lan ide do Thomson rutera s ukljucenom WiFi

mrezom.

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 12:02 (Zemljanin).
16 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...

Thx, ja recimo koristim Thomson TG782i kao ap s ukljucenim WiFijem (dodjeljen mu je fiksni ip broj, i ukljucen DHCP koji dodjeljuje adrese od 8.20 do 8.100.)

Radi uredno zasad, a ako ce nes zezat iskljucit cu DHCP

ma sve je dobro ako pratiš mrežu, i paziš da se duplikati ne pojavljuju na mreži (recimo različiti subnet). jer recimo dupli dhcp (u istom subnetu) bi mogao dodijelit istu adresu različitim uređajima. što nikako nije dobro. zato je najbolje imat jedan glavni ruter(dhcp) za sve, a ostalo sve samo kao produžna mreža.

8 godina
neaktivan
Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/222469442877
dali netko koristi signal booster za net?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovo je super za podrume, bunkere i slično, iako postoje i pasivne varijante. Za razgovore je ok, ali je pitanje kako bi se ponašalo za net. Svakako bi bila bolja opcija staviti vanjsku antenu.

8 godina
neaktivan
Jesam li jedini koji ima Upload dosta veci od Downloada nazalost ja bi da je obrnuto ali sta je tu je

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kad pravim speed test sa mobitelom imam ponekad i 6mb, a na pc-u,bilo žičano ili wireless najviše 4,5 mb. Bi li ikako moga ubrzat na pc-u, sa novim usb wireless stickom ili mrežnom karticom, imam stari 3-4 god. d-link go usbn150 i on ima standarde 802.11 b,g,n, a mobitel mi ima isto te standarde i još i 802.11a, da nije do toga ili zbog nečeg drugog mobitel uvjek ima bolju brzinu ai ping je bolji na mobitelu sada 108,na pc 120.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 14:23 (hafnarfjordur).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice