Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.363.853
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Napravi moj tele2 account i tamo imas za potrosnju, tam ce ti kazat i od mobitela potrosnju, mozes stavit da ti samo tamo dolaze racuni itd.. Korisna stvarcica :)

već sam napisao da sam gledao, samo govorne usluge sa brojem mobitela mogu to koristit. pokućni nema tel broj. pa neznam kamo da gledam potrošnju.

tražio sam broj telefona na krivom mjestu. evo našao sam ali pošto je "FLAT" piše neograničeno i prazni promet. :D ?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 12:17 (ranko091).
16 godina
odjavljen

Gledaj pod računi i potrošnja, tamo imaš po mjesecima, s tim da je za trenutni mjesec napisana dosadašnja potrošnja. Jedino nisam siguran da li prati real-time ili nakon prekida veze ažurira.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

Evo našao sam ove antene, da li bi to valjalo izgledaju moćno ili moraju baš imat support za taj huawei?

http://www.ebay.com/itm/50ohm-50W-38dBi-700-2700MHz-SMA-Glue-Rod-Omni-Antenna-Support-LTE-4G-3G-GSM-/122111163231?hash=item1c6e647b5f:g:ricAAOSwo4pYT6ah

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sad otisao s namjerom da uzmem taj pokucni i gospoda mi kaze da je kod nje 3 dana probni period, i to ako cu ga danas uzet da ga odmah sutra moram vratit jer nedjelju ne radi (?), a ako ga sutra uzmem da ga moram u ponedjeljak vratit. I tako ga nisam ni uzeo danas. Pitao sam tele2 na fejsu i rekli su mi da je 5 dana kod svih. I jos mi nije ni znala da se moze kombinirat da uzmem bez ugovora internet i router na 24 mjeseca za 204 kn mjesecno, rekla da ce to proucit

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

Sad otisao s namjerom da uzmem taj pokucni i gospoda mi kaze da je kod nje 3 dana probni period, i to ako cu ga danas uzet da ga odmah sutra moram vratit jer nedjelju ne radi (?), a ako ga sutra uzmem da ga moram u ponedjeljak vratit. I tako ga nisam ni uzeo danas. Pitao sam tele2 na fejsu i rekli su mi da je 5 dana kod svih. I jos mi nije ni znala da se moze kombinirat da uzmem bez ugovora internet i router na 24 mjeseca za 204 kn mjesecno, rekla da ce to proucit

dada..ovi u centrima su podosta NEinformirani, i ja sam neke stvari njih naucio, pa je frajer u centru zvao telefonom sluzbu i pitao ih da se uvjeri!

TiONiO
16 godina
odjavljen
pczoneextra kaže...

Evo našao sam ove antene, da li bi to valjalo izgledaju moćno ili moraju baš imat support za taj huawei?

http://www.ebay.com/itm/50ohm-50W-38dBi-700-2700MHz-SMA-Glue-Rod-Omni-Antenna-Support-LTE-4G-3G-GSM-/122111163231?hash=item1c6e647b5f:g:ricAAOSwo4pYT6ah

Nema ta ni 3.8 dBi, kamo li 38. Izgleda moćno jer je kinez malo više plastike nabacio...

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

Pa koliko dbi ima antena koja se može kupiti u tele2?

13 godina
pczoneextra kaže...

Mislim da ima 7, nisam siguran

Samo Rijeka.
8 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...
pczoneextra kaže...

Mislim da ima 7, nisam siguran

Koliko ta iz tele2 popravi signal...sad imam recimo 3 crtice...brzine se kreću oko 30/10...hvala 

13 godina

Neznam, ja sam imao taj pokućni 10 dana i ugasio sam ga.

opet ponavljam, u sobi gdje su mi zidovi metar debeli hvata signal dobro, tj pune crtice sve i brzina ide do max 50 mbit za dw i 15 za up, čim ruter pomaknem na prozor poveća se sve za 5- 10mbit. Dignem ruter u sobu na kat i tamo imam 80 dw, 50 up... stavim antenu isti vrag sa brzinom, jedno što na prozoru neću držati ruter nego antenu... ali sam odustao od toga jer mi se ne čini stabilno, tako da sam za sad još na iskonu

Samo Rijeka.
16 godina
odjavljen

Meni nije puno podigla brzinu, nekih 5-10 Mbps, ali je veza stabilnija. S tim da ja i bez antene imam dosta jak singal, ali sam imao smetnji, pa sad imam stabilniju vezu.

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Meni nije puno podigla brzinu, nekih 5-10 Mbps, ali je veza stabilnija. S tim da ja i bez antene imam dosta jak singal, ali sam imao smetnji, pa sad imam stabilniju vezu.

ma to s antenama je mazanje očiju. omni antena je očaj. to je 7db na 360 stupnjeva ukrug. treba jedna yagi antena usmjerena 60 stupnjeva pa da vidiš kako signal penje. samo što koštaju.

11 godina

Pozdrav! Skoro godina dana od kako imamo pokucni internet, u pocetku je bilo sve 5, ali nakon ljeta je poceo pucketati, pa se opet popravilo.Presli smo sa 50GB=139kn, na flet, i ja nikako nisam zadovoljan, stalno pucketa, dok je na 50GB bijo stabilniji. Skinuti igru sa Steama skoro nemoguce, stalno puca i moram rucno ponovo i ponovo pokrenuti skidanje.Spojen je preko LAN kabla i brzina je oko 20-30mb dow, 3-5-7mb upl, ne uvijek, i nije stabilna, kada skinem LAN i stavim wifi jos gore ispod 10mb dow - 03-05mb upl. Malo prije sam stavijo ruter na krov posto zivimo na 3 katu, preko wifi-a, mislio sam sada ce eksplodirati, kada ono 10-12mb - 3-4mb.Tako da za sada ostaje na LAN-u, iako mislimo preci na 100GB za 159kn, jer nam 50GB ne izdrzi cijeli mijesec. Tu je tako, mozda u ZG i vecim gradovima je sigurno bolje ali na moru bas i ne. Ono obecavaju brzine 4G 120-150mbps, ali to nije za cijelu HR, vijerovatno samo za vece gradove, sta je tu je! Serveri su svi u Zagrebu, tako da su tamo bolje brzine, valjda ce se pojacati sa serverima, pa da obecanje ne bude ludo radovanje! Barem da ne puca da je stabilna mreza nebi mi toliko smetalo sta nemamo super speed, bio bim zadovoljan sa 20Mb stabilne mreze. 

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ranko091 kaže...
MrBlc kaže...

ma to s antenama je mazanje očiju. omni antena je očaj. to je 7db na 360 stupnjeva ukrug. treba jedna yagi antena usmjerena 60 stupnjeva pa da vidiš kako signal penje. samo što koštaju.

Kolko sam cital yagice su super samo ako imas line of sight sto u vecini slucajeva nemamo, pa se radije uzmu omni direkcijske

antene.

Battlenet - TheProdigy#2234
16 godina

Naručio sam ovu antenu http://www.ebay.com/itm/331974253033?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

25dbi sumnjam, Frequency Range:698~960MHz /1710~2690MHz Koliko znam Tele2 je 1800mhz pa ću bacit screenshot kad stigne.

Nadam se da nije promašena investicija.

što mislite koliko je stvarni gain?

0 0 hvala 0
11 godina
ivic55 kaže...

Naručio sam ovu antenu http://www.ebay.com/itm/331974253033?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

25dbi sumnjam, Frequency Range:698~960MHz /1710~2690MHz Koliko znam Tele2 je 1800mhz pa ću bacit screenshot kad stigne.

Nadam se da nije promašena investicija.

što mislite koliko je stvarni gain?

Jel vidis repetitor iz tvoje kuce/stana?

15 godina
neaktivan

Zna li netko dali se iznos za probni rok obračunava da 169 kn proporcionalno podijele  na 5 dana, i/ili naplaćuju po prometu, npr. ako prijeđem 1 TB u tih 5 dana zbog čestih speedtestova, skidanja radi testiranja.

0 0 hvala 0
16 godina

Da, 1450m udaljen.

15 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
x18x05x kaže...

Nije isplativo jer će ti i tih 80 pasti na 60 pa na 40, samo čekaj da više ljudi uzme uslugu u mjestu gdje živiš. Pa kad se židovi nakače skidat, ima da drugi dan odjaviš Tele2.

Upravo to se dogodilo s HT-ovim 4G-om kod nas... pred 2 godine je razbijao 75mbita download i 25mbita upload stalno, ono doslovno kad god si htio.. (koristio sam Internet dan na Simpi u to vrijeme i gustao), danas ako 20mbita uhvatis imas srece.

Iz tog sam razloga i uzeo Tele2 pokucni bez ugovorne obaveze pa budemo vidjeli koliko ce trajati.

Koristim HT-ov 4G internet još od 2015-te godine, imam 300GB paket - brzina mi je bila 70-93Mbps, dok danas godinu i pol kasnije, brzina se kreće od 60 do 80Mbps. Nije neki katastrofalan pad, ali cijene i paketi su užasni, ovo kaj Tele2 radi  sad, mislim da bi mogli vidjeti jako zagušenje vrlo vrzo, zato isto uzimam bez ugovorne obaveze, ali nadam se da će potrajati, barem još godinu dana dok kod mene dođe optika. :)

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 17:36 (Clam-).
11 godina
ivic55 kaže...

Da, 1450m udaljen.

E onda je antena super (to sto je direkcijska) i trebal bi dobit bolji signal a koliko je tesko reci dok sam ne probas.

16 godina

Jel tebi sumnjivo da radi na više frekvencija i da je 25dbi gain.

Trenunto mi signal cca 85dbi sa unutarnjom antenicom.

Javim rezultate za dva tjedna ako stigne

11 godina
ivic55 kaže...

Jel tebi sumnjivo da radi na više frekvencija i da je 25dbi gain.

Trenunto mi signal cca 85dbi sa unutarnjom antenicom.

Javim rezultate za dva tjedna ako stigne

Frekvencije su OK, dok za 25 dbi dobit  jako tesko medutim ako dobijes 10 db bit ce super.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 17:12 (Zemljanin).
11 godina
veseli007 kaže...

Pozdrav

Jel imas ukljucen samo 4G u postavkama routera?

13 godina
neaktivan

I ja uzeo danas, budemo vidjeli rezultate uskoro dok mi aktiviraju uslugu.

Sami istok Hrvatske, okolica Zupanje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ovakve vam mogu proć pod 800 i 1800...

https://www.amazon.com/Quad-band-800MHz-1800MHZ-1900MHZ-Antenna/dp/B00A4EK44Y

ali to nije jedna nego dvije antene u jednoj. prednja ima puno skupljene antene i kraće. to je 1800 mhz, a ona iza hvata 800 vidi se jer ima šire sve elemente i razmake među njima.

a za one koji znaju sami radit stvari složit yagi antenu je najlakše što postoji ikad. uzmeš yagi kalkulator i ko legiće slažeš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 17:59 (ranko091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Danas kad sam uzimao uredjaj u poslovnici i komentiram kvalitetu 4G signala kojeg hvatam preko mobitela, veli mi teta u Tele2 da "ovaj pokucni internet koristi skroz drugu infrastrukturu i signal i nema veze s internetom koji se hvata preko mobitela".

Moze netko pojasniti nesto vise o tome?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam za signal, ali moguće je da koristi drugu infrastrukturu budući da se na speedtestu kao operater napiše Telia, a kada mjeriš s mobitela Tele2.

13 godina
neaktivan
Okej thanks, tako sam si i mislio.
Super, to je dobra stvar, samo nek ulazu Svedi :)
11 godina
Zemljanin kaže...
veseli007 kaže...

Pozdrav

Jel imas ukljucen samo 4G u postavkama routera?

Da samo 4G, ali ruter stoji na istom mijestu kao i kada je bila tarifa 50GB, a sada sa fletom puca, za surfati i gledati YT nema problema, nego za gaming i skidanje sa steama, tu je problemcic! Stavio sam na 3G i jos je slabije,   ali rijedje puca nego na 4G! Staviti cu na tarifu 100GB, pa mozda nece toliko pucati! Tnx!

3G+ 3G+
4G 4G
Steam Steam
Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 18:50 (veseli007).
13 godina
neaktivan

Kad sam usao u postavke routera vidim da postoje polja za upisivanje korisnickog imena, lozinke i sl. Jel to nesto sto bih ja trebao ispuniti ili? Trenutno su prazna. Samo sam ukljucio router u zid i spojio se na wifi da promijenim SSID i wifi lozinku.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice