Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.206
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Ako netko ima taj router, bilo bi dobro da testira da li je isti u stanju prepoznati 4G mobitel kao modem preko USB-a. Mislim da bi nekim ljudima i ta opcija igrala.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
10 godina
plavi08 kaže...

Kao što kolega kaže. Nemaš tu gdje pikmuti SIM. Trebaš još stick za SIM kojih baš i nema. A i cijena ima je oko 400-500kn pa ti dođe na isto. 

Cijena routera je ovaj put realna kod samog operatera. Teško ćeš naći nešto jeftinije. Eventualno neko krpanje sa ebay ako želiš riskirati. Najeftnija solucija ti je bilo koji 4G mobitel.

Moze se u Tcomu kupiti otkljucan Alcatelov 4G sim usb za 250kn, bez ugovorne obveze. Izgleda ko gov*o ali je sasvim solidan uredjaj

15 godina

Prvi speed test nije lose zasad.okolica Pozege. nadam se da ce i ostati tako otprilike,jer sam u ruralnom dijelu Slavonije.

Kasnije cu jos probati da li ima gdje bolji signal u kuci.

0 0 hvala 0
15 godina

Preko t-com adsl-a imam 7 mbita download, upload skoro nista, a probao sam izmjeriti par puta preko mobitela 4g i brzina doseze 99 mbita, najslabije je bilo od tih 4-5 mjerenja 80 mbita... Dal bi vi presli? Muci me samo to pucanje veze, jer vec se vidim kako pizdim kad me izbaci dok igram nesto na ps4 online

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

Preko t-com adsl-a imam 7 mbita download, upload skoro nista, a probao sam izmjeriti par puta preko mobitela 4g i brzina doseze 99 mbita, najslabije je bilo od tih 4-5 mjerenja 80 mbita... Dal bi vi presli? Muci me samo to pucanje veze, jer vec se vidim kako pizdim kad me izbaci dok igram nesto na ps4 online

Na T-Com 4G mi nikad u dvije godine nije pukla veza tijekom igranja. Staviš automatski u postavkama routera da koristi "Only 4G" tako da ti ne mijenja na 3G/3G+ kad bude bolji signal i miran si. Nisam jos probao igrati s Tele2 4G.

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
odjavljen

uzeo i ja prije 2 dana, te odmah namjestio na 4G only 

nisam neke vece fajlove skidao da vidim stabilnost skidanja ali na online nema nikakvih problema, takodjer nije mi jos niti jednom pukla veza

zivim u manjem naselju gdje je odasiljac dosta blizu, cca 500m od moje kuce

signal je na -67 te sam vec 50 puta obavio mjerenja od ujutro pa do kasno u noc i brzina je skoro uvijek ista, ja zadovoljan

http://www.speedtest.net/result/6269992017.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 11:07 (phanteks).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ima li netko iz pograničnih djelova BiH da koristi ovaj "pokućni" internet?

Kako radi, odnosno može li uopće raditi?

0 0 hvala 0
12 godina
marko227 kaže...

Ima li netko iz pograničnih djelova BiH da koristi ovaj "pokućni" internet?

Kako radi, odnosno može li uopće raditi?

A moralo bi raditi, nije da signal "zna" za pojam državne granice :P Pitanje koliko duboko ulazi u BiH. To ćeš morat sam istražiti. Najjednostavnije nabavit tele2 sim pa gledat 4G signal kak se kreće. 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
16 godina
mrsmith kaže...

Upravo to se dogodilo s HT-ovim 4G-om kod nas... pred 2 godine je razbijao 75mbita download i 25mbita upload stalno, ono doslovno kad god si htio.. (koristio sam Internet dan na Simpi u to vrijeme i gustao), danas ako 20mbita uhvatis imas srece.

ma koliko ih odlazi iz slavonije sumnjam da možemo zagušiti mrežu xd

16 godina
neaktivan

Imam cca 8KM do granice a cca 15Km do Imotskog. Točnu lokaciju odašiljača ne znam ali vjerojatno ima barem jedan u ovom djelu između granice i Imotskog.

Imam tele2 sim ali stvar je u tome što mi je mob stara kanta i ne podržava 4G pa ne mogu provjeriti signal, zato pitam ako je netko već testirao...

16 godina

Pokrenuo danas tele2 za sad zadovoljan a kako i nebi jer na bakru su brzine 10/0,7

malo mjesto u slavoniji oko 1,5 km od repetitora

pokrenuo torrent, newsgrupe, upload na ftp

0 0 hvala 0
16 godina

Ti ces izbit terabajt u tjedan dana ako tako nastavis

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
marko227 kaže...

Imam cca 8KM do granice a cca 15Km do Imotskog. Točnu lokaciju odašiljača ne znam ali vjerojatno ima barem jedan u ovom djelu između granice i Imotskog.

Imam tele2 sim ali stvar je u tome što mi je mob stara kanta i ne podržava 4G pa ne mogu provjeriti signal, zato pitam ako je netko već testirao...

Pozovi/odvedi nekog frenda s kinezom ili unlockanim 4g telefonom na pivu i rijesena stvar 

15 godina

ovo je zasad najbolje sto ide.fantazija spram t-com-a 10 download 0.65 upload.

sva sreca pa nisam pod ugovorom kod t-com-a.jos cu malo gledat kak se ponasa tele2,pa iza nedjelje otici odjavit t-com,

ako s ovim bude sve uredu.

1 0 hvala 0
14 godina

OKO NAPUHAVANJA BATERIJE prijenosnog routera koji je stalno uključen...

Možda pomogne ako vam je uključen u USB. Dobije dovoljno struje da neprekidno radi, a manji je napon punjenja. 
Kakva su mišljenja o tome?

Meni je spojen na komp, dakle puni se samo kad komp radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Kaj se baterija napuhne ak dulje ostavis na punjacu? Redovito punim mob preko noci i nikad nisam nis takvo primjetil..

Kupi charger doctor pa gledaj kolko struje vuce ruter kad se puni baterija, i onda gledaj kolko vuce na istom mjestu kad je baterija puna... Baterija vrlo vjerojatno ima neku zastitu od pregrijavanja i prepunjavanja tak da nebi trebalo biti problema s tim...
13 godina
neaktivan

Ja zadovoljan sa brzinom, iako mi se dogodilo jucer dva puta da nije bilo interneta iako je router sve normalno prikazivao. Net je nesta bit ce na minutu.

http://www.speedtest.net/result/6270252009.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 13:17 (Guitarheroknight).

0 0 hvala 0
12 godina
Guitarheroknight kaže...

Ja zadovoljan sa brzinom, iako mi se dogodilo jucer dva puta da nije bilo interneta iako je router sve normalno prikazivao. Net je nesta bit ce na minutu.

http://www.speedtest.net/result/6270252009.png

Jes stavia 4g only ili nisi to dira?

12 godina
neaktivan

Može netko dati link za neki wireless router sa sim slot-om na ebayu ... trebam nešto jeftino da uzmem samo za probu da vidim kako će stvar funkcionirati ...

0 0 hvala 0
8 godina

Naručio sam free sim karticu od tele2  (  https://www.tele2.hr/sim2go/ ) 

jer želim malo toipak par dana detaljno testirati prije nego se upustim u igru

otkantavana sadašnjeg operatera i prelaska na novog...

Btw, kada sam ih pitao zašto se neograničeni pokućni vodi pod Promocijama na njihovom websiteu,

te da li ta ponuda ima neki vid vremenskog ograničenja , nisu mi baš dali najjasnije odgovore u njihovoj SZK,

a takav slučaj su imali sa najavom revolucije koja se nakon nekog vremena pretvorila u nešto posve drugo naspram

reklamiranja i promocije.... Njihovo odgovor na ta škakljva pitanja je uvjek isti : Zasada ne raspolažemo tim informacijama

a ti nas prati  i dalje i saznaćeš na vrijeme ...

.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Facebook ekipa je rekla da ponuda nije promocija te da ista ostaje u redovnoj ponudi. Pod promocije postavljaju sve novosti tako da to ništa ne znači. Pokućni internet možeš pronaći pod Webshop -> Uređaji i SIM kartica -> Tableti i routeri uz pretplatu ili ako trebaš samo SIM karticu, Webshop -> Samo SIM kartica -> Mobilni internet uz pretplatu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 14:53 (Marko :D).
8 godina
Marko :D kaže...

Facebook ekipa je rekla ...

Kompa,,,, sve ja to znam, no znam i da su tarifu revolucija isto tada reklamirali na sličan način a poslije su ju promijenili u nešto sasvim drugo.

Toga su debelo svjesni, i kada ih za to pitam kažu da su svjesni koliko su tada pogriješili ali svejedno i nadalje dobijem istu frazu na kraju svakog maila

ili upita : Ne raspolažemo...bla bla bla....

Nekažem ja da je ovo loša ponuda, štoviše izvrsna je po svim parametrima ,samo iznosim da netreba biti euforičan jer su već imali

takve presedane, kao uostalom i svi operateri ....   

Ja sam u izuzetno gusto naseljenom dijelu grada zagreba , i koliko vidim pa iskustvima kolega koja se ovdje iznose, to bi moglo biti najrizičnije

područje za ovakvu uslugu gledano srednjeročno ili dugoročno....

.

15 godina
neaktivan

Što se ove revolucije tiče, i to im je netko spomenuo na Facebooku pa su rekli kako su se jednom opekli i da neće više. 

8 godina
Marko :D kaže...

Što se ove revolucije tiče, i to im je netko spomenuo na Facebooku pa su rekli kako su se jednom opekli i da neće više. 

Pa ti vjeruj pankerici zbog koje si već jednom hodal po zaraznim bolnicama...hehehhehe

.

16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zapravo, mislim da su najrizičniji srednje gusto naseljeni dijelovi. Kod guste naseljenosti se ide na više ćelija manje snage, a dostupne su povoljne opcije usporedive brzine (VDSL2+, kabelska, optika). Kad je naseljenost nešto rjeđa, broj ćelija je manji, a dostupne opcije su lošije.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

5 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
To nije ova koju Tele2 prodaje. Vidim da je specifikacija nabrojana i definitivno nemoguća, što znači da je vjerojatno neko kinesko smeće.
8 godina
neaktivan

Kod mene je trenutno oko 25mbit down i 11mbit up.

Evo testnog streamanja 720p (6500kbit) na Twitch od jučer.

https://www.twitch.tv/videos/139889053

Ja sam zadovoljan zasad, jos cekam antenu da stigne pa da probam stavit negdje na kat sve skupa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2017 15:07 (Potzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Postoji li neka mogućnost mjerenja udaljenosti od repetitora prema vezi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Postoji li neka mogućnost mjerenja udaljenosti od repetitora prema vezi?

meni je ovaj program dosta pomogao. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.staircase3.opensignal&hl=en

naravno ako je odašiljač označen na mapi. kod mene recimo je. iako neznam kako bi se odašiljač traingulirao, jedino ako 3 ljudi stoje negdje okolo istog odašiljača i šalju podatke o jačini signala. i kako bi to ta aplikacija te  informacije preuzela i obradila. ali moj odašiljač je pogodila točno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice