Večina ljudi ostavlja svoj PC upaljen i kada nije doma pa me zanima kolka je vjerojatnost da ce ti PC napraviti neku vecu štetu?
Kolka je vjerojatnost da ti se zapali napajanje,optički pogon,procesor,hard disk ili pak nešto trece?
Večina ljudi ostavlja svoj PC upaljen i kada nije doma pa me zanima kolka je vjerojatnost da ce ti PC napraviti neku vecu štetu?
Kolka je vjerojatnost da ti se zapali napajanje,optički pogon,procesor,hard disk ili pak nešto trece?
Vrlo mala ako komp nije pod nekim stress testom.
ajme majko moja skoro nikakva btw si cuo za osiguranje?
Vjerojatnost je ista onoj da ćeš ti ostati na forumu sljedeća 24 sata...
Volio bi objašnjenja i žustre rasprave u ovoj temi.
Vjerojatnost je ista onoj da ćeš ti ostati na forumu sljedeća 24 sata...
lol
Jesi ikada dobo kakav novac od osiguranja?
Ako je kučište metalno mala je vjerojatnost da se požar uopce proširi! Jednostavno ce sve izgoriti u kucistu i to je to!
Ja se javljam sa svojim doktoratom iz samozapaljenja.
Jesi ikada dobo kakav novac od osiguranja?
Ja jesam jer mi tamo radi rođak i dao mi pare na ruke.
Nema se sto puno filozofirati - Sve komponente se automatski gase nakon što dostignu/pređu kritičnu temperaturu (Nebaš sve, ali CPU/MBO/GPU imaju):
Danas je tolika hrpetina zastita po pitanju elektronike, da je to jako teško. Gotovo pa nemoguce da pod idleom bilo što dogodi.
Ako je kučište metalno mala je vjerojatnost da se požar uopce proširi! Jednostavno ce sve izgoriti u kucistu i to je to!
Teško,ako krene od napajanja a kabel od napajanja ide kroz pola sobe.
Kad si zadnji put (ako ikada) pročitao vijest "PC zapalio stan"? Jel ti to dovoljno dobar odgovor ili baš moramo u dosadne detalje?
Ja jesam jer mi tamo radi rođak i dao mi pare na ruke.
Da tu u Zagrebu je sve puno jarana odozdola pa valjda samo purgeri ne dobijavu zasluženi novac od osiguranja!
Kažem zato sto sam dobio ljecnicku potvrdu da sam nakon prometne nesrece nesposoban za rad a u osiguranju su mi rekli da mi je 2000 eura i previse i da nema sta traziti?
Vjerojatnost da se to dogodi ti je zanemariva, ak imas kvalitetno napajanje sa raznim sigurnosnim sklopovima koje šroteks napajanja jednostavno nemaju. Ak se dogodi neki kratki spoj ili slicno, komp ce se ugasit tj napajanje se iskljucuje prije ce ti se zapalit sve u kuci ostala tehnika nego komp to je tak. A o visokim temperaturama u kompu je bezveze uopce i pricat, jer ih jednostavno nema tj nisu tak visoke da bi nekaj zapalile pogotovo kad komp miruje ili je slabo aktivan a nisu niti dovoljno visoke pod opterecenjem. Kaj i je obicno ak radi stalno a korisnik nije za kompom, bilo da je doma ili nije ili na putu uglavnom nisam još cul da je komp nekom kucu zapalil tj da je bil baš on uzrok.
Vjerojatnost da se to dogodi ti je zanemariva, ak imas kvalitetno napajanje sa raznim sigurnosnim sklopovima koje šroteks napajanja jednostavno nemaju. Ak se dogodi neki kratki spoj ili slicno, komp ce se ugasit tj napajanje se iskljucuje prije ce ti se zapalit sve u kuci ostala tehnika nego komp to je tak. A o visokim temperaturama u kompu je bezveze uopce i pricat, jer ih jednostavno nema tj nisu tak visoke da bi nekaj zapalile pogotovo kad komp miruje ili je slabo aktivan a nisu niti dovoljno visoke pod opterecenjem. Kaj i je obicno ak radi stalno a korisnik nije za kompom, bilo da je doma ili nije ili na putu uglavnom nisam još cul da je komp nekom kucu zapalil tj da je bil baš on uzrok.
Nisam cul nikad ali za sve postoji prvi put,kakve sam srece jos ce mi i izgorit.
Evo nešto iz osobnog iskustva (čime možemo i zaključiti ovu temu): ako 7 high-load servera u sobi 2x3 nisu izgorili preko vikenda nakon što je krepala klima neće ni tvoj PC. Je, bilo im je JAKO vruće, je ventilatori su im zujali k'o sam vrag. Ali nisu se samozapalili. Dakle, ne brini se.
Ako briješ na neka iskrenja iz napajanja, pa ne držiš valjda kola puna slame iza računala?
zašto bi se pc zapalio ako imaš normalne temperature itd..
zasto ovo zasto ono,pa izgorila mi je žica od jednog venta pa mi je doslo na pamet da bi mi mogla kuca izgorit zbog jedne žice.
ja bi se prije zabrinia jel sam peglo ostavio upaljeno nego pc
Da pegla je opasna,ali pazim da ju ne ostavim!
Veča je šansa da tvojoj nokiji (ako ju imaš) eksplodira baterija haha.Bilo je brdo slučaja.
Da pegla je opasna,ali pazim da ju ne ostavim!
Ja inače kad peglam po PC-ju obavezno isključim peglu.
Jednom mi napravila rupu u kućištu.
Ja inače kad peglam po PC-ju obavezno isključim peglu.
Jednom mi napravila rupu u kućištu.
Pametnije bi bilo da mi odgovoriš na post OSIGURANJE?
E vidiš caka je u tome da sam se sprdao.
Mislim da bi ovo pitanje trebalo poslati u casopis OK! ili Teen.....
E vidiš caka je u tome da sam se sprdao.
Najveci lopovi su OSIGURANJA! Nataknem ih na
Mislim da bi ovo pitanje trebalo poslati u casopis OK! ili Teen.....
BTW, sad sam shvatio da će mi se ovaj topic pojavljivati u "Teme u kojima sudjelujem...". Fck, zašto ne razmišljam?
evo da vas upoznam sa necim revolucionarnim
sve tiskane plocice (ono zeleno -zuto-plavo-crno..cijela maticna ili graficka) su premazane antizapaljivim sredstvom.
zar to niste znali?
uzmite neku staru graficku,pa je zapalite...nece se zapalit!
uhh,napokon post na kojem zasluzujem hvala :D
hmmm,rega se na forum da bi pitao dali komp moze zapalit stan, mora da si neki gadni paranoičar, a zamisli ovo, napravis party i pozoves 100 ljudi u stan, i ides prijatelju pokazat komp kad ono kuciste od hard diska se slucajno razvidalo i hard izleti i pocne letat po sobi i odbijat se od zidove i pobije 90 ljudi ajme majko, ja vise nikad nebi palio komp hahaha.