Upgrade kompa

poruka: 18
|
čitano: 2.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Upgrade kompa

AMD Athlon X4 620

Radeon HD4650 VTX

Asus M4N78-AM

2GB DDR2

Samsung SyncMaster 933

320GB

550W (nije brand name)

Windows 7 ulitimate 32 bit

sta bi bilo najbolje da se nadogradi na ovom kompu da moze pokretati novije igre

znam da grafu treba promijenit i mislo sam hd5770 (nemojte mi sa 4870 ili polovna 4890) 

ima li ikoja nvidijina koja ima dobre performanse i sta bi se jos moglo opremiti za bolje igranje

budzet-2000kn(molim bez dodaj jos xxxx i kupi ovo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upgrade kompa

nije loša ideja uzet 5770 i još uz to 2gb rama i sve 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upgrade kompa

Uzmi si HD5850.Ram mozes kasnije nadograditi.

For gamers by gamers
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 0:30 (Gman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Upgrade kompa

Brand name napajanje, jača grafička, još ram, ...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upgrade kompa

mozete li mi reci koje napajanje je dovoljno za hd5770

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Upgrade kompa
grdo kaže...

mozete li mi reci koje napajanje je dovoljno za hd5770

Koje sad točno napajanje imaš i kako znaš da nije brand name?

Ako je recimo MS ili Codegen, onda definitivno nije dostatno.

Ako je pak LC Power, Xilence, Chieftec, CoolerMaster, Antec, Asus, Raptoxx - onda može izdržati bez problema.

A Brand name su recimo CWT, Corsair, Fortron, Seasonic, Scythe, OCZ, ThermalTake, XFX, ...

Recimo da ti je Corsair CX 400W za taj komp i više nego dovoljno (uključujući i HD 5770 kad staviš ako staviš).

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
neaktivan
Upgrade kompa

napajanje je od MSI (smece) 

tako da meni treba dovoljno napajanje za hd5770 i oce li ta kartica moci pokretati novije naslove u sljedece 2-3 god na rezi od 1360x768

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upgrade kompa

da ne otvaram novu temu zelim upgradati jedan drugi stari komp dakle nova MBO,CPU,GPU,RAM i napajanje za 2300kn imam monitor od 17" i periferije cilj mi je da se komp moze u buducnosti upgradati a neovako da moram skoro swe novo i htio bi sa njim odigrati koju igru i koristiti za net

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Upgrade kompa
grdo kaže...

da ne otvaram novu temu zelim upgradati jedan drugi stari komp dakle nova MBO,CPU,GPU,RAM i napajanje za 2300kn imam monitor od 17" i periferije cilj mi je da se komp moze u buducnosti upgradati a neovako da moram skoro swe novo i htio bi sa njim odigrati koju igru i koristiti za net

Ako sam dobro shvatio, trebaju ti navedene komponente, a da je cijena oko 2300kn?? Ne pada mi napamet ništa bolje od ovoga. Ovdje imaš AM3 platformu (ok za nadogradnju), x3 procesor, 2gb rama (kad mogneš, ubodeš još 2gb), te HD4670 koja će poslužit i da odigraš kakvu igricu na 17'' monitoru. A tu je i sasvim dovoljan fortron 400w za navedene komponente.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 15:30 (zabranjeniples).
14 godina
neaktivan
Upgrade kompa

Zanima me dali mi se isplati nešta mijenjati na ovom kompu? 

Procesor: AMD Phenom II X4 920

GPU: HD 6850

Matična: Gigabyte MA-770-UD3

RAM:4gb

HDD: 500gb Samsung

Napajanje: LC Power LC6550 550W

Mislio sam uzeti HD7850,3570k i Asrock Z77 Extreme4, dali mi se isplati ovo uzet ili da čekam još neko vrijeme? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Upgrade kompa

Pametno bi bilo uložit u ssd. Sve ostalo je više nego solidno, možda jedino još 4 GB rama.

16 godina
WestOne kaže...

Zanima me dali mi se isplati nešta mijenjati na ovom kompu? 

Procesor: AMD Phenom II X4 920

GPU: HD 6850

Matična: Gigabyte MA-770-UD3

RAM:4gb

HDD: 500gb Samsung

Napajanje: LC Power LC6550 550W

Mislio sam uzeti HD7850,3570k i Asrock Z77 Extreme4, dali mi se isplati ovo uzet ili da čekam još neko vrijeme? 

Imas solidnu konfigraciju, najbolje je ulagati u GPU (mislim, to uvijek mozes lako prebaciti na novu konfiguraciju ako ju eventualno nekada kupis)..... ja osobno, da sam na tvom mjestu, trenutno ne bih ne bih isao jos na potpuno novu seriju jer ako si iskljucivo Gamer, onda neces osjetiti neku draaaasticnu razliku ako mislis iskljucivo na igre. Ako bas hoces, odnosno bas planiras, svakako nek ti broj jedan bude GPU, stavis na trenutnu i vidis kako radi... ako nisi zadovoljan, samo kupis ostatak nove konfiguracije i stavis u nju novi GPU.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan
Upgrade kompa

I mislio sam uzet SSD, ali problem je što nemam SATA3. Za grafu nisam siguran, za sada ide sve na max postavkama(bez AA), ali ne znam kako ce biti za nekih pola godine- godinu, ako ce stanje bit isto ko sada ne isplati mi se uzimat novu grafu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WestOne kaže...

I mislio sam uzet SSD, ali problem je što nemam SATA3. Za grafu nisam siguran, za sada ide sve na max postavkama(bez AA), ali ne znam kako ce biti za nekih pola godine- godinu, ako ce stanje bit isto ko sada ne isplati mi se uzimat novu grafu.

Bez obzira što imaš sata 2 priključak osjetit ćeš ogroman boost u podizanju windowsa i pokretanju programa. Koliko je bitan transfer rate toliko je bitan i access time koji je dosta bolji na ssd-u nego na mehaničkim diskovima

14 godina
neaktivan
Upgrade kompa

Koji SSD preporucujes? Mislim koji bi bio best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 3:37 (WestOne).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/97115.aspx?page=14&jumpto=3034316&sort=asc&view=flat

Evo tu je kolega naveo 5 diskova koji su najisplativiji i kod nas dostupni. Svi koji su navedeni su sinikroni diskovi, razlika između njih i asinkronih je ta što asinkronim opadaju preformanse kako se popunjavaju, tako da pazi na to dok biraš kojeg ćeš.

Inače imaš u temi koju sam linka sve objašnjeno više puta, samo malo prolistaj

13 godina
protjeran
Upgrade kompa

moras instalirati windowse 64 bita jer ovi tvoji 32 bitni nemogu iskoristit 4 gb rama (mogu ali mors kemijati) uz to uzmi 6870 i miran si duze vrijeme, BTW to no name napajanje ce biti sasvim ok, ,molim bez pametnih postova kako nece ovo napajanje biti dovoljno{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 4:57 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PR0MATRAC kaže...

moras instalirati windowse 64 bita jer ovi tvoji 32 bitni nemogu iskoristit 4 gb rama (mogu ali mors kemijati) uz to uzmi 6870 i miran si duze vrijeme, BTW to no name napajanje ce biti sasvim ok, ,molim bez pametnih postova kako nece ovo napajanje biti dovoljno{#}

Ne znam odnosi li se tvoj post na autora teme (ako da, pogledaj datum) ili na ovog @WestOne kojemu nitko nije kritizirao napajanje.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice