Recikliranje starog računala

poruka: 55
|
čitano: 15.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Recikliranje starog računala
lllnuclearlll kaže...

Kak misliš da efektivno nije za ništa? Nebi se baš složio...

Imam jedno takvo staro računalo sličnih specifikacija, jedino imam 2GB RAMa unutra. 512 je stvarno premalo...

Jea, rajt. Evo, za 600kn sve nosi - 4x MBO, ~6GB DDR400 i PC-133 memorije, 3-4 grafe u rangu Radeona9500, Celeron 700mhz, 3x P4/Celeron 2-2.8ghz.

Nisu ni za net jer flash, browser...

My name is Legion... For we are many!
12 godina
odjavljen
Alkaline kaže...

Reinstaliraj OS, pocisti ga od prasine i pokloni ga nekom od susjeda koji nema PC, pogotovo ako ima klince koji idu u skolu.

Pokušao sam ali izgleda da ga niko ne želi tako da ću ga uzeti za sebe. Mislim prvo da ga obojim u crno sa sprayem i da mu uradim 100% remont.

12 godina
odjavljen
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 17:23 (Silwncer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Ipak dijelove koje uzmem sa te stranice su mnogo jeftiniji nego da kupujem nove. Računalo sam rasturio pa ću ga sutra ofarbati u crnu sa sprayom. Trakom san pokrio dijelove koje ne želim da umrljam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Da li ko zna kako da probijem onaj lim iza računala gdje ide lim za matičnu ? Trebam staviti matičnu ali moram to da  odrežem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Je li potrebno ošmirglati površinu prije sprejanja ? Kako da izbušim rupe za vijke na panelu ? Ide sve ok ali prvo moram srediti izvana. Molim odgovor :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Je li potrebno ošmirglati površinu prije sprejanja ? Kako da izbušim rupe za vijke na panelu ? Ide sve ok ali prvo moram srediti izvana. Molim odgovor :)

Naravno

12 godina
odjavljen
Xperiax1 kaže...
Silwncer kaže...

Naravno

Hvala :) Da li znaš kako da probušim rupe na panelu za vijke (pozadi) a da ne oštetim plastiku ?

12 godina
neaktivan

Busilicom ali polako.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Xperiax1 kaže...

Busilicom ali polako.

Koju burgiju ? Možda manje od  Ø6-4 ?

12 godina
Silwncer kaže...
Xperiax1 kaže...

Busilicom ali polako.

Koju burgiju ? Možda manje od  Ø6-4 ?

pa valjda onu koja odgovara vijku, uzmeš vijak i usporediš debljinu - ali uzmi u obzir da rupa mora biti nešto sitno uža kako bi se vijak (navoji) imao za što uhvatiti

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 19:15 (picajzla0707).
14 godina

kupi novo kućište (poželjno neko svjetleće s ledicama) i prebaci komponente unutra.. prodat ćeš bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 14:50 (buggie).
14 godina
expert man kaže...

Ta konfiguracija je u rangu današnjih mobilnih telefona  jedino što možeš napraviti je baciti u smeće to ne vrijedi 40 kn koliko bi dao za sprej za bojanje

trulo kapitalističko razmišljanje.

može se ova "kanta" iskoristit za puno boljih stvari. Uostalom zato se i zove PC, a ne mobilni telefon..

12 godina
odjavljen

Ma biće to dobro kućište samo treba prefarbati :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok je ako nećeš ulagat nikakve novce u njega, pa ja sam prije 2 godine za kasu u objektu kupio c2q sa 9600GT i 4GB rama za 200KM (770kn) a gledam sad na piku da takve procove prodaju za 100KM.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kenan.M kaže...

Ok je ako nećeš ulagat nikakve novce u njega, pa ja sam prije 2 godine za kasu u objektu kupio c2q sa 9600GT i 4GB rama za 200KM (770kn) a gledam sad na piku da takve procove prodaju za 100KM.....

Ja sam prije x godina za svoj CRT 17" Samsung dao 1700 kn, a sad moram još nekome platit da ga odnese.

12 godina
odjavljen
kenan.M kaže...

I ja sam iz BiH a ti dijelovi su prilično jeftini na piku ali ljudi nekad te za**bu uvale ti kladu umjesto grafičke

13 godina
neaktivan
buggie kaže...
kenan.M kaže...

Ja sam prije x godina za svoj CRT 17" Samsung dao 1700 kn, a sad moram još nekome platit da ga odnese.

Mislim da me nisi razumio, prije 2 godine sam uzeo računar koji je mnogo jači od njegovog za siću a vidim da on razmišlja o kupnji slabije ploče/proca koji su tu negdje sa cijenom cijele ove konfiguracije (c2q, 9600gt 4 gige rama). Inače u BiH ti je sve precjenjeno, zadnjih par godina sve uzimam u Njemačkoj i ne znam jel ista roba kod nas i kod njih ali do sada mi se ništa nije pokvarilo dok sam u BiH imo dosta loših iskustava.

12 godina
odjavljen

Evo ga farbanje još malo pa gotovo,onda ide instalacija novih dijelova = 100% remont.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

Evo ga farbanje još malo pa gotovo,onda ide instalacija novih dijelova = 100% remont.

Slikeeeee

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
odjavljen

Ne mogu sada ali postaviću :) Malo me zeza ova plastika (izgleda da sam odvalio panel prilikom otvaranja pa ne sjeda kako treba).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel se da nekako zalipit il zavidat ?

Probaj nekako improvizirat.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

Mislim da može,nije veliko oštećenje.To bi superljepilo trebalo popravit ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Ako ti je plastika - plastika spoj, pokušaj pronaći u nekoj trgovini ljepilo tipa ovo:

http://www.bison.net/en/products/645-household-and-hobby-glues/product/2215-plastic-adhesive/

ili ako je metal - plastika, možda neki prozirni montage kit ili:

http://www.bison.net/en/products/645-household-and-hobby-glues/product/2494-universal-hobby-adhesive-solvent-free/

(ne mora biti od Bisona, prvi su mi pali na pamet, samo da je prilagođeno materijalu koji spajaš)

10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

epoxy smola,ne bi je ni mojsije rastavio.

P.S.
ja isto tražim staro kućište pa bi se bacio na modding,pa ako netko ima nek se javi na PM

isto tako ako bi netko htio moddati nešto,ja imam nacrte i ideje tako da se slobodno možete javit pa vam pošaljem

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 14:30 (CyberPlague).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice