Problem s novim PC-em

poruka: 27
|
čitano: 7.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

Bok ekipa,
prije tjedan dana sam kupio sve potrebne komponente za slozit si koliko toliko kvalitetan komp,no evo bas upravo danas usred otvorenog google chrome-a i LoL clienta,prilikom prelazka s prozora league of legendsa na Chrome, mi se pokazala plava poruka smrti (blue screen of death) na mozda 2 sekunde,stigo sam samo vidjeti da je nešto odbrojavalo i komp se restartirao.Ulaskom u Wind (7ica je u pitanju,64x) mi izbacio error da se oporavio od iznenadujuceg gasenja...

Također primjecujem da Google Chrome mi šteka,ponekad na youtubu(iako je otvoren 1 tab) pusta istu pjesmu 2 puta,neprikazuje sadrzaj itd. (u slucaju da ce pomoc u istragi problema )

U cemu bi  bio problem ako biste znali?

PC:  Matična:ASRock 970 pro3 r2.0 
Proc: AMD FX 8320 3.5ghz 8-core + hladnjak Thermaltake contac 39
RAM: Gskill ripjaws 4gb
Grafička: XFX radeon 7850 1 gb
Hard disk: 1. Toshiba DT01ACA100 1TB
Napajanje : LC POWER LC6600 600W 

Hvala unaprijed! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem s novim PC-em

Ti je procesor klokani?

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s novim PC-em

nije s moje strane niti tvornički :/

14 godina
Problem s novim PC-em

Si instalirao koji driver nedavno prije tog BSOD-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s novim PC-em

Pokreni BlueScreenView i pogledaj koji fajlovi su ti izazvali BSOD.

Googlaj ih i znat ćeš.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Problem s novim PC-em

Ili onemogući da se windowsi restartaju prilikom BSOD-a pa proguglaj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

nisam nijedan driver,jedino sinoc sam stavio novi kuler na proc,nista vise,ali sumnjam da sam tu mogao ista poremetit

12 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

provjeri temperature,mozda ti je cooler klimav...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eo,ucinio tako,po ovom mi se cini da su windowsi? 
google mi izbacuje problem s windowsima i moguce s hard diskom(novi je u potpunosi i prvi put wind instaliran na njemu) 
 misljenje?

BSOD BSOD
14 godina
neaktivan

jesam,kad je hladan do 3 stupnja,u full loadu 32 nie presao,ako CPU ID nelaze

Btw ispricavam se na ne citiranju,ubuduce cu tako 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 20:42 (kompfreak).
15 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

Da li je tako od prvog dana?

Ako nije, što si zadnje mijenjao?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Da li je tako od prvog dana?

Ako nije, što si zadnje mijenjao?

sta od prvog dana? 
ako mislis na BSOD,on mi se samo jednom pokazao i to jucer...nije vise,
ako mislis na komponente racunala, jedino hladnjak i hard disk nisu stavljeni unutra isti dan kad i ostale komponente,Hard sam naknadno par dana kasnije kupio,ali friski windowsi su isli na njega 

15 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

Od prvog dana kada si komp složio i pokrenuo (počeo koristiti).

Znači, ako nije tako, što si zadnje "prčkao" po njemu (bilo hardver bilo softver) nakog čega si primijetio probleme.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Znači, ako nije tako, što si zadnje "prčkao" po njemu (bilo hardver bilo softver) nakog čega si primijetio probleme.

Instalirao sam crysis 3 i assasian creed 3...evo bas danas sam ostavio preko dana da mi skida torrent

Screen saver mi se inace pali nakon par minuta, power save monitora nakon pol sata.

Vratio sam se na komp nakon 2h otprilike, radio je ali je ekran bio iskljucen(power save) ,inace,pomaknem mis upali se monitor, no ovaj put nije, probao sam tipkovnicu koristiti, provjerio sam kablove monitora i monitor, ali nije se upalio sve dok nisam prisilno restarto komp..to vec lagano prelazi u veci problem, takoder kad prebacim na monitoru refresh rate na 75hz, titra mi pomalo ekran...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 19:21 (kompfreak).
13 godina
protjeran
Problem s novim PC-em

nadovez za onu zaključanu temu, možda ti pada framerate i sve zbog matične, asrock ploče su poznate po throttlanju

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

da li si prvo pokušao isključiti hardverski problem?

Ono što si pisao u drugoj temi (pri instalaciji crysis3 nemožeš brzo raditi task switching, i sl.) meni se dešavalo nešto slično kada sam imao neispravan HDD.

Naizgled nepovezana rušenja komp-a mogu biti uzrokovana problemima s memorijom (neispravna ili nepravilno utaknuta).

Dakle, ako već nisi, ja bih prvo provjerio da li je sve dobro pospojeno (bez obzira na iskustvo ili godine bavljenja računalima, ne škodi provjeriti) s posebnim naglaskom na HDD i RAM.

Nakon toga memtest, pa očitati stanje HDD- preko nekog čitača SMART podataka.

Ako ovo gore prođe: Jedan test HDD-a nebi bilo zgorega napraviti (ako imaš dvije particije): prebacuj veliku fajlu (ili folder) sa jedne na drugu particiju.. nešto preko 20tak GB. Pokušaj upaliti browser ili neki program (word, excell ili sl) dok se to kopira i probaj nešto raditi. Promatraj u Task manageru performance tab i naravno gledaj kako se komp ponaša dok to radiš.

Uglavnom, teško je ubosti prstom i reći to je to, ako nema nekih konkretnih podataka ili nekog uzorka koji se stalno ponavlja.

Sretno

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zura kaže...

da li si prvo pokušao isključiti hardverski problem?

Ono što si pisao u drugoj temi (pri instalaciji crysis3 nemožeš brzo raditi task switching, i sl.) meni se dešavalo nešto slično kada sam imao neispravan HDD.

Naizgled nepovezana rušenja komp-a mogu biti uzrokovana problemima s memorijom (neispravna ili nepravilno utaknuta).

Dakle, ako već nisi, ja bih prvo provjerio da li je sve dobro pospojeno (bez obzira na iskustvo ili godine bavljenja računalima, ne škodi provjeriti) s posebnim naglaskom na HDD i RAM.

Nakon toga memtest, pa očitati stanje HDD- preko nekog čitača SMART podataka.

Ako ovo gore prođe: Jedan test HDD-a nebi bilo zgorega napraviti (ako imaš dvije particije): prebacuj veliku fajlu (ili folder) sa jedne na drugu particiju.. nešto preko 20tak GB. Pokušaj upaliti browser ili neki program (word, excell ili sl) dok se to kopira i probaj nešto raditi. Promatraj u Task manageru performance tab i naravno gledaj kako se komp ponaša dok to radiš.

Uglavnom, teško je ubosti prstom i reći to je to, ako nema nekih konkretnih podataka ili nekog uzorka koji se stalno ponavlja.

Sretno

Ovim putem bi htio zahvalit svima na odgovorima.

Napravio sam memtest,testirao sam grafulju furmarkom,te sam takoder rastavio komp na sitni detaljcic i s mnogo paznje sam vratio to sve nazad,provjeravajuci svaki kabal za slucajnim fizickim ostecenjem te zamjenio pastu i 2 puta provjerio kako je to sve sjelo...startao sam komp,sve u redu. 

Za test harda sam koristio HDtune koji je prosao odlicno,nije bilo greske,ali ovo gore sto si ti naveo (test HDD-a prebacivanjem),taj test nije prosao dobro.Prilikom prebacivanja sam probao surfat,scroll-at chromom,klikat/otvarat  razno razne slike na desktopu ,pa cak sam poceo i pisat ovaj tekst usred prebacivanja,racunalo mi je laggalo,odnosno ponasalo se kao navedeni problem...
Ispostavlja se da je hard disk? 

EDIT: zaboravih napomenut da je proc prilikom toga bio na 3% iskoristivosti,a memorija na 1.93  

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 15:05 (kompfreak).
16 godina
neaktivan
kompfreak kaže...

Za test harda sam koristio HDtune koji je prosao odlicno,nije bilo greske,ali ovo gore sto si ti naveo (test HDD-a prebacivanjem),taj test nije prosao dobro.Prilikom prebacivanja sam probao surfat,scroll-at chromom,klikat/otvarat  razno razne slike na desktopu ,pa cak sam poceo i pisat ovaj tekst usred prebacivanja,racunalo mi je laggalo,odnosno ponasalo se kao navedeni problem...

EDIT: zaboravih napomenut da je proc prilikom toga bio na 3% iskoristivosti,a memorija na 1.93  

Ne nužno.. ali rekao bih da je veća vjerojatnost na problemu s HDD, nego recimo na SATA kontroleru. Ako imaš neki noviji driver za chipset, probaj prvo to instalirati (ako nema kod proizvođača matične, pogledaj kod proizvođača čipseta).

Imao sam do sada 2 slučaja da sam u dućanu kupio neispravni HDD, tako da nije nemoguće da je i tvoj neispravan. Ako imaš neki stari, probaj si klonirati C particiju i provjeriti da li je sve ok (možda ima i neki jednostavniji način provjere, ali mi ne pada trenutno na pamet).

Alternativno, ako nije HDD greška je na matičnoj.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina
neaktivan
Zura kaže...
kompfreak kaže...

Ne nužno.. ali rekao bih da je veća vjerojatnost na problemu s HDD, nego recimo na SATA kontroleru. Ako imaš neki noviji driver za chipset, probaj prvo to instalirati (ako nema kod proizvođača matične, pogledaj kod proizvođača čipseta).

Imao sam do sada 2 slučaja da sam u dućanu kupio neispravni HDD, tako da nije nemoguće da je i tvoj neispravan. Ako imaš neki stari, probaj si klonirati C particiju i provjeriti da li je sve ok (možda ima i neki jednostavniji način provjere, ali mi ne pada trenutno na pamet).

Alternativno, ako nije HDD greška je na matičnoj.

hmm,sumnjam da je neispravan HDD,probao sam s jednim drugim od 160gb doduse zelenim.Na njemu sam imao samo instaliran wind,instalirao sam potrebne drivere,na zalost radi isto,pokusat cu update-at bios i chipset,pa javim rezultat..

u meduvremenu,naveo sam u zakljucanoj temi temperature systema usred stekanja igre (u slucaju da nevidis,ponovno sam stavio sliku u prilog) pa mi molim te reci,dali mislis da su temp. previsoke?
U biosu mi navodi 20-30stupnjeva CPU-a,a komp danas nije bio forsiran 

16 godina
neaktivan
kompfreak kaže...

u meduvremenu,naveo sam u zakljucanoj temi temperature systema usred stekanja igre (u slucaju da nevidis,ponovno sam stavio sliku u prilog) pa mi molim te reci,dali mislis da su temp. previsoke?

pa meni izgledaju ok.. ali ne vjerujem da je temperatura problematična kad prebacuješ podatke sa diska.

Pada mi još samo na pamet da nije pod Power options podešeno da ti procesoru ne radi do maximuma.

Daj probaj napraviti još jedan HDD test prebacivanja fajli ali ovaj put nakon pokretanja kompa sa Linux liveCD-om. (Da izoliraš problem od utjecaja OS-a).

16 godina
kompfreak kaže...
godo kaže...

Vratio sam se na komp nakon 2h otprilike, radio je ali je ekran bio iskljucen(power save) ,inace,pomaknem mis upali se monitor, no ovaj put nije, probao sam tipkovnicu koristiti, provjerio sam kablove monitora i monitor, ali nije se upalio sve dok nisam prisilno restarto komp..to vec lagano prelazi u veci problem, takoder kad prebacim na monitoru refresh rate na 75hz, titra mi pomalo ekran...

Meni se isto ovo događa u zadnje vrijeme.

Kad upalim komp i digne se sustav odem npr na net odjednom se komp smrzne nestane slike na monitoru a komp radi ,ne pomaže ništa nego restart.

to mi se dogodi samo jednom poslije toga sve radi uredno i nema nikakvih rušenja.

Također mi se dogodi i ovo s power save isto ne pomaže ništ samo restart (također samo jedanput na dan).

Do sada je radio normalno a nakon instalacije drivera za gpu su se počele dešavat ove stvari.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 16:29 (Promatrač).
13 godina
Problem s novim PC-em

skinite hard disk sentinel pa vidite health i performance

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promatrač kaže...
...

Meni se isto ovo događa u zadnje vrijeme.

Kad upalim komp i digne se sustav odem npr na net odjednom se komp smrzne nestane slike na monitoru a komp radi ,ne pomaže ništa nego restart.

..).

Do sada je radio normalno a nakon instalacije drivera za gpu su se počele dešavat ove stvari.

Ovo je nesto drugo i uzrok je u gpu driverima. to imam i ja od kad sam na ati beta driveru (13.11). privremeno iskljuci u opcijama da ti monitor ide u sleep, dok to ne srede.

14 godina
neaktivan
Zura kaže...
kompfreak kaže...

pa meni izgledaju ok.. ali ne vjerujem da je temperatura problematična kad prebacuješ podatke sa diska.

Pada mi još samo na pamet da nije pod Power options podešeno da ti procesoru ne radi do maximuma.

Daj probaj napraviti još jedan HDD test prebacivanja fajli ali ovaj put nakon pokretanja kompa sa Linux liveCD-om. (Da izoliraš problem od utjecaja OS-a).

eo mene opet,nisam stigao na zalost prije radi osobnih stvari,no napravio sam gore navedeno i steka :( 
sve mi se vise cini da je hard,planiram dat cijeli komp na analizu,jer ja jednostavno ne pronalazim problem..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 19:22 (kompfreak).
11 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

evo ja već par dana čitam probleme s novim PC-om i nikako dokućim koji bi bio moj problem,pa reko da vama napišem poruku pa možda bi tko znao gdje bi bio problem..

naime,mijenjao sam komp prije par mjeseci,kompletnu konfiguraciju osim harda,pržilice i napajanja

ponekad mi se javi da mi jednostavno komp 'kasni' recimo u igrama,na desktopu,samo se zamrzne na sekundi ili dvije i onda opet počne normalno radit i jedno vrijeme nije i prije koji dan se to počelo pojavljivati dok sam bio na mozzili i zašteka na sekndu izgubim miša i onda opet je sve ok,al cursora od miša nema i dugo mu treba da se pojavi,dok se cursor pojavi opet se smrzne na par sekundi.Na računalu mi nije ništa upaljeno osim mozzile,temperature su niske i procesor jedva da radi,postotak je niski,ram nije opterećen i grafička je hladna,tako da stvarno nemam pojma zašto taj problem i od kuda,evo moje konfiguracije,pa možda vi znate što više o tome :

NOVE KOMPONENTE:

CPU: AMD Phenom II x4 945 BOX,s.AM3, 3.0 GHZ,8 MB cache,quad

Matična: ASUS M5A78L LE,AMD 760G/SB710, DDR3

RAM: PC-12800, 4GB, Corsair xms3,ddr3 1600MHZ

GPU: GTX 460 768MB

STARE KOMPONENTE:

Hard disc: WD caviar blue 500gb

Napajanje:Thermal master 420W

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 0:37 (Gremlin098).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

Testiraj hdd

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s novim PC-em

Izvadi graficku, malo produvaj slot i bocni je nazad. Ucini isto s ram memorijom, zna se desiti cesto i dosta ljudi se zali da ima nekad problema a kad to uradi sve im radi kako treba. Jednostavno ne legne sve u svoj slot. Cesto se desi da graficka ne *legne* kako treba ili se malo pomjeri.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice