Kompjutor mi zuji

poruka: 34
|
čitano: 6.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Imam problem.. Nije nužno veliki problem al me živcira. Znači kad palim komp užasno zuji! Kada se upali, odnosno kada se podigne do kraja, onda zujanje prestane. Kada radi ne zuji tako jako ali čujem neki mali zvuk. Komp mi je zadnji put bio na servisu prije 3 godine(ako ne i više) zbog napajanja i od tad nije otvaran. Inaće radi ko urica, brz je, ne smrzava se, sve 5... Jel moguće da je samo prljav ko sotona i da mu treba jedno kvalitetno čišćenje?

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 2 hvala 0
14 godina
Kompjutor mi zuji

bruncek

- Očisti prašinu i zamjeni termalnu pastu na procesoru i grafičkoj kartici.

- 3 godine je previše, čistit prašinu treba češće malo.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Hvala stari!{#}

Jel imaš neku pastu za preporučit il je to sve tu negdje? I na šta da pazim kod nanošenja?

0 0 hvala 0
14 godina
Kompjutor mi zuji

bruncek

- Termalnu pastu možeš uzet ovako nešto: 1, 2, 3.

- Promjena, prvo alkoholom ukloniš staru pastu s procesora i baze hladnjaka,

zatim nonosiš novu tako da naneseš količnu zrna riže na sredinu procesora,

zatim samo vratiš hladnjak natrag, on bude rasporedio pastu jednoliko po

procesoru.

- Ista stvar vrijedi i za grafičku karticu.

- Samo lagano i nećeš imati problema, možeš pogledat i koji video na youtube.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 21:49 (Valentin17).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Hvala puno! Sutra se bacam u čišćenje!{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

pazi na nogice ako je stock cooler,nemoj ga pritiskat dok ne budeš siguran da su sve 4 noge ušle u rupe...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Nisam kupio pastu danas tako da sam išao otvorit komp i očistit samo prašinu pa da vidim kako to izgleda i da li bu bilo pomaka.. Sve sam pažljivo radio, čistio s štapičima za uši i usisavačem. Pazio sam da nebudem pregrub.. Sada kad upalim komp on zuji jače nego prije!{#} Siguran sam da nisam ništa zmrdo, samo sam pažljivo očistio prašinu.. Budem sutra ako stignem uzeo tu pastu pa namazo..

0 0 hvala 0
17 godina
Kompjutor mi zuji

vjerovatno ti se pohabal lager na nekom ventilatoru pa ti to zuji. probaj osluhnut odkud dolazi taj zvuk

Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Zatvorio sam komp pa nemrem se približit dovoljno ventilatorima al mislim da je ipak iz grafičke. Znači ovaj "intel" ventilator je iznad i gore je manji zvuk nego na ovom ventilatoru ispod njega tako da mi se čini da je graf.. Sutra bum tu termalnu pastu stavio da vidim. Kako riješim lager?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kompjutor mi zuji

trebalo bi rastavit hladnjak onda i malo pocistit prasinu te ga podmazat ak je potrebno.

Ride or die, remember?
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Nisam ga rastavljo jer nisa imo tu pastu nego samsamo prašinu počistio. Budem ga ovih dana rastavio, malo s alkoholom počistio i stavio pastu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Evo da javim.. Odneso sam komp na servis da to oni pogledaju i stavio mi je novi vent na graficku i sad radi ko beba!:-) Cooler od maticne je rekao da radi dobro.

Cijena:besplatno! Slucajno je imo bas taj vent a iz nekog razloga mi ga nije mogo naplatit..

E sad da pitam.. Prije servisa taj vent od graficke je bio strasno vruc tako da je bilo jasno da on ne stima. Ali kada sam skinuo prpgram Specify(ako se ne varam tako se zove) u njemu je stajalo da je temp maticne 127 stupnjeva. I nakon servisa ta temp stoji,cim sam upalio komp,i ne mrda. Na dodir nista nije vruce,nema zvukova tak da mi nije jasno. Jel moguce da krivo ocitava?

0 1 hvala 0
14 godina
bruncek kaže...

Jel moguce da krivo ocitava?

- Moguće je.

17 godina

da imas negdje u kompu temperaturu od 127c vec ti se bi maticna/nekidrugio dio rastopio. tak da je krvo ocitavanje.

Ride or die, remember?
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

to je vjerojatno tmpin0 ili tmpin1 temperatura,ona može očitavat neki dio PC-a(procesor,nb,sb) ali u ovom slucaju je lazna i zanemari ju....

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Malo je predrastična temperature pošto nema nikakvih posljedica!{#}

Eto hvala svima na pomoći,dužan sam pivu!{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Pozdrav, imam također problem s brujanjem kompa. Naime kupio sam prije nekih godinu dana novi pc specifikacija: Amd Athlon fx 8350 osam jezgri 4.00 ghz sa grafom amd radeon hd 7800 series. Pošto se ne razumijem u napajanje i ostalo ne znam u čemu je problem, je li  u napajanju ili u fanu, komp nisam čistio, možda je i to problem iako mislim da je otpočetka zujio kod narednijih igrica i programa, može pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
mozda ti zuji vent na grafi prilikom igranja nekih zahtjevnih igara, to se meni dogada... A frend je imao slucaj nesnosnog zujanja zbog plastike ventilatora na napajanju. Problem je rijesio skinuvsi plastiku... Mozda se je nesto odtegnulo pa stvara vibracije, pogledaj i prouci. Z
14 godina
spartlanin kaže...

Pozdrav, imam također problem s brujanjem kompa. Naime kupio sam prije nekih godinu dana novi pc specifikacija: Amd Athlon fx 8350 osam jezgri 4.00 ghz sa grafom amd radeon hd 7800 series. Pošto se ne razumijem u napajanje i ostalo ne znam u čemu je problem, je li  u napajanju ili u fanu, komp nisam čistio, možda je i to problem iako mislim da je otpočetka zujio kod narednijih igrica i programa, može pomoć?

Prvo, Athlon FX8350 ne postoji, postoji AMD FX 8350. {#}

Kako kolega reče, utvrdi što točno bruji, svakako očisti prašinu detaljno, dobro je promjenit i termalnu pastu na procesoru.

Da li koristiš aftermarket hladnjak za hlađenje procesora? Koje kućište imaš? Točan model grafiče kartice? Model napajanja?

Otvori kućište i pogledaj.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 10:59 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Kompjutor mi zuji

Sorry što se nisam prije javio tek sam juče dobio internet od t-coma{#}. Otvorio sam i pogledao pc, nije bio naročito prašnjav, malo na ventu od grafe i proca, s tim da sam vidio da mi grafa ima dual vent, napajanje je corsair vs 550 http://www.corsair.com/en-us/vs-seriestm-vs550-550-watt-power-supply, igram sad far cry 3 i  dosta bruji nakon nekog vremena. I vidio sam da nemam nikakav hladnjak, je li to problem?

Edit: malo sam gledao, na netu dosta hvale coolermaster hyper 212 evo za moj proc, može li netko pogledati je li dobar i je li to najbolje rješenje? proc je amd fx-8350 osam jezgri 4.0 ghz socket: AM+3, matična Gigabyte 970A-UD3, to sam vidio cpu-z.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 14:53 (spartlanin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kompjutor mi zuji

spartlanin

Možeš si uzet CM Hyper 212 Evo za taj CPU, samo pazi da ti stane u kućište.

Inače možeš gledati i jeftniji LC CC 95.

Ovo što buči je vjerojatno loši AMD stock hladnjak.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

2 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

spartlanin

Možeš si uzet CM Hyper 212 Evo za taj CPU, samo pazi da ti stane u kućište.

Inače možeš gledati i jeftniji LC CC 95.

Ovo što buči je vjerojatno loši AMD stock hladnjak.

Ok, ali što je bolje dugoročnije i moše li taj lc jer moj socket je am3+ a ne am3? Nakon toga mi kom neće više zujati? I mogu li sam nekako ugraditi taj hladnjak?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 23:02 (spartlanin).
9 godina
neaktivan
Pozz, imam problem očistio sam komp od prašine i sada kada ga ponovno pokušam upaliti čuje se malo duže "beep" i računalo bruji, prvi put je bilo prikazano pokretanje Windowsa na ekranu zatim nestalo kada sam opet pokušao samo se čuje ponavljanje zvuka i brujanje..

0 0 hvala 0
16 godina
Filip99 kaže...
Pozz, imam problem očistio sam komp od prašine i sada kada ga ponovno pokušam upaliti čuje se malo duže "beep" i računalo bruji, prvi put je bilo prikazano pokretanje Windowsa na ekranu zatim nestalo kada sam opet pokušao samo se čuje ponavljanje zvuka i brujanje..

Napravi kratki zvučni ili video isječak, pa ga priloži da čujemo. Kad uđe u windowse prestane ili uopće ne ulazi?

Za zahvalu klikni na Hvala
9 godina
neaktivan
Ne uđe, prvi put je bilo samo prikazano očitavanje Windowsa pa odjednom se isključuilo a sada neće ni da to prikaže, znači samo brujanje i "beep".
16 godina
Kompjutor mi zuji

Najvjerojatnije hard disk, provjeri jeli sve dobro uštekano, da nisi koji kabel pomaknu ili nedovoljno uštekao. Znači ugasi računalo, pa priključke hard diska ponovno uštekaj, i provjeri , jeli seve dobro sjelo, memorija, grafika. Jedan dugi beep, koja je matična?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 13:05 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ne znam koja je ali je starije računalo.
9 godina
neaktivan
Beep traje oko 4-5 s ali neprestano dok je got u struji samo se ponavlja
16 godina
Kompjutor mi zuji

Memorija nije dobro utisnuta, izvadi memorijske module, pa ih ponovno vrati i dobro utisni na oba kraja. Ali što bruji, možeš li poslušat, odakle dolazi zvuk brujanja, možda neki ventilator.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 13:26 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Je li to ovo?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice