Komp ne pali

poruka: 6
|
čitano: 769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp ne pali

Pozdrav ljudovi.

Prije nego što počnem prčkat po kompu zamolio bih vas za mišljenje ili savjet oko čega bi mogao još pripazit.

Ovako znači komp je radio prije par dana ali se čudnim slučajem usred noći upalio. Skup s njime i printer. Ugasili smo komp i nakon 2 dana smo ga išli koristiti i nije više htjeo upalit. Nisam obraćao pažnju ali dan prije mi ethernet lampica na routeru nije svjetlila. I na kraju kad smo skužili da ne radi komp onda smo povezali zašto lampica ne radi. E sad pitanje je što bi moglo uzrokovat da komp se nemože upalit? Napajanje možda?

No ima još jedna caka. Monitor je uštekan u kučište da nobiva napon. Ne u produžni kabel. A kod ištekavanje iz struje izvana kad sam prenosio komp sam osjetio da je napajanje toplo (ne vruče). Kao da je u funkciji.

Konfiguracija je ako to išta znači (prastara konfiguracija je):

Matična: VT8366-8233

AMD Duron (462) 1200 mhz

DDR 512 mb

Grafička Nvidia 128 mb

Seagate 3,5'' 20 gb  (Broj pokretanja 4270 puta)

Koliko mi je u glavi ima 250 wata napajanje.

Ja znam da je komp više manje smeće. Ali za potrebe koje mi cura koristi njoj je savršen bio do zadnjeg vremena kad je sporo radio.

Trenutno nije u financijskoj situaciji da kupuje drugi.

Tako da svaka ideja gdje da pogledam će bit dobro došla.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 14:41 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Komp ne pali

Ako se uopce ne pali onda je moguce da je napajanje otislo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp ne pali

Komp uopče ne pali na tipku. mrtvo. Ali mi zanimljivo to što je toplo sa gornje strane kučište (gdje je napajanje). A nikakvi miris se nije osjetio kad je pregorilo.

14 godina
neaktivan
Komp ne pali

Može lock na temu. Riješio sam problem. Nekim čudom je nakon nošenja i ponovog uštekavanja u struju komp proradio. Izgleda lažna uzbuna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Komp ne pali
Da to se zna desiti kada u Napajanju naglo nestane struje , samo trebas par puta ustekati Strujni Kabal , i to je to. Inace drago mi je da je problem rijesen.
13 godina
Komp ne pali

Može li netko pojasniti ( od električara elektroničara ljudi elektro struke ) kako i zašto se to može dogoditi  ? Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice