Poslovni plan - izrada softwera

poruka: 7
|
čitano: 4.242
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Evo pošto imam obrt koja se inace bavi prodajom računalne opreme, pa sam se prijavio na ovaj investicijski kredit, pa bih trebao poslovni plan za izradu nekakvog softwera. Pa ako ima netko da je voljan odradit sve za neki honorar, ili ako imate kakve primjere da cisto mogu vidjet kako i sta. Jer ovo mi je prvi put da tako radim. Hvala unaprijed.

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Poslovni plan - izrada softwera
sashab kaže...

Evo pošto imam obrt koja se inace bavi prodajom računalne opreme, pa sam se prijavio na ovaj investicijski kredit, pa bih trebao poslovni plan za izradu nekakvog softwera. Pa ako ima netko da je voljan odradit sve za neki honorar, ili ako imate kakve primjere da cisto mogu vidjet kako i sta. Jer ovo mi je prvi put da tako radim. Hvala unaprijed.

bez ljutnje, ali to ti je jako ozbiljan i kompleksan i zahtjevan posao.

tesko da ce ti netko to ovako odraditi. puno je toga sta se treba napisati, sloziti, puno tablica i proracuna odraditi, dosta financija je u igri,...

ali ako nades onda sretno sa kreditom!

15 godina
protjeran

Pa zato kazem da sam voljan platit, jer danas sam bio u firmi  jednoj pa mi traze oko 2000kn odmah, prije nego uopce vidimo hoce li to proci za kredit a trenutno bas i nemam.

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- to mora napraviti firma, ne 'dečko iz susjedstva'.

- tražena cifra je jedna od nižih za koju znam... jer nitko neće raditi ponudu-plan, posao od par sati do par dana. U idealnom slučaju ti se taj iznos prizna u cjenu projekta.

- ali, većinom ljudi 'samo' traže papire, kasnije ništa od posla. Znaju oni to...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 22:51 (ihush).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Poslovni plan - izrada softwera
sashab kaže...

Pa zato kazem da sam voljan platit, jer danas sam bio u firmi  jednoj pa mi traze oko 2000kn odmah, prije nego uopce vidimo hoce li to proci za kredit a trenutno bas i nemam.

Izrada manjeg poslovnog plana je oko 5000 kn, ali to je prosjecna cijena. Raspon je slican kao i kad pitas za izradu nekog manjeg weba. Od besplatno do 20-30.000 kn.

http://avast.software.hr
16 godina
neaktivan

Izrada poslovnog ili investicijskog plana zahtjeva puno vremena i priprema da bi sam plan bio ispravno napisani, jer svaki poslovni plan ima svoju formu, izgled koji se može razlikovati ovisnosti o svrsi same investicije, za koga je namijenjen itd. Znam kako se ispravno piše poslovni plan, jer sam upravo sada radio jedan takav investicijski plan za investiranje u poljoprivredu i mogu reći da za jedan poslovni plan potrebno je do od jednog do dva mjeseca da se napravi kako treba, potrebno je prikupiti se potrebne podatke vezane za investiciju, tržište samu svrhu poslovnog plana, potrebno je provesti izračune i proračune, napraviti grafikone itd. Ako se ne snalaziš sa takvim potrebnim računovodstvenim i financijskim znanjima moj savjet je da se ipak javiš nekom tko to razumije i radi (računovodstveni servisi, specijalizirane tvrtke za investiciju.). Cijena investicijskih planova nije mala radi toga što su i sama predavanja i seminari vezani za ispravno stvaranje poslovnih planova izrazito skupa, pa si neke tvrtke ta predavanja i seminare ne mogu priuštiti. Kako idemo prema EU investicijski ili poslovni planovi će biti sve potrebniji i traženiji. (Svrha investicijskog plana ili projekta je pokazati uspješnost poslovanja određenog poduzeća u planiranom vijeku trajanja investicije, koristi ti se za donošenje odluke o isplativosti ulaganja. Stoga je izradu poslovnog plana provjeriti provjerenim tvrtkama za izradu poslovnih planova).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Hvala svima na savjetima i pomoci, ipak sam dao kolegi odvjetniku koji ce mi to srediti i napraviti.