Usisavači. O da, USISIVAČI :) izdvojena tema

poruka: 375
|
čitano: 499.377
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Usisavači. O da, USISIVAČI :)
Ivan(4) kaže...
toma20 kaže...

kupio sam ovaj usisavac  prije nesto vise od godinu dana,sada jedva usisava dlake od psa...Ocistim filter i sve ostalo,mrvicu je bolje i onda nakon prvog tog usisavanja jedva vuce.

Ima li ista u ovom cijenovnom rangu 200e a da je ok? Prednost mi imaju usisavaci bez vrecice bas zbog dlaka psa lakse mi je za prazniti

Ovaj

Imamo ga kod kuće nekoliko godina. Veoma jako vuče i ima nastavak sa rotirajućom četkom koji odlično skuplja dlake (od ljubimaca imam suprugu ). Mana je što se dlake obmotavaju o tu rotirajuću četku, pa ih s vremena na vreme makazicama isečemo i tako skinemo (nije neophodno posle svakog čišćenja).

Prilično sam siguran i da smo ga tada našli na nekoj black friday akciji pa je bio i povoljniji nego tu, no svakako se uklapa u budžet koji si naveo. 

EDIT: Ipak nije taj. Izgledaju identično, oznaka modela je gotovo ista, no ovaj ima znatno nižu deklarisanu snagu. Moguće da je u pitanju efikasniji EU model, ovaj naš ima deklarisanu potrošnju od 2300W i snagu usisavanja od 350W.

Sere mi se kad vidim ovakve jedinice... za potrošnju da, ali šta je snaga usisavanja u W? Kao ona "mjera jedinice" za snagu aktivnih zvučnika nekad davno... ne sjećam se kako se zvaše... al napucavali su W u tisućama

12 godina
matecro007 kaže...

Miele c3 , vrecice filteri aliex. Miran 10 god. 

original sa alija?

16 godina
Usisavači. O da, USISIVAČI :)

Da trebam zicni model - def ovaj.

Znaci radi godinama svaki dan, nevjerojatno tih i vuce u pm. 

Zbog tisine bi rekao da ne vuce Bog zna kaj, al ima snage napretek.

Vrlo robusna izrada.

Truth in engineering.
4 godine
Usisavači. O da, USISIVAČI :)

Nekakva preporuka za štapni usisavac 3in1

3 mjeseca
Većini ljudi se ne da zezati s vrećicama pa modeli bez vrećice ispadne bolji izbor.
12 godina
roby27 kaže...
matecro007 kaže...

Miele c3 , vrecice filteri aliex. Miran 10 god. 

original sa alija?

Nije org, da li je potrebno biti original?

13 godina
Napokon uzeo štapni, bosch unlimited 7, pa evo prvi utisci:

Za sada sam jako zadovoljan. Stan 40 kvadrata, ne potrošim ni trećinu baterije na "auto" modu. Dovoljno je jak usis i kupi sve, uz napomenu da su mi svuda ili pločice ili parket. Ne znam kako bi se ponašao na tepihu sa ovom glavnom četkom ali recimo auto sam isto jako lijepo usisao s ovim kraćim nastavcima, tu opet ni trećina baterije nije otišla a stvarno sam ga detaljno prošao. Pražnjenje posude i čišćenje filtera je dosta jednostavno, dvije minute posla.
Ovo svjetlo na četki je top, nekad me čak i malo nervira jer pod izgleda čisto dok ne priđeš sa četkom tj svjetlom 🤣

Što se kvalitete izrade tiče, sasvim solidno, jedino mi ovi gumbi za odvajanje od usisavača na nastavcima izgledaju malo jadno ali vrijeme će pokazati koliko su dobri ili loši.
I drugi "minus" je što u pakiranju ne dolaze vijci za montažu stalka na zid, to mi je malo čudno ali ok nije neki trošak, a i ja sam ga montirao na bočnu stranu police pa mi nebi bili od koristi.

Kao što sam prije napisao, super mi je što koristi ove standardne 18v baterije od boscha pa uvijek mogu kupiti dodatnu/novu/jaču ili brzi punjač.

Platio sam ga 255€ s tim da bosch ima akciju do proljeća i vraća 50e nazad za određene modele tako da me zapravo ispadne 200€. Isto tako nakon registracije proizvoda se dobije 10 godina jamstva na motor, iako mislim da za 10 godina nijedna plastika na njemu više neće biti čitava ali dobro 😁

2 mjeseca
Odlično @darkborg to je najbolja kupovina tko treba aku uređaje ili aku alate .
Znači sad imaš doživotni usisavač i kad baterija smanji kapacitet samo novu kupiš ili čak duplu pa ako imaš puno posla samo zamijeniš bateriju, a Bosh će uvijek to proizvoditi . I ako trebaš bilo koji alat ( bušilicu , brusilicu, fen, ..., kuhinjske alate sve ide na istu bateriju i znatno uštediš kombinirajući istu bateriju za više uređaja.

A opet si bolje prošao nego oni što kupe štapni aku usisivač neke druge marke jer većinom imaju slabiju bateriju od 14V , i ne mogu za ništa drugo koristiti tu bateriju i pitanje je dali se može kupiti druga baterija kad smanji kapacitet za koju godinu, a podsjetnik da je sama baterija skuplja od usisavača.

Već sam pisao , imam sličan "aku sustav" od makite . Znači dvije Makita baterije isto 18V, i kombiniram ih kod aku usisavača , aku kosilice, aku dvije bušilice i planiram još ponešto kupiti .

https://www.makita.ca/index2.php?event=lxt

ili

https://www.bosch-professional.com/dk/da/18v-cordless-system/

Tko usisiva tepihe i tepisone a želi aku štapni usisavač predlažem da gledaju jače baterije 36V, teško da će dobro usisati sa 14 ili 18V usisivačem.
16 godina

Kao sto sam napisao u jednom prethodnom postu imam Rowenta stapni usisavac. !4,4 V pise na njemu. I tapison u sobi na kojem pas (njemacki ovcar) lezi, valja se, igra. Znaci dlake se znaju solidno uvuci u tapison. I usisavac ne da ocisti dobro nego odlicno ali ipak se mora malo jace pritisniti da cetka bolje pokupi dlake i treba vise puta preci preko jednog mjesta da budes sigurniji. Ali nemam nista protiv ovakvih postova (savjeta) :) Ako, kada, ovaj krepa mozda se odlucim za Bosch.

2 mjeseca
Također ne treba misliti da baterija iste marke od isto volta (npr. 18V ) ako ima više Ah da će biti jača, neće biti jača nego će samo duže trajati a moguće da će biti slabija. Za provjeru koja je jača treba malo proučiti.

Npr. Makita ima u seriji LXT 18V baterije od 1.5Ah, 2Ah, 3, 4, 5 i 6Ah. I baterija od 4Ah daje najjaču vršnu snagu, što je za usisivanje jako bitno pa makar to bilo 5-10% razlike, dok 5Ah je nešto slabija ali duže radi pa je nekakav best buy koji ljudi najviše kupuju (dok bih ja uvijek išao na 4Ah da bude najjača).
https://www.reddit.com/r/Makita/comments/110p7nt/makita_18v_batteries_breakdown/
12 godina

treba reci da baterije od plavog boscha ne mogu ici na njihove kucne 18V štapne jer se razlikuju utori, to je samo kompatibilno sa zelenom linijom baterija i alata

makita LXT baterije su svijet za sebe, koriste sony baterije u njima tako da su vjerojatno najbolje baterije za uloženi novac

https://postimg.cc/BtHVn5gG

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 4:38 (roby27).
2 mjeseca
https://www.miele.hr/category/1022153/vrecica-za-prasinu-i-filtar

Uvijek će ih biti za kupiti , miele ne mijenja često proizvode.

Naravno da ne mora biti original ali sigurno je original bolji .
13 godina
...
Sve da i imam,otkud mi
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 12:03 (ZdravkoZ).
13 godina
Koristio sam Bosch Series 2. 18 V. oko tri godine i umjesto da ga bacim rastavio sam ga ima četiri Samsung baterije 18650.Naručit ću nove i opet staviti u pogon.
Sve da i imam,otkud mi
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 12:04 (ZdravkoZ).
12 godina
Sirotanovic kaže...
https://www.miele.hr/category/1022153/vrecica-za-prasinu-i-filtar

Uvijek će ih biti za kupiti , miele ne mijenja često proizvode.

Naravno da ne mora biti original ali sigurno je original bolji .

mora biti original zbog filtracije motora inace ode pa pa kad se zapraši, imas na stranim forumima iskustva korisnika sa zamjenskim vrećicama

trenutno tko je u DE ovo je odlična ponuda

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/204417281_-gn-xxl-pack-hyclean-pure-12498250-miele.html

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice