Frižider slabo radi - Hisense

poruka: 9
|
čitano: 625
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav...

imam Hisense kombinirani no frost frižider (gore hladnjak, dole ledenica) - model RB406N4AC2, star 6 godina - neki dan smo skužili da nam se otopila hrana u ledenici, a i da gornji hladnjak slabije radi (ili imamo placebo)...

ventilator u ledenici radi, nema skupljenog leda iza plastičnog panela zadnje unutarnje strane gdje je odvod prema kompresoru - u hladnjaku slična situacija...

kompresor kao da se upali svakih x-minuta (cca 15-20), radi 15ak sekundi, klikne i stane...

ne znam jel u nekom releju kompresora problem (njih vidim da nije teško zamijeniti) ili je sam kompresor dao svoje...

gara naravno istekla prije godinu dana :D

svaki savjet dobrodošao (kao i savjet za neki sličan novi - do 59.5 cm širine i 64cm dubine, visina nebitna - do 500-600€, ili samo preporuka koje marke gledati)

2 godine

može biti više toga od termostata pa do kompresora...

moj savjet:

https://hr.hisense.com/hisense-podrska/servisni-centri

16 godina

Hisense hladnjak.....Plizzzzz... Pa to ako radi 5 godina je super. Baci ga i kupi novi.. Koji? Koji daje najveću garanciju i koji je cjenovno najbolji. Končar izbjegavaj(smeće teško), kod drugih nećeš pogriješiti. Imam Samsung već 7 godina i još radi ko vurica. 

12 godina

i kupili na kraju Samsunga danas predvečer :) neki 600+ eura manji no frost model (jbg. limitiran prostor za išta veće\šire\dublje)

svejedno me zanima kaj uzrokuje tak nešto... al vidim da može bit više toga...

ovo za garu - jbg. znam, ak potraje 5 godina u današnje vrijeme -dobro je, tak i za TV računam...

6 godina
Re: Frižider slabo radi - Hisense
60nine kaže...

ovo za garu - jbg. znam, ak potraje 5 godina u današnje vrijeme -dobro je, tak i za TV računam...

Uvijek je s garancijom tako. Ja sam uzeo lg freezer, doduse tu u Irskoj, 10 godina garancija, ali opet se tih 10 godina odnosi samo na compressor (na ostalo je nesto manje), ali...

Kupis sto daje vecu garanciju i to je to. I pomolis se. Kupio samsung vesmasinu, svira melodije, ima i AI, hrpetinu programa, sve zbog sto garancije, ali, ako je odvod prenisko ili, nedaj Boze da ne moze centrirati centfrigufu (jedna teza stvar koja se napuni vodom u unutra i mucak), jer kao stedi struju, raditi ce satima... . A najradije bi kupio nesto od prije 30ak godina, jer je to bilo neunistivo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:40 (SamoPitam3).
16 godina

Imao sam Gorenje (davno nije slovensko), od 2016. Ovo proljeće ga promijeno, jer nije htio iskopčavati. U stvari, granica na kojoj je iskopčavao bila je sve bliža nuli, dok nije došao do stadija da ni na minimumu više nije htio iskopčavati. Rekao sam, probati zamijeniti termostat je jedino u šta se isplati investirati, nakon toga opet isto! Dakle, najvjerojatnije istekao plin. Nakon toga, po novi.

Magična granica od 7-8 godina je ionako probijena...

Sjećam se malih četvrtastih Obodina, imovina naših baka i djedova. 30-40 godina, neuništivo!                

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
12 godina
SamoPitam3 kaže...

Uvijek je s garancijom tako. Ja sam uzeo lg freezer, doduse tu u Irskoj, 10 godina garancija, ali opet se tih 10 godina odnosi samo na compressor (na ostalo je nesto manje), ali...

Kupis sto daje vecu garanciju i to je to. I pomolis se. Kupio samsung vesmasinu, svira melodije, ima i AI, hrpetinu programa, sve zbog sto garancije, ali, ako je odvod prenisko ili, nedaj Boze da ne moze centrirati centfrigufu (jedna teza stvar koja se napuni vodom u unutra i mucak), jer kao stedi struju, raditi ce satima... . A najradije bi kupio nesto od prije 30ak godina, jer je to bilo neunistivo.

a da, slažem se...

evo mi imamo perilicu posuđa Gorenje, stara je jedno 16-17 godina - dan danas pere kao nova, nema nikakve kerefeke moderne - par gumba, glavni dial i 4 ledice :)

bila 2 puta na kratkom servisu, od kojih je zadnji put prije 5 godina promjenjena pumpa i od tad nikad problema - uz redovno održavanje i čišćenje

imamo i Samsung vešmašinu isto jedno 12ak godina - radi ko urica, možda mrvu bučnija nego nekad - bila je prije nešto godina bacala onaj famozni error za manjak vode (E4?) s kojim sam razbijao glavu dok nisam slučajno naletio na video nekog Francuza koji je imao sličan problem sve dok nije izvadio onu kutiju za omekšivač, rastavio je i komplet počistio od kamenca - kad sam to napravio, mašina je doslovno prodisala :) žena bila presretna...

uglavnom, bumo vidjeli kak će se ovaj Samsung ponašati kad stigne

ps: za ovaj Hisense sam se nadao da će ipak raditi malo dulje jer je, ako se ne varam, bio iz serije dok još nisu preuzeli Gorenje (taman negdje nakon naše kupovine su počeli iste sklapat u Sloveniji, or so i think)

čak imam feeling da kvar na njemu i nije neki veći, vrlo vjerojatno u rangu 20ak € neki relej/senzor, ali jednostavno nemam vremena ni živaca čekati zamjenski dio (koji nije skup na Aliju), a kamoli se zezati sa servisima dok smo bez jedne od ključnih stvari u kućanstvu...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:32 (60nine).
2 godine
60nine kaže...
SamoPitam3 kaže...

a da, slažem se...

evo mi imamo perilicu posuđa Gorenje, stara je jedno 16-17 godina - dan danas pere kao nova, nema nikakve kerefeke moderne - par gumba, glavni dial i 4 ledice :)

bila 2 puta na kratkom servisu, od kojih je zadnji put prije 5 godina promjenjena pumpa i od tad nikad problema - uz redovno održavanje i čišćenje

imamo i Samsung vešmašinu isto jedno 12ak godina - radi ko urica, možda mrvu bučnija nego nekad - bila je prije nešto godina bacala onaj famozni error za manjak vode (E4?) s kojim sam razbijao glavu dok nisam slučajno naletio na video nekog Francuza koji je imao sličan problem sve dok nije izvadio onu kutiju za omekšivač, rastavio je i komplet počistio od kamenca - kad sam to napravio, mašina je doslovno prodisala :) žena bila presretna...

ps: za ovaj Hisense sam se nadao da će ipak raditi malo dulje jer je, ako se ne varam, bio iz serije dok još nisu preuzeli Gorenje (taman negdje nakon naše kupovine su počeli iste sklapat u Sloveniji, or so i think)

čak imam feeling da kvar na njemu i nije neki veći, vrlo vjerojatno u rangu 20ak € neki relej/senzor, ali jednostavno nemam vremena ni živaca čekati zamjenski dio (koji nije skup na Aliju), a kamoli se zezati sa servisima dok smo bez jedne od ključnih stvari u kućanstvu...

radoznalosti radi možeš probati sljedeće (nakon svake točke provjeri ima li promjene u radu):

1. isključiti ga iz struje na pola sata

2. provjeriti je li sve čisto oko motora, usisati prašinu i slično

3. odvrnuti termostat na max.

12 godina
millennial kaže...
60nine kaže...
SamoPitam3 kaže...

a da, slažem se...

radoznalosti radi možeš probati sljedeće (nakon svake točke provjeri ima li promjene u radu):

1. isključiti ga iz struje na pola sata

2. provjeriti je li sve čisto oko motora, usisati prašinu i slično

3. odvrnuti termostat na max.

1. to znam, probao isti dan te "reset" korake...

2. čist je bio ko suza (čak smo se začudili koliko malo prašine je bilo ispod i iza njega kad smo ga izvukli iz niše, a taj dio kuhinje gdje stoji friđ smo čistili detaljnije zadnji put prije godinu i pol kad smo krečili)

3. termostat je onaj poludigitalni s rasponom od 2 do 8 stupnja (hladnjak) - bio sam ga stavio na 2 stupnja, nije bilo promjene (ledenica nema zasebnu regulaciju osim paljenja opcije za brzo zamrzavanje koju sam isto probao bez rezultata)

velim, uzeli smo već novi (tj. stiže u srijedu), a ovaj ide na otpad ili poznaniku mehaničaru za dijelove, ak bude zainteresiran...

no, hvala svejedno :)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:40 (60nine).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice