Primera División - 2014/15

poruka: 70
|
čitano: 22.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Primera Division - 2014/15

Ova tema je otvorena jer od ove sezone će priličan broj hrvatskih igrača igrati u primeri. Vjerovatno nikad nismo toliko igrača imali u Španjolskoj i to u većim klubovima s važnijim ulogama i zbog tog će biti jako zanimljivo pratiti ovu ligu, pa ovdje možemo svi zajedno komentirati njihove igre tokom nove sezone.

 

 

Službeno potvrđeni igrači Primere u sezoni 2014/2015:

 

 

Moguće je da će se još netko preseliti u Španjolsku, čak se spominjao Dario Srna no to je samo novinarsko predviđanje bilo.

 

Klubovi u Primeri koji će se natjecati ove sezone:

 

********************

1 Almería
2 Athletic Bilbao
3 Atlético Madrid
4 Barcelona
5 Celta Vigo
6 Córdoba
7 Deportivo La Coruña   
8 Eibar
9 Elche
10 Espanyol
11 Getafe
12 Granada
13 Levante
14 Málaga
15 Rayo Vallecano
16 Real Madrid
17 Real Sociedad
18 Sevilla
19 Valencia
20 Villarreal

********************

 

Klubovi koji su ispali iz Primere u Segundu i koje nećemo gledati ove sezone su: Osasuna, Real Valladolid i Real Betis

Klubovi koji su prešli iz Segunde u Primeru i koje ćemo gledati ove sezone su: Eibar, Deportivo i Cordoba

 

Klubovi koji će se natjecati u ligi prvaka su: Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, i Athletic Bilbao (play-off runda)

Klubovi koji će se natjecati u europskoj ligi su: Sevilla, Villareal (play-off runda) i Real Socieadad (3. pretkolo)

 

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Atletico, prošlosezonski osvajač lige i finalist lige prvaka, nositi s najvećim rivalima nakon što je otišlo par ključnih igrača (Curtois, Costa, Felipe Luis...), no dovedeni su novi igrači i ne sumnjam u to da će ih Cholo posložiti i ove godine usaditi im borilački mentalitet i opasno zaprijetiti u igri za naslove. Novi napadač koji mijenja Diega Costu i koji će imati veliku odgovornost za Atleticove uspjehe u novoj sezoni je naš Mario Mandžukić.

 

Barcelona je u procesu remonta, dovode veliki broj novih igrača, nikad u povijesti nisu toliko u jednoj sezoni potrošili na transfere. Kako će funkcionirati momčad pod novim trenerom Luisom Enriqueom, ponajviše strašan napadački trojac Neymar, Suarez i Messi, a od ove sezone u srcu momčadi (vezni red) će igrati i naš Ivan Rakitić, koji je prošle sezone osvojio europsku ligu sa Sevillom, u paru s Iniestom.

 

U Barceloni B će igrati i već sada bivši Dinamov igrač Alen Halilović koji mislim u ugovoru ima klauzulu da mora dobiti i određeni broj minuta u prvoj momčadi. U prijateljskoj utakmici protiv Recreativa je odigrao jedno poluvrijeme i zadivio španjolske medije svojom igrom.

 

Real Madrid, osvajač prošlosezonske lige prvaka i kupa kralja također ima zanimljive transfere u ovom prijelaznom roku, za sada je najveća novost Toni Kroos koji je došao iz Bayerna. Što će biti s golmanima, Di Mariom i Khedirom, još se ne zna službeno, kao ni to da li će Ancelotti mijenjati dobitnu 4-3-3 formaciju da bi se prilagodio novim igračima. Kako god bude naš Luka Modrić će gotovo sigurno igrati, zbog toga jer je bio jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Real Madrida prošle sezone i bio je ključan u osvajanju lige prvaka.

 

Uz glavna tri kluba u Španjolskoj moći ćemo pratit Sammirov Getafe kojeg je spasio od ispadanja izborivši penal pred kraj utakmice, došao je u klub u zimskom prijelaznom roku na početku godine, zbog nedostatka kondicije je odigrao svega par utakmica od kojih valja spomenuti onu protiv Barcelone kada je iznenadio svojim driblinzima. Ove sezone možda dobije svoje mjesto u prvih 11.

 

Mario Pašalić je prešao u Chelsea u ovom prijelaznom roku i odmah su ga poslali na posudbu u Elche, klub koji je prošle sezone bio također na rubu ispadanja u drugu ligu. Da li će zaraditi mjesto u prvoj postavi to ostaje za vidjeti.

 

 

Što se tiče stadiona San Mames, stadion Athletic Bilbaoa je prošle sezone bio ~2/3 završen što se moglo vidjeti i na utakmici (ako ste pratili La ligu) cijela tribina je falila, sada su radovi pri kraju

Novi stadion Atletico Madrida se trenutno radi, ne znam kada će biti gotov no sigurno ne skoro:

 

 

Liga počinje 23.08.2014

Liga završava 23.05.2015

 

Raspored utakmica će se saznati uskoro, a prije toga prva veća utakmica je UEFA Supercup 12.08.2014 u Cardiffu između Španjolskih klubova Real Madrida i oslabljene Seville.

 

 

 

Nadam se da će tema procvast jer vidim da dosta forumaša prati Primeru i da neće biti previše spamma i okršaja fanova Barcelone i Real Madrida.

 

Jedna prigodna {#}

 

 

_____________________
Informacije preuzete sa:

1. http://www.tsmplug.com/football/la-liga/fixtures/

2. http://www.hrsport.net/sportnetklub/Tema.aspx?fID=1&tID=243262

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 21:05 (Hyperion).
10 godina
neaktivan
offline
Primera División - 2014/15

Svaka čast na trudu.

Real prvak...

 

11 godina
neaktivan
offline
Re: Primera División - 2014/15

Bit ce ovo zanimljivo za nase igrace At.Madrid, Barca i Real imaju svaki po hrvata koji ce igrat u prvih 11(nadam se da ce raketa nac mjestu prvih 11 od barce).

 

Sta se tice transfera, Kros je stigoa u real a kako vidim i james je na putu odnosno 99% je rijeseno.  S druge strane barca je dovela suareza i sigurno ima js nekog u planu, al sve u svemu ceka nas zanimljiva sezona :)

Gas Guzzlers Extreme na Steamu!
13 godina
offline
Primera División - 2014/15
Svaka čast na trudu :)

I nadam se da će se pisati o svim klubovima i drugim utakmicama, ne samo Barca i Madrid. Primera kao liga je stvarno prejaka da bi se pisalo samo o Barci i Realu, baš vrhunski nogomet se igra.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
offline
Primera División - 2014/15

Nepotrebna tema...

15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Mislio sam da se priča o drugim klubovima, igračima, sudcima, utakmicama i vijestima svede ovdje, a u temama Reala i Barcelone nek se raspravlja o detaljima tih klubova, sad koliko će ova tema pustiti korijenje vidjet ćemo.

 

Prvi put u povijesti klub Eibar ulazi u Primeru nakon što bili prvi u Segundi A prošle sezone, međutim suočili su se s jednim financijskim problemom. Prema zakonu, temeljni kapital svakog kluba u Primeri mora iznositi 25% prosjeka troškova, uključujući amortizacije, svih klubova i društava koji se natječu u tom natjecanju i pri tom se ne računaju prva dva (Barcelona i Real ofc) i zadnja dva kluba da bi se dobila nekakva ravnoteža pri računanju, ili kraće trebaju imati kapital u iznosu od €2.1 mil., a Eibar je tada imao €422 253.

 

Uglavnom trebali su skupiti oko 1.72 milijuna eura u par mjeseci da bi ostvarili dugogodišnji san igranja u Primeri. U Tweetu prije 6 dana je pisalo: "Eibar needs 3.100€ in 9 days to reach the necessary amount to play in the Primera", što znači da su uspjeli skupiti novce u roku i da će zaigrati u Primeri.

 

Detaljnije (na hrvatskom)

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 22:10 (Hyperion).
13 godina
offline
Primera División - 2014/15

Ajd pratiti ću temu, iako pretpostavljam čega će tu najviše biti. :P

 

Bilo kako bilo, bit će baš zanimljivih okršaja u Primeri za nas Hrvate. Neki dan sam pročitao da se još netko od naših spominje u kontekstu španjolskih klubova, ali nema šanse da se sad sjetim. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
neaktivan
offline
Primera División - 2014/15

Još će zanimljivija liga biti pošto ima dosta Hrvata u njoj.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
11 godina
neaktivan
offline
Re: Primera División - 2014/15

Di je HRT sad da odkupi primeru kao sta su bili premjer ligu ?

Gas Guzzlers Extreme na Steamu!
13 godina
offline
Primera División - 2014/15

Lol, pa nemaju para za HNL, di će za Primeru.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
offline
Primera División - 2014/15
Obzirom na ukupnost sudjelovanja toliko hrvata u Primeri, i to U najjačim klubovima, ja sam nedavno istu preimenovao u Croatamera, a što se neminovno i događa, kazao tko god što hoće. Još samo da njihova igra bude na visokom, najvišem nivou, pad a povuku još nekolicinu hrvata u ovu ligu, kud veće sreće I zadovoljstva!!
ATJ Lučko
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Supercopa de Espana će se održati 19 i 22.08 (dvije utakmice) između Atletico Madrida i Real Madrida, zbog superkupa odgodit će im se prva utakmica Španjolske lige na najranije 25.08. (3 dana odmora minimalno)

 

 

 

Prošle godine su igrali Barcelona i Atletico Madrid, rezultat je bio 1:1 u prvoj utakmici te 0:0 u drugoj utakmici, a Barcelona je pobjedila zbog pravila pogotka u gostima koje vrijedi i u Ligi Prvaka.

 

U ovim utakmicama ćemo najvjerovatnije po prvi puta ove sezone gledati sukob dvojice Hrvata, Madžukića (Atletico Madrid) i Modrića (Real Madrid).

 

Izvor

 

 

BTW: Cristiano Ronaldo neće igrati UEFA Supercup zbog sanacije ozljede, to bi mogla biti prava prilika za debi Jamesa Rodrigueza koji će potpisati za Real Madrid danas popodne.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 13:11 (Hyperion).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Jučer sam igrao wot pa nisam stigao ništa napisat.

 

Mandžukić debitirao za Atletico Madrid, ali igrao je samo tridesetak minuta i za malo zabio gol, utakmica je završila minimalnom pobjedom Atletica protiv Numancije. Predsjednik Atletica ga je pohvalio rekavši da je za njega on najbolji centarfor na svijetu. - Index, Goal.com

 

Danas u 20h će biti njegovo predstavljanje na Vincente Calderonu. - 24sata

 

 

Pašalić debitirao za Elche. 24sata

 

Modrić, odnedavno najskuplji središnji vezni na svijetu te 9. igrač ukupno po transfermarketu, se priključio ekipi Real Madrida u Miamiu gdje za 2 dana igraju protiv Intera iz Milana. - Goal.com 1, Goal.com 2

 

Rakitić se priključio treninzima na Camp Nou. SN

 

 

Polako započinje nova sezona {#}

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 11:01 (Hyperion).
12 godina
neaktivan
offline
Primera División - 2014/15

Na linku mozete pratiti uzivo izvlacenje parova za novu sezonu:

 

http://www.marca.com/multimedia/directo/emision3.html

15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Cijeli raspored Primere 2014/15

 

Kola u kojima se sukobljavaju klubovi gdje igraju naši nogometaši.

 

1. kolo (23 - 24.08.2014)

Barcelona - Elche

 

3. kolo (13-14.09.2014)

Real Madrid - Atletico Madrid

 

5. kolo (23-25.09.2014)

Real Madrid - Elche

 

9. kolo (25-26.10.2014)

Real Madrid - Barcelona

Getafe - Atletico Madrid

 

11. kolo (8-9.11.2014)

Getafe - Elche

 

14. kolo (6-7.12.2014)

Elche - Atletico Madrid

 

15. kolo (13-14.12.2014)

Getafe - Barcelona

 

18. kolo (10-11.01.2015)

Barcelona - Atletico Madrid

 

19. kolo (17-18.01.2015)

Getafe - Real Madrid

 

20. kolo (24-25.01.2015)

Elche - Barcelona

 

22. kolo (7-8.02.2015)

Atletico Madrid - Real Madrid

 

24. kolo (21-22.02.2015)

Elche - Real Madrid

 

28. kolo (21-22.03.2015)

Barcelona - Real Madrid

Atletico Madrid - Getafe

 

30. kolo (7-9.04.2015)

Elche - Getafe

 

33. kolo (25-26.04.2015)

Atletico Madrid - Elche

 

34. kolo (28-30.04.2015)

Barcelona - Getafe

 

37. kolo (16.-17.05.2015)

Atletico Madrid - Barcelona

 

38. kolo (23-24.05.2015)

Real Madrid - Getafe

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 22:00 (Hyperion).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Mandžukić predstavljen na Vincente Calderonu

Fortune favours the brave
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Mario Pašalić je zabio jedini gol (gif gola) za Elche u utakmici protiv Alcoyana koja je završila rezultatom 1:1, ali Elche je na kraju pobjedio na penale.

 

Pašalić je zabio gol u 60. minuti, te je zamijenjen u 72.

 

Link

 

U ponoćnoj (po našem vremenu) utakmici Real Madrida i Intera nisu igrali ni Modrić ni Kovačić, a završila je rezultatom 1:1 i pobjedom Intera na penale.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 22:50 (Hyperion).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Poznata satnica španjolskog superkupa; u borbu za prvi trofej dvije će momčadi krenuti 19. kolovoza utakmicom u 23 sata na Santiago Bernabeuu,  a uzvrat će se igrati 22. kolovoza u 22.30 sati na Vicente Calderonu.

 

Link

 

 

Fortune favours the brave
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Večeras u 21h se igra prijateljska između Atletico Madrida i Galatasaray-a. Mandžkuć bi trebao biti u prvom sastavu, očekivanja od njega su sigurno velika, čak i ja očekujem njegov gol.

 

Očekivani sastavi:
Atletico Madrid: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Tiago, Mario - Gabi - Arda, Koke, Mandžukić

Galatasaray: Muslera - Alex Telles, Semih Kaya, Chedjou, Veysel - Selcuk Inan, Melo - Olcan Adin, Emre, Ambrabat - Burak

 

Source

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 14:31 (Hyperion).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Sammir odigrao za Getafe 76 minuta u pobjedi od 3:1 nad Cagliarijem, sudjelovao je kod treće pogotka.

 

Pašalić je ušao u drugom poluvremenu i pobijedio sa svojim klubom Elcheom 2:1 Raju Casablancu.

 

Link

Fortune favours the brave
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Mandžukić zabio iz penala za Atletico Madrid u pobjedi 5:1 protiv Wolfsburga.

 

Više

Fortune favours the brave
13 godina
neaktivan
offline
Primera División - 2014/15

{#}

 

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
14 godina
offline
Primera División - 2014/15
 Nikola Kalinić mogao bi uskoro zaigrati u dresu Deportiva iz La Corune
13 godina
offline
Re: Primera División - 2014/15
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 15:18 (alen4430).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Mario Jelavić, bivši igrač hajduka, potpisao za Atletico Madrid!

 

Link

Fortune favours the brave
13 godina
offline
Re: Primera División - 2014/15

http://www.clubatleticodemadrid.com/postpartidos/atletico-de-madrid-real-madrid-22-08-2014-00-00 Prekrasan pogodak super Marija... Po meni požrtvovna igra napadača, trudi se..{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
13 godina
offline
Primera División - 2014/15

Jedna informacija, ako ste registrirani na PSK, možete gledati besplatno video prijenose svih utakmica La Lige ove sezone.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2014 3:24 (antimadridista).
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Sutra u 21h igraju Elche i Barcelona, priča se po medijima da bi trebao startati Pašalić u veznom redu za Elche, a za Barcelonu će nadam se zaigrati Rakitić sudeći po prijateljskim utakmicama i tome da ga Enrique preferira.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 15:29 (Hyperion).
13 godina
offline
Primera División - 2014/15

Možda čak i pogledam malo, zanima me kako igra Rakitić. Al nije baš Elche neki protivnik pa je teško procijeniti koliko je Barca bolja.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
offline
Primera División - 2014/15

Sammir zabio gol za Getafe, ali su izgubili 3:1 na kraju.

 

 

Rakitić asistirao za 2:0, u pobjedi Barcelone nad Pašalićevim Elche-om koja je završila 3:0

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 23:08 (Hyperion).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice