Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.764
|
čitano: 4.111.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Krellac kaže...

Opet ponavljam, ni to rješenje nije najpravednije baš zbog slučaja kojeg sam naveo. Možeš voziti najbolje na svitu, držat se asfalta i onda naleti torpedo tipa Verstappen i isključi te iz trke. On nastavi, dobije ne znam deset sekundi, a ti plačeš ukopan.

pa ako si toliko dobar,tih par naleta tog i slicnih divljaka ces prezivit :D

...potpis nije potreban...
14 godina
rampart kaže...

Onda jednostvano ovako...

Ako izguras vozaca van staze tako da on zaglavi u pijesku, dobijes crnu zastavu i za tebe enma bodova u toj utrci. Ako si ga izgurao tako da je taj krug izgubio 10 sekundi, dobijas 10+ na kraju utrke ili stop and go....

Poanta je da se vozac kazni maksimalno moguce proporcionalno steti koju je drugome ucinio..

A kako će McKaren u tom slučaju provesti Papaya rules?

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
17 godina
Krellac kaže...

Opet ponavljam, ni to rješenje nije najpravednije baš zbog slučaja kojeg sam naveo. Možeš voziti najbolje na svitu, držat se asfalta i onda naleti torpedo tipa Verstappen i isključi te iz trke. On nastavi, dobije ne znam deset sekundi, a ti plačeš ukopan.

A ako mu se ne skloniš kad se 2-3 puta slupa neće više tako ulijetati a ne glupo pravilo ko je ispred krivina je njegova... I onda pogledaš nekadašnje trke kad su skoro cijeli krug vozili uporedo i utrkivali se ko će koga obići, a sad ko je 2 cm ispred ode naširoko da drugi nema mjesta na stazi jer "on ima pravo" i zato i nema pravog utrkivanja a ni obilaženja kad eto ima pravo izgurat van ako je ispred. E, kad bi se na to gledalo kao trkaći incident kad se slupa u krivini više bi se pazilo kako se vozi i bilo bi više akcije na stazi a ne da se voze vlakići jer ako ne obiđeš sa DRSom na ravnini ili uletiš kasnim kočenjem da si u krivini ispred nema ništa od akcije. Ta njihova pravila i asfalt oko staze da možeš ići široko van staze su uništili utrkivanje.

12 mjeseci
Po meni bi utrkivanje bilo još rijeđe kad bi se uveo šljunak jer bi tada imali manje pretjecanja u krivini. Vozači bi manje riskirali kako ne bi završili u šljunku, a pretjecanje bi se svelo uglavnom na ravninu pri DRS-u. Mislim da bi se morala raščistit i pojednostavnit pravila krivine i puno strože kažnjavat prekršitelje.
17 godina
Krellac kaže...
Po meni bi utrkivanje bilo još rijeđe kad bi se uveo šljunak jer bi tada imali manje pretjecanja u krivini. Vozači bi manje riskirali kako ne bi završili u šljunku, a pretjecanje bi se svelo uglavnom na ravninu pri DRS-u. Mislim da bi se morala raščistit i pojednostavnit pravila krivine i puno strože kažnjavat prekršitelje.

Ali ako ih pustiš "nek se guraju ako su blesavi" bilo bi i preticanja u krivini jer ako nema kud pobjeć bilo bi u početku više sudara, ali isto tako ne bi bilo više "ja sam naprijed nek se ovaj sklanja a ja idem kao da nema nikog drugog na stazi" jer ovakva današnja pravila u krivinama omogućuju samo ako uletiš kao "banzaiiii" pa ono uletio si kasnim kočenjem naprijed pa nek ti se svi sklanjaju sa puta cijela staza je tvoja. Kako su se prije obilazili... jbg, ako su bolidi sad preveliki ili ih propiši da se smanje ili proširi staze :) al daj im da se utrkuju a ne samo prigovarat ko je kako prošo krivinu.

12 mjeseci
Kutak za ljubitelje Formule 1

Krivine su rak rana današnje F1 što zbog nedorečenih propisa, što zbog veličine bolida. Kad bi pri ovakvom stanju stvari i ovakvim vozačima koji takve propise zloupotrebljavaju, stavili šljunak malo bi ih završilo trku u ranim fazama primjene. Poslije bi smanjili doživljaj što bi vodilo k izbjegavanju rizika u krivinama. 

9 godina
Max i sluzbeno na endurance-u.

Kakva ikona, ima li trenutak u njegovom zivotu a da nije vezan za automobilizam
14 godina

Max je ikona automobilizma, bilo live ili virtualno, živi za utrkivanjem i zato će uvijek od mene imati MAX poštovanje.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
17 godina

Gledanje posljedica također nije dobro za pravedno suđenje. Onda za iste poteze imaš različite kazne. Luđak može imati isti modus operandi, ali netko se pomakne više, a netko mu se pomakne manje u stranu.

Budimo realni da je teško u kaosu napraviti pošteno suđenje. Ovisi o temperamentu vozača, sreći-nesreći, ponekad o povijesti vozača i kako ga suci gledaju... 

9 godina
Ne samo to
Nego je na kvalifikacijama postavio 6 vrijeme klase, sa 130konja slabijom masinom.

Svasta
14 godina
Nije loše za rookija :)

I eno Nurburgring mora napraviti dodatne tribine i razmjestiti 50k ljudi koje očekuju.
Tek toliko što ljudi misle o njemu i što znači automobilizmu i utrkivanju.
GOAT
You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2025 15:22 (sudy_freak).
14 godina
Eno FIA nakon rasprava sa Sainzom maknula 2 penalty pointa koja su mu dali

A koja ekipa hahah
12 mjeseci

GOAT?!

14 godina
Krellac kaže...

GOAT?!

Provokacija :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice