Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.811
|
čitano: 4.153.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Valentin17 kaže...
Đapa club kaže...

Nadam se da ovi iz Lotusa imaju barem malo zdravog razuma, a ovaj Massa malo dostojanstva da prestane kenjati i prizna sam sebi da nije više za bolid.

- Ne mora biti, možda mu promjena sredine pomogne i počne voziti bolje.

Imao je vremena dokazivati brzinu i sada bi bilo uredu da se makne ili neka vozi za neku lošiju ekipu. Lotus će puno više napraviti ako uzme Hulkenberga i ostavi Grosjeana. Massa je propali slučaj, a oni koji mu vjeruju su rođeni optimisti..

17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Prava je šteta što i Rob Smedley odlazi iz Ferrarija, bilo bi zanimljivo slušati team radio između njega i Kimija.

Kimi je izgleda tražio i dobio (navodno potvrdio LdM) Andrea Stellu za svog trkaćeg inženjera.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
17 godina
Globo iz Brazila tvrdi da je Massa u pregovorima s Lotusom i, wait for it, McLarenom (!?)
Sori za dp
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 13:44 (redrum781).
15 godina

Massa i Lotus su savršeni par trenutno.

Lotus nema love, i ne zna se kad će i koliko imat. I onda ta kompetitivnost koju imaju jako lako nestane. Tako da Lotus je trenutno, po tome, prilično nesigurna destinacija, i vjerujem da se vozači, bilo koji, baš i ne trgaju za ići tamo, jer nitko baš ne voli da mu se ne plati.

A s druge strane, Massi je to savršeno mjesto, jer, vrlo vjerojatno ga nitko drugi od top momčadi neće, u slabije se njemu baš izgleda neda, pa mu je Lotus, sa svojim problemima nekako dosta lijepa opcija.

E sad...moglo bi se dogodit i da Lotus riješi svoje probleme, i da Massa, promjenom sredine, riješi svoje probleme (koji su očito samo psihološki) i ponovno postane vrlo vrlo brz vozač, kao što je znao biti.

A s druge strane, moglo bi se dogoditi i da Lotus još dublje zaglibi, a Massa nastavi kao i do sad, i tada neće biti sreće ni za koga.

Što se tiče samog Masse, meni nije jasno zašto su ga tako dugo držali u Ferrariu, tako dugo nekoga čekat u profesionalnom sportu na toj razini, nije baš najbolji potez, pogotovo kad ti na vrata kucaju talentirani mladići.

Ali tako je kako je. Pa isto kao što u nogometu isti igrači znaju poletit nakon promjene trenera, ili kluba itd, tako se može dogoditi i Massi. Drugo okruženje, drukčija radna atmosfera, drukčiji pristup, i možda i on opet uključi turbo u guzici.

A možda i ne.

Bilo kako bilo 2014 sezona će biti vrlo vrlo zanimljiva, i ima jako puno stvari kojima ću pratit tijek sa velikom zainteresiranošću.

14 godina
redrum781 kaže...

Kimi je izgleda tražio i dobio (navodno potvrdio LdM) Andrea Stellu za svog trkaćeg inženjera.

Odakle ti ovo?

Mislim da je Stelli puno bolje čavrljati s Alonsom na talijasnkom i meni dizati živce kad slušam njihov radio.

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
17 godina

Ma ulovio sam to na nekom od f1 portala, ne sjećam se kojem. Ako nađem stavit ću link.

Ali obzirom da i Mark Slade (njegov inženjer u Lotusu) stiže u Ferrari možda je to samo glasina

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 19:43 (redrum781).
15 godina
speedy56 kaže...
redrum781 kaže...

Odakle ti ovo?

Mislim da je Stelli puno bolje čavrljati s Alonsom na talijasnkom i meni dizati živce kad slušam njihov radio.

Slažem se s ovom izjavom tvojom svakako, tako da se ni meni ne čini to baš vjerojatno...OSIM...ako je LdM odlučio još malo pokazivat Alonsu tko je tu stvarno gazda, i šta se smije govoriti u javnost a što ne.

Tako da taj slučaj bi lako mogao bit, pogotovo što mislim da ta promjena nebi nikome baš puno dobroga donijela, pa poznavajući talijane, vjerojatno su je onda baš i napravili...

14 godina
neaktivan

Razumijem situaciju oko Lotusa i razumijem da je Massi to najbolji izbor(naravno). No Lotus je već dvije godine vrlo ambiciozna ekipa i nekako se snalaze, a ako to žele i ostati, Massa i nije neki kalibar da ispuni kapacitet bolida. No ako Lotus misli uzeti Hulkenberga i držati Massu kao drugog vozača u tome ne vidim ništa loše. Naravno pitanje je koliko je to realan ishod, no Grosjean nije stabilan svezi svoga mjesta pa nije za neostvarit. Makar je što se mene tiče Grosjean bolji vozač od Masse, baš kao i Hulk, barem u ovom trenutku. Isto tako sumnjam da će Massa pronači ono što mu je falilo, a ako i pronađe to je i dalje nedvoljno i ima boljih riješenja na gridu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 21:23 (Đapa club).
14 godina
odjavljen

Otvorio se Massa sad kad zna da odlazi. Rekao je da misli da će se Ferrari morati jako potruditi oko Alonso-a i Raikkonena da se oni ne bi počeli prepirati i jedan drugome podmetati. S obzirom da je bio kolega obojici, valjda zna nešto više o njima. Uz to rekao je da s obzirom da više od druge sezone ne vozi za Ferrari, do kraja sezone vozi napadački i više neće pomagati Alonsu. Ako je to istina onda ćemo imati prilike vidjeti koliko je ostalo onog "starog" Masse u njemu. S obzirom da je Ferrariu važniji konstruktorski poredak od vozačevog, ne vjerujem da će na ikoji način hendikepirati Massu pod uvjetom da ne izazove direktan sudar s Alonsom.

17 godina

Da, Massa postao bahat: http://m.gpupdate.net/en/f1-news/300387/massa-i-will-no-longer-race-for-alonso/

U Lotusu ne manjka humora:

15 godina
formula1live kaže...

Otvorio se Massa sad kad zna da odlazi. Rekao je da misli da će se Ferrari morati jako potruditi oko Alonso-a i Raikkonena da se oni ne bi počeli prepirati i jedan drugome podmetati. S obzirom da je bio kolega obojici, valjda zna nešto više o njima. Uz to rekao je da s obzirom da više od druge sezone ne vozi za Ferrari, do kraja sezone vozi napadački i više neće pomagati Alonsu. Ako je to istina onda ćemo imati prilike vidjeti koliko je ostalo onog "starog" Masse u njemu. S obzirom da je Ferrariu važniji konstruktorski poredak od vozačevog, ne vjerujem da će na ikoji način hendikepirati Massu pod uvjetom da ne izazove direktan sudar s Alonsom.

Da...Massa se neće više utrkivati za Alonsa...zanimljivo sročeno, jer je ustvari Massa vrlo vrlo loš vodonoša u zadnje vrijeme, jedino što je pomogao Alonsu je možda neko olakšano pretjecanje koje mu je pustio. Inače nit je nekog od suparnika osjetno kočio, nit je nekome bodove otkinuo, ništa konkretno nije napravio. I to već neko vrijeme.

Tako da Massa se ni do sad nije utrkivao za Alonsa. Tj možda je imao namjeru, ali definitivno nije baš bilo bodovnog efekta.

17 godina

Istina. Ali sad će sigurno procvjetat.

Iskreno, nadam se da će ga promjena momčadi probuditi iz "kome" u koju je upao nakon onog nesretnog udarca u glavu.

14 godina
neaktivan

Ja navijam da će Hulkenbeg u Lotus, Massa je imao dovoljno prilika, nek ode u Sauber i nek se bori

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
17 godina

Felipe:

Interesantno je da iz McLarena još šute o vozačima za 2014, makar imaju opciju aktivacije ugovora sa Checom i Buttonom za iduću sezonu. Jon Neale iz McL veli da još ima vremena i da je ovo doba godine za pregovore. Tvrdi da im kontinuitet vozačke postave nije bitan za povratničku sezonu sa Hondom od 2015. Pretpostavljam i da će novi glavni sponzor kojeg tek trebaju objaviti, imati određene prohtjeve glede vozača.

17 godina
neaktivan

Massa će izgleda postat lajavac kao i njegov sunarodnjak koji je dobio nogu iz Ferrarija. Puno priče a rezultati nešto kao i HAC-ova statistika cesta u Hr - puno rupa i ništavila.

---

Još malo pa Singapur.

Pirelli potvrdio alokaciju guma za slijedeće tri utrke:

• Koreja – Medium/Supersoft
  • Japan – Hard/Medium
  • Indija – Medium/Soft

Btw, jedan od ljepših poteza Masse u Singapuru prošle godine(fino je uhvatio bolid)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina

F1-IVO

- A čovjek se nadao da bude i dalje ostao u Ferrariju, sad je i ta nada raspršena i sada ga zaboli ona stvar za Ferrari i Alonsa.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
17 godina

To Massino preseravanje i lajanje mi je totalno off... Netreba mu to!

Nakon osam godina u Ferrariju sa time da zadnje tri, četiri godine ima par bjleskova za razliku od odličnih 2007 i posebno 2008 sada se puhat i lajat... Nula bodova!

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
17 godina
moderator
Valentin17 kaže...

- Prijatelji, držimo fige da se postigne nekakav dogovor i da možemo pratit kako se spada utrke i uživat u najboljem oktanskom sportu na svijetu.{#}

http://www.gp1.hr/jos-uvijek-ima-nade-za-prijenose-f1-u-hrvatskoj/

na njhovom forumu sam naletio na ovaj post:

F1: Hrvatska sve više gubi TV prava, SPTV je raskinula ugovor sa Kreator grupom.

Citiramo izjavu SPTV-a:

“VEZANO ZA UPITE OKO PRIJENOSA F1: Sportska televizija je s vlasnikom prava za Hrvatsku, tvrtkom Kreator, raskinula ugovor jer Kreator od kad je preuzeo na sebe proizvodnju emisije i prijenosa, u svojem studiju u Jastrebarskom, nije SPTVu isporučio kvalitetan signal. Čak dapače, Kreator grupa nam je umjesto tzv čiste trase prijenosa poslala signal druge TV kuće, čime su prekršili ugovor, a nas doveli u situaciju da se opravdavamo, ni krivi ni dužni. Raskidom ugovora oštetili smo naše gledatelje, ali nikako drukčije nismo mogli postupiti, jer bismo nastavkom suradnje s Kreatorom riskirali ogromne financijske kazne.”

...
16 godina

znate kako se kaže pas koji laje ne grize {#}

jbga sad mu je samo to ostalo, triba vidit kako će

odradit do kraja ovo on, a i tim..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
17 godina
neaktivan

Davno sam pročitao da je FOM jako rigorozan kad su prava za tv prijenos u pitanju i da su kazne rigorozne ako se ugovor ne ispoštuje.

Moglo bi Repiću bit veselo. F1 je prevelik zalogaj.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina
F1-IVO kaže...

Davno sam pročitao da je FOM jako rigorozan kad su prava za tv prijenos u pitanju i da su kazne rigorozne ako se ugovor ne ispoštuje.

Moglo bi Repiću bit veselo. F1 je prevelik zalogaj.

Meni osobno je žao da nema više prijenosa iako postoje i više nego adekvatne (čitaj: bolje) zamjene u streamovima, slovenskoj televiziji (gdje prenos radi Milan Ališić / slovenska verzija Blažička) ili ORF televiziji (gdje sukomentira Wurtz). Kvaliteta slike na SLO i ORF je super tako da tko lovi neka isproba.

Nadam se da dečke iz Kreatora ne čekaju neki gadni penali, iako sumnjam (ako postoji osnova) da će se izvući. Trebali su biti otvoreni i izaći u javnost sa pravim informacijama, a ne se sramotiti sa  240p kvalitetom slike bez tona. Vjerujem da su već nakon 15 sekundi tih prijenosa poslani SMS-ove od strane najpoznatijeg F1 SMS majstora {#}

You should never underestimate the predictability of stupidity
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 12:59 (Zero2).
17 godina

Button je Skyju potvrdio da je rješio ugovor sa McLarenom za 2014.

16 godina
redrum781 kaže...

Button je Skyju potvrdio da je rješio ugovor sa McLarenom za 2014.

ja san pomislia da će i on u penziju, a onda je perez siguran..

bar znamo ko vozi za mcl 2014

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
17 godina
neaktivan

Oglasio se i uvijek dežurni kritičar:

http://www.grandprix.com/ns/ns26333.html

Već sam pomislio da je uz tamburanje zaboravio na F1 ali izgleda da nje:)

15 godina
neaktivan

Smatram da je potez Ferrarija da vrati Kimija nazad u tim genijalan. Praktično, na stazi će imati dva tima, koji će se prvenstveno boriti protiv Red Bulla bez bojazni da će Kimi i Alonso napraviti neku glupost na stazi. Kada su DiMontezemola pitali zašto nije doveo Vettel-a odgovorio je da ne želi dva pijetla u kokošinjcu! {#}

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Smatram da je potez Ferrarija da vrati Kimija nazad u tim genijalan. Praktično, na stazi će imati dva tima, koji će se prvenstveno boriti protiv Red Bulla bez bojazni da će Kimi i Alonso napraviti neku glupost na stazi. Kada su DiMontezemola pitali zašto nije doveo Vettel-a odgovorio je da ne želi dva pijetla u kokošinjcu! {#}

A Vettel nije toliko glup da ode iz pobjedničke momčadi + Newey je as u rukavu. Monte se previše bahati što se odražava na rezultat.

Da je stari Enzo živ mislim da bi mu odvalio takvu šamarčinu da bi feder u glavu Masse izgledao kao ozlijeda uzrokovana nepažljivim rukovanjem limenkom Red bulla.

15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

A Vettel nije toliko glup da ode iz pobjedničke momčadi + Newey je as u rukavu. Monte se previše bahati što se odražava na rezultat.

Da je stari Enzo živ mislim da bi mu odvalio takvu šamarčinu da bi feder u glavu Masse izgledao kao ozlijeda uzrokovana nepažljivim rukovanjem limenkom Red bulla.

{#}{#}

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
neaktivan

Činjenica je da Red Bull ako želi Vettel-u može poklopiti svaku ponudu Ferarija. Kimi je dobroj formi i sigurno neće natjerati Alonsa da plače i da ga blokira u boksu. Bilo kako bilo sljedeća sezona će biti veoma zanimljiva. Dugo nismo vidjeli ovako nešto, još od vremena kada su za McLaren vozili Lauda i Prost!!!

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Činjenica je da Red Bull ako želi Vettel-u može poklopiti svaku ponudu Ferarija. Kimi je dobroj formi i sigurno neće natjerati Alonsa da plače i da ga blokira u boksu. Bilo kako bilo sljedeća sezona će biti veoma zanimljiva. Dugo nismo vidjeli ovako nešto, još od vremena kada su za McLaren vozili Lauda i Prost!!!

Imam osjećaj da će sezona biti bolesno dobra. Bilo bi mi nekako najdraže da jake momčadi na početku ne dovedu konkurentan bolid, već da se postepeno poboljšavaju prema kraju sezone i onda borba za vrh zadnjih par utrka. Koje bi to borbe bile između Vettela, Hamiltona, Alonsa, Raikkonena, Rosberga i možda Masse ukoliko ga dopadne dobar bolid. Uffff

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
phoenix2003 kaže...

Samo da im ne završi kao Prost i Senna :-D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice