Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.786
|
čitano: 4.116.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Što se tiče prenosa ,sve je OK, ali komentatori su malo preozbiljni, pogotovo Jergović. Dijaković možda nekima nije sjeo, ali meni ljepše zvuči njegov glas (kojega se sijećam još iz djetinjstva), a i ne zamjeram mu kad nešto krivo kaže.

Fali mi Blažičko, jer se on cijeli uživi i tu atmosferu prenese na gledatelja.

17 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
bodija kaže...

Što se tiče prenosa ,sve je OK, ali komentatori su malo preozbiljni, pogotovo Jergović. Dijaković možda nekima nije sjeo, ali meni ljepše zvuči njegov glas (kojega se sijećam još iz djetinjstva), a i ne zamjeram mu kad nešto krivo kaže.

Fali mi Blažičko, jer se on cijeli uživi i tu atmosferu prenese na gledatelja.

Meni je prejako bilo kad je Dijakovic rekao da neciji (nemogu se sjetit ciji) trkaci inzenjer govori engleski sa francuskim naglaskom i onda: "Cini se da nece biti listen very carefully, i shall say this only once".{#} A kad nekada fula, nije mu za zamjerit. A Jergovic sa svojim podacima pruzi odlican uvid u stanje na stazi, u timovima itd.

Ali NeT-u je ovo prva realizacija F1 prijenosa (ako to nije i njihov prvi prijenos nekog sportskog dogadjaja uopce), pa sam sa prikazanim i vise nego zadovoljan. Pogotovo jer ne mogu vise svapski slusat, bilo da se radi o Sky Sportu, RTL-u, SF-u ili ORF-u. Ostale lokalne televizije nikada nisam gledao, ali cisto sumnjam da mogu bolje pripremiti prijenos od NeT-a.

Vjerujem da nam svima nedostaju i Novak i Blazicko. Nista ne sprjecava NeT da angazira i Novaka, jer nije vezan za HRT, a mogli bi i Blazicka s obzirom na koje niske grane HRT pada{#}, pa da se to fino smontira kao na BBC gdje Jake Humphrey vodi treninge i kvalifikacije, a postoji zaseban dvojac koji komentira samo utrku.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 23:53 (Pudge).
17 godina

MA komentatori su super, ali bi im dobrodošao još jedan as, koji će pričati gluposti, onako neki "frontman", jer ova dvojica su ipak igrači iz pozadine.

Jergović za sad radi izvrstan posao, jer ovaj komentator se baš ne snalazi, često zna šutiti i po 4-5minuta, a kad se pojavi, počne govoriti stvari koje je Jergović reako prije par minuta.

I neka ima često krivo izgovara, ali meni ne smeta, više mi je smiješno, jer Jergoviću je nekako neugodno ispravit ga, pa to kaže onako, sa strane xĐ

Vjerujem da će se oni za 2-3 trke uigrati, i da će mu Djakoviću Jergović održati sad predavanja o imenima sa grida{#}

I da, hoću neku bolju tetu u studio, npr onu sa Automotiva (Doris Vrečko) ili neku sličnu{#}

15 godina

Lorena Nosić bi bila idealna. Ona vozika rally u slobodno vrijeme {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
Mr. Fugitive kaže...

Lorena Nosić bi bila idealna. Ona vozika rally u slobodno vrijeme {#}

AHA mislim da ima sve specifikacije i kvalifikacije za ovaj posao{#}{#}

17 godina

Jenan "brutala" od strane komentatora....

Kada je Jergović pred kraj rekao da režija izbaci posljednji blok reklama,a ovi nisu reagirali i tada nastupa Dijaković sa komentarom "Režija, faza 5" (tako nekako, a sve u vezi Vettelove komunikacije sa boksom i sličnom šprehom)... Fantastico {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 1:02 (doktor1).
17 godina
a onda velite kak su bili ozbiljni...
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
15 godina
protjeran
Tallahasee kaže...
dmanz kaže...

E svaka cast za odabir videa, Metallica rulz {#}Inace vise bi volio vidjet takvo utrkivanje, nego svaki k.... ima neko pravilo. Nek se vise ljudi utrkuju. Stvarno mi nije jasno zasto netko ne bi mogao obraniti poziciju promjenom smjera vise od jednom. Ak moze nek se brani cijelu trku, a ovaj iza ak ima skilla nek ga predje. Totalno bez veze.

Inace zasto je Webber isao cetri puta u box? Kaj on stvarno te gume tolko dere? Nije mi bas drag taj lik i radije bi gledao Kobayashija u Red Bullu.

naravno da se moze branit pozcija, svatko ima pravo na cetiri ili pet promjene pravca, sto je po meni sasvim ok, a ostalo se kaznjava, barem na papiru - kmici nije prvi put da izvodi tako nesto, trebao je on bit kaznjen vec davno prije.

nije bas da volim Alonsa al sam dodir je cisti trkaci incident, po meni on nije zasluzio kaznu - tipicna politicka odluka, malo jednima pa stoga malo i drugima.

Aliser kaže...

Primjetio sam glavnu manu kod Webbera - ne zna startat.

Ne pamtim kad je zadnji put on dobro startao,svaki je katastrofalan

covjek uopce nije imao KERS, neznam sta su ovi u domacem prijenosu prenjeli al na BBC-u su jos u uvodnoj emisji javili da Webber ima neke raspravu s glavnim tehnicarem jer nesto ne stima...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 14:30 (dado8).
17 godina

Šta se tiče ovih kazni za Nanda i Hemija..... TOTALNA, ALI TOTALNA GLUPOST!!!

Izmišljaju toplu vodu od pomičnih krilaca, kersa i slično da povećaju broj pretjecanja i onda nakon ovakve akcije oni kažnjavaju vozače. Pa ne kruže oni 30 km/h po stazi da bude sve čisto... Čovječe pa oni lete onuda i dođe do ovako malog kontakta i oni ih kažnjavaju. Pa nitko neće htjet pretjecat jer ako dotakne onog ispred moga bi biti kažnjen i popušit sve šta je napravio. Fantaziraju da je to prestrašno......

ššššš - možda su u šumi
15 godina

Trka meni ispunila sva očekivanja, bilo zanimljivo, uzbudljivo, dovoljno preticanja, boxeva itd itd.

Renaultu svaka čast (ovaj put Nicku, i baš šteta za Petrova), bravo HRT, jedan bolid je skoro pa odvozio cijelu utrku, to će im biti ogromna hrpa telemetrije za proučavanje i učenje o bolidu. Vettel standardno dobar ( nije mi baš drago, ali mali je stvarno dobar u tom bolidu, i dok sve radi, i kad uđe u probleme), apsolutno mi žao Webbera, da je KERS radio bio bi puno bolji start. Alosno opet loš start, ne znam što je ove sezone, ali i u Australiji je imao loš start. Tj nije njegov start bio loš, nego odabir putanje, da je odmah išao lijevo nebi morao puštati gas da se ne zabije u Webbera, pa nebi ni pozicije izgubio, ali sve t otraži i malo sreće, a on je za sad na startevima nema u ovoj sezoni. Button pak napravio čak i spektakularan posao i mislim da to nikako nisu očekivali u McLarenu, kao uostalom i Webber koji je morao ima strava jaku psihu za ući u ovu utrku bez KERS-a, pogotovo nakon onakve Australije, ali na kraju ispalo fenomenalno. Petrov je imao jedan pravi kaubojski trenutak, i baš je fantastično ono izgledalo. Ali šteta zbog rezultata.

Kad sam gledao incident Alonsa i Hamiltona - špomislio sam uf, kud baš oni dvoje, i mislim si Alonso je sam kriv, nema se tu šta reć, iako nije to za kaznu, po meni trkaći incident, ali onda si mislim, pa ipak možda je bar za neku manju kaznu, jer ako do sad nije naučio koliko mu je bolid dugačak i širok pa kad će onda, a opet s druge strane ne smiju to kažnjavati jer će se previše paziti, i onda gledam usporenu snimku i čujem u jednom momentu prije dodira fino se čulo da je jedan od njih otpustio gas! Alonso očito nije jer se onda nebi zabio...tako da mi nakon što sam još par puta pregledao snimku na BBC-u sve više izgleda da je Hamilton tu kriv. Ali opet nije i je za kaznu, takve stvari se ne smiju radit dok ti netko vozi na mjenjaču! Normalno je da će i najmanje otpuštanje gasa rezultirat sudarom, a to je bilo na mjestu gdje se ide flat out. Međutim s druge strane Hamilton je bio ispred i on može što god hoće, dok se ne kosi sa pravilima. Na kraju mislim da bez obzira tko bio kriv radi se i dalje o trkaćem incidentu. Jer nit je Alonso namjerno zaderao u njega, nije lud da si izgubi utrku zbog toga, nit je Hamilton toliko blesav da se dovede namjerno u situaciju da ga netko razbije. jednostavno kriva procjena i ajmo dalje.

EDIT: eh da, nakon utrke, dok sam čekao da počne konferencija za novinare, prebacio sam malo na naše lokalne, i mogu samo reć...ona voditeljica...WTF??? Jel ono neki android, humanoid, ili šta je ono, pa jel nisu imali neku normalnu ljudsku osobu koja zna micat mišiće lica, i normalno barem govorit ako već niš drugo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 13:32 (miki1981).
17 godina

Da i ja izdam svoje "priopćenje za javnost" povodom jučerašnje utrke.

Prije svega, čestitke Vettelu i Red Bullu koji su i ove godine napravili fantastičan posao. Za sada su neuhvatljivi i drugima će trebati dosta vremena da ih dostignu.

McLaren je definitivno najbolji izazivač Red Bulla. Imaju brz i konzistentan bolid koji, čini mi se, više "jede" gume u odnosu na Red Bull.

Ferrari mi je prilično misteriozan. Na treninzima budu solidni, a onda uprskaju kvalifikacije. Potom, očajno startaju utrku, al odjednom odnekud isplivaju i bore se za dobra mjesta. Na kraju, opet preokret... Nema ih na podiju!

Renault je definitivno napravio korak naprijed. Odlično čuvaju gume, najbolje startaju i na pravcu su neuhvatljivi (ili imaju jako efikasan KERS ili njihov motor nije tako nejak kao što govore). Da nije pogreške Petrova, zaslužili bi ocjenu odličan... Ovako su vrlo dobri! 

Sauber je momčad koja definitivno nije daleko od Renaulta i Ferrarija. Nedostaje im mrvica sreće i mogli bi imati fantastične rezultate. Da je odlični Perez imao više sreće, vjerojatno bi s oba bolida završili u bodovima. Ovako je Kobayashi zasluženo sedmi.

Mercedes mi je drugi najveći misterij. Niti su brzi na treninzima, niti kvalifikacijama, niti utrkama. Jednostavno, nema ih nigdje! Da nije bilo Kobayashija koji je u nekoliko navrata prelazio Schumachera, jučer ne bi ni vidjeli bolide Mercedesa u utrci. Ne čine mi se kao momčad koja je sposobna redovno osvajati bodove.

Force India je u skladu s očekivanjima. Tu su negdje na granici za osvajanje bodova, ali za to trebaju i puno sreće. Di Resta je ostavio odličan utisak i vjerujem da bi mogao preuzeti palicu prvog vozača od Adriana Sutila.

Što se ostalih tiče... Team Lotus je odvezao solidnu utrku. Lagano hvataju zaostatak za ostalima. Williams je jedno od većih razočaranja. Barrichello nije imao sreće s automobilom, a Maldonado još plaća danak neiskustvu. Virgin nije dostojan komentara, a veseli me što je HRT (gotovo) uspio završiti utrku (falilo je nekoliko krugova).

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
neaktivan

Evo i moje PR službe :)

Zabavna utrka, od Weberovog ajme lošeg starta pa do kraja. Kobayashi mi je bio zakon, F1 mora uvijek imati jednog Takumu, Sakuna kojima nitko nije rekao da im bolid ne valja pa pretječu "brže" od sebe.

Kazna za Alonsa i Hamiltona nepotrebna, sami su sebe dovoljno kaznili (osim što su oboje vjerojatno plakali preko radija tražeći kazne za ovog drugog, kao što uvijeke rade, Lewis blocked me!!!! Alonso hit me!!!, reći ći te mami) Meni je super vidjeti te vozače kojima je približavanje rivalu crvena krpa i pomračenje uma.

Mercedes {#}, ništa od njih. I naravno, Leteći Rus me malo uplašio, kad sam ga vidio kako sa strganim volanom i dalje pokušava upravljati, ali let mu je play of the day.

Za prvenstvo je odlično što RBR ipak ne dominira toliko da im nitko neće moći zaprijetiti, jedino što sam očekivao da će to u početku sezone biti Ferrari, a ne McL.

Eto, i ja sam htio ispasti pametan{#}.

iddqd
17 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/index-prvi-donosi-rezultate-gledanosti-f1-u-zagrebackoj-regiji-/546651.aspx

Nada se da će se sad netko u HRT-u početi pitati zašto su toliko glupi bili u vezi F1!!!{#}

15 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

http://www.index.hr/sport/clanak/index-prvi-donosi-rezultate-gledanosti-f1-u-zagrebackoj-regiji-/546651.aspx

Nada se da će se sad netko u HRT-u početi pitati zašto su toliko glupi bili u vezi F1!!!{#}

Nemoj bit naivan. Jako dobro znaju na HRT-u kolka je bila gledanost F1 i da je i u Hrvatskoj to uvjek bio jedan od najgledanijih sportskih dogadjaja. Ali radi se o tome da su ugovori s FOM-om transparentni i da su otkupili prava dobili bi racun i ne bi mogli muljat i kalkulirat, kao sto to rade sa vecinom programa. I Brunek npr. ne bi mogao ic na sve bolje skijaske staze, prenosit s mjesta dogadjaja....... Jednostavno sad im je jos i ostalo vise love u dzepu koji mogu lijepo podijelit medju sobom. A ti placaj buraz 80 kn mjesecno. Da, nacionalna sramota jer placamo lopove, ali nitko da bi rijec reko.

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
14 godina
neaktivan

Ma prijenos je bio super ,odlično su se snašli za prvi put,malo samo mi nisu legle reklame al to je razumljivo mora se taj prijenos i plaćat pa neka ih nek i zarade nešto.

Samo me strah da ne bude dosadna sezona jer kako je krenulo sa ovim bodovanjem i timskim odredbama mogli bi dobit prvaka već na pola sezone,al valjda neće bit tako, bumo vidli

17 godina
neaktivan

Pise na Indexu...

Kako je NeT prisutan u samo 47 posto domaćinstava, jer nije nacionalna televizija, teoretski bi share bio duplo veći da je prisutan u svim domaćinstvima i share bi tada vjerojatno iznosio čak 15,54 posto.

Kakva je to retardirana logika? Brojevi se "vade" tek iz onih kucanstava koja su ukljucena u AGB Nielsen. Sva kucanstva koja su sudjelovala u mjerenju se nalaze u zagrebackoj zupaniji, dakle imaju NeT televiziju. Bojim se da neki ne shvacaju kako funkcioniraju postoci.

Glup sam sto sam uopce klikao na link koji vodi na index.hr.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 20:41 (brentaal).
15 godina
protjeran

Hehe, Vitalij

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
17 godina

{#}

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan

Sitno:

World Championships: 7, GP started: 270, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Šta se tiče ovih kazni za Nanda i Hemija..... TOTALNA, ALI TOTALNA GLUPOST!!!

Izmišljaju toplu vodu od pomičnih krilaca, kersa i slično da povećaju broj pretjecanja i onda nakon ovakve akcije oni kažnjavaju vozače. Pa ne kruže oni 30 km/h po stazi da bude sve čisto... Čovječe pa oni lete onuda i dođe do ovako malog kontakta i oni ih kažnjavaju. Pa nitko neće htjet pretjecat jer ako dotakne onog ispred moga bi biti kažnjen i popušit sve šta je napravio. Fantaziraju da je to prestrašno......

{#}

17 godina
dax_22 kaže...
doktor1 kaže...
.....

Ovo ide na nogrip i samo čekam komentare!!!! {#}

EDIT: je da je stara, ali ono.......

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 17:36 (doktor1).
17 godina
neaktivan

DRS Shangai: Fia je odlučila da će aktivacija DRS biti samo na dijelu dugog ravnog dijela staze između zavoja 13 i 14. Više na F1 fanatic.

Zbilja više ne znam što misliti od tom krilcu. S jedne strane fakat daje jeftino zadovoljstvo jer ima pretjecanja i ne daje 100% prednosti za pretjecanje, već se vozač mora potruditi. S druge strane, stvara umjetnu razliku među bolidima (mislim one kojima je otvoreno u odnosu na one kojima je zatvoreno), a ako je već dozvoljeno ne kužim zašto ne daju vozačima da ga koriste na kojem god dijelu staze žele i koliko puta žele.

iddqd
17 godina

Ne daju da se koristi po cijeloj stati jer: "žele učiniti pretjecanje lakšim, ali ne prelakim". Pa tko će to pravilno ocijeniti je li samo lakše ili je i prelagano.

Meni je ovo sr...e DRS još samo jedan korak prema Amerikanizaciji Formule 1 i pretvaranju vrhunskog natjecanja u jedan Show za široke mase.

Preumjetno i predebilno. Pa mogli su umjesto DRS-a dopustiti pretjecanje bržem vozaču presijecanjem šikane ili nešto tako, isti efekat. Stvarno mi je preglupo gledat auta sa pomičnim krilima, a samo prije nekoliko godina, pomične ili deformabilne aerodinamičke naprave su bile "preopasne" pa su i zabranjivane, početkom prošlog desetljeća na Ferrariju, nešto kasnije i na Renaultu, ako se ne varam... A prošle godine su uveli pomično prednje krilo a ove i zadnje, presmiješno.

A što se tiče ovih novih guma, kad su već ovako namjerno napravljene da kraće traju, pa mogli su i vratiti dolijevanje goriva.

Meni osobno i nije neki spektakl gledati pretjecanja 4-5 sekunda po krugu sporijih auta. Novim pravilima nije uopće postignut prvotni plan, olakšavanje pretjecanja, to jest smanjenje razlike u vremenima po krugu pri kojoj je pretjecanje moguće, nego je samo na umjetan način stvoreno više situacija sa sporijim bolidom ispred dramatično bržeg. Pa eto vam sad pretjecanja.

I sad kad su vidjeli kako DRS možda i predobro funkcionira u Maleziji, već u Kini ne daju da se koristi cijelom dužinom najdužeg pravca...

Bezveze...

F1 RIP{#}

14 godina
neaktivan

Da,a a zbog flexibilna prednjdnjeg krila u Red Bulla se dize prasina,zamisli,lol

To je apsurd,umisto toga,mogli su ukinit pravilo o samo jednoj promjeni smjera dok se branis (ako se ne varam) i pustit da se utrkivaju ko ljudi,a ne kaznjavat ih za isto

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
17 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Ma kaka mi se već od tih pravila i izmjena non stop!

Vratit V10, ukinut KERS, DRS i bok.

World Championships: 7, GP started: 270, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Budi sretan ako ostane i V8 jer najavljeno je da će 2013 doći V4 1.6 motor! {#}

17 godina
F1-IVO kaže...
Schumix kaže...

Ma ukinut i sve one gumbiće na volanu, bemti zgledaju ko DJ-i na maydayu...

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
Budi sretan ako ostane i V8 jer najavljeno je da će 2013 doći V4 1.6 motor! {#}

Nek stave neki iz Tomos Automatica. Jbt idu mi na jetra. Sad ih kao ekologija brine. Di su bili kad su bolidi gutali 70 litara na 100 km?

redrum781 kaže...
Ma ukinut i sve one gumbiće na volanu, bemti zgledaju ko DJ-i na maydayu...

Ma nek im ukinu volan i nek upravljaju mislima kad već toliko filozofiraju.

17 godina
neaktivan

hehe, baš sam si to mislio neki dan kad sam gledao volan od RBR. Ono je tipkovnica za dodanim feateurem mijenjanja smijera :-) . Nek im ugrade onaj IHADSS, kako li se zove onaj nišanski sustav sa Apachea, pa samo nek vozač samo gleda kud želi ići.

A što se tiče tog pozelenjavanja F1, ajme licemjerja. Kao, nek manji motori jer manje troše... a opremu će iz Kine u Tursku prenijeti teleportacijom. Kad ti avioni polete, popit će više goriva do pol puta nego svi bolidi na trkama u povijesti.

A propoa svih KERS-ova, DRS-ova, TC-a, i svih điđa miđa, ma nek koriste sve, al nek ne mijenjaju pravila svake sezone. Ispadaju neozbiljni i pohlepni, a milsim da si inžinjeri momčadi prste od muke pojedu kad dobiju nove setove pravila. Razvijaju tehnologiju pol godine, nešto naprave, a onda mogu slobodno format c: {#}

iddqd
17 godina
neaktivan

Meni cak ni ne ide na zivce toliko KERS (ima nekakvog smisla i nije lose). Glupa stvar je sto traje 6 s po krugu (da mi je znati koji je debil to smislio) - pa, kad ga vec imaju, neka traje dok se ponovno ne napuni, valjda je to logicno. Takodjer je ogranicavanje broja okretaja totalna glupost, ali svejedno manja od ukidanja V10 (kako ih je samo lijepo slusati). Zatim, nedostatak nadolijevanja goriva je totalna glupost i nema svrhe. Takodjer nije dobro sto postoji samo jedan dobavljac guma. DRS isto nije toliko los, ali kad bi ga se moglo uvijek koristiti (kada vozac hoce). Stvarno se medju svemu ovome svojski trudim da nadjem barem jednu BAŠ dobru stvar. Jedino mozda grafike koje pokazuju sve sto se na stazi dogadja.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice