Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.818
|
čitano: 4.153.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ovu sezonu cu najvjerojatnije pratiti na RTLu (oh ne, Kai Ebel...), osim u sluacju da za tu i tamo koju utrku naidjem na HD stream (na sto ne gledam sa prevelikim optimizmom).

16 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
F1-IVO kaže...
RuskeGTT kaže...
miki1981 kaže...

McLaren, čini se, ima prilično problema sa svojim testnim programom, jer na dosta dana su imali problema, i ne baš puno krugova.

neka neka, samo neka tako nastave, meni odgovara :)

McLaren se nesmije nikad otpisat.

Evo kako ja predviđam ovu sezonu...

Sezona će zapocet s dominacijom Redbull-a kojem ce Ferrari bit odmah za petama ( te dvije momcadi su bile najkonzervativnije u dizajnima bolida, i njihovi bolidi se nerazlikuju previse od proslogodisnjih, znaci provjereno,pouzdano,dobro...), za razliku od njih Mclaren, Mercedes i Renault lotus su radikalno dizajnirali nove bolide i njima ce trebat barem par utrka da sve posloze kako spada i onda ocekujem da jedna od ove tri momcadi ili Mclaren ili Mercedes ili Renault iznenade Redbull i Ferrari, a mozda ih i pretekne... Sjetimo se prosle sezone da RedBull nerazvija bolid jednakom brzinom kao recimo Mclaren...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina

Gotov i današnji test...nisam uspio baš pratit, pa ne znam više detalja, ali ono što mogu reći po vremenima koja sam vidio...iznenađujuće, danas je na dužim stintovima Ferrari bio daleko najbrži, RBR je imao race sim, u jednom trenutku ga je malo prekinula crvena zastava, a još u 1 ili 2 navrata sitan problem sa bolidom, ali nisu imali brzinu ni sličnu Alonsovoj.  Naravno opet ne znamo ništa o količini goriva, i gumama, ali po vremenima je bio sporiji, a Rosberg još nešto sporiji od RBR-a.

Evo usporedbe sa autosporta:

Both Red Bull and Mercedes at least attempted full race simulations this afternoon. Their plans were somewhat scuppered by Paul di Resta spinning the Force India into the gravel at Turn 1.

Vettel then lost half an hour in the garage, but we can assume from the L63 on his pit board at the beginning that he was carrying a lot of fuel.

He started out in the 29s and was still within a second of that after 11 laps. A couple of laps later he dropped to a 1m32s and then pitted. Vettel resumed in the 28s and posted a low 1m29s on his seventh lap just before the red flag. He was only on his second lap after the session resumed when he came back to the pits and the car spent half an hour in the garage.

Vettel
29.8, 29.2, 29.2, 29.4, 29.9, 30.2, 29.9, 30.1, 30.4, 30.4, 30.7, 31.0, 31.4, 32.1, P
28.4, 28.4, 28.7, 28.6, 29.1, 30.0, 29.2, RF
29.8, P

Rosberg too seemed to be fat with fuel and started his run in the 32s. He was still there after 10 and pitted a lap later. The Mercedes was down to the 30s after his stop but the red flag came just four laps in.

Once restarted, Rosberg fell from the 31s to the 33s over the next 10 laps. He pitted again then started the next 18-lap stint in the high 30s, only losing just over a second 14 laps later, The times then tailed off on the last four laps before another pitstop. So the Mercedes at least began to show improved consistency, although at best it was more than a second slower than the Red Bull on a seemingly similar run.

Rosberg
32.4, 32.3, 31.9, 32.4, 32.2, 32.2, 32.1, 32.2, 34.2, 32.7, 33.8, P
30.1, 30.4, 30.8, 30.9, RF
31.7, 31.3, 31.6, 32.0, 32.3, 32.6, 32.4, 32.6, 33.5, 33.5, P
30.9, 30.9, 31.2, 31.2, 30.8, 30.9, 31.1, 31.3, 33.7, 31.5, 31.6, 32.6, 32.2, 32.1, 32.8, 32.8, 33.5, 35.0, P

A evoi jednog dijela Alonsove vožnje, koja je po onome što sam uspio pohvatat bila dio od 3 duža stinta sa relativno brzim vremenima, ne toliko konzistentnim, padao je i po 3-4 sekunde od početka do kraja, ali sve je bilo prošaran ojako brzim krugovima, te ukupno gledajući je u dužim stintovima danas bio uvjerljivo najbrži bolid. Unatoč nekim problemima koji im nisu dali da odvoze planirani minimum od 100 krugova.

McLaren nije briljirao, opet su imali problema, danas sa hidraulikom, a usporedbe njegovih par krugova sa Alonsom i Williamsom moćete pogledat u ovom C/P sa autosporta.:

Ferrari, McLaren and Williams all ran for stints of 12 laps at some point this afternoon. No information on tyre compounds or excess fuel, so it's another round of guessing.

Alonso was easily the quickest of the trio, starting in the 24s and dropping to four seconds slower after 10 laps. The drop-off rate looks like it could be either a looked after super soft or a thrashed soft.

Button and Barrichello both began in the 29s, though the McLaren was able to hang around the 1m30.0s or lower mark for longer than the Williams. Button slipped into the 31s for the last three laps of his stint (2s slower than it started) while Barrichello was in the 32s for his last three (finishing 3s slower than his first laps).

Alonso
24.4, 25.2, 25.8, 26.2, 28.2, 27.6, 27.0, 27.4, 27.6, 27.9, 28.4, 28.8

Button
29.4, 28.8, 28.8, 29.4, 29.8, 29.7, 29.8, 30.1, 30.8, 31.0, 31.7, 31.7

Barrichello
29.6, 29.4, 30.5, 31.0, 30.1, 30.7, 30.9, 31.3, 31.5, 32.2, 32.0, 32.5

Evo za kraj i finalna vremena:

Poredak Poredak
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 17:50 (miki1981).
15 godina

Nisam htio još dodatno produživat prošli post...

Jedna vijest što se tiče Bahreina, inače naknadno je odlučeon da FOTA odluku u potpunosti prepušta Berniu i FIA-i. Ali i dalje su iste opcije u igri samo će oni dati konačnu odluku...

I jedna u vez Hamiltona, jr.

I ako netko želi započeti karijeru vezanu uz auto-moto sport evo i nekoliko aktivnih oglasa u kojima se traže zaposlenici...pa tko ima uvjete...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 18:15 (miki1981).
16 godina
neaktivan

Evo malo onboarda s Vettelom:

Odlično postavljene kamere...

16 godina
neaktivan

Ova testiranja i najbrza vremena koja se postizu moraju se uzeti s dozom rezerve, jer vecina vozaca u svom najbrzem krugu koristi zadnje pomicno krilo, a po pravilima u utrci se smije koristiti jedino ako pretices vozaca ispred sebe i ako imas za njim zaostatak ispod sekunde. neki navode da KERS+pomicno krilo donose i do sekundu po krugu. Stoga je bolje promatrati koliko je neki bolid konzistentan, a ne tko je na kraju dana na vrhu poredka. Ferrari izgleda jako mocno po konzistentnosti.

15 godina

Radni vikend...al evo saom da se javim sa jednom kratkom vijesti...

AUTOSPORT technical consultant Gary Anderson says:

In placing the exhaust pipes, what you are trying to do is use the exhaust gases to increase the veocity of air flow around the area where the exhaust exits. Different teams are trying to place them in what they think is the best position to use them to help increase downforce.

McLaren are back-to-back testing different solutions and have resolved back to a standard exhaust system, that exits at the back of the sidepods, today.

To back-to-back different solutions at every test is a strange route for a team that would have the tools to simulate the various systems. The aggravation caused by having a complex exhaust system is not really worth it if you can't measure it in real laptime.

Zanimljivo, ali i prilično čudno za ozbiljnu i bogatu momčad poput McLarena.

Inače danas mokro, kiša padala na samoom početku par minuta, kaoi cijelu noć, tako da su bile u igri full wet na početku, pa kasnije, a mislim i još uviejk intermedie, velika je vlažnost zraka i staza se jako sporo suši.

E da - @mtopol - neke momčadi i vozači ustvari još uopće nisu isprobali zadnje krilo i kers u istom krugu, isto tako, na prvim testovima je malo tko to uopće koristio i testirao, a kamoli vaozio najbrže krugove sa tim novim tehnologijama. Čisto iz razloga jer je svima bitno prvo dobiti povrtane informacije od onih osnovnih sistema...

Praktički se tek sada na ovotjednom testiranju više koristi ovo zadnje krilo nego prije. ALi opet, njima uopće nije u interesu raditi krugove sa time, jer ga ionako nije moguće na taj način upotrebljavati u pravoj utrci, ni u kvalifikacijama. A da nosi cca sekundu - u tome se slažu više manje svi, kažu od 0.7 do sekunde se može dobit...

I samo dodatak, pomično zadnje krilo se može koristit samo kad pretičeš auto koje je ispred tebe manje od sekunde, I samo u zonama preticanja...koje su trenutno postavljene primjerice na posljednjih 600m glavnih pravaca staze, osim toga na kojim će to još mjestima biti omogućeo određivati će za svaku trku posebno. Isto tako moguće je da se mjesta a i brojke koje spominjem promijene u dogovoru vodstav utrke i vozača i momčadi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 12:22 (miki1981).
17 godina
neaktivan

joj, kako me ta pravila o prilagodljivom zadnjem krilu živciraju. Može, ali ne uvijek, samo kad vam mi dozvolimo, u zonama pretjecanja, ako je razmak manji od sekunde, ako je merkur u strijelcu a utrka drugu nedjelju u tjednu parnog mjeseca i ime tipa koji donosi zadnju lijevu gumu počinje slovom R.

Sve zato jer F-duct nije bio dovoljno high tech riješenje pa ga se proglasilo nesigurnim. Nije kewl da na bolidu od zilijardu eura rukom/koljenom čepiš rupu. Ubijaju i gušte i inžinjere koji ne mogu razijati nešto "tokom stvari" nego to prilagođavati i provlačiti se kroz red tape.

iddqd
16 godina
neaktivan

Rosberg danas najbrži

1. Nico Rosberg Mercedes 1m23.168s 92
2. Vitaly Petrov Renault 1m23.463s + 0.295s 93
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m23.858s + 0.690s 93
4. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m24.815s + 1.647s 60
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m24.995s + 1.827s 139
6. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m25.454s + 2.286s 48
7. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m25.557s + 2.389s 115
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m25.720s + 2.552s 102
9. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m26.155s + 2.987s 31
10. Felipe Massa Ferrari 1m26.508s + 3.340s 123
11. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m26.598s + 3.430s 97
12. Giorgio Mondini Hispania-Cosworth 1m28.178s + 5.010s 39
13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m28.329s + 5.161s 42
14. Narain Karthikeyan Hispania-Cosworth 1m30.722s + 7.554s 32

15 godina
neaktivan

Katastrofa KERS i pomicno krilo, fale mi hardcore dani...

BFBC2: Drugar
15 godina
CRT kaže...

Katastrofa KERS i pomicno krilo, fale mi hardcore dani...

Jep, ja bi ograničio dizajniranje stražnjeg dijela bolida da nema više dizajna koji je rađen namjerno da onome iza ostale samo prljav zrak, prednje krilo, zadnje krilo, ma samo letva jedna ravna i to je to...neki jednostavni difuzori, 1 gume, 1 tank goriva i deeeeri.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Jep, ja bi ograničio dizajniranje stražnjeg dijela bolida da nema više dizajna koji je rađen namjerno da onome iza ostale samo prljav zrak, prednje krilo, zadnje krilo, ma samo letva jedna ravna i to je to...neki jednostavni difuzori, 1 gume, 1 tank goriva i deeeeri.

Nešto slično sam htio i ja napisat:)

Prednje krilo-jedna fiksna ploha, zadnje krilo također.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan

Rezultati do pauze za ručak:

Trulli je razbio svoj bolid (navodno mehanički kvar a ne njegova greška)

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 13:09 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Službeno: Bahrein postponed

Realnije: Bahrein canceled

Sako cera bolje, sako jutre huje!
14 godina
neaktivan
Da upravo sam vidio na RTL-u ...

Bahreinski princ Al-Khalifa u ponedjeljak poslijepodne  obznanio je odluku o otkazivanju Velike nagrade Bahreina koja se trebala voziti 13. ožujka.
17 godina

Na kojim će se onda stranim kanalima moći pratit F1 ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 19:22 (Xbox360 Modder).
15 godina

Ne na HRT to je sigurno.Ja cu posto nemam MaxTV niti slicno ljepo upalit satelit i trkom na DSF(ako bude),ako ne trazit cu neki pa makar sa snimkom.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina

Sto su zabranili one repove na formulama?One koji su bili nastavak poklopca pa su povezani na straznje krilo.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
ivanoile kaže...

Sto su zabranili one repove na formulama?One koji su bili nastavak poklopca pa su povezani na straznje krilo.

Ljudi, danas nisam uspio minute uhvatit testiranja, jel ima netko neki dobar sažetak...

17 godina

Otkazana velika nagrada Bahreina kao i testiranja koja će se odradit u Barceloni

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 14:18 (doktor1).
16 godina
neaktivan

Ajfonači - izašla je nova F1 2011 app i fantastična je.

Track position(3d i 2d), live timing, wheather, tepmperature - sve live zatim statistike vozača, timova, staza, counter do početka utrke. Sve unutar jedne aplikacije.

Strašno nešto!!! Jedva čekam da počne.. 

preporuka 100 %

:)

Nema bombe do napalm bombe
16 godina
neaktivan

Drago mi je kad sezona počinje tamo i gdje treba početi i di je godinama počinjala, Australija.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Drago mi je kad sezona počinje tamo i gdje treba početi i di je godinama počinjala, Australija.

aaa budit se ujutro u pola 4 da gledam prvu utrku sezone, neprocjenjivo :)

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
16 godina
neaktivan
dmanz kaže...

Utrka počinje u 8!{#}

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
dmanz kaže...

Stigneš i kruh zamjesit do 8:)

15 godina
neaktivan

a steta nekako mi je lijepse da je u 4 :p

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina

cek sta nije inace bilo u 4 ujutro u australiji? jel mozda sad popodnevna utrka?

14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Ne nisu ga zabranili

Samo su ogranicili duzinu,ne smije se vise spajat sa zadnjim krilom ( I mora bit najmanji odredjeni razmak)

Da bi srpijecili bilo sta slicno F-ductu od prosle godine

Red bull je prvi test vozio s time,mozda su vidili da s tim ogranicenjem ne radi pa su ga i oni skinili

RuskeGTT kaže...

cek sta nije inace bilo u 4 ujutro u australiji? jel mozda sad popodnevna utrka?

Utrka je u 17:00 po Melbourneskom vremenu (Melbourneskom LOL)

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 16:49 (insomniac).
15 godina

to je to, popodnevna...steta, rado bi se budio u 4, to mi je poseban ugodaj, spavat u 2, budit u 3:30 hahahah

14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

to je to, popodnevna...steta, rado bi se budio u 4, to mi je poseban ugodaj, spavat u 2, budit u 3:30 hahahah

Ae,ja zaboravim kad su jutarnje,pa ih prespavam :P

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice