Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.153.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Nisam uspio doći do informacije do kakvih je to zapravo problema došlo na bolidu Vitalyja Petrova. Ako netko zna, bio bih zahvalan da to podijeli s nama.

Inače, rezultati prvih testiranja su zanimljivi.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
cro_blue kaže...

Nisam uspio doći do informacije do kakvih je to zapravo problema došlo na bolidu Vitalyja Petrova. Ako netko zna, bio bih zahvalan da to podijeli s nama.

ali i nemoraju nista znaciti :P

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Mercedes je imao problema sa hidraulikom (Rosberg) a i pročitaqo sam da je i Alonso stao ali za Petrova nemam pojma.

Btw, evo pojašnjenje Renaultovog rješenja ispuha:

http://scarbsf1.wordpress.com/2011/02/01/renault-r31-front-exit-exhausts-fee-explained/

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
moderator
F1-IVO kaže...

Rezultati prvog dana testiranja: 

Schumi samo 16 krugova, a Nico 9? Hebiga, izgleda da im bolidi i nisu baš u potpunosti dovršeni... {#}

EDIT:

današnji intervju s Nicom, i nešto kraći sa Schumacherom, ako nekog zanima...

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 21:19 (Miro).
16 godina
neaktivan

Zanima, zanima ;)

Nadam se da bude Merc imal danas bolji dan, jer izgubiti skoro čitav dan u ovakvim limitiranim uvjetima za testiranje nije dobar početak.

Inače što više gledam bolid, sve mi je bolji.. :)

2011 first blood 2011 first blood
Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 9:59 (Dodi NAPALMIKUS).
15 godina

Ma mene sve nekako najviše zanima kako će se vozači rukiji nositi sa unutar momčadskom konkurencijom. Paffet me isto tako zanima, bilo bi zgodno vidjet kakve krugove radi u odnosu na Lewisa npr u istim uvjetima, i sa istim ciljem na stazi, ali to vjerojatno nećemo tako brzo vidjet.

17 godina
moderator
miki1981 kaže...

Ma mene sve nekako najviše zanima kako će se vozači rukiji nositi sa unutar momčadskom konkurencijom. Paffet me isto tako zanima, bilo bi zgodno vidjet kakve krugove radi u odnosu na Lewisa npr u istim uvjetima, i sa istim ciljem na stazi, ali to vjerojatno nećemo tako brzo vidjet.

ispravi me ako griješim - ali mislim da McLaren još nije dovršio novi bolid, odnosno ovaj što trenutno voze nije finalna verzija, jel tako?

...
17 godina
Miro kaže...
miki1981 kaže...

ispravi me ako griješim - ali mislim da McLaren još nije dovršio novi bolid, odnosno ovaj što trenutno voze nije finalna verzija, jel tako?

Miro, u pravu si. McLaren predstavlja svoj bolid tek u petak.

17 godina
Miro kaže...
miki1981 kaže...

Ovo je definitivno prošlogodišnji bolid. Vidite usisnik za F-Duct koji je od ove sezone zabranjen... MP4/25, a novi se zove MP4/26

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 14:34 (doktor1).
17 godina

Zanimljiv prikaz kako funkcionira Renaultov novi ispuh...

15 godina
Miro kaže...
miki1981 kaže...

Da, službeno je bilo izjavljeno da žele vidjeti kako kako funkcioniraju nove guma na potpuno poznatom automobilu, da bi znali čim bolje se prilagoditi na ono što ih čeka na novom. Navodono će novi biti u akciji odmah u Jerezu.

Ali opet, to mi niš ne pomaže kod znatiželje u vezi brzine i vožnje Paffetta...

17 godina
moderator
cro_blue kaže...

intrigantno... ja bih se laički pobojao da ovo može biti riskantno za stražnje gume (prekomjerno zagrijavanje), ali vjerojatno su oni izračunali da se do te točke ispušni plinovi već dovoljno ohlade, a umjerena toplina je dobrodošla...

...
17 godina
Miro kaže...
cro_blue kaže...

intrigantno... ja bih se laički pobojao da ovo može biti riskantno za stražnje gume (prekomjerno zagrijavanje), ali vjerojatno su oni izračunali da se do te točke ispušni plinovi već dovoljno ohlade, a umjerena toplina je dobrodošla...

Laički bih ja rekao da je ovo super riješenje.

npr, zrak se ohladi dovoljno kad se ide brzo, a onda je i dobro da se ohladi, a kad se ide sporije (iza sc-a) prija će zagrijati gume nego ostali {#}

17 godina
moderator

Unofficial Wednesday test times from Valencia:
1. Fernando Alonso, Ferrari, 1:13.307, 108 Laps
2. Sebastian Vettel, Red Bull, 1:13.614, 43 Laps
3. Paul di Resta, Force India, 1:13.844, 111 Laps
4. Lewis Hamilton, McLaren, 1:14.353, 83 Laps
5. Robert Kubica, Renault, 1:14.412, 104 Laps
6. Narain Karthikeyan, HRT, 1:14.472, 80 Laps
7. Nico Rosberg, Mercedes GP, 1:14.645, 69 Laps
8. Timo Glock, Virgin, 1:15.408, 34 Laps
9. Rubens Barrichello, Williams, 1:16.023, 50 Laps
10. Sergio Perez, Sauber, 1:16.198, 42 Laps
11. Pastor Maldonado, Williams, 1:16.266, 29 Laps
12. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 1:16.359, 46 Laps
13. Jaime Alguersuari, Toro Rosso, 1:16.474, 64 Laps
14. Mark Webber, Red Bull, 1:17.365, 17 Laps
15. Heikki Kovalainen, Lotus, 1:20.649, 15 Laps

...
17 godina
Miro kaže...

Fora je u tome što se ispuh posebnim kanalima usmjerava ispod bolida pa toplina uopće ne dolazi do kotača.

Jedino ostaje pitanje kako je riješen problem zagrijavanja ostatka bolida (pritom najviše mislim na elektroniku)?!

15 godina
cro_blue kaže...
Miro kaže...

Fora je u tome što se ispuh posebnim kanalima usmjerava ispod bolida pa toplina uopće ne dolazi do kotača.

Jedino ostaje pitanje kako je riješen problem zagrijavanja ostatka bolida (pritom najviše mislim na elektroniku)?!

I naravno da dodatna težina i njen drukčiji raspored ne anuliraju eventualne dobitke u povećanom downforceu i/ili bržem dovođenju guma na optimalnu temp.

17 godina
odjavljen

a problem zagrijavanja vozača

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
15 godina
Miro kaže...

da mi znat koji to deb-il pise renault???

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
Miro kaže...

Momčad se zove Lotus-Renault, a posto vec postoji druga momcad Lotus bilo bi prakticnije ovako napisat da ne bi bilo doslo do nekih nesuglasica

Osim toga i da se uspara na mjestu^^

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
moderator
RuskeGTT kaže...
Miro kaže...

formula1.com

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 0:24 (Miro).
17 godina

Evo... Pojedini vozači se ŽALE na pretjerano trošenje Pirellijevih guma.

Gledajući ovu fotografiju, imaju zbog čega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 1:08 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

meni paše, što se gume više troše to će više morat ić u box i samim time utrka će biti puno neizvjesnija i zanimljivija. A ne kao prošle godine, jednom uđu u box u 20-om krugu i onda do kraja utrke nema uzbuđenja ni nicega...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
Miro kaže...
RuskeGTT kaže...
Miro kaže...

formula1.com

svaka im cast...nisu oni krivi sta postoje dvije momcadi sa istim imenima - moraju se pridrzavati pravih imena...uostalom tko ne vidi razliku izmedu Lotus-Renault GP i Team Lotus?

doduse jasno je, nekim ljudima treba vise da pohvataju te razlike...ima jos 35 dana do pocetka sezone da se naviknu...

15 godina
mtopol kaže...
cro_blue kaže...

meni paše, što se gume više troše to će više morat ić u box i samim time utrka će biti puno neizvjesnija i zanimljivija. A ne kao prošle godine, jednom uđu u box u 20-om krugu i onda do kraja utrke nema uzbuđenja ni nicega...

Želiš reći da je prošla sezona bila dosadna?...hmmm

Mislim da su ovo i očekivani problemi, oni su radili gume po starim bolidima, sada se ipak dosta stvari izmijenjalo, i na prednjim i na zadnjim krilima, tako da ne vjerujem da nisu bili pripremljeni na takvu mogućnost.

16 godina
neaktivan

Alonso je u dva dana odvozio oko 200 krugova bez problema i navodno je impresioniran pouzdanošću novog bolida u dužim stintovima.

Danas je došao red na Massu i u prvom satu testiranja F150 je završio u plamenu.

Slučajnost ili...?

17 godina
odjavljen
dax_22 kaže...

Alonso je u dva dana odvozio oko 200 krugova bez problema i navodno je impresioniran pouzdanošću novog bolida u dužim stintovima.

Danas je došao red na Massu i u prvom satu testiranja F150 je završio u plamenu.

Slučajnost ili...?

alonso dobiva bolje primjerke,isto kao šta netko dobi lošiji primjerak grafičke ili procesora{#} tako massi stalno namjerno valjaju lošiji bolid

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 11:05 (M4X).
16 godina
neaktivan

Evo do sada najbolji Live Timing s testiranja, ako kliknete na ime vozaca dobijete kompletan popis odvozenih krugova i tako mozete vidit koliko su konzistentni. A evo i Web kamera s staze!

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 11:26 (mtopol).
17 godina
Novi dokumentarac o Senni... Novi dokumentarac o Senni...
Can you count, suckers? I say, the future is ours... if you can count!
17 godina
neaktivan
dax_22 kaže...
Slučajnost ili...?

Čuj i Rubinjo se žalio.{#}

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina

Rezultati današnjih testiranja do 15:15 sati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice