Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.153.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Formula 1, ona prava, ne igra:)

Prosle sezone je Dennis doveo Alonsa kao svjetskog prvaka koji je trebao vratit McLarenu krunu al Lewis je pokazao da je cak u nekim situacijama brzi od Fernanda sto se ovom nije nikako svidjalo.Sjetite se situacije iz Madjarske i namjernog stopanja na kvalifikacijama.Ron je htio da Alonso uzme titulu al medjusobna svadja se odrazila na citav tim+kazna Fia-e pa tako i na Lewisa koji nije dobio punu potporu te mu je naslov izmakao iz ruku.Mislim da je Alonso u tom trenu bio sretniji od Kimija.Mislim da Dennis nije namjestao pobjede Lewisu jer nebi u momcad doveo prvaka i masno ga platio da mu rookie uzme naslov!

Svi smo mi dr.Šimić!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 17:35 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
RE: Formula 1, ona prava, ne igra:)
F1-IVO kaže...

Mislim da Dennis nije namjestao pobjede Lewisu jer nebi u momcad doveo prvaka i masno ga platio da mu rookie uzme naslov!

Jeste, jeste. Točno se vidjelo prošle sezone kako je više preferirao Hamiltona nego Alonsa.
Velika šteta za Alonsa.
Mislite da bi Alonso otišao iz McLaren Mercedesa da je Dennis jednako tretirao njega i Hamiltona?
Naravno da ne bi.

Ali, nažalost po Alonsa, Dennis se više trudio oko Hamiltona, Alonsa su zanemarivali i to im je bio veliki propust.
17 godina
Prison Breaker kaže...

Svaka čast Fernandu Alonsu.

Baš mi ga je bilo žao nakon što je onako nesretno ispao u drugom krugu kvalifikacija.

Ali onda se na VN Singapura pokazao kao pravim vozačem, sa 15-tog mjesta na prvo. =)

Dobro je i rekao jedan od one dvojice komentatora, Alonso bi trebao voziti bolji bolid.

A ono s čupanjem cijevi je stvarno katastrofa za Ferrari.

Kao oni hoće da budu posebni, ovo, ono, i eto im sad na.

Poslije toga je Massa kažnjen, a i ona scena je bila smiješna kad oni Ferrarijevi mehaničari nose onako cijev na ramenima. xD

Sve u svemu jedna od boljih utrka ove sezone, a budući da je i prva noćna utrka ostat će itekako zapaćena.

Ostaje nam čekati do sljedeće utrke, a to je za 2 tjedna i VN Japana.

Ma blago tebi kad ti je ovo jedna od boljih utrka sezone, sigurno si jedan od onih koji F1 smatraju "cirkusom". nemate pojma o motorsportu...
A to što Alonso ne vozi bolji bolid, isključivo je njegova krivica. "Pravi vozač" ha, prije SC-a je bio zadnji, bolje se rodit bez neke stvari nego bez sreće... Svaka čast na vožnji poslije SC-a odradio je posao stvarno, ali kad idioti na TV-u naglašavaju "zaslužena pobjeda", smiješno...
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
E necemo tako i ja mrzim Alonsa ali sto je je on je to jedan od najboljih vozaca zajedno sa Kimijem. ovdje ne mozemo ubrajat Massu i Hamiltona jer su oni djeca neiskusna, to se potvrdilo prosle godine zadnje 2 utrke.
 Massa je neiskusan?! Massa je 1999. počeo vozit F1, a Raikkonen 2001. Pa sad reci ko je neiskusan...

BTW Massa je kralježnica Ferrarija, ima 21 bod više od Raikkonena, ima 5 pobjeda, a Raikkonen 2. Pa sad reci da je Raikkonen bolji od Masse. Prošle godine mu se posrećilo, Hamilton je propustio veliku šansu, ali ove godine ne pokazuje razlog zašto da ostane u Ferrariju... Bolje bi bilo da dovedu nekog drugog.

A Hamilton je oduvijek bio u McLarenu i za njega se još prije ulaska u F1 znalo da će biti senzacija. A on stvarno dobro i što je još bitnije, smireno vozi.
And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
Prison Breaker kaže...
F1-IVO kaže...

Mislim da Dennis nije namjestao pobjede Lewisu jer nebi u momcad doveo prvaka i masno ga platio da mu rookie uzme naslov!

Jeste, jeste. Točno se vidjelo prošle sezone kako je više preferirao Hamiltona nego Alonsa.
Velika šteta za Alonsa.
Mislite da bi Alonso otišao iz McLaren Mercedesa da je Dennis jednako tretirao njega i Hamiltona?
Naravno da ne bi.

Ali, nažalost po Alonsa, Dennis se više trudio oko Hamiltona, Alonsa su zanemarivali i to im je bio veliki propust.
 Pa legendo, Alonso je i otišao jer su imali jednak tretman, bar do trenutka kad su počele trzavice i ucjene izlazit na vidjelo u Mađarskoj, sjeti se Alonsove pobjede u Monacu nad očito bržim Hamiltonom koja je odlučena u subotu u Mclarenovom boksu. Alonso je htio da bude čisti broj jedan u ekipi što očito više nije mogao bit pored senzacionalnog Hamiltona, od kojeg nije puno ljudi očekivalo da se onako dobro nosi sa dvostrukim prvakom.
17 godina

Evo u Japanu bi se moglo dosta toga pokazati uoči kraja sezone.

Hamilton pole position, Kimi 2. Kovalainen 3. i opet iznenađujuće Alonso 4. startna pozicija!

Massa "tek" 5., a Hamilton ima 7 bodova više...

Moglo bi to biti presudno ukoliko se ne ponovi prošla sezona i kiksevi Hamiltona na samom kraju kad treba potvrditi naslov.

Vidjet ćemo!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan

Hamilton je dosta laksi od ostalih.!!!

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan

Bit ce zanimljivo...Samo da se Massa uspie probit...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
tesko da bu se probio heiki ce ga kocit maxinalno(ako usoije u tome),samo da sad hamilton dobro odvozi utrku i naslov je tu.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
ManchesterUTD kaže...

Hamilton je dosta laksi od ostalih.!!!

Nadam se da si u pravu!
Iako, žao mi Masse, razlika između mjesta 3 i 5 samo 6 stotinki...
Da je treći uspio bit pa jedan onako dobar start tipa Mađarska...
Ovako se nadam solidnom startu, barem da Alonsa ostavi iza sebe a Kimi da zadrži svoju poziciju ako ništa, jer ako budu McLareni 1 i 2 u prvom krugu, ode sve....
17 godina
neaktivan

Ma meni više na živce idu ove kvalifikacije, nikad ne znaš koje s kolko goriva. Najrađe bi da vrate stari sustav kvalifikacija sa urom vrimena i praznim bolidom i kvalifikacijskim gumama.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800
17 godina
neaktivan

Ma sigurno je laksi Hamilton 2 kruga sigurno. Ali na startu kimi ce odma napast  siguran sam.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan

Što se starta tiče mislim da će Hamilton ostati prvi, vrlo je teško njega na samom startu zaobići...

17 godina
neaktivan

Bas super jos ce i garonja bit prvak.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ma meni više na živce idu ove kvalifikacije, nikad ne znaš koje s kolko goriva. Najrađe bi da vrate stari sustav kvalifikacija sa urom vrimena i praznim bolidom i kvalifikacijskim gumama.

E to bi bilo pravo!Di su ta vremena kad su timovi imali kvalifikacijske bolide koji su razvijali preko 50 ks u odnosu na bolid za trku.Ufff...
Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
Bara kaže...

Dobra stara vremena F1, bez nepotrebnih komplikacija "za smanjenje troškova"...
17 godina
neaktivan
neznam dali se itko od vas digo ujtro da bi gledo f1 ali ja jesam,i nemrem vjerovat kako je hamilton opet izgubio 1mjesto i zavrsio 12,na srecu je i masa zavrsio na 8 pa nije puno smanjio prednost u ukupnom poretku.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina

Svaka čast Alonsu, vidi se da je pravi šofer!

Još ak završi u Ferrariju druge sezone...

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

nebude,mislim da ce ostat u renaultu,makar bi volio da masa ode iz feraria. sta mislis na sudar izmedu mase i hamiltona,tko je kriv?
17 godina
neaktivan

Lewis je bio preoptimistican u pokusaju da u prvom zavoju nadoknadi izgubljen pole.Najvise je tu zeznuo sebe al i nemora mu biti zao posto Felipe nije bas trzio danas.Fernando opet kaznjava gluposti vodecih momcadi i opravdano im odnosi pobjede i bodove.Incident Massa-Hamilton je vise trkaci ali Massa je kriv jer je fulao ulaz u zavoj i pokusao po rubnjacima vratit poziciju.Lewis je imao bolju putanju i bio ispred njega.Da je to bilo za kaznu i nije al to neka Charlie i ekipa FIA-e nose na dusi.Kimi je odlicno krenuo al Kubica se nije dao na kraju.Bravo za Nelsinja.Barem opet nije surfao po zidovima.Cestitke i talijanskom crvenom biku.Vettel je definitivno ime koje ce jednog dana biti veliko.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
benko kaže...
Armor kaže...

nebude,mislim da ce ostat u renaultu,makar bi volio da masa ode iz feraria. sta mislis na sudar izmedu mase i hamiltona,tko je kriv?
 Ako se može nekoga okrivit, onda je to Massa, s tim da ne bi bilo prvi put da u takvoj situaciji nitko ne bude kažnjen. Isto kao i situacija u prvom zavoju s Lewisom, iako je bio, blago rečeno, preoptimističan potez, bilo je sličnih manevara koji su prolazili nekažnjeno, mada bi bilo previše da je Lewis ovaj put prošao bez kazne, na kraju krajeva, njegovi su potezi jutros i u Kanadi u boksu koštali Kimija puno bodova tako da više ni teoretski nema šanse za obranu naslova.
17 godina
neaktivan

Ma taj Hamilton neznam sta je on razmisljao prije ulaska u zavoj  ali ono nije da je usao 20KM/h brze u sikanu neko 100KM/h. A Kimi je opet potvrdio da odlicno starta.

17 godina
neaktivan

Baš mi je drago što je Fernando Alonso pobijedio i tako upisao još jednu pobjedu, zaslužio je i svaka mu čast.

Još jednom je potvrdio da je odličan vozač bez obzira čiji bolid vozi, dakako da vozi za neku bolju momčad bilo bi više uspjeha za njega ali šta je tu je.

17 godina
neaktivan

Steta danas sam propustio formulu jer vidim da je bila dobra ali mi je drago da je hemilton ispo i Alonso pobjedio jer on trenutacno najkompletniji vozac.

17 godina
neaktivan

FOTA(Formula One Teams Association) je dala prijedlog da se od sljedeće sezone zabrani nadolivanje goriva tokom utrke i da se na taj način način te iste trke učini zanimljivijima.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800
17 godina
neaktivan

A to če biti šteta ako to uvedu.

Onda nećemo moći gledati više one Ferrarijeve nesreće u boxevima... Smijeh

A neće biti ni vatre...sjećate se kad se prošle sezone jedan Ferrarijev bolid zapalio dok je bio u boxu....

Eh to su bila vremena...hehe

Šalu na stranu, ako to uvedu to im neće biti baš sjajan potez, morat će drastično smanjiti broj krugova u utrci i neće više biti onoga da neki kreću sa više a neki sa manje goriva u bolidu.

To će smanjiti zanimljivost utrke.

17 godina
Prison Breaker kaže...

A neće biti ni vatre...sjećate se kad se prošle sezone jedan Ferrarijev bolid zapalio dok je bio u boxu....

Šalu na stranu, ako to uvedu to im neće biti baš sjajan potez, morat će drastično smanjiti broj krugova u utrci i neće više biti onoga da neki kreću sa više a neki sa manje goriva u bolidu.

Ne bi bilo prvi put da se utrke voze bez nadolijevanja goriva...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 19:28 (Schumix).
17 godina
neaktivan

Da, pročitao sam cijeli članak i znam da ne bi bilo prvi puta.

Zadnji puta je to bilo na snazi 1994.

17 godina
neaktivan

Netreba biti,broj krugova može biti isti.Onda ostaje na ekipama da naprave motor koji će koristiti manje goriva.Je i rekli su da bi možda donesli pravilo da će se cjela sezona morati voziti sa dva motora.Neznam da li je ko o tome već govorio.

17 godina
neaktivan
Schumix kaže...
Prison Breaker kaže...

Ne bi bilo prvi put da se utrke voze bez nadolijevanja goriva...
 Naravno da ne bi bilo prvi puta. To je bilo tako već od '84. do '94.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice