Khm. Mihajlo je Ronaldo za Kaneka? Il sam krivo pročitao jednu, ovdje, opservaciju? https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/bogdan-mihajlicenko-otpisan-u-dinamu-jakirovic-ga-nije-uvrstio-u-kadar-protiv-istre---806302.html
GNK Dinamo Zagreb
- poruka: 4.700
- |
- čitano: 966.138
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Glavno da su 3 boda tu, ali mnogi problemi su i dalje vidljivi
U prvom poluvremenu premalo pravih prilika. Nedostaje kvalitetna lopta u dubinu, što inače Petković iznimno kvalitetni radi.
Kada bekovi probiju linije, premalo igrača u 16-rcu koji čekaju ubačaj.
Drugo poluvrijeme je bilo bolje, kada se Istra malo otvorila.
Ima tu još puno posla.
Khm. Mihajlo je Ronaldo za Kaneka? Il sam krivo pročitao jednu, ovdje, opservaciju? https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/bogdan-mihajlicenko-otpisan-u-dinamu-jakirovic-ga-nije-uvrstio-u-kadar-protiv-istre---806302.html
Nije Mihajličenko bogznašto, ali je za Kaneka po do sad pokazanom i dalje igrač i po'. Ne zato što je on osobito dobar, već je ovaj drugi izrazito očajan...
Iz članka:
Što se tiče uprave i prijelaznog roka, Dinamo trenutno funkcionira kao četveročlana uprava koja zajedno donosi odluke. Ja sam zadužen za sport, dajem prijedloga, a onda Danijel Tomačić, Darko Podnar i Vlatka Peras, zajedno sa mnom odlučuju je li nešto dobro ili nije.
Ja sam mislio da Šimić isključivo vodi sportsku politiku.
Ovako je podjeljena odgovornost, što mi se baš ne sviđa
Neki bi rekli, puno baba, kilavo dijete
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/ovako-danas-funkcionira-dinamo-dario-simic-otkrio-kako-se-nakon-mamica-kupuju-igraci-na-maksimiru-15382667
Iz članka:
Što se tiče uprave i prijelaznog roka, Dinamo trenutno funkcionira kao četveročlana uprava koja zajedno donosi odluke. Ja sam zadužen za sport, dajem prijedloga, a onda Danijel Tomačić, Darko Podnar i Vlatka Peras, zajedno sa mnom odlučuju je li nešto dobro ili nije.
Ja sam mislio da Šimić isključivo vodi sportsku politiku.
Ovako je podjeljena odgovornost, što mi se baš ne sviđa
Neki bi rekli, puno baba, kilavo dijete
Nažalost, ne čudi ovakva situacija. S obzirom da su transferi trajali do zadnjeg dana prijelaznoga roka. Takve nebuloze imamo samo u ovoj novoj upravi. Ali naravno, svako sad će svatko tražiti neko opravdanje
"...uvijek su se treneri nešto pitali i igrači su se dovodili u dogovoru s trenerima. To ima prednosti i mana... Ali, mane su to što Dinamo često mijenja trenera, u prosjeku svakih osam mjeseci."
Kakve su ovo ispaljotke. Čekaj i njima je ta mana jedini kriterij da se radi po novome sustavu dovođenja igrača. A kako je "efikasan" taj sustav, vidi se po odlasku Bišćana. U prijevodu odmah na početku, nisu ništa postigli sa time.
Vraća se Kevin Theophile-Catherine , mislim da je to dobra vijest , znao je on kiksati , ali je isto tako znao odigrati jako dobro .
Pitanje je u kakvom je on stanju, on od 01.07. nema klub i nije igrao trebat će njemu prvo vremna da uopće uhvati formu.
BTW jeste skužili kao ptwzvkfhsgfs nešto nema u temi otkako Dinamu ne ide niti na jednom frontu ove sezone, nema više priča o mega svijetkom šampionu Dinamu
Theophile je za Boška svemirski brod.
Iako je kikser (slično kao Lovren), znaš da će jednu od 10 utakmica zasrati i nadaš se da će to biti neka nebitna, većinu ostalih odigra odlično.
Problem je, što je kolega naveo, nije odigrao utakmicu mjesecima. Dobro je što ipak zna večinu igrača
Generalno mi je nejasno zašto su se riješili i Teophila i Lauretsena i Dilavera. Sve što su doveli je lošije
Nakom toga izgleda da se naljutia hahaha
Otišao Šimić, otišla im šansa za naslov (ne Rijeci)
Panzer ti je baniran.
Nakon reprezentativne stavke vraćamo se HNL travnjacima i Dinamu. I imamo šta pogledati. Nažalost, novi poraz. U napadu čak nismo bili tako loši, al ikad vidim Banića na golu i kad nam obrani 2-3 lopte, znam da nas čeka krš i lom. A Gorica je iznimno dobra ekipa i neugodan protivnik za sve u ligi. I njihova trenutna pozicija na tablici ne bi trebala biti iznenađenje. Tako da ovaj poraz nije za čuditi se.
Kao što sam rekao, napad je čak bio solidan, imali smo taj neki šut izvana, ali užasno nam fali realizacija. Vidović mi izgleda puno lošije kada je Drmić u sastavu.
Vezni red iznimno dobar. Ponovno, za mene najbolji igraš ovoga dijela sezone, Marko Bulat. jedini koji u kontinuitetu pokazuje dobre igre. Mišić imao par intervencija gdje nam je Gorica mogla dati još 2 gola iz kontre. Baturina puno bolje izdanje danas nego u nekim prijašnjim utakmicama. Ademi također solidan, a zabio je i pogodak što mu je bio dodatni plus danas na utakmici. jako se dobro kretao, ulazio u te mini prostore.
Obrana nam je u totalnom rasulu. Ne znam može li se više išta pametno reći. Tako loša komunikacija, postavljanje, izlasci na loptu, ne znam šta bih više rekao. I zašto se vadio Bernauer koji je po meni odigrao korektno prvo poluvrijeme? Čisto sumnjam da je neka ozljeda u pitanju. Nevistića će opet neki razapinjati. Trenutno se nalazi na golu nikad lošije Dinamove obrane. I malo mi je žao da jednom dobrom golmanu mora pasti samopouzdanje zbog nekih specijalaca u obrani. Trenerova izjava nakon utakmice za obranu: "Ali nejasno mi je zašto ne možemo obraniti centaršut koji je lako branjiv, mora se kontrolirati igrača". Ako je njemu nejasno, onda nam se ne piše dobro.
Da, Dinamo je postao neprepoznatljiv, totalno bezkrvni u igri, nema tu nikakve igračke kvalitete i kao da igraju veterani, a ne klinci 20+ godina. Preloše je to sve postalo da sam prestao gledati nakon 50 minuta. Prije nije bilo navijača, a sad nema ni nogometaša ...
Dinamu je sve krenulo nizbrdo od kada je Dario Šimić došao.
Dinamu je sve krenulo nizbrdo od kada je Mamić otišao.
Pa napiši što misliš, ne trebaš u rukavicama.
Gledam danas sažetke ponovno i ne mogu se načuditi postavljanju cjelokupne obrane i zadnjih veznih igrača. Pogotovo drugi gol gdje su 2 igrača sami ko duhovi. Prvi primljeni pogodak Perić i Mišić, niko ne preuzima igrača koji dolazi iz durgoga plana (prvi gol, početak akcije- 5:15; drugi gol - 6:40)
Dinamu je sve krenulo nizbrdo od kada je Mamić otišao.
Pa napiši što misliš, ne trebaš u rukavicama.
Pa ne skrivam ništa, pišem kao netko tko voli nogomet i koji sve to gleda "sa strane" bez ikakve posebne ljubavi prema ikojem HNL klubu.
Dario mi je uvijek bio nekako drag kao igrač, izgleda kao prava dobričina i zaista sam mislio da će Dinamu doneti puno dobra.
Sva ta zavrzlama oko situacije u upravi Dinama odiše nekakvom lošom atmosferom i sve je zaista počelo dolaskom Darija na čelnu poziciju uprave.
I dalje smatram da je Dinamo jedini klub koji može osvijetliti Hrvatski obraz u Europi, ali dolaskom Darija, on nije niti sjena onoga što je bio.
zanimljivost:
Nevistić je otkad je u prvoj postavi u drugom poluvremenu imao samo 6 obrana. U zadnjih 5 utakmica niti jednu. Protivnik uputi 1-2 lopte u okvir i to su golovi.
Statistički gledano ispada da bi se više isplatilo igrat bez golmana, onda bi i ovi u obrani bili pažljiviji, bez osjećaja lažne sigurnosti. Formacija 3-3-2-3, bez golmana, to bi bila nova razina totalnog nogometa. Šalim se naravno, ali njegova neučinkovitost bode u oči.
Svake godine sve ranije i ranije...
Čestitke Dinamu na novom naslovu, i ovaj put bez ikakvih repova i pošteno.
Ipak nam liga ide u dobrom smjeru
A sad, lijepo pripreme da se nekak dočepaju Lige Prvaka sljedeće godine, pa da uđu u klub 10 najmoćnijih klubova svijeta (bar financijski), a onda je samo nebo granica...
Dinamo Živi Vječno !!!
Svake godine sve ranije i ranije...
Čestitke Dinamu na novom naslovu, i ovaj put bez ikakvih repova i pošteno.
Ipak nam liga ide u dobrom smjeru
A sad, lijepo pripreme da se nekak dočepaju Lige Prvaka sljedeće godine, pa da uđu u klub 10 najmoćnijih klubova svijeta (bar financijski), a onda je samo nebo granica...
Dinamo Živi Vječno !!!
a "Bug rula nadmoćno"? To ništa, ha?
Ja ozbiljno, a ti se zajebavaš...
(approved)
Nego, zna li se šta, kakve su ambicije za osvajanje Konferencijske lige?
Bjelica, vrime je.
Dinamo jak ko Radeonke!

Kako je ovo loš Dinamo. Doveli hrpu igrača koji očito kur.. ne valjaju kad nekima od njih uopće još ni minute nisu dali a neke poslali u juniore jbt. Koji amaterizam... I da danas otpuste Jakirovića a zaslužio je otkaz, koga dovesti? Tko može popraviti stanje s ovim kadrom? Mislim da nitko.
Ovako srozati jedan klub u tako kratko vrijeme ne bi mogli ni clanovi bugovog foruma da su postavljeni u upravu.
Nisam navijac niti jednog kluba, ali nadvija se tesko vrijeme nad hrvatskim nogometom, kako klupskim tako i reprezentativnim. Nadam se da grijesim.
Šta reći? Koju posluku porati?
Ovo je nažalost Dinamova realnost sada, povratak u neke manje slavne dane gdje je vrhunac u europi odigrati jesen u grupnoj fazi nižeg razreda europskog nogometa i ubost tu i tamo koji bod.
Što je najžalosnije nije Dinamo ni odigrao tako loše ali fali prava špica i bekovi koji znaju probiti i nabacit barem nekoliko korisnih lopti u kazneni prostor.
Ljubicic to nije, decko nije bek i gotovo.
Emreli u špici neupotrebljiv, pogotvo zbog već navedenog problema (nema bekova koji mogu i znaju nabaciti loptu u kazneni prostor).
Kaneko nije igrač za Dinamo i ja vjerujem da ce se oni njemu zahvaliti vec na zimu i poslat ga sa jednosmjernom kartom nazad u Japan.
Kulenović... kao da je uveo nekog random napadača iz međužupanijske nogometne lige Vinkovci-Osijek (mislim da i tamo ima boljih špica od njega).
Bernauer ajmo majko, svaki kontakt sa suparničkim igračem je faul ili na rubu faula, preagresvno ulazi u protivnike i to u svojih 16 metara.
Ja se nadam samo da neće Dinamo ići Hajdukovim stopama i smjenjivat trenera, uz to što je došao i uzeo ekipu koja je ostala bez 3 od 4 najbitnija igrača i onda još zbog ozljeda otpadne i 4. te dva igrača koja su jedina trebala biti pojačanje a ne prinova su također ozljeđeni.
Čovjek izvlači maksimum iz ovoga s čime raspolaže i ako neko treba "ić ča" to je onda ostatak uprave za Šimićem jer ovo je jedan od najgori odrađenih prijelaznih rokova ako ne i najgori, prodašŠutala, kapne ti para od prodaje Gvardiola u City, ajde nek je i Livi otišao da napravi konačno taj iskorak ali zašto se onda prodavao i Ivanušec? To je bilo totalno nepotrebno i vjerujem da su ga mogli zadrzati barem do zime dok se Kačavenda ne vrati. Totalna rasprodaja, dok je Bišćan bio nikoga se ne kupuje, onda otjeraju njega, dovedu jJakira i neka panična kupovina, predstavljanje 5-6 novih igrača od kojih dva koja nešto valjaju odma u bolnici završila a ostatak prinove i rotacijski igrači za HNL.
IMHO Jakira ostaviti da na zimu odradi selekciju, riješi se igrača za koje smatra da su mrtvo drvo, da mu se dovede par pojačanja po njegovom izboru i onda ako to u proljeće ne bude djelovalo bolje ili da ide na bolje razmišljati i smjeni trenera jer ovo sada što imaš da dovedeš Sir Alexa Fergusona iz mirovine nećeš ništa napraviti, ova sezona se mora istrpiti a za to treba zahvaliti nesposobnoj upravi.
Kako je dinamo odigrao?
Otkad nema PzKpfw na forumu, nema ni jakog Dinama. Vratite nam PzKpfw!
Doslovce, kao da je neka sabotaža u pitanju. Otkako čovjek nije prisutan u temi, Dinamo igra kriminalno loše. Morati će neko preuzeti njegovu ulogu.
Šalu na stranu, da se osvrnemo na utakmicu. Dugo Dinamo nije izgledao ovako loše, jedine 2 prave prilike bile su Bulatove iz slobodnjaka. Ajde i ona lopta Beranuera na Mohharamija pa povratna za Vidovića gdje je udarac išao u golmana. Penal ne znam je li bio na kraju, nisam dobro vidjeo u prijenosu? šteta jer je Nevistić obranio zicer u stilu Livija i onda glupi penal iz ničega. Gledam utakmicu i strahujem od svake duge lopte i izlaska naših obrambenih . Ljubu treba maknuti sa beka. Franjić pa Ljubičić krpaju te pozicije. I evo šta se dogodi kad veznog igrača silujete da igra na poziciju koja mu ne odgovara. Mi pravog beka od Leovca već nemamo neko vrijeme.
Bio je period utakmice gdje Victoria nije mogla pratiti ovaj Dinamov ritam (onda možete zamisliti na šta je spao ovaj Dinamo). Načuo sam neke priče da se radi na dovođenju beka za zimski prijelazni rok. Vidjet cemo hoće li biti išta od toga. Kod ove uprave nisam nimalo optimističan.
Ali da završim u pozitivnom tonu, jer nam treba nekakav poticaj. Fokusirati se na HNL. Mi smo Dinamo. Idemo pokušati izaći iz ove krize i utakmicu po utakmicu probati uigrati ovu ekipu i napraviti što bolji rezultat.