Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.511
|
čitano: 7.179.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Da li vam je kad došlo slabo tokom vježbanja.

Meni se nekidan desilo nakon trbušnjaka nekako sam naglo ustao i zamantalo mi se. Morao sam leći dignuti noge i dugo nije prolazilo kako bi ustao provjeriti dal mogu još gore samo mi pojača mučninu...trajalo bar 2sata baš neugodno.

Vadio krv i još neke stvari sve u redu..Sad kad ustajem pažljiviji to radim valjda nece ponovo 

13 godina

sorry mislio sam da mene citiras :D 

i ja sam budan navecer, radim nocne pa sam navikao :D

ugl spavam od nekih 5 ujutro do 11:30, pa jedna smjena.. pa kuci, pa opet u 23h na posao. i tako 6 dana tjedno

10 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
kaw_liga kaže...

Da li vam je kad došlo slabo tokom vježbanja.

Meni se nekidan desilo nakon trbušnjaka nekako sam naglo ustao i zamantalo mi se. Morao sam leći dignuti noge i dugo nije prolazilo kako bi ustao provjeriti dal mogu još gore samo mi pojača mučninu...trajalo bar 2sata baš neugodno.

Vadio krv i još neke stvari sve u redu..Sad kad ustajem pažljiviji to radim valjda nece ponovo 

Dasta je,kad dodjem umoran ko konj,nisam pojeo i nisam spavao da valja,a radim trening ko sivonja.Desilo mi se par puta kad sam noge radio,nisam znao di sam.

Origin_Steam: hrka11
13 godina
Mr.Natural kaže...

Naisao sam na hrvata na jednom fitness discordu, naljepio je video kako je 2019 digao bench od 190kg, sad moze 5x 180kg i 1x 205kg,  dipseve moze 20x sa 4plates(80kila?), nagovaram ga da dode na forum stavit videje i par slika.

kaze natural 86kg, 10 godina trenira.

jel to onaj mali powerlifer? to je top 0.01%

elitan je

13 godina

zasto je i dalje whey toliko skup? prije sam isti bodylab 750g placao 9,99e, i to je bila dobra cijena i realna, sad je oko 15e i smanjili na 670g

1kg ako nadjes za 20e na akciji, top, ali su uglavnom 24 navise

zasto cijene ne padnu na neku normalu? prosla je korona i ukraina

evo gdje kupujem inace, ako nigdje dalje nema na akciji

https://www.action.com/de-de/search/?q=whey

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 15:40 (exer1234).
2 mjeseca
https://www.fitness.com.hr/zdravlje/um-tijelo/Zasto-nakon-treninga-osjecam-mucninu.aspx

Dogodi se , meni rijetko i većinom neke slabo primjetne vrtoglavice kod snažnog disanja ali nikad mučnine u stomaku. Nedavno mi se dosta zavrtilo u glavi kod mrtvog dizanja gdje sam morao sjesti da se prestane soba vrtiti, pripisao sam to dvosatnom treningu, gladi i bezveznoj težini pri mrtvom dizanju od dvadeset ponavljanja.
7 godina
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

120kg x 20 je rekao

da. mislim da bi ovdje fila i mr smith takoder toliko mogli?

btw evo ti davni natural 100x10 benc  

(100x13 mi je bio natural max)

nisam novije nista snimao

Svaka cast na tom benchu.

10 godina
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

120kg x 20 je rekao

da. mislim da bi ovdje fila i mr smith takoder toliko mogli?

btw evo ti davni natural 100x10 benc  

(100x13 mi je bio natural max)

nisam novije nista snimao

Trebalo ti je 10tak god do 100x10? 

3 godine

usao sam u gym 2009 a ovo je snimano pocetkom 2017 dakle nekih 8god, od toga pola efektivnog rada (dosta se tapkalo u mjestu zbog nepridrzavanja eat sleep and train, treniranja neefektivnim metodama i "maingainga" ) odnosno 3-4 perioda masa/defka

13 godina

ali s 100x10 na 120x20 je ne velik, nego ogroooooman skok

13 godina
Normalan skok za nekog tko je nakon natural platoa skočio na kemiju
3 godine

benc je porastao sa tih 100x10 na 120-125x10 na prvoj kuri, prvenstveno zbog povecanja bodyweighta +20kg, da se prisilno spustim na tih 80ak kg bodyweighta sto je na videu vjerojatno bih opet i uz dodatak kemije mogao svega 100x15ak repsa

dobar respond i dobitak na bodyweightu koji se odrazio kako na benc tako i na sve ostale liftove - je prvenstveno zbog polugodisnje pripreme tijela na nizak bodyfat koje je prethodilo ciklusu i zatim reverse diet podizanje kalorija do 6500kcal kroz ciklus, sve doktorski po spagi svaki dan, da sam ubo na prosjecan muski bodyfat 15-20% i nastavio jesti po osjecaju uz dodatak proteinskih namirnica kako to vecina radi - dobio bih minimalno, mozda 3-5kg bodyweighta i +5-10kg benc, uvijek je vazno napomenuti jer ekipica misli da rade sve kako treba i samo da im je ubosti postali bi badibilderi i respondali isto

(onda sam dodao jos par repsa kroz naredne godine vrteci se oko istog tijela bez podizanja kemije, na 120x15 i extra good day je bio tih 120x20)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 22:41 (Petar hw).
3 godine
Petar hw kaže...

nije problem sto ste u temu dosli mene zajebavat nego sto pisete nepovezane nabrzinu izguglane stvari koje drugi neupuceni mogu ozbiljno shvatiti, primjeniti (ili ne primjeniti na temelju vasih pisanja) i stetu si napraviti

napisano nema veze sto kava izrazito provocira lucenje klorovodicne kiseline i sjebava zeludac i probavu,

ne znam niti jednog starog kavopiju da nema nekih problema sa zelucem ili cmarom, a tesko ih nagovoriti da promjene nesto oko svoje ovisnosti nego nastavljaju kukati doktoru i bolove rijesiti gastalom

za domacu zadacu istraziti nadbubreznu zlijezdu i utjecaj kofeina na nju, brain-gut axis, dugorocni utjecaj kofeina na serotonin te sve dovesti u korelaciju  

Podaci se nalaze na internetu, no sve su to podaci iz medicinskih udžbenika, koje neki nisu vidjeli, a dijele savjete o "zloj" kavi koja će vam stvoriti kiselinu da crknete. Budalaštine.

Kava vs serotonin ?!

Koje ludosti ?!

Da si napisao 10 piva ili litra votke u korelaciji (jako štetne nuspojave) sa serotoninom, dopaminom, acetilkolinom, gaba, oksitocin, gonadotropin, acetilkolin itd..itd (puno važni hormoni za sve sportaše) neuroreceptorima koji prihvaćaju neurotransmitere,  neurohormone, onda bi još tvoje pisanje bilo korektno, ovako,... ne znaš, a postavljaš se kao primarijus.

U borilačkim sportovima sam 40 godina i nisam još sreo ljudsko biće kome tako jako smeta kava. Normalno, u normalnim količinama.

I u mojim sportovima nekada karate, taekwondo, budokai, zadnjih desetak godina isključivo zbog ozljeda aikido, ljudi su znali uzimati svakaku kemiju na "prazan želudac", a onda je poslije lako okriviti kavu što ih boli stomak, povraćaju, povećani jetreni enzimi itd.itd.. ne mogu seksati.

合氣道
3 godine

kava draina serotonin odnosno onaj non stop feel good osjecaj, proizvodnja i mehanizam serotonina se odvija u crijevima za razliku od dopamina iskljucivo u mozgu

kava je glavni pokretac anksioznosti

kava je glavni pokretac vecine zelucanih i probavnih problema

kava je glavni pokretac problema sa snom, od preplitkog sna do prekratkog trajanja sna (a onda se svjesno ili nesvjesno nastavlja koristiti za podizanje budnosti i ulazi u zacarani krug, nepcu korisnika kava postaje ukusna + korisnik racionalizira daljnju upotrebu zbog adiktivne prirode kave i jer nemoze proci kroz withdrawal period, a osjetljivost tijela na kofein vec nakon par dana uzastopnog koristenja znatno opada te osoba cijelo vrijeme funkcionira na suboptimalnoj razini cjelodnevne energije unatoc konzumaciji kave/kofeina)

jedna jutarnja kava UZ OBROK ili takticko preworkout koristenje 4-5x tjedno vecini nebi trebalo stvoriti problem, no ako ovisite o vise kava kroz dan i pijete na prazan zeludac - gotovo sigurno ste tesko adrenalno zamoreni, nemate uredno kobasica govno nego zaprskavate, output cnsa nije optimalan i polako (ali sigurno  ) si nacinjete zeludac

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 2:00 (Petar hw).
10 godina

Incline dumbell 40x9 danas, ovo mi je rekord u broju ponavljanja. Otkaz nebih 10 mogao. 

https://youtube.com/shorts/7uSnmYFtXI4?si=0AjnP2B8wlsNk24W

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 10:55 (BeLLicus).
10 godina

A nakon dobrog treninga, mora se i dobro pojesti. Stigao rostilj danas elektricni, stvarno vrh. Gotovo za 3 minute a meso se prstima moze kidati. Sad mogu pojest 400g piletine bez problema.

13 godina

koja je razlika vs tava?

13 godina
BeLLicus kaže...

Incline dumbell 40x9 danas, ovo mi je rekord u broju ponavljanja. Otkaz nebih 10 mogao. 

top forma, nema se sta prigovoriti

13 godina

BeLLicus , gdje si kupio spravu za meso i koja je cijena?

13 godina

ma vidjao sam to za par eura, mislio sam kupit za balkon ali ne znamn da li se isplati.. ako je isto kao na tavi... posto nema one resetke

10 godina
exer1234 kaže...

ma vidjao sam to za par eura, mislio sam kupit za balkon ali ne znamn da li se isplati.. ako je isto kao na tavi... posto nema one resetke

Imam ga,fora je i brzo,isti k... ko tava jer je obicni premaz kao na tavi i ispod obicni grijac,ali mozes vise mesa isprzit odjednom...osobno sam bacio sve te tave koristim samo gusanu tavu,stanley steel i carbon steel tave....e to vec pravi razliku pogotovo gusana tava kad pravis meso na njoj.Volim se zajebavat u kuhinji i pravit svasta tako da sam se počastio s par kvalitetnih tava,ostalo sve u smece bacio.

Meni je dobra fora i mogao bih tonu pilteine tako pojesti,napravis s malo meda,senfa i limunovog soka umak,umocis piletinu u to pa zavaljas u mrvljeni cornflakes,poslozis na tepsiju pored oga pomfrita,ubacis u pekaru (gornji,donji grija i vent) i za 15ak min bude gotovo.

U kecap dodam sirache malo,sa strane salata i top,mogao bi ziviti na ovome.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 13:37 (hrka11).
10 godina
mariclius kaže...

BeLLicus , gdje si kupio spravu za meso i koja je cijena?

Santa Domenica 30e

exer1234 tava je prenositelj topline te samim time duže pečenje i suši više. U restoranima se sve radi na električni roštilj, kao što hrka kaže na ovo stane 700g mesa bez problema i gotovo je za 3 minute 2200w je snaga. Uglavnom bolje mi je ovako, pogotovo sad kad sunce grane pa na balkonu fino okrenut i ćevape i pljeskavice bez da se zajebavam sa vatrom, iako je na vatri naravno najbolje. 

10 godina
exer1234 kaže...
BeLLicus kaže...

top forma, nema se sta prigovoriti

Hvala, kad sam bio u bodybulding savezu sad nedavno baš su govorili o važnosti negativa, koliko je bitno ići 3 sekunde u negativ jer postoje vlakna koja reagiraju samo na tenziju u negativ dijelu, i kod svake vježbe polako bi trebali pružati otpor 3 sekunde u negativ a ne samo spusit utege nazad, nego otporom svojih mišića lagano spuštat u negativ što već dižemo bila to bučica, sajla, šipka. Radili push ili pull. Ful room, stretch, spori negativ, ići do otkaza ili blizu otkaza i uzmi kilažu koju možeš roknuti 6 do 10 puta i isprati to prehranom i rasti ćeš. 

Zezam vlasnicu gyma danas da sam digao 40kg bučice 9 puta i da mi trebaju veće, rekla je kad netko bude sa tim radio da mora nabaviti još veće, jer na tima od 40kg prašina stoji haha... Ali šala naravno ne treba više sigurno i ovo je jebeno više od 3 gajbe piva u svakoj ruci. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 14:08 (BeLLicus).
9 godina
Re: Rast mišića i visina
Paun kaže...

Imam 16 god,63kg, visina oko 175cm, i imam jedno pitanje:ako sad budem radio čučnjeve, zgibove i sklekove itd. i npr. doguram do 76kg, da li bi to imalo isti efekat na moj rast(msm. u visinu) kao da sam u teretani dizao tegove?

Da li se ikad pitate gdje je danas ovaj momak sa prvog posta?  

15 godina
Re: Rast mišića i visina
sporttest kaže...
Paun kaže...

Imam 16 god,63kg, visina oko 175cm, i imam jedno pitanje:ako sad budem radio čučnjeve, zgibove i sklekove itd. i npr. doguram do 76kg, da li bi to imalo isti efekat na moj rast(msm. u visinu) kao da sam u teretani dizao tegove?

Da li se ikad pitate gdje je danas ovaj momak sa prvog posta?  

Toliko je narastao da je bacio sjenu na cijeli kvart.

It is always darkest just before the dawn.
9 mjeseci
Neka mu neko odgovori na pitanje sada 15 god kasnije 🤣

Decko je zacetnik bodybuildinga na bugu, mora mu se odat priznanje 😂
9 godina
exer1234 kaže...
Mr.Natural kaže...

Naisao sam na hrvata na jednom fitness discordu, naljepio je video kako je 2019 digao bench od 190kg, sad moze 5x 180kg i 1x 205kg,  dipseve moze 20x sa 4plates(80kila?), nagovaram ga da dode na forum stavit videje i par slika.

kaze natural 86kg, 10 godina trenira.

jel to onaj mali powerlifer? to je top 0.01%

elitan je

Nije, ima 182cm 86kg, ozljedio se dosta puta i ne radi deadlift.

2 mjeseca
Jesam jedini kojem nikad ne može dosaditi bijelo meso na ovaj način .
Malo maslinovog ulja na tavu, tek toliko da prekrije dno.
Bijelo meso na tanko, jako lagana temperatura (indukcijska peć od 1 do 9 na jačini šest).
Čim dobije dolje malo zlatne boje okrenuti meso na drugu stranu i odmah posoliti tu gotovu stranu (morska sol).
Kad pozlati i druga strana skidam i solim i s te donje strane . Preukusno samo posoljeno i na kraju kao "desert" kruhom obiđemo tavu i pokupim svu ostalu sol i maslinovo ulje 🤤
9 godina
Uzas
Ja to mogu max 1. Tjedno
Ne mogu zamislit rucak sa dosadnijom paletom okusa nego ovo gore nabrojeno
13 godina

lijepo je to, ali mene jako mrzi peci meso.... izuzetno me mrzi

mogu isto par dana i onda dosadi

zato kupim ovo: 

to je 55g proteina u obroku, bez masti bez icega, stavis na tavu, dodas sta god trebas i gotovo za par minuta:

https://shop.rewe.de/p/ja-haehnchen-filetstreifen-250g/8371596

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice